Ima li ko sličan problem ili neko riješenje, Hvala?
AMD Radeon pitanje?
- poruka: 12
- |
- čitano: 2.453
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima li ko sličan problem ili neko riješenje, Hvala?
Provijeri dali ti monitor radi na nativnoj rezoluciji i scaling opcije (underscan, overscan) unutar AMD Catalyst CC-a.

Mislio sam na opcije skaliranja, ne upscaling rezolucije, dolje na slici mozete vidjeti, i najcesce uzrokuje crne rubove i zamagljenu sliku. Sto se tiče kalibracije fonta ona je pod
Control Panel -> Appearance and Personalization -> Display -> Adjust clear type text
Ja bih na tvom mijestu sve ocistio sa DDU(Display Driver Uninstaller), i to iz safe modea. Probaj makniti sve ostatke od nvidia i amd drivera, nakon toga svjeze amd drivere, provjeri rezoluciju, scaling opcije i kalibriraj font.
probao sam u safemodu reinstalirat drivere al nije išlo, ne želi instalirat u stilu grafa nije prepoznata tako da sam na kraju reinstalirao windowse, također zadnji driveri omega ne rade na mojoj kartici, nakon restarta crni ekran sa mišem pa sam morao ponovno reinstalirat windowse i stavit jednu verziji starije drivere koji se čine ok za sada, fontovi su sada ok nakon reinstalacije windowsa, izgleda da je bio neki čudan mix nvidijinih i amdeovih drivera
to je bug u omega drajverima, isto imam i ja. Pogotovo je vidljivo u slovima bookmarka ili imenima tabova u browseru. Ak te smeta skini zadnju full verziju drajvera.
A vidi vraga ja nema nikad nikakvih problema s nvidiom :D
Već ti samo ime drivera daje do znanja o čemu se radi: Catalyst = katalizatori su tvari koji ubrzavaju kemijske procese, između ostalog i sagorijevanje :D
Ajd se ljudi više manite ATi bedastoća i pljunite koju kunu više za nvidiu i bar znate da imate nešto vrijedno. Taman da bili i gladni. Dok se uzme u obzir da je prilično zdravo s vremena na vrijeme biti gladan, jednostavno je zaključiti da je nvidia od dobrog Boga dana.
ATi.. zbljuv :P Moju matičnu neće vidjeti niti preko kondoma :)
joj ajde ne kenjaj. radeoni su best buy za razliku od nvidie koja je skupa ko sam k. u svome zivotu mi nije niti jedan radeon krepal, a bome sam se nvidijinih napekel dosta...
Ne baljezgaj...
Ja sam u nekoliko godina bacil u smeće barem 3-4 velike kutije ATi kartica i tek 3-4 komada nvidie. Serija 7200-7500 ih je nešto mučila, sve ostalo super, od grafike, čipseta i mrežnih.
I sad imam nekoliko krepanih ATi grafičkih koje izgledaju da su iz tvornice upravo izašle.
ATi je best buy za malu djecu koja trebaju novi komp svaku godinu-dvije i ništa više. Jednostavno NE MOŽE nešto biti 150$ jeftinije, imati bolje brojke i biti bolje. Nema nikakve šanse. Pa niti dok počneš filozofirati.
Ne baljezgaj...
Ja sam u nekoliko godina bacil u smeće barem 3-4 velike kutije ATi kartica i tek 3-4 komada nvidie. Serija 7200-7500 ih je nešto mučila, sve ostalo super, od grafike, čipseta i mrežnih.
I sad imam nekoliko krepanih ATi grafičkih koje izgledaju da su iz tvornice upravo izašle.
ATi je best buy za malu djecu koja trebaju novi komp svaku godinu-dvije i ništa više. Jednostavno NE MOŽE nešto biti 150$ jeftinije, imati bolje brojke i biti bolje. Nema nikakve šanse. Pa niti dok počneš filozofirati.
Spusti se na zemlju molim te....to šta si ti nesposoban koristit amd karticu oko koje se treba malo pomučit oko instalacije drivera to je tvoj problem,nvidija je kao i iPhone čista šminka,ali naravno ljudi kupuju ime a ne softver više,ponašaš se ko mala nafurana koja kad vidi novi iphone ili novu nvidiju odmah moras ic kupit makar to i ne vrijedi taj novac,ako imaš love slobodno kupi to je tvoj odabir