AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 806.927
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Treba uzet u obzir da covjek nema fanova u kucistu, jos ako nije u klimatiziranoj sobi to je uzas, da je neznam kakv RPM sta vrijedi kad se kartica "hladi" zakuhanim zrakom iz kucista.

=xfact=  Mozda bi ti najbolje bilo dok ne nabavis novu kantu da smanjis malo klok na nekih 1300 i probas napon smanjit do kud ide, neces u perforsama bas osjetiti razliku, a temperature bi trebale biti dosta nize.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
war3_tft kaže...

Treba uzet u obzir da covjek nema fanova u kucistu, jos ako nije u klimatiziranoj sobi to je uzas, da je neznam kakv RPM sta vrijedi kad se kartica "hladi" zakuhanim zrakom iz kucista.

=xfact=  Mozda bi ti najbolje bilo dok ne nabavis novu kantu da smanjis malo klok na nekih 1300 i probas napon smanjit do kud ide, neces u perforsama bas osjetiti razliku, a temperature bi trebale biti dosta nize.

da, nema airflowa nikakvog.. dobro je dok se taj topli zrak unutra ne ispuni i onda vise manje ti nista ne vrijedi jer se kartica hladi toplim zrakom. btw stavio sam bio msi r9 290 g1 u to kuciste za probu. temp su otisle na 95c u roku 3 min hahaha 

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2017 11:51 (=xfact=).
9 godina
neaktivan

ova zadnja msi je 2800 na oglasu a ne 1700 s tim da je oglas ne aktivan. Uglavnom šta sam ja viđao po njuškalu je sve oko 3000 kn eventualno neki rx x70 modeli su oko 2500 +. Za mjesec dva iskreno se nadam da će nove biti ispod 2000 kn rx x70 serija naravno,što je upitno s obzirom na nabavnu cijenu trgovina, ja osobno bi radije dao 1900 kn za novu nego 1700 za rabljenju.

15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne kupujte jos polovne, cijena bi mogla drasticno dolje ubrzo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Trenutno je cijena ethereuma pala, ali oscilacije uvijek postoje, mislim da ce do kraha doci tek kad se podosta poveca broj minera, evo jedan zanimljiv video

.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ništa novo, skocit ce jos drasticno do kraja godine. Nema panike

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Ništa novo, skocit ce jos drasticno do kraja godine. Nema panike

Sve dok jedan put ne skoci..

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Skroz ide gore dole i ici ce, normalno za kripto valute

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
16 godina
neaktivan

Bit će veselo onima koji su digli kredite radi te gluposti, grafičke će prodavat za kikiriki.

14 godina
Super svima ostalima,ovako čovjek ne može PC sklepati s trenutnim stockom i cijenama grafi.
robimarko@gmail.com
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Sva sreca pa se samo jedna kritovaluta moze majnati, samo ce se prebaciti na drugu profitabilnu valutu i to je to. Najgore je onima koji su sada ulozili u mining rig jer nece moci tako brzo isplatiti kako su se nadali, a oni koji su majnali prije pada, vec su dobar dio isplatili i zaradili tako da nece imati gubitke. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
A što misliš da će se s drugom dogoditi?
Isto što se bitcoinu dogodilo,a sada i ethereumu.

robimarko@gmail.com
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa majnas coin dok je profitabilan, ako nije prestanes majnati i ides na drugi coin. Inace ne ides samo majnati, nego trgujes coinom, procijenis kada je najbolje vrijeme za prodaju i prodas coin, sve je to kockanje, jer nikada neces znati jer ce coin rasti ili padati. A sta se tice bitcoina, oni koji su ga rano izmanjali i zadrzali su se itekako usrecili. Tako da nikad neznas sta ce se dogoditi. Danas se bitcoin prakticki ne majna, nego ides manjati drugi profitabilan coin i onda kupujes dio bitcoin

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Nije ništa izgubljeno onom tko je kupio hrpu grafa. Jer kad uzimaš 5-6 grafa za majnanje onda znaci da se ne plašiš pada i da si ozbiljan oko toga. Naravno uvijek ima onih koji ulete ko muva bez glave i misle da će se obogatit, isto je bilo 2014. sa Litecoinom.

Ethereum nece propast, tko imalo zna kako funkcionira i kako se gleda vrijednost ETH na tržištu - zna da ce biti jos masu padova i boostova, prije 3 mj. je vrijedio manje od $20, a prije 20 dana $400 . Ovi clickbait naslovi su glupost, naravno da težina raste kad ima i više minera, više transakcija...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.7.2017 20:50 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
robimarko kaže...
A što misliš da će se s drugom dogoditi?
Isto što se bitcoinu dogodilo,a sada i ethereumu.

Sta se to bitcoinu dogodilo?

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Bitcoin je pocetkom godine bio ispod $1000, a prije mj. dana $2900... Onaj tko je tada kupio/mineao dobro se opario

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Bitcoin je pocetkom godine bio ispod $1000, a prije mj. dana $2900... Onaj tko je tada kupio/mineao dobro se opario

Kako se opario? Sta znas koliko ce vrijedit bitcoin za 2, 6 ili 12 mjeseci?

11 godina
neaktivan

Ako je prodao kada je bilo 2900...

12 godina
ansha kaže...
D3lBoy kaže...

Kako se opario? Sta znas koliko ce vrijedit bitcoin za 2, 6 ili 12 mjeseci?

možda je mislio na investotire koji su kupili početkom godine i sada prodali, ne one koji još uvijek drže i riskiraju

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mozda bude nesto od ovih Rx-ica do kraja mjeseca, samo nek odustanu ovi majneri da se cijene smire

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dustY kaže...

Mozda bude nesto od ovih Rx-ica do kraja mjeseca, samo nek odustanu ovi majneri da se cijene smire

Da, došle su i rx 580 u neke trgovine, ali cijene su abnormalne. Ako ponovo majneri ne polude, za jedno mjesec dana valjda budu rx570 pale na staru razinu.

8 godina
protjeran

Uspio napokon doci do RX 460 2GB, nema vise pasivnih XFX-ica pa sam uzeo najtisu

sa dva ventilatora, Gigabyte:

http://www.gigabyte.us/Graphics-Card/GV-RX460WF2OC-2GD#kf

Koristi Hynix memoriju, i nema dodatni steker za napajanje,

pa sam ju probao preflashirati u Sapphire RX 560 2GB sa Hynix memorijom.

Taktovi su sad 1300/1750, shaderi su 16/64/1024.

BluRay vrti bez frke, nema vise zastajivanja, a i Youtube na 4K vrti savrseno. :)

Za 103€ prezadovoljan.

12 godina
Čitatelj kaže...

Uspio napokon doci do RX 460 2GB, nema vise pasivnih XFX-ica pa sam uzeo najtisu

sa dva ventilatora, Gigabyte

teško da je najtiša s tom aluminijskom bloketom, bez ijednog heat pipea

na ovom testu tiša je asusica, očekivano

kad malo potraje gejmanje u nekom lošijem kućištu ili po ljetu razlika će biti još i veća, a vjerojatno će biti tiša i safirka jer ima bolji hladnjak

8 godina
protjeran

Najtisa dostupna. Najtisa je XFX-ica pasivna, ali je nema ni za lijeka. A RX 560 pasivnu nisam nigdje vidio.

Asus-ica je bila dostupna po cijeni od 147€, al mislim da mi se 2db ne isplate za 45€ razlike.

Eh da, i cini se da otkad ne dijelim RAM sa grafikom, da su performanse RAM-a bolje.

Sapphire je maknuo sve drivere za moju plocu, i BIOS-e ne mogu skinuti, sreca da grafiku pozna od prve. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2017 19:39 (Čitatelj).
10 godina
neaktivan
Polako se smiruju cijene GPU-a. Zbog opće nestašice sam prodao MSI Armor za 2000kn a kupio u Futuri za 1500kn. Jučer od privatnog prodavatelja kupio skoro novu MSI Gaming X 8gb za 2200kn. Čovjek gamer kao ja, nikakve kriptovalute ga ne zanimaju. Grafička isprobana na licu mjesta. Sad Vega može doći kad god hoće, kupujem je tek za 2-3 godine :-)
SSD koliko si mi života uštedio...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bur33k kaže...
Polako se smiruju cijene GPU-a. Zbog opće nestašice sam prodao MSI Armor za 2000kn a kupio u Futuri za 1500kn. Jučer od privatnog prodavatelja kupio skoro novu MSI Gaming X 8gb za 2200kn. Čovjek gamer kao ja, nikakve kriptovalute ga ne zanimaju. Grafička isprobana na licu mjesta. Sad Vega može doći kad god hoće, kupujem je tek za 2-3 godine :-)

Trebao si pricekati jos tjedan, dva. Cijene se tek pocinju stabilizirati.

10 godina
neaktivan
Zaboravio napisat, uzeo sam rx 480. Dobra cijena mi je bila, a čekati dalje mi nije odgovaralo. Važno je da nije rudarila a ne vjerujem da će bit bolje ponude.
SSD koliko si mi života uštedio...
15 godina
protjeran
Bur33k kaže...
Zaboravio napisat, uzeo sam rx 480. Dobra cijena mi je bila, a čekati dalje mi nije odgovaralo. Važno je da nije rudarila a ne vjerujem da će bit bolje ponude.

Ne znam zasto je nekome vazno da nije rudarila?! 

15 godina
odjavljen
Da ni ja ne kuzim, još bolje da je, mozda crkne u garantnom roku pa dobijes novu hehe
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice