Otvaram ovu temu radi overclockanja grafičkih kartica. Dakle, cilj mi je skupiti iskustva ljudi koji su clockali grafe, ali što je još važnije, da ih drže overclockane godinu dana ili duže !! Znači, želim skupiti iskustva o utjecaju clockanja grafi na malo duže staze a ne samo radi benchanja. O procesorima se zna pouzdano da ako se napon i temperature drže u "zelenom", da će CPU raditi bez problema godinama i to je čvrsta činjenica. Sam imam clockan jedan Intelov CPU ( u drugom kompu ) već 2 godine konstantno, i naravno nema nikakvih problema. Ovaj moj Phenom radi na 4.0Ghz od kad ga imam. Koliko mi je poznato sa GPU-om je malo drugačije, pa me zanimaju iskustva ljudi sa takvim grafama kojima je malo podignut napon, i naravno taktovi. Jel itko primjetio neke probleme ili slično, i takve stvari. Ajmo narode tko ima nek posta iskustva .
GPU overclock
- poruka: 105
- |
- čitano: 13.863
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
evo ja svoju gtx 560 često koristim na 950/1255 na 1,039V. za sada ni najmanjih problema nisam imao. inače koristim taj klok već 3-4 mjeseca.
Nemoj se sikirati sao overclockaj nea tuikakvih problema nabolje ak ima ti gaf preko ccc drivera od atia-naces pise ti overdrive ja sam svoju staru radeon hd2600xt powercolor oc sa gpu 800 na 860 i memory sa 1100 na 1200 vec ima 8-9 mjeseci bez poteškoca mi radi jer kod drivera ti je najpametnije jer on zna i vid po temperaturi i tip i modelu tvog graf koliko ga možes overclockati da nebude opasno za graf nemoj oc preko riva tjuner i tak dalje jer na tom programu možes koliko zelis overclockati pa dođe ak pretjeras ko sta sam i ja do pada sistema pa ti se komp resetira nejbole preko drivera samo mozes preko riva tjunera ja koristim riva tjuner da provjeravam kolika mi je temperatura graf dok igram igrice i nebi trbalo prelaziti 70-80c to ti je vec malo i opasno malo pazi na temp i to je to ;))))
Normalno na stock voltaži .Samo što moram sam pravit tablicu za vent jer se inače jako grije.Zasad nemam nikakvih problema.
JA sam svoju XFX 6870 1GB DDR5 sam samo isprobao sa ATI AMD Owerdrive clocknut, pa evo samo
neznam vjerovatno može i više al AMD owerdrive više nedopušta,
zasad mi netreba pa radi na tvorničkim postavkama!!
to ti nije bas tako malo na j memoriji i na takvoj graf jer svaki mhz ti daje brzu graf jes li primjetuo dok igas da ti graf brza i da ima vise fps meni overclock daje i do 12-15 fps vise po igrici :))))))
Da nisam se dobro izrazio, nisam mislio samo da tolko može, (vidi se samo po bandwidthu sa 134 na 160 gb/s) nego samo isbrobano, a da osjetio jesam da je bolje
al nemogu trenutno osjetitneka velika poboljšanja zbog proca, sada za koji dan ću uzimat Phenoma II x4 ili 6 !!
to ti nije bas tako malo na j memoriji i na takvoj graf jer svaki mhz ti daje brzu graf jes li primjetuo dok igas da ti graf brza i da ima vise fps meni overclock daje i do 12-15 fps vise po igrici :))))))
Možes i svog starog procesor overclockati ja sam svog celeron dual core na 3.0ghz oc i ja mislim da je to dosta da izvuce sve od graf sutra idem po novu graf zotac gtx550 ti 1gb ddr5 odlična je i ja mislim da je moj procesor totalno okej za tu graf samo cu jos nadodati 2gb rama jer imam samo 2gb ram pa da dignem na 4gb :)))))) pa cu i zotac gtx550ti isto overclockati ;))) cuo sam da je dobra za oc i odlican je overclocking driver od zotac-a mislim na FireStorm :)))
Prvo, CPU ti je i dalje botlneck a drugo, pa šta idete van teme ??? Dobro pročitajte svi prvi post pa onda postajte dalje !!
overclockaj gpu kak sam ti ja napocetku reka ak imas ati graf oc preko ccc (OVERDRIVE) a ak imas nvidia driver onda preko nvidia overclock i vidit ces nema tu problema ni nesteti tvom gpu samo pazi na temperaturu i sve jo okk ;)))
po meni se samo za igranje OC GPU-a ne isplati jer se dobije malo frejmova u odnosu na temp (ok grafe razlicito skaliraju), ubijat karticu cak jos i dodatnim naponom za umjesto npr 60 imat 65 ili 70 fps-a, nepotrebno. A i neke vole degradirat pa onda nakon godinu dana im za isti takt treba veci napon, pocinju lagani artefakti na stock taktovima itd.
A za bench vec obrnuto, tu cijedi dok se ne zapali.
Eh, ovako.. Dok sam imao Radeonku hd4770, vtx-ovu, bila je jako puno clocknuta i vec 3god radi bez beda.. Sada je kod prijatelja i overclockana. Svaki dan se na njoj igra oko 4-5h (mozda i vise) novijih naslova i jos nikada nikakvih problema.
Ja svoju XFX HD 5770 držim na 960/1406Mhz na standardnom naponu više od godinu dana i nemam nikakve probleme, a za bencheve je već u puno navrata išla na 1100/1445Mhz uz 1.35V i ništa joj nije, naravno temperature sam držao u granici normale tj. za bench je bila hlađena sa 100% fan speed i otvorenim prozorom te temperature nisu išle preko 60C
Po mojem iskustvu ako ne povećavate puno napon i temperature su normalne neće biti problema
Ja svoju XFX HD 5770 držim na 960/1406Mhz na standardnom naponu više od godinu dana i nemam nikakve probleme, a za bencheve je već u puno navrata išla na 1100/1445Mhz uz 1.35V i ništa joj nije, naravno temperature sam držao u granici normale tj. za bench je bila hlađena sa 100% fan speed i otvorenim prozorom te temperature nisu išle preko 60C
Po mojem iskustvu ako ne povećavate puno napon i temperature su normalne neće biti problema
1.35 OMG, mislim da je to ipak debelo pretjerivanje za zracno hladenje, pa makar i na kratko vrijeme.
EDIT- Za autora- podrzavam temu u potpunosti, rijetkost je pronaci postove o OC-u grafe za 24/7.
Otvaram ovu temu radi overclockanja grafičkih kartica. Dakle, cilj mi je skupiti iskustva ljudi koji su clockali grafe, ali što je još važnije, da ih drže overclockane godinu dana ili duže !! Znači, želim skupiti iskustva o utjecaju clockanja grafi na malo duže staze a ne samo radi benchanja. O procesorima se zna pouzdano da ako se napon i temperature drže u "zelenom", da će CPU raditi bez problema godinama i to je čvrsta činjenica. Sam imam clockan jedan Intelov CPU ( u drugom kompu ) već 2 godine konstantno, i naravno nema nikakvih problema. Ovaj moj Phenom radi na 4.0Ghz od kad ga imam. Koliko mi je poznato sa GPU-om je malo drugačije, pa me zanimaju iskustva ljudi sa takvim grafama kojima je malo podignut napon, i naravno taktovi. Jel itko primjetio neke probleme ili slično, i takve stvari. Ajmo narode tko ima nek posta iskustva .
evo kolega, nije moje iskustvo nego frendovo, već se dugo nismo čuli, on je inače anti-talent za kompove. ja sam mu overclockao staru hd 3870 prije godinu dana, brzo će dvije. radi na stock naponu te 850/2450, radi dan danas bez ikakvih problema, temperature su super sa 55° u full loadu te mnogi bi se iznenadili kako se još drži u igrama. žilava je to kartica. sve s njom može igrati.
Na takvim temperaturam na full loadu je super i nista moja ima na full loadu 70c do 80c i nista joj nije moga bi je jos juhu overclokati bez problema ak je na stock hladnjaku ko i moja to je super temperatura idem u sutra u hgspota da vise uzmem novu graf zotac gtx 550 ti 1gb ddr5 odlucio sam se za tu graf pa ce mo vidit kako se overclocka :))))))
1.35 OMG, mislim da je to ipak debelo pretjerivanje za zracno hladenje, pa makar i na kratko vrijeme.
Hehe, kod benchanja se nepita jel šta dobro za grafu ili nije, bitan je isključivo SCORE
Vrtio sam već i na 1.4V na zraku i grafe dan danas rade ko sat, evo ti jedan SS od balkoniranja
Hehe, kod benchanja se nepita jel šta dobro za grafu ili nije, bitan je isključivo SCORE
Vrtio sam već i na 1.4V na zraku i grafe dan danas rade ko sat, evo ti jedan SS od balkoniranja
Tako je, ma šta je to za ATI-ce mogu podnijeti visoki napon
HD 6850 na 1035/1225 na 1.3V.Nafrljio ju na najvisi moguci napon,fan 100% i balkoniranje i nis joj nece biti.Inace ne volim 24/7 voltmodat graficke kartice jer mislim da to ipak ima utjecaja na njih.Na nekima bit to uradio jer se radi o istim chipovima,tipa HD 6850/70 i HD 6950/70 pa im ne smeta napon jaceg modela ukoliko je dobro ohladena kartica.
ati saphire 5570 gddr5 sa 600/1000 na 850/1225 ne prelazi 60C u loadu radi bez frke vec preko godinu dana otkad je imam
Nvidia 8800 Ultra sa VF-1000 620/1100 na 695/1135 vise nazalost nejde :(
VTX3D HD 5750 na 860/1355 već godinu i 2 mj, i drži se... :D
rado bi da se ne drži, pa da mi zamjene za 6850 al za sad niš od toga..hehe
ako sam ja ista, al bas ista razumia ovog "stipko320" otkinite mi ruke i uzmite moj komp ....
nvidia xfx 8800gt alpha dog 512mb, kupljena je bila 2007. god.
2009. je prvi puta bila clockana kad vise nije vrtila sve igre na max. postavkama i ostala je clockana do prosle godine 7.mj.
Ostala bi i dulje ali je pocela bacati artefakte, i zavrsila je u peci.. ponovno radi ali na stock frekvencijama.
Kad je bila clockana, bila je na 710/1115 mhz ( stock 625/900 ) , ogromna razlika u fps-ovima, ali i na temepraturi ( +20 stupnjeva, prelazila je cesto 95 stupnjeva).
Temperature su inace problematicne na ovoj graficki , pa sam "stock" termalnu zamjenio sa arctic silver 5. Temp nakon zamjene termlane paste nisu isle na full loadu preko 85stupnjeva, na idle-u su bile oko 40 stupnjeva.
Eto, imala je 2.5god radnog staza kao overclockana.
Jesi li je proba rastavit i ventilator dobro očistio ja sam svoju očistio graf i prije čišćenja temp su mi bile 55c a na full load-u 85c a sad kad sam graf očistio od prešine saad su mi temperature 40-45c a na full load-u 75-80c prašina ti je najveci neprijatelj kompu nadam se da sam moga pomoci :))))
Jesi li je proba rastavit i ventilator dobro očistio ja sam svoju očistio graf i prije čišćenja temp su mi bile 55c a na full load-u 85c a sad kad sam graf očistio od prešine saad su mi temperature 40-45c a na full load-u 75-80c prašina ti je najveci neprijatelj kompu nadam se da sam moga pomoci :))))
Koristi interpunkciju.
Sretan sam zbog ove teme jer imam jedan problem.
Naime clockno sam svoju grafičku Sapphire radeon hd5770 vapor-x
Gpu sam do kraja digo 960 Mhz
RAM sam digo manje od pola 1280
Dalje nesmijem s ramima jer se ruši.
Sad.... uređivo sam bios i dizo napone i stavio da mogu clockat gpu preko 1Ghz i GDDR oko 1600Mhz uz napon od 1.24 volta.
Problem je u tome da kad kad dignem GPU na 1Ghz a GDDR 1,4 Ghz radi sve stabilno ali benchmark mi daje očajne rezultate.
Rezultati su tolko loši da bi me naprala neka 64mb grafička.
Dali zna neko u čemu je problem???
Sretan sam zbog ove teme jer imam jedan problem.
Naime clockno sam svoju grafičku Sapphire radeon hd5770 vapor-x
Gpu sam do kraja digo 960 Mhz
RAM sam digo manje od pola 1280
Dalje nesmijem s ramima jer se ruši.
Sad.... uređivo sam bios i dizo napone i stavio da mogu clockat gpu preko 1Ghz i GDDR oko 1600Mhz uz napon od 1.24 volta.
Problem je u tome da kad kad dignem GPU na 1Ghz a GDDR 1,4 Ghz radi sve stabilno ali benchmark mi daje očajne rezultate.
Rezultati su tolko loši da bi me naprala neka 64mb grafička.
Dali zna neko u čemu je problem???
*ebat ces je, nemoj toliko clockat ...