Ljudi meni je vrijeme da se ponovo vratim na GTXicu poslje losi iskustava s ATIom. Imao sam dvije HD6970 u Crossfire spojene, sa stecom sam ih prodao inace bi osijedio da sam morao s njima jos nijesec igrati. Da se razumijemo, grafe su mocne ali dok u eyefinityu dignete sve setingse na max i ukljucite directX 11 i uz to dignete rezoluciu na 6048x1080 grafe kuhaju. iskreno vam centralno u kuci i netreba pri igranju Lost Planet 2. I sto je onda najbolje nakon dvadeset minuta igranja lost planeta 2 sve zasteka izbaci plavu sliku s nekim brojkama i tad moras restartati cijeli komp. a u tih 20 min igra radi bez imalo trzanja ili bilo cega na max setingsima i tom tripple monitor rezoluciom. Ista stvar i kod drugi igara dok ih jako opreretis. Dok malo bolje pogledam te grafe pa one su u crossfire modu jedna uz drugu priljubljene, tako da se prva grafa (gornja) nema od kud ni hladiti. SVAKA CAST ONOM DESAJNERU koji je projektirao hd6970 grafe kod sapphirea, lik si stvarno nije vjerovao da ima ljudi da budu dvije ili vise kupili i u crossfireu spojili i eyefinity igrali. (LIK IZ SAPPHIRE KUC KUC, IMA NAS KOJI I DVIJE I VISE ZELIMO SPOJITI TAKO DA DRUGI PUT PREDVIDIS HLADENJE I DOK SPOJI SE CROSSFIRE A NE DA DRUGA GRAFA POKLOPI VENTILATOR PRVE I PRVA ZAKAZE NAKON 20min. Toliko o mojim bivsim grafama.
Sad me zanima gdje i dali se vec u zagrebu moze kupiti GTX 590, to mi je zadnja nada. Do sad sam s GTXicama uvijek bio prezadovoljan i neznam koji me vrag nagovori da kupim ATI.
Vidio sam da je dostupna u LINKSu ali po cijeni od 6400kn, ali posto znam da je links jedan od skuplji ducana dali inma netko i bolje ponude. Hvala svima na odgovorima!
Molim vas nemojte mi ponovo predlagati ATI. (tipa 6990). sumnjam da se i ona ne pregrijava iako to nitko nije govorio ni za 6970 aq to sam sam iz iskustva vidio. ATI mi jednostavno nije stabilan u crossfireu bar ove 6970 grafe. ZNAM POSTOJI MOGUCNOST RAZMAKETI JEDAN UTOR ali tu se sad postavlja pitanje zasto to moras razmaknuti. ako ja kupim cetiri komada 6970 gdje da ih onda razmaknem postovani ATIu. Ako nesto predvide za crossfireX ili sli i ja to masno platim tu necu kompromis razmicanja utora. Tad hocu grafu koja radi kao jedna mrcina i u crossfireu a ne da mi se pregrijava pa me izbaciva u nekim igrama zbog pregrijavanja. Da, moram jos dodati da 6970 nasamo radi odlicno negrije se previse kao dok joj druga poklopi fenn. cak je Crysis 2 igriv i sa jednom 6970 s Hardcore postavkama i rezoluciom 6048x1080 u eyefinityu. u tom slucaju svaka cast za jednu. ali posto je meni trebala jos jaca grafa odlucio sam se za dvije 6970 i kao sto sam vidio bio je promasaj. ali sad je sve ponovo u zelenom, prodane su tako da sad dolazi samo GTXica u obzir i to 590