AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 650.898
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: XFX AMD RAdeon R9 380 2 GB
D3lBoy kaže...

Možda je neki problem sa ventovima, xfx opcenito ne obara neke rekorde u temperaturama i glasnoci kartice ali opet ne bih trebalo bit pre glasno, na koliko rade fanovi pod loadom i jel bucna u idleu ?

Pa temperatura bude do 80°C, ventilatori rade na preko 3000-3200 o/min, kao da će poletjeti.

17 godina

Kolege,

Može li netko možda posuditi r9 290/x ili r9 390/x grafu?

Naime razmišljam o nabavki neke kombinacije za cf 

r9 290/x mi je najjeftinija opcija ali ima samo jedan mini review i po tome je ova kombinacija okey.

Za relativno malo novaca mogu naci jednu od navedenih pa bi mi to bio određen dodatni boost za 1440p ultra tipa ac syndicate i slične igre.

Dakle ako ima netko voljan tko bi na dan/dva posudio grafu a da je iz ZG vratim je brzo, mogu i platiti npr 100 kn za posudbu na tih 2 dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
toxic kaže...

Kolege,

Može li netko možda posuditi r9 290/x ili r9 390/x grafu?

Naime razmišljam o nabavki neke kombinacije za cf 

r9 290/x mi je najjeftinija opcija ali ima samo jedan mini review i po tome je ova kombinacija okey.

Za relativno malo novaca mogu naci jednu od navedenih pa bi mi to bio određen dodatni boost za 1440p ultra tipa ac syndicate i slične igre.

Dakle ako ima netko voljan tko bi na dan/dva posudio grafu a da je iz ZG vratim je brzo, mogu i platiti npr 100 kn za posudbu na tih 2 dana.

ne treba ti posuđivanje... evo ja imam r9 290 i igram na 1200p... heavy modirani skyrim 40tak fps, arma 2 45-60, mgs V 50-60... pisao sam već o tome... x verzija je jedno 5% jača od ove moje, znači dobit ćeš 2-3fpsa :)

syndicate nisam probao ali sigurno ćeš imati laganih dropova, a isto vrijedi i za fallout 4...

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
17 godina

Možda me nisi shvatio

ja imam r9 390x htio bih još jednu pa me zanima kombinacija sa r9 290x npr.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Evo ja bi dao drage volje no oteli su me zeleni :))))
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
toxic kaže...

Možda me nisi shvatio

ahaaa.... a sa dvije već možeš glatko furati 2k, barem mislim da možeš :)

ja bi ti dao ali nemam zamijensku, a ne mogu bez kompa ni jedan dan

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
17 godina
sylar951 kaže...
toxic kaže...

Možda me nisi shvatio

ahaaa.... a sa dvije već možeš glatko furati 2k, barem mislim da možeš :)

ja bi ti dao ali nemam zamijensku, a ne mogu bez kompa ni jedan dan

ne može nitko od nas ali možda netko imam drugog posla pa mu ne treba baš dan/dva

a uostalom većina nas ima integruše na procevima :)

17 godina

Gamer ovisniku 

17 godina
4mal kaže...

Gamer ovisniku 

Što je najbolje baš i ne igram previše.

Otprilike najviše mogu odigrat subotom tj .vikendom ovako preko tjedna baš i ne, ako upali nešto navecer za pol sata bude super.

17 godina

Nisam tebi reko ...hint: nadporuka ;-)

Niti ja bash max sat dva preko tj.  Week malo duze gaminga ;-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 10:01 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
toxic kaže...

Možda me nisi shvatio

Šteta bi bila uzet 290x s 4gb. Trebao bi nabaviti 8gb model. Kad bi spajao s 290x 8gb imao bi nešto slabije performanse nego s još jednom 390x ali bi uštedio. Tako da najbolja opcija je uzet dvije 290x ako možeš nabaviti jeftino.

14 godina
Re: XFX AMD RAdeon R9 380 2 GB
hrde kaže...
D3lBoy kaže...

Možda je neki problem sa ventovima, xfx opcenito ne obara neke rekorde u temperaturama i glasnoci kartice ali opet ne bih trebalo bit pre glasno, na koliko rade fanovi pod loadom i jel bucna u idleu ?

Pa temperatura bude do 80°C, ventilatori rade na preko 3000-3200 o/min, kao da će poletjeti.

Ako ti ide do 80C s toliko okretaja ventova onda ili hladnjak nije dobro instaliran ili nešto ne valja s čipom. Uglavnom, ne smije tako biti. Idi reklamirat.

17 godina
axos kaže...
toxic kaže...

Možda me nisi shvatio

Šteta bi bila uzet 290x s 4gb. Trebao bi nabaviti 8gb model. Kad bi spajao s 290x 8gb imao bi nešto slabije performanse nego s još jednom 390x ali bi uštedio. Tako da najbolja opcija je uzet dvije 290x ako možeš nabaviti jeftino.

sve 5 no 8gb verzija nema nigdje

dok s druge strane r9 290/x 4gb puno njuskalo ih je

ali nisam baš siguran da 4gb nije dost, ako je kod zelenih gtx 980 4gb okey ne vidim razlog zasto to nebi bila r9 290x

a lako je opet prodam i ostanem na r9 390x ako nebudem happy..

puno mi je dati za novu r9 390x jer ih fakat nema nitko... 

eventualno da uzmem r9 390 običnu sa njuške pa ih stavim u cf..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 10:42 (toxic).
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
axos kaže...
toxic kaže...

Možda me nisi shvatio

ali nisam baš siguran da 4gb nije dost, ako je kod zelenih gtx 980 4gb okey ne vidim razlog zasto to nebi bila r9 290x

Trenutno ima malo igara koje trebaju preko 4 gb. Ali izlazit će ih s vremenom sve više. Obična 390 bi bila super ako ju možeš nabaviti.

12 godina
toxic kaže...
axos kaže...
toxic kaže...

Možda me nisi shvatio

Uzevsi u obzir sto se desava sa multi gpu podrskom u zadnje vrijeme ja iskreno nikome nebih preporucio tu rutu.....

16 godina
odjavljen

Multi-GPU će s vremenom biti samo bolji i to pogotovo kod AMD-a. (iako je situacija s Nvidijinim SLI-jem katastrofalna u posljednje vrijeme). DirectX12 omogućava mnogo efikasniji i bolji multi-GPU. No, naravno, kako MEGATAMA kaže, situacija je loša (Just Cause 3, Batman...) i za trenutnu generaciju nije neka sreća.

Vjerojatno je odgođen FuryX2 - http://www.tweaktown.com/news/48743/amd-paper-launch-radeon-r9-fury-x2-delayed-2016/index.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 11:10 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Multi-GPU će s vremenom biti samo bolji i to pogotovo kod AMD-a. (iako je situacija s Nvidijinim SLI-jem katastrofalna u posljednje vrijeme). DirectX12 omogućava mnogo efikasniji i bolji multi-GPU. No, naravno, kako MEGATAMA kaže, situacija je loša (Just Cause 3, Batman...) i za trenutnu generaciju nije neka sreća.

Vjerojatno je odgođen FuryX2 - http://www.tweaktown.com/news/48743/amd-paper-launch-radeon-r9-fury-x2-delayed-2016/index.html

Tonci u pravu si za dx12 ali treba to docekat da dobije puni smisao za investiciju u multi gpu sisteme,mislim da cak i Fallout 4 i AC S ne briljiraju sa multi gpu podrskom....

17 godina

Iz prve ruke ac s je odlican 80 od 100 a fall ne podrzava cf barem ne u mojoj konbinaciji ;-)

Tonchi moze bit radi nedostaka HBM-a jer je jos uvijek skup za proizvodnju...cijea je isto paprena 

Vidjet cemo sto ce bit a i bolje da je 1 q 2k16 dok se jos malo crimson ne ispegal i popegla za prve nativne dx12 

Igre pocevsi od 2.mj 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 12:02 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

iako DX12 donosi puno bolju (nativnu?) podrsku za crossfire/sli i manji je naglasak na optimizaciji igara preko drivera opet to sve pada u vodu ako game developeri sami ne optimiziraju kod za sli/crossfire

tj sami driveri u dx12 igrama nece biti od tolike vaznosti koliko sama optimizacija igara

a znamo da publisheri/developeri danas gledaju kako sto prije izbaciti igru na trziste, supportat je preko par DLCova i vise manje je to to

zasto trositi vrijeme na optimizaciju necega sto koristi velika manjina? 

jel si mos zamislit da bethesda izbaci fallout 5 sa podrskom za sli/crossfire kad ne mogu ni baznu igru izbaciti bez hrpetine bugova..

btw koje nativne dx12 igre izlaze u 2mj 4mal? trebao je deus ex ali on je odgodjen za 8. mj

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 12:35 (Fanu).
16 godina
odjavljen

@fanu: Pa da; no, optimističniji sam po tom pitanju od tebe. U interesu je svima da u igre mogu ugurati više, da enginei mogu bolje itd. To je nešto što će se raditi. E sad... znam da će to raditi Unreal, Unity, Frostbite i sl. no istina je da se od nekih to ne može očekivati... možda, vidjet ćemo. DX12 je bitno teži za programiranje, tako da je i to važan faktor.

12 godina
Tonči kaže...

@fanu: Pa da; no, optimističniji sam po tom pitanju od tebe. U interesu je svima da u igre mogu ugurati više, da enginei mogu bolje itd. To je nešto što će se raditi. E sad... znam da će to raditi Unreal, Unity, Frostbite i sl. no istina je da se od nekih to ne može očekivati... možda, vidjet ćemo. DX12 je bitno teži za programiranje, tako da je i to važan faktor.

mislim da ce naglasak kod vecine developera/publishera i dalje biti konzole jer su im tu i dalje puno veci novci

je, u interesu je svima ugurati sto vise u igre i da budu sto ljepse, ali ne i pod cijenu odgoda i profita (sto bi bile posljedice optimizacije za razne kombinacije PC hardvera) 

valjda ce sa iducim generacijama grafickih biti sve manje potrebe za sli/crossfire konfiguracijama jer ce jedan GPU moci izgurat 60FPS@4K

16 godina
odjavljen

Samo zaboravljaš da je upravo DX12 jako velik korak prema konzolama i da će i problema s portanjem biti bitno manje jer je model programiranja DX12 i konzolnih API-ja mnogo bliži, nego ikad prije.

Iduće generacije igara pobrinut će se da to ne bude tako. A i čeka nas nova generacija konzola. :)

17 godina

Zašto nigdje ne mogu naći r9 390 cf sa 390x

jel će mi to raditi kako treba? nisam nikada radio da dvije različite kartice stavim u cf

a r390x je preskupa za još jednu.

a r390 je isti q samo sa nizim taktom valjda...

ne vidim razloga zasto ovo nebi radilo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Radit ce ista stvar kao 290 i 290x ili 295x2 i 290 ili 290x 

Lol kolko brojeva ;-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
toxic kaže...

Zašto nigdje ne mogu naći r9 390 cf sa 390x

jel će mi to raditi kako treba? nisam nikada radio da dvije različite kartice stavim u cf

a r390x je preskupa za još jednu.

a r390 je isti q samo sa nizim taktom valjda...

ne vidim razloga zasto ovo nebi radilo?

Ako se ne varam stock takt im je isti (varira od vendora do vendora naravno), ali 390x ima vise shadera i TMU-a, nisam siguran za ROPove

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
15 godina
protjeran

S time da ce 390X raditi ko da je 390 non-x ako je se spoji u cf sa 390 non-x. Uvijek se performanse jace kartice spuste na razinu slabije s kojom je u paru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Neznam zašto se svi brinu toliko oko memorije, ja svojih 4gb nemogu upogonit, jedino Syndicate na ultra moze, sve ostalo 2,5-3gb na 1080p a ne vjerujem ni da je za 1440p potrebno puno više. Ugl. davno sam citao da je moguce uparit 290X i 390X bez beda, ali nemoj me držat za rijec ipak je to net, ali zašto ne isti su to chipovi, kao sto se moglo 280X i 7970

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Samo zaboravljaš da je upravo DX12 jako velik korak prema konzolama i da će i problema s portanjem biti bitno manje jer je model programiranja DX12 i konzolnih API-ja mnogo bliži, nego ikad prije.

Iduće generacije igara pobrinut će se da to ne bude tako. A i čeka nas nova generacija konzola. :)

koliko znam DX12 update je jedino dostupan na xbox one ne i na PS4 (ne znam da li njegov API ima ikakvih dodirnih tocaka sa dx12) 

velik korak je trebala biti i sama cinjenica da nove konzole dolaze na x86 arhitekturi kao i stolna racunala, no na kraju čorak te i dalje imamo neoptimizrane portove 

na kraju dana i dalje je na developerima da to sve optimiziraju, a znamo da ce im publisheri nabiti nemoguce rokove i sve ce to pasti u vodu (nadajmo se da nece)

16 godina
odjavljen
Fanu kaže...

koliko znam DX12 update je jedino dostupan na xbox one ne i na PS4 (ne znam da li njegov API ima ikakvih dodirnih tocaka sa dx12) 

velik korak je trebala biti i sama cinjenica da nove konzole dolaze na x86 arhitekturi kao i stolna racunala, no na kraju čorak te i dalje imamo neoptimizrane portove 

na kraju dana i dalje je na developerima da to sve optimiziraju, a znamo da ce im publisheri nabiti nemoguce rokove i sve ce to pasti u vodu (nadajmo se da nece)

Poanta je u tome da je DX12 blizak API-ju koji se koristio do sad na konzolama, u tome je poanta, zato je portanje lakše (direktna kontrola nad resursima i bliže hw-u).

Neoptimizirani portovi su utoliko što se hrpa toga za zvuk, kontrole, I/O itd. mijenja API-jem za Windowse, a zatim grafički dio na konzolama je optimiziran za ono što konzole imaju od hardvera, primjerice unificirani VRAM i RAM i to u iznosu od 8GB, recimo. Zatim više jezgara procesora i sl. DX12 omogućava sve to sada puno lakše (i uopće) pa će biti i manje problema, pogotovo s igrama koje su gladne video memorije koju imaju na konzolama (Call of Duty noviji). Neke stvari se jednostavno ne mogu promijeniti jer su duboko u dizajnu enginea.

D3lBoy kaže...

Neznam zašto se svi brinu toliko oko memorije, ja svojih 4gb nemogu upogonit, jedino Syndicate na ultra moze, sve ostalo 2,5-3gb na 1080p a ne vjerujem ni da je za 1440p potrebno puno više. Ugl. davno sam citao da je moguce uparit 290X i 390X bez beda, ali nemoj me držat za rijec ipak je to net, ali zašto ne isti su to chipovi, kao sto se moglo 280X i 7970

Igre koje trebaju više VRAM-a trebaju ga jer su tako dizajnirane, ali bez viših rezolucija, ne treba se toga bojati još neko vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 15:23 (Tonči).
17 godina

E jbga ljudi- baš ste škrti :&

okey, ima li mogućnost netko da ja dođem kod nekog sa svojom r9 390x pa da to probamo?

uvjet je da Vi morate imati r9 390/290x i adekvatno napajanje. ispod 850w platinum kvalitetno ne dolazi u obzir.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice