AMD Radeon pitanje? zaključana tema

poruka: 12
|
čitano: 2.453
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AMD Radeon pitanje?
Nakon dugo godina na NVIDIJI, zadnja 8800gt, nadogradio sam na radeon R9 270x, zanjima me font opčenito u windowsima koji je potpuno drugačiji nego na nvidia karticama, najviše web fontovi na stranicama, ponekad znaju biti isprekidani,nečitki i mutni što nije slučaj u nvidia karticama, dosta se bavim webdizajnom pa je osjet kvalitete str potpuno drugačiji, skinuo sam zadnje amd catalyst drivere ali user experience je još uvjek isti, znatno lošiji nego na nvidia karticama jedino igre lete i osječaj je odličan.

Ima li ko sličan problem ili neko riješenje, Hvala?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon pitanje?

Provijeri dali ti monitor radi na nativnoj rezoluciji i scaling opcije (underscan, overscan) unutar AMD Catalyst CC-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon pitanje?
stavio nove omega drivere i deinstalirao nvidia drivere i sad mi slika stalno blinka na bootanju windowsa i niš dalje, morao vratit staru grafičku baš imam sreće

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: AMD Radeon pitanje?
Ne postoji skaliranje rezolucije s r9 270, ako mu je font u banani mora odraditi onu kalibraciju text fonta i kako ce se prikazivati u windowsima, nazalost nemrem se sjetiti tocno kako se zove pa nek mu netko pokaze!:)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ne postoji skaliranje rezolucije s r9 270, ako mu je font u banani mora odraditi onu kalibraciju text fonta i kako ce se prikazivati u windowsima, nazalost nemrem se sjetiti tocno kako se zove pa nek mu netko pokaze!:)lp

Mislio sam na opcije skaliranja, ne upscaling rezolucije, dolje na slici mozete vidjeti, i najcesce uzrokuje crne rubove i zamagljenu sliku. Sto se tiče kalibracije fonta ona je pod 

Control Panel -> Appearance and Personalization -> Display -> Adjust clear type text

danmega kaže...
stavio nove omega drivere i deinstalirao nvidia drivere i sad mi slika stalno blinka na bootanju windowsa i niš dalje, morao vratit staru grafičku baš imam sreće

Ja bih na tvom mijestu sve ocistio sa DDU(Display Driver Uninstaller), i to iz safe modea. Probaj makniti sve ostatke od nvidia i amd drivera, nakon toga svjeze amd drivere, provjeri rezoluciju, scaling opcije i kalibriraj font.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 17:50 (Hated).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon pitanje?

probao sam u safemodu reinstalirat drivere al nije išlo, ne želi instalirat u stilu grafa nije prepoznata tako da sam na kraju reinstalirao windowse, također zadnji driveri omega ne rade na mojoj kartici, nakon restarta crni ekran sa mišem pa sam morao ponovno reinstalirat windowse i stavit jednu verziji starije drivere koji se čine ok za sada, fontovi su sada ok nakon reinstalacije windowsa, izgleda da je bio neki čudan mix nvidijinih i amdeovih drivera

0 0 hvala 0
17 godina

to je bug u omega drajverima, isto imam i ja. Pogotovo je vidljivo u slovima bookmarka ili imenima tabova u browseru. Ak te smeta skini zadnju full verziju drajvera.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina
protjeran

A vidi vraga ja nema nikad nikakvih problema s nvidiom :D

Već ti samo ime drivera daje do znanja o čemu se radi: Catalyst = katalizatori su tvari koji ubrzavaju kemijske procese, između ostalog i sagorijevanje :D

Ajd se ljudi više manite ATi bedastoća i pljunite koju kunu više za nvidiu i bar znate da imate nešto vrijedno. Taman da bili i gladni. Dok se uzme u obzir da je prilično zdravo s vremena na vrijeme biti gladan, jednostavno je zaključiti da je nvidia od dobrog Boga dana.

ATi.. zbljuv :P Moju matičnu neće vidjeti niti preko kondoma :)

Ako čuješ nekog da razgovara o neispravnoj grafičkoj kartici, 99,999% je sigurno da razgovaraju o ATi grafičkoj...!
17 godina

joj ajde ne kenjaj. radeoni su best buy za razliku od nvidie koja je skupa ko sam k. u svome zivotu mi nije niti jedan radeon krepal, a bome sam se nvidijinih napekel dosta...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina
protjeran

Ne baljezgaj...

Ja sam u nekoliko godina bacil u smeće barem 3-4 velike kutije ATi kartica i tek 3-4 komada nvidie. Serija 7200-7500 ih je nešto mučila, sve ostalo super, od grafike, čipseta i mrežnih.

I sad imam nekoliko krepanih ATi grafičkih koje izgledaju da su iz tvornice upravo izašle.

ATi je best buy za malu djecu koja trebaju novi komp svaku godinu-dvije i ništa više. Jednostavno NE MOŽE nešto biti 150$ jeftinije, imati bolje brojke i biti bolje. Nema nikakve šanse. Pa niti dok počneš filozofirati.

Ako čuješ nekog da razgovara o neispravnoj grafičkoj kartici, 99,999% je sigurno da razgovaraju o ATi grafičkoj...!
13 godina
skyne7 kaže...

Ne baljezgaj...

Ja sam u nekoliko godina bacil u smeće barem 3-4 velike kutije ATi kartica i tek 3-4 komada nvidie. Serija 7200-7500 ih je nešto mučila, sve ostalo super, od grafike, čipseta i mrežnih.

I sad imam nekoliko krepanih ATi grafičkih koje izgledaju da su iz tvornice upravo izašle.

ATi je best buy za malu djecu koja trebaju novi komp svaku godinu-dvije i ništa više. Jednostavno NE MOŽE nešto biti 150$ jeftinije, imati bolje brojke i biti bolje. Nema nikakve šanse. Pa niti dok počneš filozofirati.

Spusti se na zemlju molim te....to šta si ti nesposoban koristit amd karticu oko koje se treba malo pomučit oko instalacije drivera to je tvoj problem,nvidija je kao i iPhone čista šminka,ali naravno ljudi kupuju ime a ne softver više,ponašaš se ko mala nafurana koja kad vidi novi iphone ili novu nvidiju odmah moras ic kupit makar to i ne vrijedi taj novac,ako imaš love slobodno kupi to je tvoj odabir

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice