AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.751
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
gogo17792 kaže...

Ok eliminirajmo windows, ja sam na 16.7.3 driverima tako da nije ni do njih...bit će onda do temperature kao šta kolega kaže?

Skužio sad kaj me zeza, DX 12. Na prošlim driverima radilo bolje. Prebacio se na DX 11 i sad igra savršeno klizi, sa ovim driverima imam i više fps-a...sad opet radi savršeno.

8 godina
protjeran
Domdom32 kaže...

E ali frekvencija je cijelo vrijeme na istoj razini, 1306, samo se GPU activity mijenja. Sad ne znam, možda to tako i treba biti, sad sam pola sata igrao Overwatch bez ijednog stuttera, a isto je activity skakao gore-dolje.

Da znam! (taj sam problem imao iskljucivo s odredenim driverima na R9 280x seriji samo sto je onda bilo na 64-100%)  probaj prvo to pa javi! ostalo moguce rijesenje je dizanje powera, driveri ili preslab cpu, sto u zadnjem slucaju nije problem.

13 godina
neaktivan
gogo17792 kaže...

Ok eliminirajmo windows, ja sam na 16.7.3 driverima tako da nije ni do njih...bit će onda do temperature kao šta kolega kaže?

Driveri nisu stabilni kodnekih grafa u BF1 i nekim igrama, meni npr radi odlicno dx12 sve isto kao prije.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Stavio ventove na 40% i temp ne prelazi 67C, gpu usage i dalje varira, probao dignut power limit za 10% - ista stvar. Zanimljivo je da igra ne "šteka" ni kod tih gpu usage dropova...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ako mjeris usage sa Afterburnerom, enejblaj "unified GPU usage monitoring", to ce rijesit stvar...

Eto da vam i ja budem koristan na ovoj temi ;)

Moj PC  
5 0 hvala 4
8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Šta je ovo? Počet ce dijelit grafičke na foru skupi 10 lino medvjediča sa kutija i dođi po grafičku.😂😂😂😂😂 https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/8686-xfx-radeon-rx-460-2gb-d5-oc.html.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 17:23 (BOOMboy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozdravljam sve. Treba mi pomoć oko odabira grafičke, za igranje na 1080p, sa high/ultra podešavanjima da ide fluidno. Igram na LG led tv 47".

U ponudi su mi:

1. AMD RX 480 8GB STRIX (Radnja je u pitanju, i inače malo skuplje)

2. AMD RX 470 4GB STRIX (Radnja, 3god.garancija)

3. PC RX 470 4GB RED DEVIL (Radnja 2 god. garancija i jeftinija od strix)

4. SAPPHIRE NITRO RX 470 4GB (Preko PIK-a, jeftinije, dobavljači tvrde da ima garancija 2 god.)

Sada trenutno imam HD 4890 sa turbinom, bučna je ko djavo al je gurala lijepo do sada.

Nova konfiguracija je FX 8350, GA-970-UD3P, 8GB RAM, THERMALTAKE 630W, 1TB HDD (Čeka se grafika samo, i to već dvadesetak dana)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imas od Tech of Tommorow review Devil 470 grafe, odlican clocker, odlicna grafa, strixx je precijenjen.

Ni Nitro nije za odbaciti od 470 serije, ali da 480 je najjaca pa sad vidi sam sta ti se isplati, ali vidi video prvo

8 godina
neaktivan

Hvala ;)

Samo da napomenem, ja ne znam i nikad nisam radio klokanje, znaci ubacim grafiku instal drivera i igram.

11 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ako mjeris usage sa Afterburnerom, enejblaj "unified GPU usage monitoring", to ce rijesit stvar...

Eto da vam i ja budem koristan na ovoj temi ;)

Čini se da je to to :D

8 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Još je jedna u ponudi, ne mogu da vjerujem da je sapphire nitro rx 480 4gb jeftinija od asus strix rx 470 4gb i to za nekih 100 KM (oko 380 Kn), je li to moguće ili je greška

LINK

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nije greška to je dobra cijena, tako je kod nas cijena nitro

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2016 10:48 (dery).
8 godina
neaktivan

Pa vjerovatno ja dosta bojla od 470 nitro, ša onda kažete da nju uzmem?

11 godina
neaktivan

Zašto ne, pogotovo ako je jeftinija Nije sad nešto ekstra velika razlika, ali bolja je.

11 godina

Pa cak i je dosta bolja konkretno od Asusa jer Asus ne puca na agresivne clockove i temp. profile kao Sapphire (60 vs 75 stupnjeva), nego na tisinu, ali je zalosno sto ventilatori kod Asusa nisu dovoljno kvalitetni da ispune tu tisinu kao npr. MSI gaming. Znaci preporuka idi na Nitro 480, ako zelis max. perf., ako zelis max. tisinu i malo/nesto slabije performanse MSI gaming 470.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2016 14:14 (The_Fichek).
8 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

I ova što imam hd 4890 sa obicnim turbinskim ventilatorom je prilično bučna, tako da sam navikao. Ja to ignorišem, malo pojačam zvukove i to je to.

Tako da ste mi super pomogli, hvala puno. Uzimam definitivno nitro 480, samo da zovnem sutra ovaj winwin da vidim koliko ću je čekat, nadam se nekih 4-5 dana samo

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

da li je dovoljno 4GB vrama (rx 480) za igre tipa novi battlefield, deus ex, gta5... na full hd ?

monetary revolution
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Naravno da je ali ne možeš igrati sve na ultra turbo nego razinu niže i slično. Dosta je sigurno u ogromnoj većini naslova a tamo gdje nije s max postavkama će se sigurno moć podesit s dve - tri opcije da bude dosta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 16:24 (itomic009).
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Tamo gdje bi ti i moglo zatrebat preko 4GB vrama grafa ce ti radit u 30FPS-a sve i da imas 8GB verziju 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 15:39 (Lucidius).
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
koorpa kaže...

da li je dovoljno 4GB vrama (rx 480) za igre tipa novi battlefield, deus ex, gta5... na full hd ?

Da, za sve te naslove uopce nema razlike naspram 8GB, osim sto 8GB ima Samsung memoriju koja se bolje clocka pa od tuda razlika od par fps-a. Jedini naslov koji hebe 4GB 480 kolko sam skuzio je AC:Syndicate i to samo sa prevelikim nabijanjem MSAA.

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

To je ono kaj ti velim, vram ce gutat opcije koje ces ionako drzat iskljucene jer čip nije dovoljno jak da vrti igre na tim postavkama. Kad smo kod AC syndicatea, kada popalis sve na max i gtx 1080 zapne na 45FPS i to na 1080p

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Tamo gdje bi ti i moglo zatrebat preko 4GB vrama grafa ce ti radit u 30FPS-a sve i da imas 8GB verziju 

Ovo se non stop ponavlja al nikako ne mora biti tocno, texture jako visoke rezolucije su gutaci memorije a ne opterecuju bitno gpu.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Lucidius kaže...

Ovo se non stop ponavlja al nikako ne mora biti tocno, texture jako visoke rezolucije su gutaci memorije a ne opterecuju bitno gpu.

Ne, to nije točno. Veća tekstura = više posla za PS koji je također ALU-limited. Obavljanje ppopsa nad 256x256 nije jednako kao i nad 2^13 teksturom, a o slojevima da ne govorimo. Razni efekti su itekako limitirani u performansama.

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Sve ovisi od igre do igre tj. koja u stvari uzima puno vrama jer joj stvarno treba ili neka koja uzme 5GB samo zato jel moze a ne jer joj treba. Uglavnom nebitno o postavkama, tamo gdje treba preko 4GB vrama trebas i grafu tipa gtx 980ti/1070/1080.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Lucidius kaže...

Ne, to nije točno. Veća tekstura = više posla za PS koji je također ALU-limited. Obavljanje ppopsa nad 256x256 nije jednako kao i nad 2^13 teksturom, a o slojevima da ne govorimo. Razni efekti su itekako limitirani u performansama.

Hm zanimljivo, ajde sad objasni jednu sitnicu - kako to da u svakoj igri u kojoj sam probao razlika izmedju textura na very low i very high bude par fps-a?

Uf sta me zanima kakav odgovor spremas, sigurno wot o necem skroz trecem ;)

13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Sve ovisi od igre do igre tj. koja u stvari uzima puno vrama jer joj stvarno treba ili neka koja uzme 5GB samo zato jel moze a ne jer joj treba. Uglavnom nebitno o postavkama, tamo gdje treba preko 4GB vrama trebas i grafu tipa gtx 980ti/1070/1080.

Skyrim i Fallout modovi 

Ali ne teksture nece skinuti puno fpsa par najvise ako ti grafa dozvoli, barem je tako u Witcheru

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

"Nešto skroz treće" je redovito dio onoga o čemu se govori, samo je potrebno kompliciranu materiju svesti na jednostavno, a to nije uvijek moguće. Konstatacija da veličina tekstura nema utjecaja na performanse je pogrešna, ma koliko se to tebi ne sviđalo, a "par FPS-a" je raspon zlata vrijedan, znanstvena mjera.

Ovo boldano on nije nigdje rekao, nemojmo sad izmišljat stvari. Ima utjecaja na performanse, ali kolikog? Srećom svatko može sam probat i u svakoj igri usporedit razliku između tekstura na "low" i "high"..

Evo jedno nvidijino testiranje, GTA 5 teksture na normal vs high vs very high. Razlika?

EDIT: Evo još par primjera..

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 18:13 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Obrisao glupi post da ne budemo nekonstruktivno off-topic.

-

To je diskutabilno. Igre koriste nešto što se zove mip-maping pa nije lako testirati u realnim uvjetima. Obavit ću neka testiranja popodne. Zasad ovako:

Realno, situacija je takva da će u igrama rezolucija tekstura povećati potrošnju video memorije, ali hoće smanjiti performanse renderinga. Na testu Shadow of Mordora:

5K, teksture low: 68 FPS

5K, teksture ultra: 79 FPS

Razlika je nezanemarivih 16%. A zauzeće u teksturama je poraslo za 0,78GB u odnosu na low.

Test koji je kolega obavio maloprije (o ovome smo diskutirali):

Evo ovako, rendao sam tiny.x model iz DX sdk-a i dobio ove brojeve:

1024x1024 - 752 FPS - 0.00132 sec
8192x8192 - 590 FPS - 0.00169 sec

(ovo je čisti test difuse teksture s mipmapama)

Javim se s više rezultata. Problem je što, dok god je rješenje mip-mapa, ne možeš forsirati korištenje kvalitetnih tekstura. Na monitoru s rezolucijom od 1920x1080 rezultati će bit takvi da ignoriraju visoke rezolucije tekstura, čak i kad su iste podešene u postavkama. Zbog mip-mappinga.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 19:36 (Tonči).
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

"Nešto skroz treće" je redovito dio onoga o čemu se govori, samo je potrebno kompliciranu materiju svesti na jednostavno, a to nije uvijek moguće. Konstatacija da veličina tekstura nema utjecaja na performanse je pogrešna, ma koliko se to tebi ne sviđalo, a "par FPS-a" je raspon zlata vrijedan, znanstvena mjera.

Ovo boldano on nije nigdje rekao, nemojmo sad izmišljat stvari. Ima utjecaja na performanse, ali kolikog? Srećom svatko može sam probat i u svakoj igri usporedit razliku između tekstura na "low" i "high"..

Evo jedno nvidijino testiranje, GTA 5 teksture na normal vs high vs very high. Razlika?

EDIT: Evo još par primjera..

Baš tak! Prelasakom na 4GB vrama pucam na max teksture i ne osjetim to kao udar na performanse dok sa duplo manje vrama moraš rezati teksture. Brijem da i sa 8 gb možeš očekivati isto danas/sutra. Drugi je par opanaka što neku razliku i ne vidiš sa manji/večim teksturama na pogodnoj rezoluciji za takvu grafu 

16 godina
odjavljen

Ne vidiš zbog mip-mappinga ovdje gore. Inače frendov komentar: 

Testna scena 2 - raytraceana sfera koja ce glumiti planet i u pozadini skybox cubemapa 6 x NxN textura. Sve unutar pipelinea koji racuna PBR, glow, tonemapping i sve ostale gluposti.

skybox 2048x2048 - 44-45 FPS
skybox 4096x4096 - 37-45 FPS <- pad od 15%
skybox 8192x8192 - - FPS - krepa kod ucitavanja

Penryn kaže...
Tonči kaže...

Konstatacija da veličina tekstura nema utjecaja na performanse je pogrešna

Ovo boldano on nije nigdje rekao, nemojmo sad izmišljat stvari. Ima utjecaja na performanse, ali kolikog?

Bitnog utjecaja, Ansha je rekao "bitnog utjecaja", što ja smatram istim kao "utjecaja".

Inače novi test: Crysis 3 - Low teksture: 45 FPS, Very High teksture 23 FPS u jednoj sceni (početak igre) i 25 FPS VH protiv 17 FPS Low tex na drugoj sceni (ulica). Drastična razlika u igri koja ima ekstra visoko-rezolutivne teksture.

SW:Battlefront: low - 78 FPS, ultra - 61 FPS.

____

Mislim da 8GB ima smisla jedino ako će kartice bit korištene u CrossFireu za više rezolucije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 20:03 (Tonči).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice