Da i Palit je u igri, ali nisam ga napomenuo zato jer je 200kn skuplji od Phoenixa.
GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
- poruka: 15.735
- |
- čitano: 1.542.962
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo nakon malo benčanja, ovo je zasada max što sam dobio.
EVGA 1070 SC @2100
Grafa ti sigurno nije na 2100mhz tokom cijelog testa, prije oko 2ghz...
Od max 2114 do min 2044.
sto se tice lokalno, to jest robu koju mi vidimo na servisu stanje ti je okvirno ovako na 10000 kom svakog brenda, RMA postotak:
Asus: 1,62%
Gigabyte: 1,79%
Gainward: 1,74
Sapphire: 1,87%
XFX: 1,92%
MSI nisam naveo jer toga prodajemo toliko malo da nema korisne statistike
Sto se tice Asusa i Gigabyte, postotak im dizu Radeonke :)
Samo da ne bude zabune, vecina reklamacija je zbog nekog kvara na ventilatorima, jako malo opcenito grafickih dode zbog spaljene memorije ili samog GPU-a ili nekog drugog elektro sklopa, a i to sto dode posljedica je uglavnom prckanja gdje ne treba, lose napajanje ili tona prasine koja se skupljala godinama, cak toliko da se "stalila" sa grafickom :).
ima tu i jako puno grafickih koje su pred istekom garancije, pa se korisnici sami pobrinu, oni koji znaju naravno, da nesto rikne na grafici prije isteka garancije :D, ali ako nije bas totalno ocito, nema problema kod niti jednog proizvodaca sto se tice reklamacija
iz iskustva mogu potvrditi da su graficke kartice i procesori jako dobar hardver, bez obzira na proizvodaca sto se tice kvarljivosti, dok su maticne ploce sasvim druga prica, ali to je i za ocekivati, jer ploce imaju puno vise komponenata koje mogu riknuti kad tad
Palit i Gainward imaju 3 godine jamstva vani, problem je kaj se nasi trgovci đibere pa stavljaju 2 godine, to je jos milina kakve se sve obmane oko hardvera događaju kod nas.
ja sam kupio u computer universeu, nigdje ne piše da je 3 godine, jel znaš gdje se to može saznati?
Palit i Gainward imaju 3 godine jamstva vani, problem je kaj se nasi trgovci đibere pa stavljaju 2 godine, to je jos milina kakve se sve obmane oko hardvera događaju kod nas.
ja sam kupio u computer universeu, nigdje ne piše da je 3 godine, jel znaš gdje se to može saznati?
gainward ima 2 godine jamstvo tvornicko, ako negdje vani prodaju sa 3 godine, to je ili nekakva njihova interna promocija ili 3rd party jamstvo.
u svakom slucaju imas onoliko koliko si dobio u tome ducanu gdje si kupio, ali ne smije biti manje od 2 godine
Od max 2114 do min 2044.
Onda memorija nije clockana? Jer ja imam ~3130 score a takt mi ide od 2000mhz do ~2063mhz...
Koliko se to može dignut?

Computer universe daje 2 godine garancije na sve kaj tamo kupis, ostatak garancije se ostvaruje registracijom proizvoda na proizvodacevoj stranici. Tako posluje i uzi shop kod nas.
Znam da je offtopičarenje, ali ako tko želi uzeti moju 1080 phoenix, nek mi šibne ponudu na PM...
A sta ces ti nakon nje?
Vegu, ali poslije nove...Nemam što igrati kad usrani WH nisu optimizirali...
To desno ti nije pravi takt, taj njihov monitoring ne prikazuje pravi takt, odvrti sa MSI AB i njegovim monitoringom pa onda uslikaj screenshot na kraju testa.
Evo ovako kao ja napravi, moj test je u 2560x1440p, ti odvrti u 1920x1080p
ljepo se clocka gtx 1060 g1
2126 / 4810
3400 okruglo score :D
Odradi ovaj bench pustit taj već prastari Valley i Heaven
Gainward Phoenix, isti su hladnjaci na gtx 1070 i na gtx 1080, tako da mozes bacit oko iznad na usporedbu ako te zanima.
Bonus je to sta idu i po najmanjoj cijeni kod nas a ubijaju tisinom i hladnocom, i klokaju se super. Imas u Linksu za 3700kn Phoenix model klik
Ima i u protisu al nebitno. Vjerojatno uzimam nju. Hvala puno na savjetima!
Ova g1 samo tako pada sa cijenom.
Kada su najavili volta arhitekturu? Nece bit bas veliki pomak gore naspram pascala i maxwella?
Volta ce najvjerojatnije doci iduce godine u 8 mjesecu, Vega od AMD-a bi trebala u 2 mjesecu stici. Napredak na starije generacije ce biti velik to je sigurno, ali trebat ces i neki dobar i7 procesor na 4.5GHz za takvu grafu.
Uzmi si sada gtx 1070, super je to grafa a nije ni skupa, kasnije ju lako prodas a da ne izgubis puno kod preprodaje ako ces htjeti nadograditi na Vegu ili Voltu.
Uzmi Phoenixicu, ovo sve ostalo je mlako naspram nje.
2126 / 4810
Jako fin score :). Ja odvrtio sa svojom na 1500/7700Mhz i dobio sam score od kojeg je tvoj taman 26% veći što je fina razlika.
2126 / 4810
Jako fin score :). Ja odvrtio sa svojom na 1500/7700Mhz i dobio sam score od kojeg je tvoj taman 26% većišto je fina razlika.
ja pak
sto ispada samo 9%...

da trebalo je guglanja da skuzim caku testa hehe :D
btw, al inace, memory overclock odrzava minimum fps? a core maximum? ako je sudeci po testu, ili sam u krivu.
pitam za opcenito
da trebalo je guglanja da skuzim caku testa hehe :D
btw, al inace, memory overclock odrzava minimum fps? a core maximum? ako je sudeci po testu, ili sam u krivu.
pitam za opcenito
sto jaci gpu i stabilan sistem, min fps ce biti veci nema druge cake, no to nije ni bitno vec average fps
!lp
Na koliko je onda tebi memorija ?? Na 10 Ghz ??
Na koliko je onda tebi memorija ?? Na 10 Ghz ??
mene pitas? ako da najvise s starom serijom sam postigao 8,6ghz( imao sam 5 modela sve su isle na 8,1) i ta tvoja!lp

Odvrti sa 8xAA ko i svi što vrtimo pa da se može uspoređivati .
Pa dobro je stavio postavke, čini se da si pomješao ovaj sa valley benchom
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/unigine-heaven-benchmark-40--bughr/180444.aspx
lp
Ova gtx 1060 je super grafa za relativno male novce, ne znam ko bi pored nje uzeo rx480.
Pa dobro je stavio postavke, čini se da si pomješao ovaj sa valley benchom
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/unigine-heaven-benchmark-40--bughr/180444.aspx
lp
Nije, svi vrtimo 8xaa na heavenu, bar u ovim zadnjim benchmark-cima koje smo lijepili u ovu temu
Ja sam uzeo 1060 Phoenix, trenutno je nema nigdje tako da preporučam RX 480 8GB MSI Gaming X za cijenu.. ne vidim čemu hejt prema toj kartici koja je stvarno fenomenalna i ima dosta dobro hlađenje (govorim o Gaming X modelu)