AMD Radeon R9 300/Fury Series
- poruka: 6.870
- |
- čitano: 628.798
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prije je 10% preoptimisticno za fury nego 25% za gtx 980Ti. U bug-u su je clockali 7%, a imas Zotac amp extreme verziju 980ke koja po defaultu dolazi na 1253mhz odnosno sa 25,3% overclocka, dakle osiguranih +25% performansi.
Fury je moja sljedeca kartica,cim trenutna 290 osijetno oslabi...
S obzirom da je tvoja trenutno ispod Fury eventualno nekih 20-25% vjerojatno ćeš dočekati sljedeću generaciju Furije
S obzirom da je tvoja trenutno ispod Fury eventualno nekih 20-25% vjerojatno ćeš dočekati sljedeću generaciju Furije
Neeeeeeeee!!!!!
Kartica je odlična ali malo pre skupa. Trebala bi biti 100$ jeftinija od GTX 980Ti i onda im nitko ništa ne bi mogao prigovoriti.
Slažem se. Još je samo pitanje overclocka da bi se dobila ukupna slika.
Evo citat s PC Ekspert foruma:
"Edit: preletio sam tekst, Fury X je praktički izjednačena sa 980ti, znatno se slabije OCa u odnosu na nju (7% čak i uz vodeno hlađenje u odnosu na 25% 980ti uz zračno hlađenje), a košta isto. Uglavnom, AMD fanboyi će biti razočarani, popušili su čisti hype o novoj eri PC gaminga...
Edit 2: nema povezivanja analognom vezom (to mi nije bitno) i nema hdmi 2.0 (što mi je neobjašnjivo)."
drito to, ali štaš hype je hype
Suma sumarum, znacajno slabija od 980 Ti na 1440p/1080p i minimalno sporija, mozemo rec izjednacena na 4K. Cijena ista, a OC potencijal neusporedivo losiji od 980 Ti.
Fury X (MSI) je 699€ u DE
Suma sumarum, znacajno slabija od 980 Ti na 1440p/1080p i minimalno sporija, mozemo rec izjednacena na 4K. Cijena ista, a OC potencijal neusporedivo losiji od 980 Ti.
zanima me usproedba obične gtx 980 kada se oc-a sa ovim fury x-om.. nekako mislim da ce biti iste u najmanju ruku..
znaći ko ima 290x bolje uzet još jednu polovnu i onda kasnije prodat obe kad dodje neki novi fury ?
znaći ko ima 290x bolje uzet još jednu polovnu i onda kasnije prodat obe kad dodje neki novi fury ?
Ne, najbolje je ostavit tu grafu do izlaske slijedeće serije.
Jedno je sigurno i nakon izlaska 300 serije i 900 od nvidia, r9 295x2 je i dalje BOG OTAC(dobro dual gpu bla bla)
Dual GPU Fury ce biti mocna stvar
Sry na offtopicu ali gdje je onaj lik koji brzo govori? Inaće on vodi rasprave na linusu.
i mene je začudilo da ga nema, ovaj lik zna pri kraju neke statistike pričati.. ocito je covjek na godisnjem :D
ili se igra na fury x? :P
Sry na offtopicu ali gdje je onaj lik koji brzo govori? Inaće on vodi rasprave na linusu.
i mene je začudilo da ga nema, ovaj lik zna pri kraju neke statistike pričati.. ocito je covjek na godisnjem :D
ili se igra na fury x? :P
A mi kao nebi da je imamo
Lik je zakon. Izbaci brdo informacija u kratko vremena i to je ono što treba kod takvih videa. Nadam se da će ga vratit bar za review fury bez "x"
Da dual GPU će rasturati definitivno.
Jedno je sigurno i nakon izlaska 300 serije i 900 od nvidia, r9 295x2 je i dalje BOG OTAC(dobro dual gpu bla bla)
Je dok gledas prosjecan fps, samo minimumi su puno bitniji a tu pusi od 980Ti/Titan X
Je dok gledas prosjecan fps, samo minimumi su puno bitniji a tu pusi od 980Ti/Titan X
Ajmo jos reci da se driveri za fury tek trebaju ispeglati, pa će za par mjeseci stvar biti bolja za amd i nadamo se da će cijena pasti. Nije baš tak sve crno kak se na prvu čini ali nikako nije niti h od hypa koji se dogodio.
To je vec problem lose optimizacije igara a to nije nista novo danas.
Gledajuci cijenu r9 295x2 na compunivers 683eur, ZOTAC 980ti 687.90eur i kad vidis koliko je jedan iznad drugog ljudi kazu nvidia je bolja i sta drugo za te ljude reci nego da su nvidioti?
Ajmo jos reci da se driveri za fury tek trebaju ispeglati, pa će za par mjeseci stvar biti bolja za amd i nadamo se da će cijena pasti. Nije baš tak sve crno kak se na prvu čini ali nikako nije niti h od hypa koji se dogodio.
ma tkogod ima imalo jaču grafu koja trenutno bar donekle zadovoljava njegove potrebe, treba zaobići ovu seriju i prolongirati kupovinu za sljedeću godinu
tada bi valjda amd trebao proširiti fiji čipove i hbm na cijelu seriju, sniziti proizvodni proces i unaprijediti sve ovo, a isto će napraviti i nvidija sa pascalom i tad će se tek vidjeti čije se gaće tresu
nažalost, da imam išta jače od ove šugave 550ti i ja se ne bi sad razmišljao o novoj grafi nego pričekao sljedeću godinu - ovako nijanse će odlučivati između 380 i 960 koje su otprilike u mom financijskom rangu (ili ću pojest govno, prekršiti vlastita uvjerenja i odlučiti se na nešto polovno pa što me dopadne)
ma tkogod ima imalo jaču grafu koja trenutno bar donekle zadovoljava njegove potrebe, treba zaobići ovu seriju i prolongirati kupovinu za sljedeću godinu
tada bi valjda amd trebao proširiti fiji čipove i hbm na cijelu seriju, sniziti proizvodni proces i unaprijediti sve ovo, a isto će napraviti i nvidija sa pascalom i tad će se tek vidjeti čije se gaće tresu
nažalost, da imam išta jače od ove šugave 550ti i ja se ne bi sad razmišljao o novoj grafi nego pričekao sljedeću godinu - ovako nijanse će odlučivati između 380 i 960 koje su otprilike u mom financijskom rangu (ili ću pojest govno, prekršiti vlastita uvjerenja i odlučiti se na nešto polovno pa što me dopadne)
Ja fury x mogu imat jedino ako ju dobijem na nagradnoj igri. A ni onda jer bi se koji sam pehist dostavi bi pao neki paket od 100kg na nju i skršio je.
Najbolje bi mi bilo preskočit još jednu seriju, ali pošto imam 6950 to i nije neki izbor.
To je vec problem lose optimizacije igara a to nije nista novo danas.
Gledajuci cijenu r9 295x2 na compunivers 683eur, ZOTAC 980ti 687.90eur i kad vidis koliko je jedan iznad drugog ljudi kazu nvidia je bolja i sta drugo za te ljude reci nego da su nvidioti?
Sasvim nebitno do cega je, ako mislis igrat igre, bolje iskustvo je sa jednom 980Ti nego sa 295x2, a to je jedino sta je bitno. Tebi je ocito draze imat losije iskustvo za isto para, a mi sta volimo bolje smo ocito idioti kako sam kazes...
Pc Expert recenzija: http://www.pcekspert.com/clanak/amd-radeon-r9-fury-x-test/
Nije fury namjenjena za monitore iz 1973...
Sasvim nebitno do cega je, ako mislis igrat igre, bolje iskustvo je sa jednom 980Ti nego sa 295x2, a to je jedino sta je bitno. Tebi je ocito draze imat losije iskustvo za isto para, a mi sta volimo bolje smo ocito idioti kako sam kazes...
Ne razumijes, kao i obicno.
Ali evo da ti pojasnim kako "vi" razmisljate.
Primjer:
Izasla GTX 900 serija, dosla GTX 970 grafa na police sa citavih 3.5+0.5GB memorije i svi sakom i kapom preporucujete i pricate da je bolji proizvod od r9 290x zato sto "manje trosi, manje se grije" a kad su bitne performanse, jebiga nije bolja.
Sad je izasla r9 fury x, ona je poprilicno izjednacena sa performansama sa 980ti, ali je dva puta manja grafa, pa po toj logici (apsolutno nebitno za jednog gamera koji hoce performanse) iz prethodnog slucaja odma bi je trebalo staviti iznad 980ti?
Nacin na koji razmisljaju neki ljudi na ovom forumu je fascinantan zaista.
Pogledajte recenziju Nemackog sajta HardwareLUXX