AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 578.464
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: AMD Radeon 6xxx
srco1978 kaže...

Svaki dan pratim nabavu i ja još nisam vidio 6950 1gb verziju (vani je nekih 260$) 1400kn.

260*8 = 2080kn, malo si pogriješio u računanju no ajd k*rčenje trgovaca je prošlo pa množiš samo sa 7,3 = 1900kn

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
15 godina
microman kaže...
nani_cropes kaže...

Što mislite koju verziju HD6850 se najbolje isplati kupiti? XFX 6850, XFX 6850 Dual Fan, Sapphire, Sapphire TOXIC, Gigabyte ili Gigabyte OC

Koju od ovih biste vi uzeli na mojem mjestu?

XFX 6850 Dual Fan. Gigabyte ako nema SOC zaboravi, Sapphire je dobar al Toxic i VaporX nemaju Voltmod.

mozes mi objasniti sto je SOC i kakvu ulogu ima?

a ja bi isto najrađe uzeo xfx 6850 dual fan al zasad je ima samo u linksu a tamo je pre preskupa... pitao sam i adm i protis dali ce uskoro nabavljati ovu koju hocu ali  odgovorili su mi da nemaju informacije o tome... ako je ne nabave za mjesec-dva kad cu kupovati, vjerojatno cu uzeti ili obicnu safirku ili obicnu xfx-icu... pa se nadam da nemaju nekih mana što se tiče hlađenja i buke... znate li vi mozda sta o tome?

i sta je s ovim windforce hladnjacima na Gigabyte... jesu stvarno tako dobri kako pisu po reviewima?

14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

links kad ima onad ima....100 komada a protis i magazin nemaju skaldista, ubiti nemaju nista, samo im svaki dan dostavljaju doabvljaci sta trebaju. zato u linksu ne treba kapara a u ovih deb**a treba

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nani_cropes kaže...
microman kaže...
nani_cropes kaže...

Što mislite koju verziju HD6850 se najbolje isplati kupiti? XFX 6850, XFX 6850 Dual Fan, Sapphire, Sapphire TOXIC, Gigabyte ili Gigabyte OC

Koju od ovih biste vi uzeli na mojem mjestu?

XFX 6850 Dual Fan. Gigabyte ako nema SOC zaboravi, Sapphire je dobar al Toxic i VaporX nemaju Voltmod.

mozes mi objasniti sto je SOC i kakvu ulogu ima?

a ja bi isto najrađe uzeo xfx 6850 dual fan al zasad je ima samo u linksu a tamo je pre preskupa... pitao sam i adm i protis dali ce uskoro nabavljati ovu koju hocu ali  odgovorili su mi da nemaju informacije o tome... ako je ne nabave za mjesec-dva kad cu kupovati, vjerojatno cu uzeti ili obicnu safirku ili obicnu xfx-icu... pa se nadam da nemaju nekih mana što se tiče hlađenja i buke... znate li vi mozda sta o tome?

i sta je s ovim windforce hladnjacima na Gigabyte... jesu stvarno tako dobri kako pisu po reviewima?

http://www.gigabyte.com/MicroSite/72/

SOC - Super OverClock

Očito birani čipovi koji se daju puno overclockat. Te grafičke dolaze sa vrlo visokim taktovima, primjer GTX560 Ti SOC -> takt 1GHz

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3614#ov

Ja sam ti imao ovu gigu, ok je je no preporučam OC-anu verziju (koja je 40-50kn skuplja) koja nema problema sa bios-om tj. vent joj se ne vrti na 72% (isti bug i sa xfx-icom).

Cooler je dobar no nisam previše bio zadovoljan s njim bio zato jer sam očekivao čuda kao recimo max 55C u loadu sa oc-anom karticom i pritom da bude tiha no nije se to desilo. Zašto sam to očekivao? Zato jer scythe musashi je to mogao pružit, a ovo kino ima 2 venta i dosta aluminijskih listića i toplovodnih cijevi pa eto dođe do 60-70C u loadu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Stvar je u tome da SOC verzija dolazi s kvalitenijim PCB-om

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ATiGamer kaže...

Kao i twin frozr, vapor-x...

Ali gpu je najvažniji. Moš ti stavit super guper pcb, ali ako je gpu overclockerski jad nema od tog ništa.

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
ATiGamer kaže...

Kao i twin frozr, vapor-x...

Ali gpu je najvažniji. Moš ti stavit super guper pcb, ali ako je gpu overclockerski jad nema od tog ništa.

Ja još nisam na TFII i Toxic(VaporX) vidio NEC-ove kondenzatore. TFII je beba u Pelenama naspram SOC-a.
I'll be back
17 godina
protjeran
AMD Radeon 6xxx

eh, nisam se stigao ni pohvaliti, nekidan stigla gigabyte HD 6970 {#}

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 17:10 (Bugofil).
Moj PC  
7 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

eh, nisam se stigao ni pohvaliti, nekidan stigla gigabyte HD 6970

a sta je sa gtx 570? odustao?

17 godina
protjeran
xyan kaže...

nestala u Protisu po "onoj " cijeni, taman kad sam ih zvao.

a ovu sam dobio bez plaćanja poštarine {#}

17 godina
odjavljen
Bugofil kaže...
xyan kaže...

nestala u Protisu po "onoj " cijeni, taman kad sam ih zvao.

a ovu sam dobio bez plaćanja poštarine {#}

daj reci temperature

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
14 godina
protjeran
M4X kaže...

daj reci temperature

Sta ce ti temperature?? Pa ti ih znas (znao si kakve ce biti i prije izlaska). Tako da ti netrebaju jer znas kakve su (isto tako znas kakve ce biti i temperature na HD7990).

14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

pa šta pitaš.....ASUS FTW!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

LoL na HIS-ovu su stavili sliku od GTX570/580 ROFL.

ASUSA bih i ja zemel, pogotovo zbog glasina da u njih idu bolji GPU-ovi kao npr. HD6850, asusica se dala najviše oc-at.

16 godina
AMD Radeon 6xxx

A pitanje oće li bit taj dan kad ja dođem, jedino da nešto preko maila dogovorim par dana prije da naruče i rezerviraju na moje prezime pa da uzmem asusicu, ali ni sapphirka mi se ne čini loša  {#}

0 0 hvala 0
15 godina
Hyperion kaže...
srco1978 kaže...

Svaki dan pratim nabavu i ja još nisam vidio 6950 1gb verziju (vani je nekih 260$) 1400kn.

260*8 = 2080kn, malo si pogriješio u računanju no ajd k*rčenje trgovaca je prošlo pa množiš samo sa 7,3 = 1900kn

Mozes li mi pojasnit zasto,dolare mnozimo sa 8?
- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
17 godina
protjeran
M4X kaže...

daj reci temperature

samo sam odvrtio 3dmark 11 i odmah nakon izlaska na desktop 68° znači nije puno, a nije se stigla ohladiti jer sam već imao otvoren CCC amd overdrive s "toplomjerom" ;)

furmark ću sutra odvrtiti, nemam vremena večeras.

na leru je 42°

imam ja svjetsko kućište, to ti je {#}

17 godina
ivanoile kaže...

Zato jer tako dobiješ cijenu u nas.

16 godina
ivanoile kaže...
Hyperion kaže...
srco1978 kaže...

Zato što je u našim trgovinama jedan dolar prosječno 8.25 kn

14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

A pitanje oće li bit taj dan kad ja dođem, jedino da nešto preko maila dogovorim par dana prije da naruče i rezerviraju na moje prezime pa da uzmem asusicu, ali ni sapphirka mi se ne čini loša  {#}

Nazovi ih ili posalji mail i dobiti ces broj rezervacije, i sa tim brojem dodjes i dobijes.

Safirka je sasvim OK i neces pogrijesiti (provjereno), kada sam ja uzimao nije bilo Asusica jos ni u ponudi.

17 godina
protjeran
AMD Radeon 6xxx

slabo nešto, proc mi je na 3.76, karticu nicam overclockao, memorija na 1750, a score jadnih 4868 {#}

U CCC dignem s 880 na 920 i memoriju na 1400 bez dizanja napona i kartica se na pola 3 dmarka 11  sruši. {#}

evo, sredio sam u Msi afterburneru, podigao napon i lagano clocknio grafičku na 950/1450 i namah se popravio score 5249, kartica na 67° al se vent vrti bome na 43 % {#}

mogao bih uzeti onaj sapphire TRIXX i dići je još na 1000 s još malo napona al čemu to ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 1:26 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon 6xxx

cudna ti je reza, meni je http://3dmark.com/3dm11/563705 na 960/1460 / +20% (tirxx) , vent @ 30% ,voltaza @ stock

stime da imamo dosta slicnu konfu hmm hmm ?

aha vidjeh sad da si editirao :) 

daj mi reci na kolko si pojačao voltazu ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 1:26 (4mal).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
4mal kaže...

1255v

ma moram i postavke Cpua promijenit. kod tebe je 200/19 a ja imam 170/22

moram smanjiti multi i dići FSB. nešto me ploča zeza.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 19:50 (Bugofil).
17 godina
AMD Radeon 6xxx

zar joj to nije previse, hmmm

zato to se i grije tak puno ,probaj odvrti 3d mark 11 na stock voltazi sa 20%+ Powerom i ventom @ 30posto 

sa ovom voltazom bi mogao puknut samo tako soma/soma50 gpu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
4mal kaže...

1255v

ma moram i postavke Cpua promijenit. kod tebe je 200/19 a ja imam 170/22

moram smanjiti multi i dići FSB. nešto me ploča zeza.

nemoj parne multipliere, nestabilni su....neparne - 191/21 probaj. naravno nece to ici na 1,25 vcorea

17 godina
protjeran
4mal kaže...

zar joj to nije previse, hmmm

zato to se i grije tak puno ,probaj odvrti 3d mark 11 na stock voltazi sa 20%+ Powerom i ventom @ 30posto 

sa ovom voltazom bi mogao puknut samo tako soma/soma50 gpu :)

probao sam na stock voltaži nema šansone. zamrzne se za dvije minute na 3dmark11.

a po čemu je tebi u full loadu 67° puno !?

ljudima ta kartica gruva na 80-90° (vjerojatno zbog lošeg kućišta i provjetravanja)

17 godina
AMD Radeon 6xxx

nisam procitao dobro , mislio sam na idle  , onda je to ok 

meni je do 80 max :) kaj se ti ce louda 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
xyan kaže...

nemoj parne multipliere, nestabilni su....neparne - 191/21 probaj. naravno nece to ici na 1,25 vcorea

ma kita ljubičica, dobio sam par punti s tvojim postavkama {#}

ali sam zato smanjio napon na 1.220v i prošlo je.

na 1.206 se već ruši rd mark s 950/1450

nije meni jasno kako onaj lega na stock naponu ima 960/1460 {#}

17 godina
Bugofil kaže...

ma kita ljubičica, dobio sam par punti s tvojim postavkama {#}

ali sam zato smanjio napon na 1.220v i prošlo je.

na 1.206 se već ruši rd mark s 950/1450

nije meni jasno kako onaj lega na stock naponu ima 960/1460 {#}

Dobio si lošiji primjerak...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice