Svaki dan pratim nabavu i ja još nisam vidio 6950 1gb verziju (vani je nekih 260$) 1400kn.
260*8 = 2080kn, malo si pogriješio u računanju no ajd k*rčenje trgovaca je prošlo pa množiš samo sa 7,3 = 1900kn
Svaki dan pratim nabavu i ja još nisam vidio 6950 1gb verziju (vani je nekih 260$) 1400kn.
260*8 = 2080kn, malo si pogriješio u računanju no ajd k*rčenje trgovaca je prošlo pa množiš samo sa 7,3 = 1900kn
Što mislite koju verziju HD6850 se najbolje isplati kupiti? XFX 6850, XFX 6850 Dual Fan, Sapphire, Sapphire TOXIC, Gigabyte ili Gigabyte OC
Koju od ovih biste vi uzeli na mojem mjestu?
XFX 6850 Dual Fan. Gigabyte ako nema SOC zaboravi, Sapphire je dobar al Toxic i VaporX nemaju Voltmod.
mozes mi objasniti sto je SOC i kakvu ulogu ima?
a ja bi isto najrađe uzeo xfx 6850 dual fan al zasad je ima samo u linksu a tamo je pre preskupa... pitao sam i adm i protis dali ce uskoro nabavljati ovu koju hocu ali odgovorili su mi da nemaju informacije o tome... ako je ne nabave za mjesec-dva kad cu kupovati, vjerojatno cu uzeti ili obicnu safirku ili obicnu xfx-icu... pa se nadam da nemaju nekih mana što se tiče hlađenja i buke... znate li vi mozda sta o tome?
i sta je s ovim windforce hladnjacima na Gigabyte... jesu stvarno tako dobri kako pisu po reviewima?
links kad ima onad ima....100 komada a protis i magazin nemaju skaldista, ubiti nemaju nista, samo im svaki dan dostavljaju doabvljaci sta trebaju. zato u linksu ne treba kapara a u ovih deb**a treba
Što mislite koju verziju HD6850 se najbolje isplati kupiti? XFX 6850, XFX 6850 Dual Fan, Sapphire, Sapphire TOXIC, Gigabyte ili Gigabyte OC
Koju od ovih biste vi uzeli na mojem mjestu?
XFX 6850 Dual Fan. Gigabyte ako nema SOC zaboravi, Sapphire je dobar al Toxic i VaporX nemaju Voltmod.
mozes mi objasniti sto je SOC i kakvu ulogu ima?
a ja bi isto najrađe uzeo xfx 6850 dual fan al zasad je ima samo u linksu a tamo je pre preskupa... pitao sam i adm i protis dali ce uskoro nabavljati ovu koju hocu ali odgovorili su mi da nemaju informacije o tome... ako je ne nabave za mjesec-dva kad cu kupovati, vjerojatno cu uzeti ili obicnu safirku ili obicnu xfx-icu... pa se nadam da nemaju nekih mana što se tiče hlađenja i buke... znate li vi mozda sta o tome?
i sta je s ovim windforce hladnjacima na Gigabyte... jesu stvarno tako dobri kako pisu po reviewima?
http://www.gigabyte.com/MicroSite/72/
SOC - Super OverClock
Očito birani čipovi koji se daju puno overclockat. Te grafičke dolaze sa vrlo visokim taktovima, primjer GTX560 Ti SOC -> takt 1GHz
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3614#ov
Ja sam ti imao ovu gigu, ok je je no preporučam OC-anu verziju (koja je 40-50kn skuplja) koja nema problema sa bios-om tj. vent joj se ne vrti na 72% (isti bug i sa xfx-icom).
Cooler je dobar no nisam previše bio zadovoljan s njim bio zato jer sam očekivao čuda kao recimo max 55C u loadu sa oc-anom karticom i pritom da bude tiha no nije se to desilo. Zašto sam to očekivao? Zato jer scythe musashi je to mogao pružit, a ovo kino ima 2 venta i dosta aluminijskih listića i toplovodnih cijevi pa eto dođe do 60-70C u loadu.
Stvar je u tome da SOC verzija dolazi s kvalitenijim PCB-om
Kao i twin frozr, vapor-x...
Ali gpu je najvažniji. Moš ti stavit super guper pcb, ali ako je gpu overclockerski jad nema od tog ništa.
Kao i twin frozr, vapor-x...
Ali gpu je najvažniji. Moš ti stavit super guper pcb, ali ako je gpu overclockerski jad nema od tog ništa.
Ja još nisam na TFII i Toxic(VaporX) vidio NEC-ove kondenzatore. TFII je beba u Pelenama naspram SOC-a.
eh, nisam se stigao ni pohvaliti, nekidan stigla gigabyte HD 6970
a sta je sa gtx 570? odustao?
nestala u Protisu po "onoj " cijeni, taman kad sam ih zvao.
a ovu sam dobio bez plaćanja poštarine
nestala u Protisu po "onoj " cijeni, taman kad sam ih zvao.
a ovu sam dobio bez plaćanja poštarine
daj reci temperature
daj reci temperature
Sta ce ti temperature?? Pa ti ih znas (znao si kakve ce biti i prije izlaska). Tako da ti netrebaju jer znas kakve su (isto tako znas kakve ce biti i temperature na HD7990).
U vezi 6950, koju da uzmem
HIS :http://www.ditech.at/artikel/GPI2G02/Grafikkarte_PCI-E_2.1_HIS_Radeon_HD_6950_retail_2048MB.html
ili pak ASUS :http://www.ditech.at/artikel/GPA2G06/Grafikkarte_PCI-E_2.1_ASUS_EAH69502DI2S2GD5_retail_2048MB.html
ili da rađe uzmem kod nas gigabyte (ali je skuplje :/ )
pa šta pitaš.....ASUS FTW!!!!
U vezi 6950, koju da uzmem
HIS :http://www.ditech.at/artikel/GPI2G02/Grafikkarte_PCI-E_2.1_HIS_Radeon_HD_6950_retail_2048MB.html
SAPPHIRE :http://www.ditech.at/artikel/GPH2G09/Grafikkarte_PCI-E_2.1_SAPPHIRE_Radeon_HD_6950_Full_retail_2048MB.html
ili pak ASUS :http://www.ditech.at/artikel/GPA2G06/Grafikkarte_PCI-E_2.1_ASUS_EAH69502DI2S2GD5_retail_2048MB.html
ili da rađe uzmem kod nas gigabyte (ali je skuplje :/ )
LoL na HIS-ovu su stavili sliku od GTX570/580 ROFL.
ASUSA bih i ja zemel, pogotovo zbog glasina da u njih idu bolji GPU-ovi kao npr. HD6850, asusica se dala najviše oc-at.
A pitanje oće li bit taj dan kad ja dođem, jedino da nešto preko maila dogovorim par dana prije da naruče i rezerviraju na moje prezime pa da uzmem asusicu, ali ni sapphirka mi se ne čini loša
Mozes li mi pojasnit zasto,dolare mnozimo sa 8?
daj reci temperature
samo sam odvrtio 3dmark 11 i odmah nakon izlaska na desktop 68° znači nije puno, a nije se stigla ohladiti jer sam već imao otvoren CCC amd overdrive s "toplomjerom" ;)
furmark ću sutra odvrtiti, nemam vremena večeras.
na leru je 42°
imam ja svjetsko kućište, to ti je
Zato jer tako dobiješ cijenu u nas.
Zato što je u našim trgovinama jedan dolar prosječno 8.25 kn
A pitanje oće li bit taj dan kad ja dođem, jedino da nešto preko maila dogovorim par dana prije da naruče i rezerviraju na moje prezime pa da uzmem asusicu, ali ni sapphirka mi se ne čini loša
Nazovi ih ili posalji mail i dobiti ces broj rezervacije, i sa tim brojem dodjes i dobijes.
Safirka je sasvim OK i neces pogrijesiti (provjereno), kada sam ja uzimao nije bilo Asusica jos ni u ponudi.
slabo nešto, proc mi je na 3.76, karticu nicam overclockao, memorija na 1750, a score jadnih 4868
U CCC dignem s 880 na 920 i memoriju na 1400 bez dizanja napona i kartica se na pola 3 dmarka 11 sruši.
evo, sredio sam u Msi afterburneru, podigao napon i lagano clocknio grafičku na 950/1450 i namah se popravio score 5249, kartica na 67° al se vent vrti bome na 43 %
mogao bih uzeti onaj sapphire TRIXX i dići je još na 1000 s još malo napona al čemu to ?
cudna ti je reza, meni je http://3dmark.com/3dm11/563705 na 960/1460 / +20% (tirxx) , vent @ 30% ,voltaza @ stock
stime da imamo dosta slicnu konfu hmm hmm ?
aha vidjeh sad da si editirao :)
daj mi reci na kolko si pojačao voltazu ?
1255v
ma moram i postavke Cpua promijenit. kod tebe je 200/19 a ja imam 170/22
moram smanjiti multi i dići FSB. nešto me ploča zeza.
zar joj to nije previse, hmmm
zato to se i grije tak puno ,probaj odvrti 3d mark 11 na stock voltazi sa 20%+ Powerom i ventom @ 30posto
sa ovom voltazom bi mogao puknut samo tako soma/soma50 gpu :)
1255v
ma moram i postavke Cpua promijenit. kod tebe je 200/19 a ja imam 170/22
moram smanjiti multi i dići FSB. nešto me ploča zeza.
nemoj parne multipliere, nestabilni su....neparne - 191/21 probaj. naravno nece to ici na 1,25 vcorea
zar joj to nije previse, hmmm
zato to se i grije tak puno ,probaj odvrti 3d mark 11 na stock voltazi sa 20%+ Powerom i ventom @ 30posto
sa ovom voltazom bi mogao puknut samo tako soma/soma50 gpu :)
probao sam na stock voltaži nema šansone. zamrzne se za dvije minute na 3dmark11.
a po čemu je tebi u full loadu 67° puno !?
ljudima ta kartica gruva na 80-90° (vjerojatno zbog lošeg kućišta i provjetravanja)
nisam procitao dobro , mislio sam na idle , onda je to ok
meni je do 80 max :) kaj se ti ce louda
nemoj parne multipliere, nestabilni su....neparne - 191/21 probaj. naravno nece to ici na 1,25 vcorea
ma kita ljubičica, dobio sam par punti s tvojim postavkama
ali sam zato smanjio napon na 1.220v i prošlo je.
na 1.206 se već ruši rd mark s 950/1450
nije meni jasno kako onaj lega na stock naponu ima 960/1460
ma kita ljubičica, dobio sam par punti s tvojim postavkama
ali sam zato smanjio napon na 1.220v i prošlo je.
na 1.206 se već ruši rd mark s 950/1450
nije meni jasno kako onaj lega na stock naponu ima 960/1460
Dobio si lošiji primjerak...