AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 627.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Nema tu svade, vec ljudi nerazmisljaju i ne gledaju objektivno vec ko krave sto im serviras to pojedu! Zanima me jedino sta je s ti overklokom, taj dio mi nema smisla! I kad dolaze uopce neteferentna hladenja??
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
chaselol kaže...

Realno zadnje tri generacije grafa i amd/nvidia tabora NISTA novo nisu izbacili, sve je manje vise isto. Ako si vlasnik 7xxx serije ne treba ti 2xx upgrade isto tako i sa 6xx na 7xx seriju a 9xx je donijela sta? Manju potrosnju?! KOGA YEBENO BRIGA ZA TO?!

Ja prvi necu grafu od 40 centi u kucistu, necu big tower hocu da smanjim pa ljudi 2015 je godina a komponente sve vece i vece!?!

A sto se tice vode, nvidia na svoju cijenu moze i vodu da stavi i da zaradi, pogledaj powercolor lcs 290x grafu, sibaju vodu samo tako i nastavice dalje. Koga briga za bucne ventove vise, dajte nesto novo svima previse smo ukopani a naravno potrosaci ko ovce i ne bune se.

usporedi nvidia 670 gpu sa 970 po performansama u 1080p(neki danasnji standard za igranje)

a usporedi kolko je u performansama dobio 380 naprama 7950

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

pa zakljucavanje OC ima smisla za AMD i Hynix zbog RMA jer je HBM i GPU chip povezan tj jedno . Ako rikne HBM onda sa njim ide GPU van.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...
Nema tu svade, vec ljudi nerazmisljaju i ne gledaju objektivno vec ko krave sto im serviras to pojedu! Zanima me jedino sta je s ti overklokom, taj dio mi nema smisla! I kad dolaze uopce neteferentna hladenja??

Mislim da Fury X neće imati nereferentna hlađenja - kao što nemaju ni nVidijini Titani. Pretpostavljam da će ovo njihovo vodeno biti jedino rješenje - možda eventualno osnovna Fury sa zračnim hlađenjem, ali opet - tko će ga znati :)

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
13 godina
neaktivan
GrimReaperKC kaže...

usporedi nvidia 670 gpu sa 970 po performansama u 1080p(neki danasnji standard za igranje)

670 mozes sa 770, dok 780ti mozes sa 970 gdje nema razlike, nije bas tako kao kod amd-a a nisi uzeo u obzir cijenu sto je znacajan faktor.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
chaselol kaže...
GrimReaperKC kaže...

670 mozes sa 770, dok 780ti mozes sa 970 gdje nema razlike, nije bas tako kao kod amd-a a nisi uzeo u obzir cijenu sto je znacajan faktor.

ustvari je gtx780 malko bolja? 

ma super je amd, nisam nikada imao ništa protiv njih no živcira me taj hype pa sam i ja morao bacit pokoji negativan komentar.

14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Čovjek na PCEkspertu je dobio novi BUG koji je testirao Radeon Fury X protiv GTX 980 Ti.

Molim moderatore da sklone moj post ako se krši sa pravilima.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
Moj PC  
15 0 hvala 10
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Krave idu na ispašu i itekako biraju šta će jest! A ne znam zašto posežeš za grubim riječima? Niske uvrede, srat, krave i treće. Koji je razlog? Piši civilizirano, ne moramo svi imat R9 290 da bi je komentirali, niti ti imaš sve pa opet komentiraš, budi malo objektivan i pristojan.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
14 godina
Puls3 kaže...

Čovjek na PCEkspertu je dobio novi BUG koji je testirao Radeon Fury X protiv GTX 980 Ti.

Znači performanse su, manje više jednake, troši čak isto kao Nvidia ali ima sasvim sigurno bolje hlađenje. Sad je samo pitanje cijene.

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

chaselol

govorio si o tome da se rebrandira od serije 6,7,9 , a u amd-a serija7,2 i 3.

670 je mid to high end gpu u seriji 6, kao sto je 970 u seriji 9. usporedi mi fps gain na 970 vs 670,

i usporedi fps gain na 380 vs 7950 pa usporedi postotak kod nvidie i amd-a.

meni svejedno rebrand ili ne,dok god performanse u igranju rastu. nvidia je povecala performanse i smanjila potrosnju i zagrijavanje.

amd je povecao za manji postotak performanse nego nvidia, a zagrijavanje i potrosnja su se blago povecali.

pa onda ko bolje rebrandira?

kaj se cijene tice, zna se ko kak stoji.. amd mora imati nizu cijenu jer nvidia uvijek ponudi vise, al i za visu cijenu

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...
Puls3 kaže...

Znači performanse su, manje više jednake, troši čak isto kao Nvidia ali ima sasvim sigurno bolje hlađenje. Sad je samo pitanje cijene.

U Bug-u stoji da je cijena ista za GTX 980Ti i Fury X 650$.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 20:51 (Puls3).
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Puls3 kaže...

Slažem se. Još je samo pitanje overclocka da bi se dobila ukupna slika.

17 godina
neaktivan
axos kaže...

Evo citat s PC Ekspert foruma:

"Edit: preletio sam tekst, Fury X je praktički izjednačena sa 980ti, znatno se slabije OCa u odnosu na nju (7% čak i uz vodeno hlađenje u odnosu na 25% 980ti uz zračno hlađenje), a košta isto. Uglavnom, AMD fanboyi će biti razočarani, popušili su čisti hype o novoj eri PC gaminga...
Edit 2: nema povezivanja analognom vezom (to mi nije bitno) i nema hdmi 2.0 (što mi je neobjašnjivo)."

17 godina
Penryn kaže...
axos kaže...

"Edit: preletio sam tekst, Fury X je praktički izjednačena sa 980ti, znatno se slabije OCa u odnosu na nju (7% čak i uz vodeno hlađenje u odnosu na 25% 980ti uz zračno hlađenje), a košta isto. Uglavnom, AMD fanboyi će biti razočarani, popušili su čisti hype o novoj eri PC gaminga...
Edit 2: nema povezivanja analognom vezom (to mi nije bitno) i nema hdmi 2.0 (što mi je neobjašnjivo)."

bitno je da sam ja stranicu prije kenjo.. i da smo svi krave za ispašu..

btw, što će ti faking vodeno ako nemožeš oc?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 12:57 (toxic).
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
axos kaže...

Hebem mu misha. Cemu onda vodeno hladjenje? Jedino ako igraju na sigurno pošto je nova tehnologija.

Stvarno šteta. Hvala na informaciji

14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Očekivao sam da će Fury X biti stock vs stock spram GTX980Ti biti barem 10% brža,ovako su samo izjednačene i Fury se nešto slabije OC spram GTX980Ti pa nvidia izlazi pobjednik.Vidjeti če mo možda noviji driveri s vremenom poprave rezultat s perfomansama i AMD ne preostaje ništa drugu negoli smanjiti cijenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GrimReaperKC kaže...

chaselol

govorio si o tome da se rebrandira od serije 6,7,9 , a u amd-a serija7,2 i 3.

670 je mid to high end gpu u seriji 6, kao sto je 970 u seriji 9. usporedi mi fps gain na 970 vs 670,

i usporedi fps gain na 380 vs 7950 pa usporedi postotak kod nvidie i amd-a.

Vidi pravis gresku kao i vecina ljudi na forumu. 

Kod nvidie trenutno ne postoji entry lvl kartica za mase tipa 750/ti

960 je u rangu 280 iliti nesto sto je MAX za 1080p gaming

Ta grafa je vec high end jer pruza 1080p gaming na fps preko 50 sve i jednog naslova danas.

970/290 i jace je high end za 1440p gaming namjenjen prvenstveno.

Razlika izmedju 7950 i 280/380 skoro da i ne postoji sve se dobije uz malo OC....

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...
GrimReaperKC kaže...

ne možeš prebacivati serije kako tebi paše, 970 je nasljednik 770, koja je nasljednik 670

evo ti početne cijene kad su izlazile

670 - 400usd

770 - 400usd

970 - 330usd 

780ti - 700usd - dakle ta grafa ide u sasvim drugi cjenovni razred i za dvije je klase viša od 970 

sasvim je druga stvar što bi ti htio provući neku svoju teoriju da nije bilo napretka pa miksaš klase grafa kako tebi paše

doduše dijelom si u pravu - samo na krivoj adresi - trenutno imaš situaciju gdje se ništa ne događa s novom serijom i gdje amd nudi iste grafe ko i one u prošloj seriji, samo s "premiuim" dodatkom od 100 eura više cijene

15 godina
protjeran
3n3m1 kaže...

Očekivao sam da će Fury X biti stock vs stock spram GTX980Ti biti barem 10% brža,ovako su samo izjednačene i Fury se nešto slabije OC spram GTX980Ti pa nvidia izlazi pobjednik.Vidjeti če mo možda noviji driveri s vremenom poprave rezultat s perfomansama i AMD ne preostaje ništa drugu negoli smanjiti cijenu.

OC-a se daleko slabije, prosjek ispod 10%, gtx 980ti prosjecno 25%, znaci 15ak % je brza. 

Ako je cijena slicna, treba bit lud covjek za uzet fury-a.

Sad cekamo fury nano...

16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Smiješni su mi ovi "ima vodeno hlađenje" "daleko je hladnija" ... a radna temp na vodi joj je na stocku 58c (s tim da je plafon već 60c!!). Pa jedna zračno hlađena 980Ti od recimo Gigabyte-a radi na 65c u loadu... smijeh, ništa drugo.. da "daleko hladnija" , to čim netko spomene vodu valjda vide kockice leda ispred očiju.

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 13:19 (mrsmith).
Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Evo stgla pošiljka i u Magazin RS, za sada imaju samo R7 370, ali cjena je odlična, 60Kn jeftinija od trenutne R9 270, te 400Kn jeftinija od linksa

LINK

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 13:21 (1BIT).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Sad se ja pitam ko će da kupi Fury X ili GTX 980Ti jedva bih skrpario za nekakav pristojan FHD monitor ... no dobro koliko se vas povuklo u raspravu ... bespotrebnu. Dali baš svi planirate to kupit ili marketnig čini čuda :)

Tehnoljubci (koji sam i sam) bolje da komentiramo nešto što je bliže našem đepu ... mada bi i sam volio da mogu testirat ove zvijerčice ... ovako samo mogu sanjati o tome :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
axos kaže...

Hebem mu misha. Cemu onda vodeno hladjenje? Jedino ako igraju na sigurno pošto je nova tehnologija.

Stvarno šteta. Hvala na informaciji

Temperatura se održava oko 50C da bi smanjili količinu parazitskih struja koje povećavaju potrošnju. Mislim da sam negdje vidio da na TSMC-ovom 28nm procesu za svaki stupanj veću temperaturu(uz isti napon i takt) potrošnja raste za 2W. Znači Fury X na 50C u odnosu da je na 80C bi trebao trošit oko 60W manje, plus nekih 20-30W uštede na HBM-u u odnosu na GDDR5.

12 godina
1BIT kaže...

Evo stgla pošiljka i u Magazin RS, za sada imaju samo R7 370, ali cjena je odlična, 60Kn jeftinija od trenutne R9 270, te 400Kn jeftinija od linksa

LINK

mda, samo što je to ustvari ista r7 265 grafa koju ima za kupiti već od 1.100 kuna, a nema čak niti upgrade u količini memorije - dakle ima istih 2gb ko i 265 koju možeš uzeti za 300 kuna manje

15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

mda, samo što je to ustvari ista r7 265 grafa koju ima za kupiti već od 1.100 kuna, a nema čak niti upgrade u količini memorije - dakle ima istih 2gb ko i 265 koju možeš uzeti za 300 kuna manje

Pričekaj, doći će i ostali modeli, glavno da je jeftinije i to za nemalih 400-ak kuna od linksa, ima i verzija sa 4Gb, samo još nije stigla, pa ne znamo cjenu

17 godina
picajzla0707 kaže...
nixass kaže...

i jos k tome 1440p cine par promila ukupne gamerske populacije..

to je ko i testiranje maksimalne brzine automobila. mozda ali mozda je bitno za prestiz al auto testovi se fokusiraju na druge bitnije stvari..

naše je tržište potpuno nezanimljivo ikome od njih kao i ekipa koja će istrest 500-600 ili više eura za grafu i igrat se na monitoru od 150 eura

vani je 1440p sve popularniji, pogotovo kod onih koji kupuju ovakve grafe jer i kupci za takve grafe se broje u vrlo malim postocima u odnosu na ostatak tržišta

sve popularniji al opet drzi par promila, i raste puzevom brzinom.

bit ce, al ne tako skoro

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
1BIT kaže...
picajzla0707 kaže...

Pričekaj, doći će i ostali modeli, glavno da je jeftinije i to za nemalih 400-ak kuna od linksa, ima i verzija sa 4Gb, samo još nije stigla, pa ne znamo cjenu

da, doći će 370 s 4gb, no kao i kod 390 s 8gb upitna je iskoristivost te memorije, koja je ustvari dio te marketinške podvale tzv. "nove" serije

jer kad dođeš na rezolucije i postavke gdje bi 4gb kod 265 i 8gb kod 290 trebalo značiti razliku - ustvari imaš potpuno neigrivi fps, a ako smanjiš postavke ili rezoluciju - smanjuje se i potreba za vramom

14 godina
ansha kaže...
3n3m1 kaže...

OC-a se daleko slabije, prosjek ispod 10%, gtx 980ti prosjecno 25%, znaci 15ak % je brza. 

Ako je cijena slicna, treba bit lud covjek za uzet fury-a.

Sad cekamo fury nano...

Mislim da vam je ta brojka od PROSJEČNO 25% clockanja na GTX 980 Ti malo optimistična ali s obzirom na dostupne infiormacije definitivno se bolje clocka Nvidia spram Fury kartice, isto kao i kod GTX 980/970 spram R9 290/390 serije. Očito Fury X ne ispunjava očekivanja ali je barem što se tiče AMD-a velik korak naprijed jer nudi perfromanse u rangu konkurencije a isto tako i potrošnju što do sada nije bio slučaj ni po potrošnji ni po performansama. Dakle, bitno brža grafa od R9 290X koju nasljeđuje a troši slično, to se zove napredak. Druga je sad stvar što su neki očekivali  milijun fps-a ili šta god. Još uz to uvođenje nove tehnologije s HBM memorijom, znači ako stavimo to u kontekst kako firma inače stoji financijski to je korak naprijed. Sad da samo budu pametniji i stave je jedno 50 do 100 dolara manje od GTX 980 Ti imali bi super ponudu. 

14 godina
itomic009 kaže...

Mislim da vam je ta brojka od PROSJEČNO 25% clockanja na GTX 980 Ti malo optimistična ali s obzirom na dostupne infiormacije definitivno se bolje clocka Nvidia spram Fury kartice, isto kao i kod GTX 980/970 spram R9 290/390 serije. Očito Fury X ne ispunjava očekivanja ali je barem što se tiče AMD-a velik korak naprijed jer nudi perfromanse u rangu konkurencije a isto tako i potrošnju što do sada nije bio slučaj ni po potrošnji ni po performansama. Dakle, bitno brža grafa od R9 290X koju nasljeđuje a troši slično, to se zove napredak. Druga je sad stvar što su neki očekivali  milijun fps-a ili šta god. Još uz to uvođenje nove tehnologije s HBM memorijom, znači ako stavimo to u kontekst kako firma inače stoji financijski to je korak naprijed. Sad da samo budu pametniji i stave je jedno 50 do 100 dolara manje od GTX 980 Ti imali bi super ponudu. 

troši slično jer HBM manje troši od DDR5, ubacili su 40% više shadera i to je to

10 godina
protjeran
Penryn kaže...

Temperatura se održava oko 50C da bi smanjili količinu parazitskih struja koje povećavaju potrošnju. Mislim da sam negdje vidio da na TSMC-ovom 28nm procesu za svaki stupanj veću temperaturu(uz isti napon i takt) potrošnja raste za 2W. Znači Fury X na 50C u odnosu da je na 80C bi trebao trošit oko 60W manje, plus nekih 20-30W uštede na HBM-u u odnosu na GDDR5.

toćno ono šta je bia problem na havajima i tahitima.(ko je proba havaje na vodi isto stoje na 55*C i ne mrdaju ! oc je nenormalan) a i postigli su ono šta je dosta ljudi govorilo da ce rađe uzet nvidiu jer su amd graficke pre vruce , sad ti isti govore kako nevalja da radi na 60*C :D ha ha ha ha... u svakom slućaju ako postignu da se 980ti cjena kala na 650 dolari bit će zanimljivo za nas krajnje korisnike.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice