AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 811.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kaska il ne kaska, bitno da imamo kakvu takvu utrku...intel i nvidia su carevi, a svi zaboravljaju kakvim se sredstvima sluze odavno da kriplaju amd i da ga dovedu u bankrot...2 podmukla protivnika i jos trose vrijeme na tehnologije ( mantle, vulkan, dx 12 ) koje dijele na koristenje badava, a njih itekako kosta vremena i novaca za razvoj...odavno bi vec mantle i dx 12 bio u opticaju, nisu developeri glupi, ali sve je bilo protiv amd-a - nvidia/intel lobi, losa financijska slika amd -a, a i to sto developeri nisu ni htjeli raditi na apiju od amd-a kad amd-ove kartice nisu bile u kucistima gamera nego kod minera zbog svojih minerskih mogucnosti, koji su kasnije preplavljivali trziste razjebanim rabljenim karticama...ja cu im dati svoju lovu pa makar se zajebo, al vjerujem da ce rx480 duze biti relevantna u igrama nego gtx1060, dx12 ce se pobrinuti za to

Edit: ajmoooo Hrvatska!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2016 22:39 (NathanDrek).

6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Svi kenjaju o polarisu ali zato se ne prica o rebrandu maxwella koji je donio sljedece u 1000 seriju:
neispravne portove koje ce "popraviti" driverima  (hm jel i dalje ne rade)

1080/1070 kartice

HBM nije na titanu kao sto su obecali

bez asynca

:D vidi se koja ekipa je napravila napredak 

ajde stjepko udri td jer si kupio legacy proizvod jo5

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
8 4 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
dabar_solta_V2 kaže...
Nvidia arhitektura je efikasnija u dx11 to je sigurno,dali je efikasnija u dx12?

480-ka trosi isto ili vise (kad se obe clockaju) od 1070-ke tako da je odgovor na to pitanje jasan...

9 godina
Ja bi usporedbu 1060 i 480 a kad dodje vega nju usporedit s 1070, 80,i to bez oc-a da ne mjesamo puno kruske i jabuke jer je i ovako previse detalja u igri.
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Ja bi usporedbu 1060 i 480 a kad dodje vega nju usporedit s 1070, 80,i to bez oc-a da ne mjesamo puno kruske i jabuke jer je i ovako previse detalja u igri.

Kakve kruske i jabuke, Pascal i Polaris usporedjujemo, performance per watt je debelo na strani Pascala..

9 godina
Je kad se gledaju jaci modeli a kakva je situacija kad se gleda 1060 koja je po svemu konkurencija 480tki?
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mislim da je dabar mislio na hardversku efikasnost u dx11 naspram dx12...ajmo usporedit pascal i polaris na istom taktu, recimo 1080 i rx 480, mislim da 1060 nema tu kaj traziti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
Nvidia arhitektura je efikasnija u dx11 to je sigurno,dali je efikasnija u dx12?

Pa za DX12/Vulkan i govorim, konkretno DOOM. Kod njega je otprilike GTX1060 na 2GHz brza kao RX480 na ~1200MHz. GTX1060 tada vuče oko 130W a RX480 oko 170W.

A recimo GTX1080 je od RX480 u DOOMu(vulkan + async naravno) brža nekakvih ~65% a troši ~10% više, prema techpowerupu. 

Will this run on my 486?
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

To je zasluga 14nm, tehnološkog napretka općenito a ne AMDovih inženjera. 

Pa da nema smanjenja procesa, znas koliko bi svaka generacija grafulja donosila performansi? Jedno 2%... AMD je napravio puno vise po pitanju gaminga na PC-u nego nvidija, jedino se nadam da ce uspijeti to sve izgurati i da ce doc na svoje u iducih nekoliko godina.

LoL acc THCJoshi
15 godina
protjeran
NathanDrek kaže...

Mislim da je dabar mislio na hardversku efikasnost u dx11 naspram dx12...ajmo usporedit pascal i polaris na istom taktu, recimo 1080 i rx 480, mislim da 1060 nema tu kaj traziti

Lol, usporedit na istom taktu? Kakvog to smisla ima? Jedini bitan parametar je performance/watt...

13 godina
neaktivan
ansha kaže...

Jedini bitan parametar je performance...

Fixed for ya.

Gledati na potrosnju kad su u pitanju performanse je najgluplja stvar koja postoji u ovoj raspravi. 

9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Da sutra izađe gpu koji locka 60fps 4k za 3000 kn sa 2 8pin-a i potrosnjom od 325W bi znači bio teški fail naspram pascala? 

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...
ansha kaže...

Jedini bitan parametar je performance...

Fixed for ya.

Gledati na potrosnju kad su u pitanju performanse je najgluplja stvar koja postoji u ovoj raspravi. 

Performance per watt ti govori o maksimalnim performansama arhitekture a ne o max potrosnji koja je i onako iz generacije u generaciju otprilike ista na top modelima.

Sa tdp-om 250W, hoce biti brzi Pascal ili Polaris?

Al treba imat malo pameti a to je nekima nemoguca misija...

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 8:51 (ansha).
15 godina
protjeran
NathanDrek kaže...

Da sutra izađe gpu koji locka 60fps 4k za 3000 kn sa 2 8pin-a i potrosnjom od 325W bi znači bio teški fail naspram pascala? 

Ok, ovo je jako glupo, ajmo sad chaselol - ti mozes jos bolje!

13 godina
neaktivan

Ne moze gluplje od tebe ansha, pokusavas neki sarkazam izvoditi, izgleda da si previse house-a gledao pa se nalozio na bijeli mantil ili sta vec, spusti se na zemlju 

Nego, cijena FuryX pada vec 379$ jos da ovaj trend zahvati EU bilo bi nesto 

15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Kako reagirat na moronarije koje pisete? Ozbiljno se raspravljat ne moze jer je fanboyima logika stran pojam..

Moj PC  
2 3 hvala 0
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Znaci nvidija ima vec monstera od kartice u pripremi, samo ce pascalu podici tdp na 400W

" Listen and understand! That Terminator (ansha) is out there! It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop, until you are dead! " The Terminator Ansha, 1984

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Tebi jasno da je tvojih zadnjih 10 komentara nista drugo nego:
-hejt

-provociranje

-opet hejt

tri nvidia fanboya (trebali ste fanboy edition kartice uzeti btw) samo kenjaju i spamaju temu bezveze zbog nekih frustracija ili cega (mozda zato sto za 6 mjeseci ce im kartice na otpad u legacy seriju ali to je do njih).

Preporucujem Bensedin 2mg svakih 12h da se opustis malo.

10 godina
neaktivan

Samo Fanboyi vide hejt jer čovjek govori činjenice, a vi silom hoćete prikazati da bude drukčije. Neznam sto te zanima to legacy, bolje imati legacy GPU koji odma ima sve performanse nego čekati da dobiješ performanse koje si platio dvije-tri godine. Stvarno ste u potpunosti nelogični i ne vidite situaciju čisto.

P.S Sto ne odgovorite na pitanje? Jel ce na 250W bit brzi Pascal ili Polaris? Odgovor je jasan u potpunosti.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 9:27 (JozoBozo121).
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Klasika, fanboyu su cinjenice hejt i provokacija. Njega to boli na osobnoj razini jer je emotivno vezan za svoj brand.

To je vec za psihijatriju slucaj..

Moj PC  
3 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

šta vi nvidia fanboji spamate temu? gcn je u mnogo čemu jača arhitektura od pascala i bilo čega šta nvidia ima ili je imala,počevši od dx12,nvidia to hardverski jednostavno nema...a to šta nvidia ima par fps više ili to kaj troši par wata manje nema nikakve veze sa bilo čim...

Moj PC  
5 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
Daj Tonči izbaci ove nvidiase, a i smiri malo strasti. Toliko gluposti se pise, otvorite temu nvidia vs amd i tamo drekarite jedni po drugima.
Ovde ostavite korisne stvari o polarisu i mir.
Jos ce se doci do di si bio '91 ako se ovako nastavi.

Grow the fuck up, wanna be bogovi hardvera
Moj PC  
8 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

nemožeš ništa ovdje pročitat o nekim informacijama o rx 400 nego samo postovi nvidia fanboja i o cijenama...imate svoje gtx 1070,1080 itd. pa se igrajte sa njima nvidia fanboji...nemože si svatko priuštit gtx 1070 i 1080,ovako nvidia zna da njezini fanboji mogu i hoće svake godine promijenit kartice pa rade šta hoće,isto kao i intel...jednostavno tvikaju,zaboravljaju i namjerno uništavaju stare serije kako bi prodavali nove...ovako nvidia zna da šta god napravi neće izgubit svoje sljedbenike,namjerno napravi 3.5Gb karticu jer opet zna da će je se nvidia fanboji htjet riješit pa kupit gtx 980 ili sada ove nove gtx 1070 ili 1080(dvostruka zarada za njih)

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 10:22 (M4X).
Moj PC  
9 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Sjecate se one prica da ethereum mineri ne kupuju nista osim referentnih grafa

https://www.reddit.com/r/EtherMining/comments/4y8dj3/just_bought_the_sapphire_nitro_rx_480_8gb_15_times/

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Samo što je Pascal, clock za clock sporiji od prošle generacije.

Poanta je da Polaris nije ništa značajno brži od GCN 3 pa čak i 1. Dakle spašava ga 14nm jer mu omogućava da se clocka nešto sitno više od GCN 3 i da bude jeftin za proizvodnju. Pascal bi bio fail da ne radi na ~35% većem taktu od Maxwella i uz to troši manje.

Pa poanta je u tome da je Polaris takt za takt brži, a Pascal sporiji. :P

Takt za takt je mrav jači od slona

15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja svako malo pratim ovu temu da saznam od kojeg je proizviđača bolja rx 480 ili 470 ili 460 i čak biduća 490 (u planu kupit). A kad ono jedno teisto Nvidia je ... od RX i obratno. Mene ovdije konkretno zanima Polaris (i opet 1000% kupujem), a kada će me zanimat Nvidia promjenim temu i sam u svojoj glavi uspoređujem performanse svake moguće kartice čak i ostalih serija. Ovidije i onaj ko je kupio Rx boji se iznest neke svoje dojmove jer zna kad ga krenu napadat ove "hijene" iz Nvidie, ubit će ga odmah u pojam. Zato zakorijeli fanboysi Nvidie  iz ove teme.

Moj PC  
12 0 hvala 0
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Istina, kad idem na pascal temu zanimaju me dojmovi domacih stvarnih kupaca da mi pomognu kod odabira, dam im palac gore, cestitam na kupnji i to je to...u pascal temi se govori gotovo iskljucivo o pascalu i mozes nesto nauciti iz iskustava nasih forumasa...ali ovdje zivi teksas...od custom kartica hoce napraviti sranje, jedna rx 470 msi ili strix koja radi na 65C je vruca, skupe su, radje dodam jos 1300 i kupim 1070 ili gtx970 za 2500 i slicna sranja...ak ovdje netko i je fanboj fanboj je u svojoj temi...ovaj forum je sranje, treba otvorit nesto tipa engleskog puba za oba tabora, pa onda dodi u amd na pivu i pricat tolko sranja ak se usudis...ne zanima te kupnja polarisa - odj...

0 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Od sutra opet dostupna, daju ih na kapaljku razgrabe se odmah

Čim se dočepam jedne skidam joj zadnju ploću da vidimo onda temp.

Šteta šta nema red devila rx480 od 4gb.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 11:21 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja sam bio skoro siguran da ću uzeti nitricu, ali toliko ju ljudi hvali i toliko pljuje da više ne znam tko je u pravu a tko sere. Je li je netko uspio nabaviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
M4X kaže...

šta vi nvidia fanboji spamate temu? gcn je u mnogo čemu jača arhitektura od pascala i bilo čega šta nvidia ima ili je imala,počevši od dx12,nvidia to hardverski jednostavno nema...ato šta nvidia ima par fps višeili to kaj troši par wata manjenema nikakve veze sa bilo čim...

kladim se da nisi mislio ovako

kako nema veze "par fps-a više", pa što drugo za gejmere ima veze, ako ne fps

a i ovo drugo, važno je za sve koji cijene hladnoću i manje buke, jest da smo u manjini, ali sve više ljudi to cijeni

na stranu svađa, slažem se da gcn izgleda dolazi na svoje, samo si se krivo izrazio

s druge strane ne treba misliti kako je sad to gotovo, jer čak i ovakve dx12 faulty nvidia grafe se prodaju ko vruće kifle, a ta firma zasigurno ne miruje i vjerojatno već sljedeću generaciju će to ispraviti

a onda je opet mrtva trka u kojoj amd ima slabe šanse jer jednostavno nema dovoljno financijske snage za pratiti nvidiju

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice