GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.542.959
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
chaselol kaže...
XXX kaže...

1500 kn 

Ne mozes ti to njima objasniti, sad ce stjepko zeleni da uleti sa nekim znj youtuberom i njegovim videom koji pokazuje da nije tako 

Realno, 970 je najbolja graficka kartica na svijetu ako gledas kartice sa 3.5gb memorije .

p.s. svima koji je kupe danas polovnu (i naravno plate cca preko 1200 recimo za nju) treba dati dumbass award of the year, isti krug pakla za kupce i3 7350K procesora 

A kolko troši struje? 3x više od nvidie i zuji ko isus negdje dok igraš ma super.

17 godina
ansha kaže...
dreadmoore kaže...

Dobro se drzi gtx 970

Malo brza od full clockane 480-ke 

Nije lose za legacy karticu..

jesi pogledao cijeli video ili ? jer koliko vidim da se stalno izmjenuje fps u korist malo jedne malo druge

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran

pa iam na kraju koliki je avg!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...

Ne mozes ti to njima objasniti, sad ce stjepko zeleni da uleti sa nekim znj youtuberom i njegovim videom koji pokazuje da nije tako 

Meni nemas sta objasnjavati ja da sam htio kupiti rx 470 ili 480 kupio bih je.A zadnja 2-3 mjeseca amd je podbacio sa driverima i puno problema imaju te nove graficke za razliku od starih.Osbno sam htio vece preformase sto sam i dobio odabirom 1070 jer amd nema sto ponuditi osim r9 fury koja je znatno skuplja od 1070 a losija je za 5-10% ovisno o igri.Tako da nam ti nemas sta objasnjavati i dokazivati sto amd ima i sto moze, nekad opet mislim da je ati trebao ostati zaseban mozda bi bolje uspio a mozda propao skroz nego sto je se pridruzio amd-u.

14 godina
edge007 kaže...

Ma nije to, kolega izgleda radi za AMD, pa tu na temi o gtx karticama trola i veliča amd. 

Od kada sam sa amd r9 280 presao na gtx 1060 6gb, preporodio sam se. AMD više nikada u moje kučište, ni ovaj novi amd zen ne bi mijenjao za svoj stariji  i7 3770.

Pa normalno kad se radi o više nego duplo bržoj kartici, logično.

Sudeći po tvome postu ne raspolažeš ni znanjem a bome ni činjenicama...

Izjaviti nikad više AMD, Intel ili Nvidia je glupo, kupio bi bilo koji proizvod od bilo koga koji nudi najviše po najboljoj cijeni ovisno o onome što tražim.

280 mi ima frend i kartica je zakon, 7950 je bila best buy a to je njen rebrand, masni oc na 1250MHZ za jezgru i perfomanse preko 7970/280X.

Opet se povlači rasprava, Ansha nebi ti baš rekao da 970 na 1550MHZ bježi od 470, barem ne u DX12 i sintetici tipa 3D Mark i ostalo što sam mjerio.

Sve su to lila kartice, na max clocku.

970 je dobra ako je ima za 1200HRK i ide na taj takt, sa garancijom.

U suprotnom teško da je bolji buy od 470 koja ima punu garanciju, nitko od nas realno nebi znao razliku da igra na bilo kojoj od tih jer ne odudaraju baš, a iskreno čisto mi je sumnjivo da 480 na 1400MHZ ima iste perfomanse kad sam ja imao iste tu po temama sa hw slabijom 470 na 1440MHZ. :)

13 godina
neaktivan
edge007 kaže...

Ma nije to, kolega izgleda radi za AMD, pa tu na temi o gtx karticama trola i veliča amd. 

Od kada sam sa amd r9 280 presao na gtx 1060 6gb, preporodio sam se. AMD više nikada u moje kučište, ni ovaj novi amd zen ne bi mijenjao za svoj stariji  i7 3770.

Pa za informaticki nepismene, to je trolanje i velicanje.
Ti poredis 280 i 1060 i pricas o preporodu, to govori dovoljno za sebe, da pripadas grupi ove dvojice iznad sto lupaju TD jer nemaju argumente.

Enivej ovo je forum, drzimo se teme, a tema je konkurencija u ovoj raspravi sta je najbolje u tom rangu a to je rx 470. The End. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
zoharbizo kaže...

U suprotnom teško da je bolji buy od 470 koja ima punu garanciju, nitko od nas realno nebi znao razliku da igra na bilo kojoj od tih jer ne odudaraju baš, a iskreno čisto mi je sumnjivo da 480 na 1400MHZ ima iste perfomanse kad sam ja imao iste tu po temama sa hw slabijom 470 na 1440MHZ. :)

XXX kaže...

Kaj se buke tiče moja msi armor radi većinu vremena na 1400 do max 1800 rpma u igrama i praktički je nečujna. Znaš li koliko košta? Košta 1500 kn 

e to je 470 - po meni puno bolja kartica od 480, kad uzmeš u obzir da je i dosta jeftinija i da si može priuštiti takvo jeftinije hlađenje, a kad je klokneš nije daleko

kod 480 mora biti jedna od top modela da bi bila "prektički nečujna" i to bez klokanja, a s klokanjem i modeli poput xfx gtr "sviraju" daleko iznad 2000 okretaja

ma grafa je stvarno vrh, bez obzira na nvidia/amd sklonosti

17 godina
Stjepanj kaže...

Ok ima average na kraju prikazan, ali koliko vidim nije nvidia nista jaca u tom testu, pitanje je da se vrti test duze vrijeme jer bi bili razliciti rezultati. Ocito da je test banana, jer rezultati nisu konzistentni ili je taj bench neoptimiziran, tako da govoriti da je neka grafa brza od druge na osnovu 4 min testa nema nikakvog smisla. 

15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Stjepanj kaže...

Ok ima average na kraju prikazan, ali koliko vidim nije nvidia nista jaca u tom testu, pitanje je da se vrti test duze vrijeme jer bi bili razliciti rezultati. Ocito da je test banana, jer rezultati nisu konzistentni ili je taj bench neoptimiziran, tako da govoriti da je neka grafa brza od druge na osnovu 4 min testa nema nikakvog smisla. 

Rekli smo da je brza u tom testu, minimalno ali brza..

17 godina

Konkretno je brza u tih 4 min testa, jer mozes i sam vidjeti test kako se grafe izmjenjuju tako da test i nije relevantan

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Konkretno je brza u tih 4 min testa, jer mozes i sam vidjeti test kako se grafe izmjenjuju tako da test i nije relevantan

Pa test traje 4 minute, sta je tu problem? I sta je cudno sta se izmjenjuju? Ne kuzim...

17 godina

Nije ti cudno sta malo jedna vodi, malo druga? ocito da je benchmark neoptimiziran tako da nije nikako relevantan, jer tko zna kako bi se zavrsio test da je testirana neka druga scena. Tako da govoriti da je jedna grafa brza od druge nema nikakvog smisla jer benchmark nije optimiziran. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Nije ti cudno sta malo jedna vodi, malo druga? ocito da je benchmark neoptimiziran tako da nije nikako relevantan, jer tko zna kako bi se zavrsio test da je testirana neka druga scena. Tako da govoriti da je jedna grafa brza od druge nema nikakvog smisla jer benchmark nije optimiziran. 

Najnormalnija stvar posto su razlicite arhitekture u pitanju, u nekim scenama je brza jedna u nekima druga.

9 godina
Patrick_cro kaže...

Nije ti cudno sta malo jedna vodi, malo druga? ocito da je benchmark neoptimiziran tako da nije nikako relevantan, jer tko zna kako bi se zavrsio test da je testirana neka druga scena. Tako da govoriti da je jedna grafa brza od druge nema nikakvog smisla jer benchmark nije optimiziran

ako testiraš kartice koje gađaju isti segment tržišta, baš da jedna u svakoj razlićitoj situaciji vodi je znak da nešto nije u redu s testom..

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Dobro se drzi gtx 970

Evo izvrtili i Rusi..

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/ghost-recon-wildlands-beta-test-gpu

Za VHQ na 1080p treba barem GTX 1080 

13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Evo izvrtili i Rusi..

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/ghost-recon-wildlands-beta-test-gpu

Za VHQ na 1080p treba barem GTX 1080  

Ta igra ako ne dobije 100% na performansama na svim grafama je nevidjeni fail, pa nemoguce da je takvo smece od optimizacije a igra izgleda k'o iz 2007

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Sasvim normalno s obzirom na tdp tog cipa. I 1070-ka sa masivnim zracnim coolerom se da pasivno hladit kad joj se malo ogranici power limit..

17 godina
dreadmoore kaže...

Meni nemas sta objasnjavati ja da sam htio kupiti rx 470 ili 480 kupio bih je.A zadnja 2-3 mjeseca amd je podbacio sa driverima i puno problema imaju te nove graficke za razliku od starih.

Koje to problem? Jer eto od akda sam je kupio stavljam najnovije drivere i sve radi bez greške!

Jesu to "problemi" koje pročitaš od tri, četiri korisnika na forumu i onda donosiš ovako fantastične zaključke...

12 godina
odjavljen
ansha kaže...

I 1070-ka sa masivnim zracnim coolerom se da pasivno hladit kad joj se malo ogranici power limit..

Da je baba dida imala bi... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
protjeran
eywa33 kaže...
ansha kaže...

I 1070-ka sa masivnim zracnim coolerom se da pasivno hladit kad joj se malo ogranici power limit..

Poanta je da ce i dalje biti neusporedivo brza od 1050Ti, a i od rx 480 bogami...

12 godina
odjavljen
ansha kaže...

Poanta je da ce i dalje biti neusporedivo brza od 1050Ti, a i od rx 480 bogami...

Promakla ti je jedna stavka, posve nebitna - cijena.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
eywa33 kaže...
ansha kaže...

Dae, zbog broja jezgara itd. Istina, no možemo to reći i za Titan X (Pascal). Staviš samo "malo" veći hladnjak. :)

prodajem jednu od mašina
15 godina
doktor1 kaže...
dreadmoore kaže...

Meni nemas sta objasnjavati ja da sam htio kupiti rx 470 ili 480 kupio bih je.A zadnja 2-3 mjeseca amd je podbacio sa driverima i puno problema imaju te nove graficke za razliku od starih.

Koje to problem? Jer eto od akda sam je kupio stavljam najnovije drivere i sve radi bez greške!

Jesu to "problemi" koje pročitaš od tri, četiri korisnika na forumu i onda donosiš ovako fantastične zaključke...

Ne donosim po tome zaključke imao sam r9 270x tako da znam što govorim a pogotovo CF je katastrofa.

14 godina

Evo samo da se javim, nakon fijaska sa 1070 Strix od asusa sa čudnim "fan reving", ne okretanjem venta,i drugih čudnih problema..

Došla mi je zamjena MSI Gaming X, i po mojem mišljenju najbolja grafička koju sam ikad vidio, SUPER je tiha, igrao sam novi Tomb raider onako 3 sata, grafičku nisam niti čuo, glasniji mi je CPU vent, koji mi je isto zapravo vrlo tih..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja imam msi  armor Gtx 1070 OC tiha što kažeš više čujem pumpu od vodenog nego grafu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
dreadmoore kaže...
doktor1 kaže...
dreadmoore kaže...

Ne donosim po tome zaključke imao sam r9 270x tako da znam što govorima pogotovo CF je katastrofa.

9 godina
neaktivan

jbg prodala se 970ka.sad kontam da li da se malo vise istrosim i uzmem 1060 3gb/rx 470/gtx 1050ti i da budem rahat 2-3 godine sto se tice graficke (ne zanimaju me najvise postavke u igricama bitno je samo da pokrene)? znam da bi imao  bottleneck,ali izdrzao bi pola godine/godinu i onda uzeo i5 6500? sta mislite lp (imam i3 6100 8 gb ram)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2017 12:15 (Kredzzz).
15 godina
Kredzzz kaže...

jbg prodala se 970ka.sad kontam da li da se malo vise istrosim i uzmem 1060 3gb/rx 470/gtx 1050ti i da budem rahat 2-3 godine sto se tice graficke (ne zanimaju me najvise postavke u igricama bitno je samo da pokrene)? znam da bi imao  bottleneck,ali izdrzao bi pola godine/godinu i onda uzeo i5 6500? sta mislite lp (imam i3 6100 8 gb ram)

Pa kupis gtx 1060 i miran si ali 6gb ili rx 480 8Gb cijenovno su iste kako gdje a mozda nadjes rx 480 i jeftiniju mada ni rx 470 nije losa.A opet na tebi je koga vise volis amd ili nvidiu o ukusima se ne raspravlja.

13 godina
protjeran
Kredzzz kaže...

napravio si cistu glupost(bez uvrede), na perfomansama zbog bootlenecka neces dobiti nista(taj i3 je debelo preslab i za tu gtx 970/ znam jer sam imao tu kombinaciju), inace gtx 1060 6gb je cca 15-20% brza od gtx 970! dakle po pitanju perfomansi ulozen novac nije nikako opravdan! bacas novce u vjetar s tom nadogradnjom, i3 je za grafe do maximalno 900-1000kn!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice