Da li je iko imao iskustva sa overclockom Nvidia 8400 GS?
GPU overclock
- poruka: 105
- |
- čitano: 13.876
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Si spremio profil overclocka?
Da .
Mozda greska programa meni na puno programa nije htjelo spremiti oc profil i loadati kod dizanja sistema.
Evo rijesio sam problem na svim programima koji nisu htjeli spremiti OC profil.. Dakle, prvo se ide Properties/Svojstva na ikonu Overclock-erskog programa, zatim na Compatibility/Change Settings for All Users i onda staviti kvacicu na Run This Pogram As an Administrator i to je to .
Si spremio profil overclocka?
Da .
Mozda greska programa meni na puno programa nije htjelo spremiti oc profil i loadati kod dizanja sistema.
Evo rijesio sam problem na svim programima koji nisu htjeli spremiti OC profil.. Dakle, prvo se ide Properties/Svojstva na ikonu Overclock-erskog programa, zatim na Compatibility/Change Settings for All Users i onda staviti kvacicu na Run This Pogram As an Administrator i to je to .
Daj mi reci kako si stavio u trixx-u settings jer meni nece da loada profil clockova i fan settings kad si dize sistem stavio sam on 1 i 2 kvacicu.
ja da, malo
ja da, malo
I?
Evo baš sam njuškao na netu i pronašao, likovi su maksimalno podigli jezgru na 900 i memoriju na 1050.
Kažu da poboljšanje je nekih 3-5 fps-a tojest 10%...mislim da nema potrebe onda overclockat ovu moju. Sad štedim za novi komp na koji ću nadam se ugradit hd4850 ili hd4870 ako uspijem naći negdje...Možda čak i mjenjati svoju za 4850/4870 uz moju nadoplatu.
Zavisi od primjerka do primjerka frend mi ima 5670 pa nemoze dignut za 10 slidere
probaj stavit na 900/1250 na toliko kurim ja 5570 a to je isti grafički chip iste su grafe pogotovo gddr5 verzije
Na GTX 460 stavio Accelero S1 rev.2 kojeg sam fleksom modao da stane na grafu + 120mm vent. Temperature su 23°C idle, igre 45 stupnjeva -crysis full load i bench kombustor -52 stupnja; nečujna .MSI Afterburner : clock 900MHz , 1087mV.FPS u igrama ovisi od igre 10- 25fps-a. Sa starom grafom Sapphire HD 5770 (asusov bios flashan) nisam mogao ni na core clocku od 1000MHz postići zamjetne rezultate( imala predobar stock cooler).
Uglavnom sve je to čar kada modaš softver i hardver , osjećaš zadovoljstvo da je metoda URADI SAM uspjela !
Na GTX 460 stavio Accelero S1 rev.2 kojeg sam fleksom modao da stane na grafu + 120mm vent. Temperature su 23°C idle, igre 45 stupnjeva -crysis full load i bench kombustor -52 stupnja; nečujna .MSI Afterburner : clock 900MHz , 1087mV.FPS u igrama ovisi od igre 10- 25fps-a. Sa starom grafom Sapphire HD 5770 (asusov bios flashan) nisam mogao ni na core clocku od 1000MHz postići zamjetne rezultate( imala predobar stock cooler).
Uglavnom sve je to čar kada modaš softver i hardver , osjećaš zadovoljstvo da je metoda URADI SAM uspjela !
svaka čast! mislim da bi mogao i 1ghz doseći. jel može koja slika da vidim kako izgleda?
Hvala , ma nikakav problem ! Kasno mi je za čačkanje po kompu pa ti dam sliku sa neta i neke linkove pa ti vidi. Jedina razlika je što je Milosh* dobio loš primjerak gainwardove GTX-ice i rezao je limiće sa škarama.
http://www.overclock.net/t/802943/gainward-palit-gtx460-accelero-s1-rev2/10
http://www.overclock.net/t/781924/gtx460-1-087v-voltage-cap-unlock/10
Ima ko iskustva sa OC hd 5670???
Ima ko iskustva sa OC hd 5670???
Imam ja...
Svaka ti ide gore za 100 MHz na jezgri i memoriji, digni pa testiraj, ako prođe test idi dalje.
GTX 460 768mb, klokana na 815/2100 sa početnih 675/1800 već duže vrijeme i nikakvih problema nemam s njom, nikada nisam ni imao, temperature maltene nepromijenjene uz malu preprafku fan control krivulje. voltažu nisam dirao, nema potrebe, no testirao sam jednom prilikom koliko mogu klokat neovisno o dizanju napona, i shvatio sam da u biti ne ide preko tih 815/2100, u nekim igrama radi stabilno s 1087mv i 850/2100, ali se ruši i temperature su više 6-7 stupnjeva (znači oko 77°C po ovakvom vremenu). Vidim po jutubu ljudi s karticama na koji 830MHz pa eto očito je tu negdje limit..
Što me trebaš? :D
On topic, ajd kad je tema zaživjela.. Uspio sam malo jače clockat ovo čudo, ali mi kartica stvarno nije jasna. Uglavnom, premjestio sam 120mm fan s prednje strane kućišta na stranicu, da puše direktno na grafičku što je smanjilo temperaturu za nekih 3-4°C. Trenutno držim clock na 825/1650/2100 i začudo radi savršeno, a prije nisam smio preć 815 na core za živu glavu, na 816 bi odma dobio driver crash. E sada, s driverima 304.48 sam dobivao driver crash čak i sa 805MHz na clocku, pa sam odlučio instalirat najnovije beta drivere jer znam da mi je 815 prije radilo savršeno stabilno. I eto, sa 304.79 beta driverima sam zasad došao do tih navedenih 825MHz na core na stock voltaži i radi perfektno. Htio bi potegnit barem na 850MHz, ali primarno mi je cilj doći do maksimalnog clocka bez dizanja napona.
Jel ima netko iskustva s OC GTX 460 768 sa stock coolerom pa da mi malo pripomogne ili da me barem spusti na zemlju?
Evo da se i ja ukljucim, drzim HD 7950 DCII na 1000/1375, napon podignut sa 0.993V na 1.056V, prvo je bilo na 1.049V, ali nije bilo stabilno.
Karta je veome osjetljiva nakon sto se pređe 72C, na 73C pocnu se pojavljivati manji artefatki, vece temp necu cak ni da probam.
Sto sam sada sakupio iskustva sa Tahiti kartama sa OCN foruma, sve su takve kada ih se pocne overvoltat, dok se ne dira napon, nema tog nevidljivog zida.
Sto se tice memorije, ide do MSI AB maxa, to je 1575, ali eto ostavio sam je na 1375, jer nema neke razlike u fps sem u par igara, a nisam siguran jeli EC uskace na vecim brzinama, jer imam drop između 1400 MHz i 1500 MHz, iako je jos podosta ljudi prijavilo taj drop i sa HD 7970 i HD 7950 kartama.