AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.971
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Kupio sam Palit dual fan gtx 1060. Nisam je overclockao, jer trenutacno nema potrebe za tim. Grafa je tiha, hladna i bas sam zadovoljan s performansama.
13 godina
delight353 kaže...
Kupio sam Palit dual fan gtx 1060. Nisam je overclockao, jer trenutacno nema potrebe za tim. Grafa je tiha, hladna i bas sam zadovoljan s performansama.

O.K. kakve veze ima s ovom temom?

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

nitro će biti 2 godine ili 3 godine garancije? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Mislim da svi sad nude 3 godine za 480.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

pitam jer vidim na svijet medija 2 godine i na alzashop 2 godine 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jednostavno ih pitaj. Ja sam pitao kad su prodavali jednu Sabertooth plocu sa 3g pa su skuzili da je greska i stavili 5g.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 1:07 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Izgleda da su u alzi ispravili, sad pise 3 godine, s tim da nude opciju + jos jedna godina za 35 eura.

mojpismonosa
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Sta mislite koliko driveri i overclock softver mogu utjecat na overclock potencijal?

Kad sam kupio gtx 970 mislim da mi stabilni overclock nije bio 1500mhz nego je to doslo ili kroz reviziju drivera ili novu verziju AB.....a mozda sam u krivu

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
metallic kaže...
delight353 kaže...

O.K. kakve veze ima s ovom temom?

Odgovor na jedno pitanje gore. Iz nekog razloga nije povuklo citat.

17 godina
MEGATAMA kaže...

Sta mislite koliko driveri i overclock softver mogu utjecat na overclock potencijal?

Kad sam kupio gtx 970 mislim da mi stabilni overclock nije bio 1500mhz nego je to doslo ili kroz reviziju drivera ili novu verziju AB.....a mozda sam u krivu

zanimljivo pitanje, nikad nisam o tome ni previše razmišljao, al brijem da je oboje u igri, al za nvidiu mi se nekak za oc pokazao bolji evga precision x, sad dal to ima veze kaj rade isključivo za nvidiu il nekaj treče, neznam.

ps.

imam isto msi gtx660 tf i isto sam mislil ak je msi grafa da bi bilo bolje optimiziran oc software za msi, al nekak i nije tak (ne tvrdim, samo mi tak djeluje), imao par rušenja drajvera baš zbog afterburnera, kad sam stavio evge, sve 5, a možda samo brijem, možda ni nema opče veze, al eto probaj evge-ov alat pa možda uspiješ još kaj izvuč iz nje, nikaj te ne košta.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

U svijetu medija Nitro u prednarudžbi za 2170kn za gotovinu. Samo šteta što imaju samo 4GB verziju. Zanima me koliko će koštati 8GB verzija. To će mi odlučiti da li ću na RX 480 ili na GTX 1060...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Solo761 kaže...

U svijetu medija Nitro u prednarudžbi za 2170kn za gotovinu. Samo šteta što imaju samo 4GB verziju. Zanima me koliko će koštati 8GB verzija. To će mi odlučiti da li ću na RX 480 ili na GTX 1060...

Ako namjeravas ici CF onda definitivno 8GB model za neki 1440p ali 1080p mi nekako zvuci nepotrebno totalno 

Dobar video poredjenja 4gb vs 8gb 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

2, 479 kn - gtx 1060

2, 400 kn - 480 8gb

svijet medija

nemrem se odlučit, hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 9:37 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

radje ovak 

36 480
6 1060
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
4mal kaže...

radje ovak 

dajte neko objasnjenje zašto 480 kad vidim na anandtechu da 1060 pere 480'tku za 10-15 fps'a više (dx11), hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 9:46 (Cryogenic).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

pa evo par free sync,vulkan,dx12,crimson driveri 

nema veze kaje pere...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 9:47 (4mal).
Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina
Cryogenic kaže...
4mal kaže...

radje ovak 

dajte neko objasnjenje zašto 480 kad vidim na anandtechu da 1060 pere 480'tku za 10-15 fps'a više (dx11), hvala

Rezultat je takav jer si pitao u AMD temi 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

FreeSync je stvarno najjači adut bilo kojoj novijoj AMD grafi. nVidija tu nema s čim konkurirati.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Cryogenic kaže...

2, 479 kn - gtx 1060

2, 400 kn - 480 8gb

svijet medija

nemrem se odlučit, hvala

ovo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

GTX 1060 vs RX 480 DirectX 12 & Vulkan Testing

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozdrav ekipa, nakon duzeg vremena sam poceo istrazivati IT svijet i odlucio sloziti novu konfiguraciju. Dosta toga sam pohvatao, al posto ima toliko malih detalja uvijek je dobro cuti misljenje ljudi koji se ipak bolje razumiju u ove stvari. Ovak stvari stoje, olucio sam ostati na 1080 i uzeti Freesync monitor od 75 HZ, ne igram neke najnovije i prezahtjevne igre (trenutno iskljucivo halam Heroes of the storm) i budzet za samu konfiguraciju mi je oko 5500 kn. Zanimalo da li bi mi za te potrebe bila dovoljna jedna od nereferentnih rx470 kartica kad izadu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa recimo na bivšoj 6870, kada sam je kupio max oc je bio 925/1095 sa 900/1050.

Sa vremenom, pogotovo sa crimson driverima, povećao se i max stabilni oc na 995/1240 što je gotovo max što se uopće može postavit u overdriveu tako da, po mom iskustvu, driveri imaju priličan utjecaj.

17 godina

pa recimo 460 bi se uklopila taman 

17 godina
chaselol kaže...
Solo761 kaže...

Ako namjeravas ici CF onda definitivno 8GB model za neki 1440p ali 1080p mi nekako zvuci nepotrebno totalno 

Dobar video poredjenja 4gb vs 8gb 

Ne CF, dosta mi je jedna, ne planiram mijenjati monitor, a ovaj je HD

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 10:34 (Solo761).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Da se mene pita 480 je best buy trenutno a da nespominjem cf naspram ove sprdnje od nvidije.
Tako da za ove koji se nemogu odluciti amd je trenutno bolja i amen. Moja 390 je jos tu također za kad vodeno stavim, fale mi fittimgs ima da je sprzim prwko 1200
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

pa recimo 460 bi se uklopila taman 

Pretpostavljam da si meni odgovorio. Malo sam nespretno sve skupa napisao u svom postu, naime za konfiguraciju bez monitora mogu izdvojit oko 5500 (eventualno 6k), zar ne bi u tom slucaju rx470 ipak bio bolji izbor?

11 godina
Cryogenic kaže...
4mal kaže...

radje ovak 

Kao sto Hexfire kaze, ponajprije zato jer si pitao u AMD temi.

Moje objasnjenje ti je ovakvo, ako mijenjas grafe svakih godinu dana idi na 1060, ako ides na cim dulji period idi na 480.

Konacno, sve zavisi o cijeni i o tome sto preferiras. 1060 mora biti jaca jer je i skuplja, ali koliko je ustvari jaca i koji te naslovi najvise interesiraju te koje postavke. Ako se igras na 60Hz je li uopce bitno hoce li se neka DX11 igra vrtiti na Ultra na 70 ili 80fps? Od revieweva unbiased je definitivno Joker, malo pogledaj kaj on veli. Puls3 je prijemalo linkao njegov video za Vulkan i DX12 pa cu ja linkat za DX11:

Za kraj zavisi i o tome imas li vec dobar monitor ili ne, ako nemas mozes ici na jeftiniji 75Hz FreeSync.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 11:37 (The_Fichek).
17 godina
Luka123 kaže...
Da se mene pita 480 je best buy trenutno a da nespominjem cf naspram ove sprdnje od nvidije.
Tako da za ove koji se nemogu odluciti amd je trenutno bolja i amen. Moja 390 je jos tu također za kad vodeno stavim, fale mi fittimgs ima da je sprzim prwko 1200

Meni situacija i nije toliko čista. U "old school" igrama GTX-ica je bolja i to solidno, no ako igra ima full suport za async (barem koliko sam do sada skužio), bilo DX, bilo Vulcan, onda ju RX prestigne za 10ak frame-ova.

Mislio sam se još strpiti, no juče sam probao WoW, sada kako je patchirana igra na Legion exp i vrag ju odnio "šteka". Prije mi je na 660 SLI išlo u 60 FPS-a (framelock), jedino ako bi bio veliki pičvajz na ekranu (raid-ovi) bi znalo pasti, najčešće na 45, rijetko 30. No sada kao da sam na sinusoidi pa čak i u starter područjima pada na 30 i konstantno ide 60-30, čak i do ispod 30. Detalje u igri nisam dirao, na recommended su.

Sve mi se čini da će se odabir svesti na to koja će biti jeftinija, Sapphire Nitro RX 480 8GB ili neka GTX 1060.

10 godina
neaktivan

Kupnja novih kartica kako bi igrali stare naslove stvarno nema smisla, uvijek bi trebali gledat DX12/Vulkan i prema tome kupovati nove grafe bez obzira što moramo još malo pričekati da počnu izlazit na tržište i postanu mainstream. Tko još mijenja grafilčke svako godinu dana osim ako nije napravio pogrešku kupnjom te grafičke tada koja se ne može nositi sa novim igrama koje izađu poslije godine dana..  

11 godina

Zakaj nebi imalo smisla? Evo ja nisam odigrao nijedan AC naslov, a bas bi htio :) 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice