AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 812.758
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

jesu overclockers.co.uk i caseking.de dio iste firme? web dizajn im je identican

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

rx 480 166W,gtx 1060 138w izvučeno iz jednog review-a...gdje je tu neka velika razlika? ionako gameri uvijek furaju jača i kvalitetnija napajanja

rx 480 nije konkurent gtx 1070 nego gtx 1060,s tim da nvidia nema hardverski dx12 niti sa paskalom,a da ne pričamo o tome da nemaju ni HBM memoriju koju amd odavna fura...kad amd izbaci vegu ili kako će se već zvat to će onda bit konkurencija gtx 1070 i 1080,onda neka se jave nvidia fanboji,da kupujem high end obavezno bi kupio fury x vodenu,nvidiu gtx 1070 i 1080 nebi ni gledao

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 11:53 (M4X).
Moj PC  
1 3 hvala 1
17 godina
neaktivan
M4X kaže...

rx 480 166W,gtx 1060 138w izvučeno iz jednog review-a...gdje je tu neka velika razlika? ionako gameri uvijek furaju jača i kvalitetnija napajanja

Mašio si ceo fudbal. Već sam napisao da se potrošnja spominje zbog usporedbe efikasnosti određene arhitekture a ne zbog toga hoće li tko imat dovoljno jako napajanje ili zbog računa za struju.

Al dobro, vidim puno osjetljivih ovdje pa nemojmo više o ovome, sve ćemo vidjet kad dođe Vega, hoće li recimo uz isti TDP od 250W kao Titan X biti brža od nje..

Will this run on my 486?
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
M4X kaže...

Mašio si ceo fudbal. Već sam napisao da se potrošnja spominje zbog usporedbe efikasnosti određene arhitekture a ne zbog toga hoće li tko imat dovoljno jako napajanje ili zbog računa za struju.

Al dobro, vidim puno osjetljivih ovdje pa nemojmo više o ovome, sve ćemo vidjet kad dođe Vega, hoće li recimo uz isti TDP od 250W kao Titan X biti brža od nje..

Normalno da je paskal nesto efikasniji po watu kad je gcn puno kompleksnija i bolja arhitektura u svemu...nije ni cudo da vise trosi...nvidia nema dx12,moze samo pokusavat softverski tvikat i potplacivat proizvodace igara a to joj bome nije strano,ima love za to....a i proizvodaci igara nemogu to odbit kad i dalje ima puno nvidia usera i fanboja

10 godina
neaktivan

Vec polako gubim živce od tog DX12. Po stoti put, Nvidia podržava DX12 čak u većoj mjeri nego AMD, ali ne podržava jednu njegovu opcionalnu komponentu koja se zove Async compute. 

M4X Nego, jel bi ti meni rekao kako se to mjeri "kompleksnost" arhitekture? Jer vrlo dugo pratim Hardware i nitko nikada nije rekao ova arhitektura je kompleksna 100 "jedinica" a ova 70.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 12:35 (JozoBozo121).
17 godina
neaktivan
M4X kaže...

Normalno da je paskal nesto efikasniji po watu kad je gcn puno kompleksnija i bolja arhitektura u svemu...nije ni cudo da vise trosi...nvidia nema dx12,moze samo pokusavat softverski tvikat i potplacivat proizvodace igara a to joj bome nije strano,ima love za to....a i proizvodaci igara nemogu to odbit kad i dalje ima puno nvidia usera i fanboja

Po čemu je kompleksnija i bolja? A eto vidjet ćemo koja je arhitektura bolja kad izađe Vega, hoće li uz jednak TDP kao Titan X bit brža ili sporija od nje u DX12 igrama s asyncom.

Will this run on my 486?
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kad sam stavio link od bencha di rx480 tuče 1060 za 10% u svim rezolucijama deus ex-a na custom oc karticama nije vam bilo fer, kad kazem da ih usporedimo na istom taktu nije fer (mada uredno usporedujete maxvell i pascal po taktu u nvidija temi), a fer vam je kad usporedujete 1080 da je 65% brza u doomu i trosi samo 10% vise od 150% jeftinije mid range kartice (kako je tu pascal bolji???) i trebate underclockati rx480 na 1200mhz i overklockati 1060 na 2ghz da bi mogli reci da teraju doom isto (i to je upitno jer je 30fps razlike u startu)... tolko o fanboyima

6 0 hvala 1
11 godina

RX 480 1400Mhz vs GTX 1060 2060Mhz in 12 games (Techno-Kitchen):

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 12:39 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Sto je tebi to toliko clock-to-clock bitno? Pa tko je tako vidio uspoređivati hardware?! Naravno da se tamo poziva uspoređivati Pascal i Maxwell clock-to-clock kad je Pascal takozvani "tock" (pojam kojeg je uveo Intel za smanjenu verziju iste arhitekture) pa da vidimo kako se ponašaju. Ali ne možeš uspoređivati AMD i Nvidia karticu clock-to-clock kad je Nvidia dizajnirana da bez problema ode do nekih 2GHz a AMD-od čip je dizajniran da ode na 1.3, možda 1.4GHz.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
17 godina
neaktivan
NathanDrek kaže...

i trebate underclockati rx480 na 1200mhz i overklockati 1060 na 2ghz da bi mogli reci da teraju doom isto (i to je upitno jer je 30fps razlike u startu)... tolko o fanboyima

Vidi se da nisi upućen. Referentna RX480 često radi i na manje od 1200MHz samo da ne bi prelazila power limit od 160-170W. I šta nije jasno u tome da GTX1080 daje 40-60% bolje performanse u DX12 igrama dok u isto vrijeme troši jednako ili do 10-15W više od RX480? Može li Vega bit 40-60% brža od RX480 a da troši jednako kao ona?

Will this run on my 486?
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Gtx 1080 ti je 150% efikasnija u praznjenju novcanika za 40-60% bolje prlerformanse.Što tebi nije jasno, uputit ću te

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
M4X kaže...

Po čemu je kompleksnija i bolja? A eto vidjet ćemo koja je arhitektura bolja kad izađe Vega, hoće li uz jednak TDP kao Titan X bit brža ili sporija od nje u DX12 igrama s asyncom.

nvidia nema dx12 hardverski i nema async i to nikako nemože stvorit...može jedino plaćat proizvođačima igara da namjerno osakate amd i da tvikaju igre za nvidia kartice,i može se igrat kroz drajvere i lagat kako im kartica podržava dx 12 a svi znamo da ne podržava

9 godina
Domdom32 kaže...

Ja sam bio skoro siguran da ću uzeti nitricu, ali toliko ju ljudi hvali i toliko pljuje da više ne znam tko je u pravu a tko sere. Je li je netko uspio nabaviti?

A sto te je pokolebalo? Odlicna grafa, odlicne su sve custom rx480, imaj na umu da je npr. rx470 custom samo 2 fps iza rx480 i r9 390... U divisionu i bolja 6-8 fpsa od r9 390...ako trenutno zelis veci fps u vecini naslova uzmi 1060...znas kolko love imas i kaj ti pase uz plan za buducnost tvoje konfe i samo naprijed!

17 godina
neaktivan
NathanDrek kaže...

Gtx 1080 ti je 150% efikasnija u praznjenju novcanika za 40-60% bolje prlerformanse.Što tebi nije jasno, uputit ću te

Pa to stoji, ali ja nigdje nisam rekao da je Pascal isplativija arhitektura nego efikasnija. Uspoređujemo koja je efikasnija, koja nudi više performansi per watt, remember?

M4X kaže...

nvidia nema dx12 hardverski i nema async i to nikako nemože stvorit...može jedino plaćat proizvođačima igara da namjerno osakate amd i da tvikaju igre za nvidia kartice,i može se igrat kroz drajvere i lagat kako im kartica podržava dx 12 a svi znamo da ne podržava

AMD sve to nabrojano ima i opet šta, opet u igrama koje sve to koriste Pascal ima bolji performance per watt omjer, odnosno efikasnija je arhitektura. Šta je tako teško priznat da je efikasnija?

Nije isplativija, ali efikasnija je..

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 13:09 (Penryn).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Efikasnija i omogućava puno viši klok...istina je da ostaje pitanje koliko bi Vega mogla grijati/gutati. Po nekim pričama biti će kao dva polarisa RX 480 što bi značilo da će morati spustiti klokove još ako žele TDP ispod 300W što i ovako zvuči monstruozno u odnosu na konkurenciju. Ali to su samo neke internetske špekulacije moguće potpuno pogrešne.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma nemos ti nikom dokazat nesto ako on sebi u glavi vec zacrta nesto i tupi po istom. Mislim ove fore, moja grafa je tisa 5db i zato je kvalitetnija i ovo ono...pa jbt jel onda doma igrate/radite u sobi sa 20 male djece od 6mj pa postoji strah da ih ne probudis? Jel problem i to ako se tipkonvica cuje dok tipkas po njoj i mouse dok klikas, jel problem ako se pomaknes na stolici a ona zaskripi.Ja imam svoju 6950 i koliko se cuje ne cuje blage veze nemam, ili cujem vani susjede,ili mi auti prolaze, slusam muziku pa sad da ce mi to malo buke smetat. Daleko od toga kad je upregnem u nekoj igri vent malo jace radi ali opet da mi je to toliko presudno.

Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Efikasnija i omogućava puno viši klok...istina je da ostaje pitanje koliko bi Vega mogla grijati/gutati. Po nekim pričama biti će kao dva polarisa RX 480 što bi značilo da će morati spustiti klokove još ako žele TDP ispod 300W što i ovako zvuči monstruozno u odnosu na konkurenciju. Ali to su samo neke internetske špekulacije moguće potpuno pogrešne.

HBM će malo tu pomoći smanjit potrošnju, a vjerojatno će biti opet vodeno kao Fury X pa će i to održavanje na 60C još malo pomoći.(Fury X recimo na 40C vuče 20W manje nego kad je na 65C)  

Will this run on my 486?
13 godina
Iz mog nekog osobnog iskustcva kod hardwarea nema future proof samo trenutno i sad .Sijetite se phenon 960t 6 jezgri danas taj procesor izgleda smiješno a tako će i gtx 1060 i rx 480 za 2 god biti pc kasa.

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
nixass kaže...

jesu overclockers.co.uk i caseking.de dio iste firme? web dizajn im je identican

Partneri su, samo što ocuk ne doatavlja u hr. 

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
JozoBozo121 kaže...

Vec polako gubim živce od tog DX12...

znamo, jer ti grafa nema benefita od njega 

17 godina
odjavljen
mislioc kaže...
Iz mog nekog osobnog iskustcva kod hardwarea nema future proof samo trenutno i sad .Sijetite se phenon 960t 6 jezgri danas taj procesor izgleda smiješno a tako će i gtx 1060 i rx 480 za 2 god biti pc kasa.

gtx 1060 da ali rx 480 neće,rx 480 je ipak future proof kao i ostale jače amd kartice sa recimo hbm memorijom,nvidia to nema....za godinu dana dolaze nove nvidia kartice a ove gtx 1060,1070 i 1080 odlaze u legacy i nvidia ih više neće podržavat

13 godina
mislioc kaže...

A sad pogledaj one sto su uzeli 7950/7970 jel se igraju i danas?
Odogovor je bez problema 

isto tako i taj phenom je dovoljan za 1080p gaming i dan danas, clocknut da ali opet i vise nego pristojan

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

moj kolega ima 7990 killer karticu 

http://techreport.com/r.x/radeon-hd-7990/7990-card.jpg

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 13:59 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
mislioc kaže...

sve zavisi kamo ce gejmanje krenuti...mene vec ovaj VR totalno odbija od istinskog gejmanja...cak i da smisle 20x jacu karticu od titana xp sutra, ne bi ju pustili u prodaju kroz slijedećih 20 generacija kartica...dobar proizvod te moze unistiti koliko i los, svi bi kupili te kartice i onda 10 god nebi prodavao nista...puno je parametra koji to reguliraju, od reze, drivera, apija i razvoja cpu-a...sto ce ti monster kartica ako ce 90% cpu-a radit bottleneck...zato treba objerucke prihvatiti dx12/vulkan jer nam omogucuje za manju lovu igrat se duzi vijek, sve je u optimizaciji...sadasnji hardware bi trebao biti sve brzi, a ne sporiji

10 godina
neaktivan

2500K je isto dovoljan dan danas za igrat, tako da što se procesora tiče to nema veze jer je intel po meni bolji od AMD-a, pogotovo K procesori. Slažem se da su AMD-ove grafe malo više future proof, ali ako mijenjaš grafu svako 2 godine onda idi radije na Nvidia jer nvidia u 99% slučajeva izbaci bolju grafu za iste novce u tom periodu. Uzmi za primjer sada 1060 vs 480

13 godina
Bit cijele priče je da ukoliko želiš max postavke furat za grafu je 2 g max.

0 0 hvala 0
11 godina

Efikasnost utjece i na odabir napajanja. MSI 1060, gledajuci max. potrosnju, trosi cak 100W manje od MSI 480, a pri tipicnom gamingu 75W manje:

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/RX_480_Gaming_X/21.html

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1060_Gaming_X/22.html

S obzirom na to, za one koji slazu jeftinije high-end konfe (cim jaca grafa, sve ostalo dostatno) 1060 je mozda bolja opcija jer zahtjeva nesto slabije napajanje i po meni nesto jeftinije kuciste. 480 osobno nebih gurao u jeftinjak od kucista, nego najmanje Zalman Z3, a osobno bih stavio i nesto kvalitetnije ventove, najmanje Arctic F12 PWM od 50kn. Ono sto se se vraca kupcu AMD Polarisa je mogucnost kupnje jeftinijeg adaptive sync, tj. freesync monitora.

Tko zeli Polaris, a jedno 40W manju potrosnju u odnosu na 480 neka gleda MSI/Nitro RX 470, u HR mozda i isplativija grafa od 480.

S obzirom da sam 3x pogledao zadnji video koji sam linkao jer nisam mogao vjerovat neke rezultate, evo malo zakljucaka:

1060 jasno vodi u GTA5, Rise of Tomb Raider (DX11), Crysis 3, BF4; manje jasno vodi u Arma3 i Star Wars: Battlefront.

480 jasno vodi u Hitmanu (DX11), manje jasno vodi u Batman: Arkham Knight, Tom Clancy's Rainbow Six Siege.

Izjednacene su u Far Cry Primal i Witcher 3.

Koja igra je kada testirana imate u 2. komentaru po redu. Mislim da su unbiased, nepotplaceni kanal..

12 godina
toninho kaže...

Ma nemos ti nikom dokazat nesto ako on sebi u glavi vec zacrta nesto i tupi po istom. Mislim ove fore, moja grafa je tisa 5db i zato je kvalitetnija i ovo ono...pa jbt jel onda doma igrate/radite u sobi sa 20 male djece od 6mj pa postoji strah da ih ne probudis? Jel problem i to ako se tipkonvica cuje dok tipkas po njoj i mouse dok klikas, jel problem ako se pomaknes na stolici a ona zaskripi.Ja imam svoju 6950 i koliko se cuje ne cuje blage veze nemam, ili cujem vani susjede,ili mi auti prolaze, slusam muziku pa sad da ce mi to malo buke smetat. Daleko od toga kad je upregnem u nekoj igri vent malo jace radi ali opet da mi je to toliko presudno.

pa naravno, svatko je zacrtao nešto i svakome je nešto drugo bitno

meni osobno je temperatura i buka iznad perfomansi dok se god radi o sitnoj razlici

nekog drugog boli kujac za buku, ako na benchu uspije istjerat 2fps-a više

osobno me boli džon hoće li igra ići na 65 ili na 75 fps-a, ako me ti fps-i koštaju buke koju nemrem više smislit

dakle, svatko ima svoje, ne kažem da zato moram uzeti neku ultraslabu grafu s pasivnim hlađenjem

ali ako gledam primjerice 480 i 470 gdje jedna msi ima na 470 7 stupnjeva nižu temperaturu i još je pritom tiša od 480, meni je to no brainer - tebi možda nije, ali svatko ima svoje, kužiš

9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Msi rx470 je stvarno dobra kartica

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice