GPU overclock

poruka: 105
|
čitano: 13.871
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
GPU overclock

Malo si pretjera ak vec toliko klokaš nabavi bolje hlađenje za graf moj frend svoju hladi na vodeno hlađenje pa je odna klokaj okk. ;)))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GPU overclock

vidio sam temu, vidio sam 5770, morao sam nešto reći....
isto imam hd5770 i to od asusa sa nekim super ultra bakrenim kulerom...
default je 850mHz gpu i 4800mHz memorija...
klokao sam gpu na 900, a memoriju na 5000 mHz-a, temperature su se podigle sa 30/50 na 40/60 otprilike i tu nije bilo beda jer sam onda stavio i  fan sa 30% na 100%, briga me za buku važni su mi zmajevi u Skyrimu...
koristio sam Asus smart doctor preporučen za tu karticu
sve je bilo kul par dana no onda su mi počeli dolaziti random Bluescreenovi, pa sam sve vratio na default clock
pitam sad, da li je to normalno (napajanje je 500W, a PCIe je 2.0 makar je grafa za 2.1), ima li neko jednostavno rješenje?
da li je taj clock i tolika razlika u igrama, meni Skyrim i sad ide na High graphics ? 

Ludio Ad Tempus Vitae
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: GPU overclock
Almin94 kaže...

*ebat ces je, nemoj toliko clockat ...

Ako misliš na grijanje... na naponu od 1.24 na benchmarku mi pokazuje max 71 °C s tim da ja fan na 75% "auto fan controll" tu ne vidim problema, jedino mi nije jasno kako na večem clocku dobivam manje performanse

14 godina
flateR7 kaže...

vidio sam temu, vidio sam 5770, morao sam nešto reći....
isto imam hd5770 i to od asusa sa nekim super ultra bakrenim kulerom...
default je 850mHz gpu i 4800mHz memorija...
klokao sam gpu na 900, a memoriju na 5000 mHz-a, temperature su se podigle sa 30/50 na 40/60 otprilike i tu nije bilo beda jer sam onda stavio i  fan sa 30% na 100%, briga me za buku važni su mi zmajevi u Skyrimu...
koristio sam Asus smart doctor preporučen za tu karticu
sve je bilo kul par dana no onda su mi počeli dolaziti random Bluescreenovi, pa sam sve vratio na default clock
pitam sad, da li je to normalno (napajanje je 500W, a PCIe je 2.0 makar je grafa za 2.1), ima li neko jednostavno rješenje?
da li je taj clock i tolika razlika u igrama, meni Skyrim i sad ide na High graphics ? 

Drago mi je da se tema razvija u smislu u kojem je i namjenjena od starta {#}.

@flateR7 Taj clock koji si ti napravio je prilično bezopasan i nebi trebao raditi nikakve probleme. Ako ti je sad sve OK kad je na stocku, onda jasno upućuje da je taj clock bio vjerojatni problem. Napajanje ti je duplo jače nego što ti treba, tako da to sigurno nije problem. Ako ti je grafa sa 850Mhz na 900Mhz pravila frku, onda je to očito jako mršav primjerak  jel to rijetko  da nemožeš dić 10% clockove gore, da bude sve 5.

13 godina
neaktivan
Oprostite na n00b pitanju al mene zanima kako uc u bios od grafe da clock namjestim tamo a ne u MSI afterburneru jer ako ga npr. deinstaliram clock ce nestati.
14 godina
Moraš ga dumpat onda editat i opet flashat grafu
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
hvala na odg. a kako da to napravim?
13 godina
protjeran
GPU overclock

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 23:39 (Cvik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GPU overclock

ali ako je npr gpu tvornički slabo izveden, to ne mora značiti da je memorija "mršava" ? to što gpu ima slab overclock potencijal, da li to znači da ne mogu klokati i memoriju?

Ludio Ad Tempus Vitae
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa nije to nužno povezano.

13 godina
GPU overclock

@CVIK    sad ili si sjebo grafu ili si nešto pobrko s biosem :S   vrati tvornički bios i stock brzine pa provjeri rezultate... malo previše forsiraš grafu koja nije namijenjena za takvo forsiranje! a temp su ti ok jer očito ne radi na 1.24V kao što si pokušao složiti da radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
flateR7 kaže...

ali ako je npr gpu tvornički slabo izveden, to ne mora značiti da je memorija "mršava" ? to što gpu ima slab overclock potencijal, da li to znači da ne mogu klokati i memoriju?

Upravo tako, nema veze ako gpu ne ide daleko, a memorija ce mozda ici puno bolje.. Npr. kada sam imao hd4770 gpu nije se dao dignuti vise od 60MHz, dok je memorija isla vise od 150MHz

14 godina
neaktivan
GPU overclock

e to sam htio znat...hvala ljudi

Ludio Ad Tempus Vitae
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
d666sermek kaže...

@CVIK    sad ili si sjebo grafu ili si nešto pobrko s biosem :S   vrati tvornički bios i stock brzine pa provjeri rezultate... malo previše forsiraš grafu koja nije namijenjena za takvo forsiranje! a temp su ti ok jer očito ne radi na 1.24V kao što si pokušao složiti da radi

Ne, na tom naponu radi normalno dok ne dignem clock sa 960 na 1Ghz i ram sa 1300 na nekih 1370Mhz

13 godina
protjeran

.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 19:44 (Cvik).
14 godina
neaktivan
GPU overclock

7300gt klonuta sa 350/350 1.2V na 640/410 1.4V i radi tako već 5 godina.Uglavnom te slabe grafičke su najizdrzljivije.To je inače pasivno

hlađenje pa je samo metnut 92 mm ventilator ispod.Ova moja 250GTS stara 1.5 god. sa 750/1836/1100 na 770/1836/1174.Hladi se sa performom i ne prelazi 47 c u furmarku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GPU overclock

tocno to te "slabe" grafe se najbolje i OC  meni jos nejd eu glavu kako sam ja svoju toliko OC s time da sam je jos kurio naponom sa 1.1 na 1.4v i gpu dignuo za 70% i radi dok frend sa malo jacom kartiocm isti chip sve  nemoze 10% dignut

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GPU overclock

Moja Sapphire 5670 1gb ne prelazi 46 C u punom opterećenju...Htio bih overclockati ali ne znam da li ću dobiti na performansama. Ako da, kojim programom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 23:11 (iAvenger).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GPU overclock

Ovisi ti od grafe do grafe evo ja svoju gigabyte 6850 drzim na 1ghz bez problema 1000/1150 @ 1.287 V.

Don Believe The Tyoe
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 23:10 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
iAvenger kaže...

Moja Sapphire 5670 1gb ne prelazi 46 C u punom opterećenju...Htio bih overclockati ali ne znam da li ću dobiti na performansama. Ako da, kojim programom?

MSI Afterburner ili Sapphire Trixx.

14 godina
WrongType kaže...

Ovisi ti od grafe do grafe evo ja svoju gigabyte 6850 drzim na 1ghz bez problema 1000/1150 @ 1.287 V.

Tvoja radi na skoro maximalnom naponu,  koliko dugo je tako držiš ?

13 godina
neaktivan
GPU overclock

Najjednostavniji ti je trixx ali ako oces da ti se oc profili lodaju na dizanju windowsa onda MSI afterburner i imas tu temu na forumu kako ukljuciti unoficial overclock.

Tvoja radi na skoro maximalnom naponu, koliko dugo je tako držiš ?

Radi bez porblema cijeli dan BF 3 sve na ultra oko 8-12 h moze i bolje al mi se neda igrati vise a ovaj tool za test nemam vremena da pokrenem.Ubiti nema pada sistema niti pregrijavanja niti artefakta.

Don Believe The Tyoe
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 23:33 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WrongType kaže...

Najjednostavniji ti je trixx ali ako oces da ti se oc profili lodaju na dizanju windowsa onda MSI afterburner i imas tu temu na forumu kako ukljuciti unoficial overclock

Da, a zanima me da li mogu overclockat više nego što mi msi a dozvoli?

13 godina
neaktivan
GPU overclock
Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

I Trixx ti pamti i učita clockove pri svakom restartu. A grafu možeš clockat kad otključaš koliko može potegnut.

13 godina
neaktivan
GPU overclock

Meni nije zelio da pamti.{#}

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

I Trixx ti pamti i učita clockove pri svakom restartu. A grafu možeš clockat kad otključaš koliko može potegnut.

Kako to napravim? 

15 godina
stipko320 kaže...

Nemoj se sikirati sao overclockaj nea tuikakvih problema nabolje ak ima ti gaf preko ccc drivera od atia-naces pise ti overdrive ja sam svoju staru radeon hd2600xt powercolor oc sa gpu 800 na 860 i memory sa 1100 na 1200 vec ima 8-9 mjeseci bez poteškoca mi radi jer kod drivera ti je najpametnije jer on zna i vid po temperaturi i tip i modelu tvog graf koliko ga možes overclockati da nebude opasno za graf nemoj oc preko riva tjuner i tak dalje jer na tom programu možes koliko zelis overclockati pa dođe ak pretjeras ko sta sam i ja do pada sistema pa ti se komp resetira nejbole preko drivera samo mozes preko riva tjunera ja koristim riva tjuner da provjeravam kolika mi je temperatura graf dok igram igrice i nebi trbalo prelaziti 70-80c to ti je vec malo i opasno malo pazi na temp i to je to ;))))

stipko320 kaže...

to ti nije bas tako malo na j memoriji i na takvoj graf jer svaki mhz ti daje brzu graf jes li primjetuo dok igas da ti graf brza i da ima vise fps meni overclock daje i do 12-15 fps vise po igrici :))))))

stipko320 kaže...

Možes i svog starog procesor overclockati ja sam svog celeron dual core na 3.0ghz oc i ja mislim da je to dosta da izvuce sve od graf sutra idem po novu graf zotac gtx550 ti 1gb ddr5 odlična je i ja mislim da je moj procesor totalno okej za tu graf samo cu jos nadodati 2gb rama jer imam samo 2gb ram pa da dignem na 4gb :)))))) pa cu i zotac gtx550ti isto overclockati ;))) cuo sam da je dobra za oc i odlican je overclocking driver od zotac-a mislim na FireStorm :)))

stipko320 kaže...

Na takvim temperaturam na full loadu je super i nista moja ima na full loadu 70c do 80c i nista joj nije moga bi je jos juhu overclokati bez problema ak je na stock hladnjaku ko i moja to je super temperatura idem u sutra u hgspota da vise uzmem novu graf zotac gtx 550 ti 1gb ddr5 odlucio sam se za tu graf pa ce mo vidit kako se overclocka :))))))

stipko320 kaže...

Jesi li je proba rastavit i ventilator dobro očistio ja sam svoju očistio graf i prije čišćenja temp su mi bile 55c a na full load-u 85c a sad kad sam graf očistio od prešine saad su mi temperature 40-45c a na full load-u 75-80c prašina ti je najveci neprijatelj kompu nadam se da sam moga pomoci :))))

Točka, zarez, veliko slovo ...........

14 godina
iAvenger kaže...
itomic009 kaže...

Kako to napravim? 

Modificiraš Afterburnera i onda clockaš. Sad neznam koliko se clocka HD 5670, ali poprilici sam siguran da ni jedna grafa nemože doć do kraja slidera za dizanje takta bez nekih extremnih hlađenja i cirkusa.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
iAvenger kaže...
itomic009 kaže...

Kako to napravim? 

Modificiraš Afterburnera i onda clockaš. Sad neznam koliko se clocka HD 5670, ali poprilici sam siguran da ni jedna grafa nemože doć do kraja slidera za dizanje takta bez nekih extremnih hlađenja i cirkusa.

Šta da više gledam kada clockam grafičku, memory ili core clock?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice