AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.927
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
chaselol kaže...
dad0r kaže...

Kaj se dogodilo sa famoznim urlikanjem kak je Polaris power effiecient ovo je tak osrednje , čekal sam nereferente 480 taj nitro pogotovo ali ovo je meni osobno razočaravajuće i te temp su mi smiješne 75°C kod igranja nemoj me batje pa svoju 380 koja nije naravno isti kalibar mogu silovati na sve moguce nacine i nije niti blizu 70°C kod igranja i još k tome je nečujna , šteta baš sam se veselil ovome 

Manje vise dobili smo grafu performansi izmedju 390/390X sa potrosnjom 380 kartice i zagrijavanja, to je napredak kad se tako gleda i to vise nego osjetan. A sto se tice temperatura, sapphire se previse fura na tisinu ventova, bas gledam svoju max OC dodje na 72*C a ventovi kuliraju 50%, stavim na 55-59% (60% se tek cuje) padne temperatura ispod 70 

pa i ne baš, koliko vidim po testovima 480 nitro ima problema sa zagrijavanjem i to za 10-ak stupnjeva više od 380, što je mene osobno ohladilo jer sam se nadao grafi koja će držati 65 stupnjeva kao i 380 na maksimalnih 50% ventova, a ovo je 10 stupnjeva više, pretpostavljam i glasnije

što im se dogodi, majku mu poljubim, pa saphire je čak i 390-ku uspijevao ohladiti bolje od ove

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nego 3 venta gigabyte vs 3 venta sapphire, nije velika razlika 

Size matters.

Ne znam, ja cekam powercolorku u nju polazem velike nade i ocekivanja 

Nisam ljubitelj dual fan malih grafa, pogotovo ove sapphire sto prave, evo moja nitro je znatno kraca od stare 7950, da je to vece bilo bi to i hladnije sigurno, ali da custom curve sam morao sebi staviti jer sam htio nize temperature a grafa se i dalje ne cuje.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

U testu se jednako grije kao 380X uz puno bolje performanse, viši klok uz manju potrošnju. Ja kažem svaka im čast. Odlična kartica.

http://www.pcworld.com/article/3098825/components-graphics/sapphire-nitro-rx-480-review-polaris-rethought-and-refined.html?page=8

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

U testu se jednako grije kao 380X uz puno bolje performanse, viši klok uz manju potrošnju. Ja kažem svaka im čast. Odlična kartica.

http://www.pcworld.com/article/3098825/components-graphics/sapphire-nitro-rx-480-review-polaris-rethought-and-refined.html?page=8

Je al na koliko rpm su se vrtili ventovi kod 380X a na koliko kod RX480?

Will this run on my 486?
12 godina
chaselol kaže...

Size matters.

Nisam ljubitelj dual fan malih grafa, pogotovo ove sapphire sto prave, evo moja nitro je znatno kraca od stare 7950, da je to vece bilo bi to i hladnije sigurno, ali da custom curve sam morao sebi staviti jer sam htio nize temperature a grafa se i dalje ne cuje.

ma jest razlika, ali je razlika i između tdp-a tih dviju grafa, ne znam, uglavnom sam razočaran, a nitro mi je baš bila zapala za oko

powercolorka ima 3×80mm ventove, to će biti zujalica samo takva, vrlo vjerojatno prekrižena za silent frikove poput mene

nema šanse da 80mm vent bude i blizu 100mm po snazi hlađenja, jer je to razlika oko 50% više površine koju 100mm vent pokriva

a kad je vent malen, onda se ide na pojačane okretaje, što je za mene no no

17 godina
picajzla0707 kaže...
chaselol kaže...

Size matters.

ma jest razlika, ali je razlika i između tdp-a tih dviju grafa, ne znam, uglavnom sam razočaran, a nitro mi je baš bila zapala za oko

powercolorka ima 3×80mm ventove, to će biti zujalica samo takva, vrlo vjerojatno prekrižena za silent frikove poput mene

nema šanse da 80mm vent bude i blizu 100mm po snazi hlađenja, jer je to razlika oko 50% više površine koju 100mm vent pokriva

Ja neznam kako vi racunate tu povrsinu? To neka nova matematika da je 100mm vent pokriva odmah 50% vise povrsine nego 80mm vent. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

ASUS STRIX RX480 ima isti cooler kao i GTX1080 STRIX pa evo mala usporedba:

RX480 na 1330MHz

GTX1080 na 1950MHz

RX480 ventovi na 2100rpm

GTX1080 ventovi na 2000rpm

RX480 temp 75C

GTX1080 temp 73C

RX480 jednostavno počne dosta trošit pa tako i grijat se kad se prijeđe ~1200MHz, tj. kad se makne power limit od ~160W. Još kad uzmete u obzir da je jezgra samo 232mm2 postaje jasno zašto je to teško efikasno hladit..

Will this run on my 486?
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
picajzla0707 kaže...

Sve to stoji ali svaka devil kartica je bila prica za sebe, sumnjam da ce zakazati s ovom.
80mm da brze se vrte ali isto tako kad ih je 3 to je druga prica 

p.s. za 300 funti se vec nadju watercooled rx 480 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 10:27 (chaselol).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

red devil ce biti odlicna grafulja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Patrick_cro kaže...

Ja neznam kako vi racunate tu povrsinu? To neka nova matematika da je 100mm vent pokriva odmah 50% vise povrsine nego 80mm vent. 

je, u pravu si - radi se o 25% više površine

jebem ti mate-motiku

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 10:35 (picajzla0707).
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Daj picajzla kakva si ti to picajzla, pa krati te citate.. 

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

jel se sjecate udjbenika mate i tika 

19 da
0 ne
3 premlad/a sam :))
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 10:39 (4mal).
13 godina
Penryn kaže...
Mile 74 kaže...

Ma sve 5, ali mene više zanima usporedba max clockanih kartica.

Evo jedan dobar review gdje je potrošnja cijelog sistema stock i max overclocka obje kartice.

Ja i dalje mislim da je razlika uglavnom oko 100W, pogotovo kad su obje max clockane. Na tom tvom linku nije baš dobar način testiranja, pratili su potrošnju cijelog kompa u Crysisu3 koji je inače vrlo CPU zahtjevan, pa recimo kod kartice koja daje veći fps će i potrošnja sistema bit veća pošto je CPU opterećeniji, više troši. U ovom slučaju je to 87fps za GTX1060 vs 78fps za RX480. Nadam se da kužiš što želim reći.

Znači za poštenu usporedbu gdje potrošnja procesora neće utjecat na razliku u mjerenju nam treba nekakav review gdje se mjeri potrošnja direkt na PCIexpress x16 slotu i PCIe 8pin (npr. techpowerup), ili gdje se potrošnja mjeri u nekakvom benchu koji ne opterećuje CPU.(kao onaj unigine heaven gdje je razlika 100W)

Isti sistem, ista scena za koju kažu:
"Ova scena iz Crysis 3 je lako ponovljiva, donosi maksimalno neprekidno opterećenje kartice

- dobra za testiranje overclocka i maksimalne potrošnje."

Za mene je ovo valjano testiranje jer je iz igre (real world performance). Svaka čast benchevima, ali ne igramo njih.

17 godina
Patrick_cro kaže...

r^2 x pi, 6. razred osnovne? :D

80 x 80 x 3.14 = 20100

100 x 100 x 3.14 = 31400

i vise od 50% razlike

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Isti sistem, ista scena za koju kažu:
"Ova scena iz Crysis 3 je lako ponovljiva, donosi maksimalno neprekidno opterećenje kartice

- dobra za testiranje overclocka i maksimalne potrošnje."

Za mene je ovo valjano testiranje jer je iz igre (real world performance). Svaka čast benchevima, ali ne igramo njih.

Ok, zadnji pokušaj da objasnim zašto je usporedba potrošnje u Crysisu 3(ili većini igara) loša. Prvo zato što pokazuje potrošnju cijele konfiguracije, znači i grafičke ali i procesora koji zna isto tako dosta trošit. 

U slučaju Crysisa 3 on poprilično opterećuje procesor, i kao i svaka druga igra, što je veći fps to je usage procesora veći, veće opterećenje pa tako i potrošnja(procesora).

U tom testu Crysisa 1060 je davala dosta veći fps od RX480 pa je tako i opterećenje na proc bilo veće, znači procesor je u tom slučaju trošio više nego u slučaju s RX480. U nekoj drugoj igri u kojoj RX480 ima veći fps negoli 1060 situacija bi bila suprotna, potrošnja cijele konfe bi bila i preko 100W veća nego s GTX1060. Recimo u Hitmanu DX12, tu bi potrošnja konfe s clockanom RX480 sigurno bila preko 100W veća nego s clockanom GTX1060..

Tako da, najispravniji test je direkt DC mjerenje na PCIexpress slotu i 6/8pin konektoru. Ako ne to onda može potrošnja cijele konfe ali samo u igrama ili benchevima gdje je usage procesora minimalan ili bar jednak s obe grafe.

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 10:53 (Penryn).
12 godina
nixass kaže...
Patrick_cro kaže...

r^2 x pi, 6. razred osnovne? :D

80 x 80 x 3.14 = 20100

100 x 100 x 3.14 = 31400

i vise od 50% razlike

to sam nabrzaka ukucavši dobio i ja prvi put, nakon njegovog posta računao sam ponovo i dobio nešto sasvim drugo 

EDIT: drugi put sam zbrajao 80+80 i 100+100, pa množio sa pi, bože budale

jebem ti kalkulator na win10, bolji je bio onaj na 7-ici

bolje da se ja ostavim matematike

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 10:56 (picajzla0707).
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
XXX kaže...

To nisu isti ventovi, sapphire je ubacio neke inovacije po tom pitanju pa moguće da i nije direktno usporedivo. Ustalom ne vjerujem da večina korisnika drži PC na stolu pored uha i da ćuje svaku promjenu po tom pitanju. Meni npr. stoji ispod stola i dok nešto igram imam upaljen zvuk...bez zvuka mi igre nisu dobre. Moguće da netko igra i bez zvuka i samo sluša ventilatore, tko će ga znati.

edit: OKP? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 10:59 (XXX).
12 godina
XXX kaže...
Penryn kaže...
XXX kaže...

To nisu isti ventovi, sapphire je ubacio neke inovacije po tom pitanju pa moguće da i nije direktno usporedivo. Ustalom ne vjerujem da večina korisnika drži PC na stolu pored uha i da ćuje svaku promjenu po tom pitanju. Meni npr. stoji ispod stola i dok nešto igram imam upaljen zvuk...bez zvuka mi igre nisu dobre. Moguće da netko igra i bez zvuka i samo sluša ventilatore, tko će ga znati.

ja ga držim na 20cm od glave i slažem ultimate silent kantu, tako da je meni osobno ovo vrlo bitno

problem je samo što moram najprije uzeti komponentu da bi je isprobao, sa cpu hladnjakom i case ventovima nema problema - be quiet i miran sam i pod najvećim opterećenjem proca komp je silent kao na idle

ali kod grafe ću se morati pouzdati u recenzije i jedva čekam rece msi verzije

17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Pa ok, tebi ne smeta buka i to je to. Ili još bolje staviš slušalice i ne čuješ ništa.. zato vjerojatno i držiš FX max clockan koliko ide? 

Osobno, želim da mi je PC pod full loadom tih kao i u idleu. I to mi je recimo bitnije nego da imam 10-15% veći fps..

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 11:04 (Penryn).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

meni je kuciste pored uha i kad nesto zahtjevnijhe igram zna se malo jace cuti ... imam podesen fan curve u sapphire trixu 

ali vecinom igram pred telkom tako i da je tiho ne cujem previse  ..ne igram sa slusalicama nikad 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 11:07 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
XXX kaže...

Pa ok, tebi ne smeta buka i to je to. Ili još bolje staviš slušalice i ne čuješ ništa.. zato vjerojatno i držiš FX max clockan koliko ide? 

Nisam ni isprobavo do kuda ide. Klokanje je trajalo 3 minute. Stavio na 4.4 sa defolt naponom i radi super, spustio na 4.3 radi neke sigurnosti i zato jer ne vidim razliku i to je to. Uopće mi se neda sa time zajebavati . Što se buke tiče ne ćujem ništa jer imam upaljen zvuk tijekom igranja, ne kužim kak vama odluta pažnja i koncentracija na zvuk iz kante kojoj je i tak mjesto ispod stola 

17 godina
XXX kaže...
Penryn kaže...
XXX kaže...

Nisam ni isprobavo do kuda ide. Klokanje je trajalo 3 minute. Stavio na 4.4 sa defolt naponom i radi super, spustio na 4.3 radi neke sigurnosti i zato jer ne vidim razliku i to je to. Uopće mi se neda sa time zajebavati . Što se buke tiče ne ćujem ništa jer imam upaljen zvuk tijekom igranja, ne kužim kak vama odluta pažnja i koncentracija na zvuk iz kante kojoj je i tak mjesto ispod stola 

zato jer ljudi ne igraju nist nego samo bulje u benchmarke i fraps, kak nisi skuzio dosad? :p

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

je da ak je ispod stola nemres manevrirat kak spada ... ovak ti je sve ne izvolte 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
nixass kaže...
zato jer ljudi ne igraju nist nego samo bulje u benchmarke i fraps, kak nisi skuzio dosad? :p

Mislim da si pogodio bit svega 

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ja se nesjecam kad sam otovrio prednju stranicu zadnji put lol 

samo igram,uzivam 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 11:13 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
4mal kaže...

je da ak je ispod stola nemres manevrirat kak spada ... ovak ti je sve ne izvolte 

Zavisi kak si posložiš.

http://www.bug.hr/forum/topic/modding-galerija/vas-desk/9821.aspx?jumpto=5099931&sort=asc&view=flat&page=107

12 godina
nixass kaže...
XXX kaže...

...ne kužim kak vama odluta pažnja i koncentracija na zvuk iz kante kojoj je i tak mjesto ispod stola 

ne sjećam se kad sam upalio neki čmark, ali igram se skoro svaki dan

kod mene je problem što sam navikao igrati sa stišanim zvučnicima, jbga komp je u dnevnom boravku, a slušalice ne volim i onda itekako čujem kantu kad se uspuše

doduše, i ne uspuhala se s ovom fermi koja skoči na 85 stupnjeva i 90% rpm-a čim upalim išta jače od tetrisa...

...a možda je ipak okp...

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ok ali moras se sagnut opet bit na koljenima 

bdw vidi ovo

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 11:19 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
4mal kaže...

ok ali moras se sagnut opet bit na koljenima 

Pa moraš se malo i gibati, ne samo sjediti ko trut 

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ne sjedim lezim kaje najgore u vecini slucaja  

fina je ova 460 za neki mini itx moba/htcp strojchek 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 11:23 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice