Bilo bi zanimljivo vidjeti kako se ponasaju na istom clocku
7970, 280X i 380X jel ima razlike izmedju 256 i 384bit sabirnice
Mislim da ne bi trebalo biti razlike na 1080p dok na 1440p hm
Bilo bi zanimljivo vidjeti kako se ponasaju na istom clocku
7970, 280X i 380X jel ima razlike izmedju 256 i 384bit sabirnice
Mislim da ne bi trebalo biti razlike na 1080p dok na 1440p hm
Razočaran sam, očekivao sam više ali ona je slabija od R9 280x koju sam kupio za 2000 kn i to novu msi gaming.
Prilično guta struje, isto kao i R9 390
http://www.techspot.com/review/1093-amd-radeon-380x/page7.html
Ovdje mi to ne izgleda bas tako da guta vise nego 280X ili nesto fulam
http://www.techpowerup.com/mobile/reviews/ASUS/R9_380X_Strix/21.html
Ne kužim sad dramu i razočaranje oko grafe i performansi kad je sve bilo jasno čim se pojavila R9 285 i kad se počelo pričat o full Tongi. S obzirom na performanse R9 285 pa onda sada R9 380 moglo se jasno pretpostavit koliko će okvirno biti brza R9 380X tako da ne shvaćam sad tu šokove neke. Druga je sad stvar što bi htjeli da je jeftinija. Isto tako valja reć da je grafa u svakom pogledu bolja od R9 280X ili HD 7970 Ghz ali to ne znači da je brža išta bitno. Troši manje za iste performanse ili je u prosjeku i brža te podržava stvari koje GCN 1.0 nema tako da je sve jasno.
ma ti vidis dobro, taj linkani review rade na i5, pogle koje igre vrte i to ne na maxanim detaljima, pola tamo grafi je bilo u Bn!
380x je odlicna grafa, moze je jedino shebati losa cijena, no kako inace to biva u pocetku sigurno ce prvih par tjedana cijena biti i do 500+kn visa, ako je suditi po prijasnjim serijama!LP
Ne kužim sad dramu i razočaranje oko grafe i performansi kad je sve bilo jasno čim se pojavila R9 285 i kad se počelo pričat o full Tongi. S obzirom na performanse R9 285 pa onda sada R9 380 moglo se jasno pretpostavit koliko će okvirno biti brza R9 380X tako da ne shvaćam sad tu šokove neke. Druga je sad stvar što bi htjeli da je jeftinija. Isto tako valja reć da je grafa u svakom pogledu bolja od R9 280X ili HD 7970 Ghz ali to ne znači da je brža išta bitno. Troši manje za iste performanse ili je u prosjeku i brža te podržava stvari koje GCN 1.0 nema tako da je sve jasno.
daleko od toga da je loša grafa, pogotovo taj nitro model, no gdje je tu napredak iz serije u seriju
nije neka drama, ali ako se pljuje po intelu jer cpu nove serije daje s 5-10 posto napretka u snazi, kako onda nazvati ovo gdje je skoro isti kujac ko prošla serija
tim više jer su dosad svake nove serije grafa ipak donosile značajniji napredak, dosta značajniji od procesora, a ova 380x je još u nekim igrama i slabija od 280x, pffffff
Mene ne cudi taj 380X mene jedino brine sto sam cuo da u 2016. dolazi jos GCN kartica. GCN je jak i za neke stvari vrh, ali mislim da je vrijeme za novo pogotovo za 2016. kada dodje Pascal, to ce onda bit pad AMDa ukoliko ne srede nesto novo i jako, ovo Fury X/980ti je realno isti đavo, jel jedna ima 135fpsa vs 142 stvarno ne igra nikakvu ulogu osim benchmarkova. Jedino ne kuzim Nvidiu sa 16gb HBM2, baš čemu ? Oni su sa memorijom ko AMD sa "more cores !!!" :D
ma ti vidis dobro, taj linkani review rade na i5, pogle koje igre vrte i to ne na maxanim detaljima, pola tamo grafi je bilo u Bn!
380x je odlicna grafa, moze je jedino shebati losa cijena, no kako inace to biva u pocetku sigurno ce prvih par tjedana cijena biti i do 500+kn visa, ako je suditi po prijasnjim serijama!LP
Nego bi mid range grafe trebalo testirat na 5960X @5ghz? Ko ima za i7 imat ce i puno jacu grafu, a ako za 380x i5 nije dovoljan, fail je time samo veci..
Za ~1800kn 380x ima smisla, značajno više od toga nema. Zanimljivo je da u dosta recenzija usporedba ide sa 2gb modelima 380-ke i gtx960, a u igrama poput ac unity i shadow of mordor količina vrama itekako utječe na performanse. Po onome što sam ja vidio, sa običnom 380 i gtx960 sa 4gb igrivost je poprilično jednaka (ne računajući da se potonja još da podosta kloknuti), a već se daju naći za 1800kn i niže. Kod nas će ovo sljedećih nekoliko mjeseci biti, po meni, apsolutno neisplativa kupnja jer cijena teško da će biti ispod 2300-2400kn. Ko voli nek izvoli.
lol, testirali su na sljedecoj konfi:
ako mislis da je taj procesor bilo kakav bottleneck za obicnu mid range grafu..bottleneck bi bio da su testirali neki bijesni SLI/crossfire setup (a i to je upitno)
ovako nema single grafe na trzistu kojoj bi on bio bottleneck
Stjepko si pravi antireklamu za oglas koji je stavio upravo za doticni procesor.
"Kupite kod mene polovni procesor za tricavh 1500kn, ali nikako ako imate mid-range karticu, za to je preslab..."
380X naspram 280x pokazuje popriličnu nadmoć u tri igre:Civilization,Dying light i Witcher3 zbog GCN 1.2 tehnologije.Tu je čak podjednaka i sa R9 290.Znači da bi u budućim igrama trebala bit bolja.
Evo usrani Syndicate mi šteka kad uključim ULTRA sjene...Prelazi 4 gb usage videomemorije...
I to na Fury TRI-X, FHD rezi...
Sad UBišrot ili stvarna glad za memorijom ?
Evo usrani Syndicate mi šteka kad uključim ULTRA sjene...Prelazi 4 gb usage videomemorije...
Šteka u smislu 40ak fpsa ili šteka-šteka. Jer ja ga tjeram bez beda sa 290X probaj updateat drivere od neki dan
Bice to prvo
Meni je barem 6 puta igra crashala na Win10, dok na Win8.1 radi bez problema
Ma jesam, stavio sam novu betu. na PCS-u radi ko urica, čim stavim pcs + ultra, eto slideshowa (vani)...
Jedino što me kopa jel to stvarna glad za memorijom, neoptimiziranost, ili pak potreba za SLI-em, CF-om...
Ako imas slideshow sa jednom karticom, sasvim sigurno nece biti igrivo ni sa dvije. Lako moguce da 4GB nije dovoljno...
jeste li probali novi trixx, full oc suite za fury/x, evo i moja 380 sad ima otkljucani napon, bit ce zabavan vikend :)
jeste li probali novi trixx, full oc suite za fury/x, evo i moja 380 sad ima otkljucani napon, bit ce zabavan vikend :)
Ja znam da noviji trixx nema opciju za voltazu tako da koristim stariji za clockanje svoje grafe :)
Ajde clockaj to dokle moze i daj neki bench valley/heaven
Nisam al kazes da je volt. Otk za fury seriju, nice ...budem chekiral ;-)
probaj i javi
sve je otkljucano, napon, core i hbm, ima na subredditu o amdu tema samo za rezultate oc fury/x gdje znaju imati stabilan 1200/600 oc sto je, koliko sam shvatio impresivno
+72 mV oc @ 1150/600 - cpu @ 4.4ghz - 3Dmark Firestrike 14206
idemo to jos malo dici , temperature nekih 7 stupnjeva vise od stocka
probao sam dic memu na 650 ali se odmah crasha...
bdw 614Gb/s je sad bandwitch lol !
http://www.3dmark.com/3dm/9353230?
Nego bi mid range grafe trebalo testirat na 5960X @5ghz? Ko ima za i7 imat ce i puno jacu grafu, a ako za 380x i5 nije dovoljan, fail je time samo veci..
ako mislis da je taj procesor bilo kakav bottleneck za obicnu mid range grafu..bottleneck bi bio da su testirali neki bijesni SLI/crossfire setup (a i to je upitno)
ovako nema single grafe na trzistu kojoj bi on bio bottleneck
nisam mislio da je cpu slab ili da ON stvara BN, vec se radi o kresanju detalja u uzasnim igrama(jer doticne nisu vrtili na max), dajem obje ruke u vatru da na tim detaljima nemaju konstantnih 99-100% s tim i5..
390 pcs+ zamjenila 290 trix
nikako isplativ upgrejd ali mi je uletila neka kombinacija
i koja je hladnija i tisa?
390 pcs+ zamjenila 290 trix
nikako isplativ upgrejd ali mi je uletila neka kombinacija
i koja je hladnija i tisa?
zasad sta sam probao pcs+ vodi i do 10 stupnjeva.. jedino sta fan postane iritantan nakon 50%.. ali custom fan profilom sam ga ogranicio na 50% i temperature su porasle za jedva 2 stupnja sto je nista u odnosu da zauzvrat dobijem potpunu tisinu.
npr. u dying lightu sve max 100% gpu usage nije presla 68 stupnjeva dok je vecinom oko 64.. trix nisam vidio ispod 74.
cudno mi je to da recimo frend ima msi 390 i u dying lightu konstantno imam 10tak fps-a vise od njega iako imam 30tak posto vecu rezoluciju ( 2560x1080 ), a oba sistema su na win 10 haswell i7 itd.. jedino je razlika u driverima.. on je na zadnjim beta a ja zadnjim stable.. al opet to mi je prevelika razlika i za drivere.
offtopic: stjepko stavio sam tog seidona samo ver.2 i moro sam undervoltat pumpu ko i ti, oko nekih 25% da bi dobio tisinu.. razlike u temperaturi nema al na 100% se dere ko pred klanje.. boze sacuvaj.. inace sasvim solidan kuler za male novce
Da, PCS+ ima skroz cudnu stock krivulju, do 60C ventovi ne rade, a na 65C deru ko blesavi.
Ja sam isto stavio custom krivulju i grafa je necujna ko i tebi a temperature 66-68C max.
Da, PCS+ ima skroz cudnu stock krivulju, do 60C ventovi ne rade, a na 65C deru ko blesavi.
Ja sam isto stavio custom krivulju i grafa je necujna ko i tebi a temperature 66-68C max.
upravo to, grafa je necujna i cim nakon minutu dve temperatura dode do 64-65C fan prede sa 50 na 56% i pocne drndat skroz iritantno.. onda sam isao stavit fan preko 60% i grafa se cuje al taj iritantni zvuk nestane i cuje se samo glasnije strujanje zraka. izmedu 50 i 60 % je skroz blesava
Pa da nisu mogli nastimati ventove na high end grafi...