AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 813.849
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

How cute 

New devil is born kul giveaway, kontam da ce ovo biti RX 480x2

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

čudi me da nitko ne uspoređuje rx 480 sa r9 380, zar ne bi to tak trebalo biti i što se tiče cjenovnog ranga? ja to tak uspoređujem i ja sam oduševljen...normalno da je slabija od high enda, ali budemo realni grafa bude bombon

1 0 hvala 0
11 godina

Nova grafa bi po meni trebala mijenjati stariju jacu, a ne onu istog ranga. To sto je prije bilo puno rebrandova je druga stvar.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2016 14:04 (The_Fichek).
12 godina
NathanDrek kaže...

čudi me da nitko ne uspoređuje rx 480 sa r9 380, zar ne bi to tak trebalo biti i što se tiče cjenovnog ranga? ja to tak uspoređujem i ja sam oduševljen...normalno da je slabija od high enda, ali budemo realni grafa bude bombon

Cijenom bi trebala biti kao r9 380, ali performansama bi trebala biti barem kao r9 390.

S obzirom da nakon dosta godina imamo i tehnološki skok na 14 nm proizvodni proces, normalno je da svi očekujemo i više od gore navedenog.

PSN - DeniZg80
9 godina
The_Fichek kaže...

Nova grafa bi po meni trebala mijenjati stariju jacu, a ne onu istog ranga. To sto je prije bilo puno rebrandova je druga stvar.

Pa to i radi. rx 470 će uloviti r9 380/308x, rx 480 će uloviti r9 390/390x, vega i ostatak high enda će preskočiti debelo sadašnji amd-ov high end i tak ti to ide...znači novi low lovi mid,mid lovi high, a high je ono nešto novo što još nismo vidjeli...moramo gledati kolko nas dodje kuna nova kartica a ne naziv, po tome znaš ko je kome nasljednik

16 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Cini se da je na razini gtx 970 a po nekim izvjescima se i clocka jako slabo..

Hmm, 1,5GHz nije baš "jako slabo" u odnosu na 1,26? Nije kao Maxwell, ali je ok, zar ne? A 970 za $199 zvuči dobro?

Liku nije isla iznad 1340mhz (ima link prije koju stranicu), al taj podatak svi zanemaruju jer se trenutno hype-a u beskonacno. To je overclock ispod 6% sta je mizerija.

A 390-ke i 970-ke su drasticno pale u cijeni i nereferentni polaris s 8GB rama nece biti jeftiniji od 390-ke sasvim sigurno.

Na kraju ce od pustog hype-a ostat samo niska potrosnja, valjda. Dabogda me demantiralo.

9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

nitko od nas ne bi bio razočaran novim arhitekturama da je recimo gtx 1080 4200 kn a 1070 3500 kn...onda bi nam performanse bile predobre, odmah bi imali osjećaj da je kartica duplo jača od t-x u sli-ju :) rx 480 će biti dobra, pogotovo ak će biti 2300 kn, vi koji ste iskusili jače grafe normalno da ste razočarani jer ste tu već bili, ali ovo nije high end i ne znam zašto ju uopće gledate...onaj ko kaže da je to loša grafa za 199 usd (znam nije to naša cijena) nije normalan

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ansha kaže...

Liku nije isla iznad 1340mhz (ima link prije koju stranicu), al taj podatak svi zanemaruju jer se trenutno hype-a u beskonacno. To je overclock ispod 6% sta je mizerija.

A 390-ke i 970-ke su drasticno pale u cijeni i nereferentni polaris s 8GB rama nece biti jeftiniji od 390-ke sasvim sigurno.

Na kraju ce od pustog hype-a ostat samo niska potrosnja, valjda. Dabogda me demantiralo.

Od kad je jedna kartica i jedan reviewer statistički uzorak?

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Lol, a ovo na cemu hype bazirate su pouzdani podaci? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Hype vrijedi za one koje nemaju graficku a u potrazi su, takodjer i za one koje imaju slabiju a traze jacu..

Ovi koji imaju vec, a rang su navedene, onda je prelazak na 480 pitanje isplativosti i bilo kakvih zamjena uz minimalan dobitak fps na nadolazecoj grafi..

Tak da velim, uz odlicnu cijenu dobije se odlicna grafa...

A trenutne cijene rabljenih ce past dolje (970, 390) zassd su neisplativa (rabljenih) kupnja pored nadolazeceg modela..

Inace opravdavam hype, u mom slucaju, posto trazim nekaj za povremeni gaming uz pristojnu cijenu, a nadolazece grafe zadovoljavaju skoro sve kriterije..

Naravno sreci nece bit kraja, dok ce njuskalo bit krcato rabljenim karticama po cijenama oko, 1400-500 kn (970, 390).. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Jedva cekam da ovo konacno izade da prestanem svaki dan dolaziti po par puta na ovu temu. Nije laka stvar biti bez grafe :), npr cak i za posao integrirana mi npr lose radi u photoshopu nazalost...

Jedino sam siguran da cu morati jos bar 2 tjedna cekati dok nedodu recenzije a i dok se neustanovi cijena u Hrvatkoj da vidim oce li se to uopce isplatiti uzeti...ako bude skuplje od 2400, no buy...

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2016 18:05 (Haremzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Haremzg kaže...

Jedva cekam da ovo konacno izade da prestanem svaki dan dolaziti po par puta na ovu temu. Nije laka stvar biti bez grafe :), npr cak i za posao integrirana mi npr lose radi u photoshopu nazalost...

Jedino sam sam siguran da cu morati jos bar 2 tjedna cekati dok nedodu recenzije a i dok se neustanovi cijena u Hrvatkoj da vidim oce li se to uopce isplatiti uzeti...ako bude skuplje od 2400, no buy...

Oooo, znam kako to ti je...

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Bezobrazno skup 480 preorder ako ovako bude, zajebi kolega 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Pa i nije skupa, prednarudžba i još 8gb

14 godina
chaselol kaže...

Ne kužim, pa rečeno je da cijena ide nešto iznad 2000 kn za 8 GB model.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Za 8GB ce ici do 2500kn sigurno za custom modele, a vjerojatno i vise.

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Pa to ak putuje iz Amerike carinu ce ti ovdje okinut da ce ti se zavrtit i gonji i donji svijet

http://eu.battle.net/d3/en/profile/XsX-2902/hero/22973692
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2016 19:16 (XSX).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Al to je NY, 229$ cijena najavljena i ta preorder maraza za karticu koja ce biti tek ~10 dana poslije pustanja erm :|

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2016 19:15 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Jel ima nekakva ideja koliko bi 470 mogla koštati kos nas? Ne planiram se u skorijoj budućnosti igrati iznad 1080pi 60 fpsa, pa brijem da bi mi 470 trebala biti skroz dobra :-)
11 godina

Zavisi koje postavke mislis vrtit :)

9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Vrtit će starije i nezahtjevnije igre na ultri, al inače mid/high kombinacija postavki ,a s vremenom samo medium - za 1600 do 1800 kn zavisi o modelu , ne vjerujem da ce bit jeftinija ak mislimo da bude rx 480 oko 2300 - 2500 kn

0 0 hvala 0
11 godina

Ja mislim da bu tolko 8GB model, 4GB blize 2000kn, s vremenom cijene 4GB modela kao 380X, ali vidjet cemo.

13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Ja mislim da bu tolko 8GB model, 4GB blize 2000kn, s vremenom cijene 4GB modela kao 380X, ali vidjet cemo.

đabe sve to prijatelju nvidija je bog i batina bila ona brza ili sporija

imam i takve prijatelje koji 25g nisu imali amd grafu u kucistu!

i jos mi se bahate, unose u lice;), pljuju mi po kuci na spomen amd-a;) i slicne fun-gey-boy fore, nemres vjerovat, s jednim se cak vise ni ne druzim radi toga, strasno da covjek moze biti toliko zatucan!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2016 23:12 (Stjepanj).
11 godina

Hebiga, vecina ljudi je neinformirana i ne gleda konkurenciju, nego samo kupi ono sto su culi da je bolje/dobro/pouzdano ili jednostavno odu u ducan i kupe sto im se svidi. Zanimljivija bi mi bila anketa Buga pa da forumasi glasaju, ali tek nakon sto Polaris dodje u HR, hehe.

Ne znam jesi vidio, na temu Akcija i popusta P&O sam stavio nesto novih FreeSync monitora. Neki od njih, iako skroz novi, kostaju svega 1350kn (IPS/PLS; AMVA ide od 1700 kn :/). Da mi je vidit samo jedan G-Sync monitor ispod 3000kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2016 0:24 (The_Fichek).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

pljuju mi po kuci na spomen amd-a objasni ovo 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

pljuju mi po kuci na spomen amd-a objasni ovo 

ma šala, vidis namigušu!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Pa i nije strašno za preorder, pogotovo ako uzmemo u obzir da su ljudi plaćali 1000$ u americi za preorder 1080 a pogledaj im cijenu sad.

11 godina

AMD RX 480 Shipments Hit US Stores, Supply 25x Larger Than GTX 1080 At Launch

http://wccftech.com/amd-rx-480-shipments-hit-us-stores/

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice