GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.003
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

kad stignes molim te daj mi ss iz gpu-z tokom bencha! i ne diraj nista tj ne klikaj na max!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Editirat cu post svaki put kad odradim neki test tako da sve bude na jednom mjestu.

Evo stavio sam test iz Unigine Heavena, mjereno afterburnerom http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/gtx-10xx-pascal-klub-2016/5079468.aspx

EDIT:

Inace uspio sma grafu voziti i na 2180MHz u Valleyu, ali mi se pred kraj testa srusio Valley.

Grafa je bolesna, postena hrga od hardvera, znaci hladnjak je preverzija, skoro pa necujan cak i na 1500Mhz, a ni na 1800MHz nije nesto glasan. Grafa uglavnom na 55-60 stupnjeva na 1500rpm.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 21:52 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Lucidius kaže...

Editirat cu post svaki put kad odradim neki test tako da sve bude na jednom mjestu.

Evo stavio sam test iz Unigine Heavena, mjereno afterburnerom http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/gtx-10xx-pascal-klub-2016/5079468.aspx

EDIT:

Inace uspio sma grafu voziti i na 2180MHz u Valleyu, ali mi se pred kraj testa srusio Valley.

Grafa je bolesna, postena hrga od hardvera, znaci hladnjak je preverzija, skoro pa necujan cak i na 1500Mhz, a ni na 1800MHz nije nesto glasan. Grafa uglavnom na 55-60 stupnjeva na 1500rpm.

Dobar taj hladnjak ako vrti na 1500mhz 😂 kolko to izađe  rpm? Nekih 25miljona rpm 

Odlična kartica nema šta. Ova moja phoenixica mi je prirasla srcu brzo, zbog odličnih performansi na sve strane. Ajde zbenčaj firestrike u temi i par bencheva kad stigneš.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran

Kako je ta nvidia trazena to je strasno:

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

EDIT:

Dobar taj hladnjak ako vrti na 1500mhz 😂 kolko to izađe  rpm? Nekih 25miljona rpm 

Odlična kartica nema šta. Ova moja phoenixica mi je prirasla srcu brzo, zbog odličnih performansi na sve strane. Ajde zbenčaj firestrike u temi i par bencheva kad stigneš.

Full stable, bez artifakata FIRE STRIKE 1.1

graphics score: 25 097

core clock: 1126MHz

memory clock: 5508MHz

Ovdje imam jos dosta lufta za rekorde....

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Haha. Ako je clock stvarno 1126mhz onda imas fakat dosta lufta. Uhvatio sam ti lapsuse, no to ću ti pripisat extra uzbuđenju novom grafom.

No realno, kolko još lufta imaš ako je clock na 2126? Nekako ne mislim da ga je "dosta" kako kažeš. 2100 core i 11000 mema je već solidan OC.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
Lucidius kaže...

Evo moj overklok

core clock: 2164MHz
memory clock: 5205MHz

Unigine Valley (taktovi se vide u gornjem desnom kutu ali su jako sitni)

Unigine Heaven

core clock: 2126MHz
memory clock: 5205MHz

FIRE STRIKE 1.1 full stable, bez ijednog artifakta!

core clock: 2126MHz

Graphics score 25097

radi ovih min fps dao bih nekome šamarčinu, al ajd dobro... statistička greška pretpostavljam.

uglavnom, trebali bi malo updateat taj unigine heaven za kvalitetnije bencheve i bolji izgled.

znači, pretpostavljam da si zadovoljan s grafom i da mi je toplo preporučaš jelda? malo mi fali da je u pon. naručim.

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
9 godina

Strojčina.Amen.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Brutalan graficki score, posrao te sillicon lottery :)

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Inace, zanimljivo je da GPU-Z kaze da nemoze procitati ASIC quality... ajde netko tko jos ima gtx 1070 ili gtx 1080 proba ocitati ASIC quality da vidimo jel svima tako....

Nije mogao ni na mojim FE-icama.

eywa33 kaže... 

Evo za referencu moj ocani skor: 20980

Lijep clock CPU-a. :)

Još lijepši napon CPU-a.:)  (1.28v)

AUDIOFIL
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

Haha. Ako je clock stvarno 1126mhz onda imas fakat dosta lufta. Uhvatio sam ti lapsuse, no to ću ti pripisat extra uzbuđenju novom grafom.

No realno, kolko još lufta imaš ako je clock na 2126? Nekako ne mislim da ga je "dosta" kako kažeš. 2100 core i 11000 mema je već solidan OC.

Pa mogu ju vrtit i na 2150 core clock, memory clock sam puknuo na 5500 i nisam ni pokusavao dalje, a mislim da i tu ima lufta, ali iz nekog razloga se drajver rusi uvijek nakon one scene graphics score 1, a artifakti su prilicno blagi (pricam za firestrike)

Vec sam stavio screenshot iz borderlandsa sa kompletnim monitoringom, evo ti ga opet

13 godina

2150MHz moram priznat da je to odlično,na kraju NVIDIA i nije puno odstupala od onog famoznog clocka na prezentaciji!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ovdje na slici je core clock 2139MHz, tu se jos nisam poceo igrat sa memorijom... sada kada znam core clock na kojem mi radi svaki test, idem ponovo odvrtiti Valley i Heaven posto sma njih vrtio sa memorijom na 5205MHz, a radi mi bez problema i na 5508MHz.

EDIT:

Inace ja sam impresioniran temperaturama, uz to je i graficka potpuno tiha, pljesak za Gainward 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 0:30 (Lucidius).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pa ako ti se rusi u prvom i najzahtjevnijem testu u firestrikeu koji prvi rikava kad gpu dode do limita onda nebus uspio izvuci vise od 10-20mhz gore! mozda u sred zime!

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

OC ti je već prilično brutalan i iznad prosjeka, zato velim da nemaš još puno lufta kako kažeš. Ne znam što želiš reći, da je 2150mhz velika razlika od 2120? Ako ima artefakta, znači da je nvidija malo pomakla granice rušenja drivera. Moji kepleri i evo maxwell, ako su na nestabilnom oc-u, samo se driver sruši i restarta, nikad nisam vidio ni jedan artefakt. 

volegradele da, nizak napon za dobar OC, no i dalje je 5ghz daleko za neki stabilniji OC, čak ni 1.4v nije dosta, a temp u granicama oko 80C. 4.9 mogu nagurat ali voltaža u odnosu na 4.8 je ogromna - 1.35, što nije problem za h110gt za obuzdat, ali jednostavno ne želim forsirat. 4,8 sasvim dovoljno ja mislim :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Nebi trebalo zato jer su artifakti jako blagi, to je nesto do drajvera i optimizacije samog testa. Sa r9 390 mi je test odvrtio i dok je sve bljestilo od artifakata, tako da ovdje nebio smio to raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Nebi trebalo zato jer su artifakti jako blagi, to je nesto do drajvera i optimizacije samog testa. Sa r9 390 mi je test odvrtio i dok je sve bljestilo od artifakata, tako da ovdje nebio smio to raditi.

amd grafe podnose 1000x vise artefakta od nvidije, kepler mi je rikavo ako se pojavi jedna crtica, maxwel je podnosio mrvu vise...vidim ja trebas ti jos puno toga proci

ps. ak dobivas samo crveno/zelene zvjezdice+kose crte memorija ti je vec pri kraju, nakon toga idu vertikalne crte u nekoj boji i hard reset ak toga nemas slabo ti to klokas!

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 0:45 (Stjepanj).
9 godina
protjeran

Stvar je u tome sta je AMD dosta poradio na drajverima u zadnje vrijeme, Nvidia se malo srozala, zato AMD ima malo vise lufta, prije 3 godine dok AMD nije imao drajvere dovedene u red nisu grafe bile tolko izdrzljive u benchmarcima.

Vjerujem da ce se stanje malo popraviti posto je ovo svijeza serija, treba proci 3-4 drjavera da se to dovede u red kak spada, i eventualno testovi malo bolje optimiziraju za Pascala.

Trenutno nemozes ni ASIC quality ocitati na GPU-z...

EDIT:

Velim ti, imam blage artifakte u fire strikeu, nikakve šarene crte i slicno, doslovno pokoja bijela tockica, al velim opet, problem je do drajvera oni se sruse mada nebi trebali.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 0:47 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Stvar je u tome sta je AMD dosta poradio na drajverima u zadnje vrijeme, Nvidia se malo srozala, zato AMD ima malo vise lufta, prije 3 godine dok AMD nije imao drajvere dovedene u red nisu grafe bile tolko izdrzljive u benchmarcima.

Vjerujem da ce se stanje malo popraviti posto je ovo svijeza serija, treba proci 3-4 drjavera da se to dovede u red kak spada, i eventualno testovi malo bolje optimiziraju za Pascala.

cuj prvi glas, vrtim bencheve od pamtivjeka i ama bas uvjek je ista prica s amd-om i klokanjem, nema to veze s nikakvim driverima( jer obicno probam vise drivera da bi dobio bolji rezultat)! znao sam odvrtiti testove da uopce sliku ne vidim(od kolicine artefakta), toliko o tome

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 0:49 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...

cuj prvi glas, vrtim bencheve od pamtivjeka i ama bas uvjek je ista prica s amd-om i klokanjem, nema to veze s nikakvim driverima( jer obicno probam vise drivera da bi dobio bolji rezultat)! znao sam odvrtiti testove da uopce sliku ne vidim(od kolicine artefakta), toliko o tome

Ja se prepadnem strašno za gledati da neće GPU crknuti kad vidim onolike artefakte u prvom testu kad nafrljim GPU speed i napon, al evo već skoro 2godine ja ju terorišem i još uvjek fercera kao od prvog dana od kako je imam a najmanje se igram samo benchanje i tortura GPU i CPU.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
13 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

Ja se prepadnem strašno za gledati da neće GPU crknuti kad vidim onolike artefakte u prvom testu kad nafrljim GPU speed i napon, al evo već skoro 2godine ja ju terorišem i još uvjek fercera kao od prvog dana od kako je imam a najmanje se igram samo benchanje i tortura GPU i CPU.

je najgori dio, ak tamo pocne bacati na pocetku tonu crnih crtan nemas kaj dalje traziti, ak prode pola bez toga proci ce cijeli firestrike!

9 godina
protjeran

Meni se na pola testa drajver srusi, a artifakte jedva da imam... treba se to sve jos optimizirati 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Meni se na pola testa drajver srusi, a artifakte jedva da imam... treba se to sve jos optimizirati 

pa to je najnormalnija stvar kod nvidije, velim ti iz debelog iskustva! tako to kod njih radi, sad dali ima neki "k" koji to detektira neznam, nisam nikad nista pametno nasao o tome zasto je to kod njih tako!lp

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Što se ima optimizirati? To da možeš vidit više artefakta i da se driveri ne ruše samo zato jer vidiš artefakte? Lol, zaboravi, kako ti je rekao Stjepanj, nvidia je drugacija po tom pitanju i dobro da uopce vidis artefakte jer prije ih nisi stigao vidit prije nego se sruši driver. Meni je hd5870 rokala točkice, linije i sl. ko luda kad bi ku ocao. Otada ma zelenim karicama ni jedna točkica, samo rušenje. Zapravo rekao bih upravo suprotno, nvidia je optimizirala drivere da prepoznaju najmanji pokazatelj nestabilnosti tako što korisniku pokaže koja je granica čipa. Onome koji gleda što veći bech score to ne odgovara...no ovako si siguran da ćeš max oc sa bencha vjerojatno moći imati i na svim igrama bez da gledaš artefakte.

9 godina
protjeran

Dobro dobro, ipak sam ja na AMD grafama skoro citav zivot, nisam znao da je nvidia tako osjetljiva... al ajd dobro se kloka pa se moze progledat kroz prste 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

No jel ima gdje da se vidi koliki je porast performansi u VR, ili se još čekaju igre/driveri za to

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
nex987 kaže...

No jel ima gdje da se vidi koliki je porast performansi u VR, ili se još čekaju igre/driveri za to

imas onaj steam-ov test! osobno neznam kaj im uopce to znaci vr perfomanse?

16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Velim ti, imam blage artifakte u fire strikeu, nikakve šarene crte i slicno, doslovno pokoja bijela tockica, al velim opet, problem je do drajvera oni se sruse mada nebi trebali.

LOL? Artefakti = reži clock. Nikakav to problem drivera nije niti je problem drivera što se ruše. Driveri se ruše jer je kartica nestabilna, ne zato što driver "nije optimiziran".

Bijele, zelene, ljubčaste i sl. bljeskove, točkice, kockice i sl. znače da si pretjerao. Smanjuj to dok nisi oštetio memoriju. Kad ti se krenu poligoni razvlačit u beskonačnost po dubini (izgledat će kao da si razvukao neku plohu u igri) onda si već oštetio VRAM.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 9:00 (Tonči).
16 godina

Kupite kartice od par tisuća kn i onda kažete da ni ne igrate nego ih koristite isključivo za "benčanje i torturu". Pa čemu to? Ok, hobi ti je hardver, ali ipak mislim da je malo bezveze dati tolike novce za nešto u čemu uživaš samo dok vrtiš benchmark - tj. ne uživaš ni onda jer ne vidiš ništa na ekranu, nego moliš Boga da se ne sruši kompletno pa da dobiješ skor na kraju.

Ali čemu toliko nagurati gpu da baca artefakte i onda reći da si dobio ovakav ili onakav skor a da nisi ni sliku vidio... ono svjestan si da to nije realno, da nije iskoristivo i da se s takvim clockom neće nikada moći igrati ili raditi jer baca artefakte, ali te opet to zadovoljava

Pa to je kao da kupiš Ferrari i tjunaš ga na 1500 konja i onda držiš u garaži za tu i tamo nabiti gas na mjestu i staviti video na youtube, jer, pazi ovo, ako bi ga odveo na cestu ne bi stigao ni do prvog susjeda...

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
Moj PC  
12 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ni ja nisam kupio za igre, meni ne r9 280 dobro sluzio jer sam i tako igrao samo csgo... kupio sam vecinom za koristenje hashcata
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice