AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.495
|
čitano: 2.339.894
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: AMD Navi
BeLLicus kaže...

Ja vise nisam imao strpljenja i otisao po gtx 1080 TI. Za 3600 kn godinu dana stara, sa godinu dana garancije + dodatna godina preko EVGA stranice. Jača,tiša, hladnija od bilo koje rx 5700 xt... A oni nek se napuše sa svojim šroterskim modelima i odugovlačenjem izlaska...

Toliko se žališ na navi modele, a uzeo si valjda drugu najtopliju 1080ti.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
BeLLicus kaže...

Ja vise nisam imao strpljenja i otisao po gtx 1080 TI. Za 3600 kn godinu dana stara, sa godinu dana garancije + dodatna godina preko EVGA stranice. Jača,tiša, hladnija od bilo koje rx 5700 xt... A oni nek se napuše sa svojim šroterskim modelima i odugovlačenjem izlaska...

Pa to si mogao još kad napraviti, ako ti je to bila jedna od mogućih kombinacija...

11 godina
Promster kaže...
BeLLicus kaže...

Pa to si mogao još kad napraviti, ako ti je to bila jedna od mogućih kombinacija...

Ma vraga ima ih na njuškalu svega 10 komada i cijene preko 4000kn nabili... 

14 godina
BeLLicus kaže...
Promster kaže...
BeLLicus kaže...

Ma vraga ima ih na njuškalu svega 10 komada i cijene preko 4000kn nabili... 

Lol, pa ja sam toliko svoju platio prije pol godine...Nisu im baš cijene normalne sad kad ima više izbora oko tog ranga (1080Ti), još k tome garancije idu kraju, mora da je to majnerima ostalo koji žele smanjiti gubitke.

12 godina
BeLLicus kaže...

I imas jednu od top grafa danasnjice koja je vrhunska cak i za 4k reze u vecini igara.

17 godina
AMD Navi

..... 

Moj PC  
17 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Navi

Ryzen 1400 i grafa od 3200kn?

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Za mjesec, dva ide novi procesor, a imo sam kupca za RX 480 tako da...

Ne brini se ti ništa... 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Evo nered u Control...
Snimanje uzme cca 5-7 FPSa, (bez snimanja / sa snimanjem)

*neznam šta je sa videom, neki razmaci...

Snimit ću novi... 

Otprilike ovako...

Iste postavke kao i na RX 480; sve max samo volumetric ligting na medium i MSAAx2
RX 480 - od 30 - 45 / avg 35
RX 5700 - od 50 - 75 / avg 60

A Radeon Image Sharpeningom je vrh; kristalna slika u Controlu! 

XFX RX 480 GTR i Sapphire Pulse RX 5700

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2019 18:25 (doktor1).
Moj PC  
6 0 hvala 1
15 godina
protjeran
doktor1 kaže...

Zasto je takt grafe tako nizak? Pada debelo ispod 1700mhz... 

14 godina
ansha kaže...

Odgovor imaš pod njegovom Moj PC rubrikom, kućište mu je koma.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
17 godina
ansha kaže...
doktor1 kaže...

• Boost Clock: Up to 1750 MHz
  • Game Clock: Up to 1700 MHz
  • Base Clock: 1540 MHz

Game Clock is the expected GPU clock when running typical gaming applications, set to typical TGP(Total Graphics Power). Actual individual game clock results may vary.

15 godina
protjeran
doktor1 kaže...
ansha kaže...
doktor1 kaže...

• Boost Clock: Up to 1750 MHz
  • Game Clock: Up to 1700 MHz
  • Base Clock: 1540 MHz

Game Clock is the expected GPU clock when running typical gaming applications, set to typical TGP(Total Graphics Power). Actual individual game clock results may vary.

Sorry, pobucao sam, mislio sam da je XT varijanta u pitanju...

16 godina
AMD Navi

Doktore moj doktore da si kupio whiskeya za te novce bolje bi se proveo. Uvalili ti donji mid range pod cijenu high. Moram te malo ajd uživaj ako ti je gušt.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Kupio sam ja i whiskey, ne brini...

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Evo uskoro dolazi Asrock Taicju 5700xt.

Navodno cijena bi trebal biti blizu 400$

BF3:fluffy_inside
8 godina
protjeran
AMD Navi

Bas sam gledao, lijepa kartica cak otraga:

https://www.tweaktown.com/news/67412/asrock-radeon-rx-5700-xt-taichi-oc-best-looking-custom-navi/index.html

Al onaj svjetleci ventilator - ruglo. Bolje da su svi crni i da nista ne svijetli (ne znam dali se moze naknadno iskljucit).

Ta svjetla su samo za balonje kojima se povecava pimpek, a nama starijima smeta u mraku i pali ocne jabucice.

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Lako za taj srednji fan, svijetla se uvijek lako ugase, ali ovaj backplate je meni osobno nakrcan sa previse detalja.

8 godina
protjeran
AMD Navi

A to je kao prica na njihove ploce, pa pase. Al pase samo s njima, niti s jednom drugom,

tako da je trziste malo ograniceno. Radije bi da nema nicega, nego da se vidi tiskana plocica,

to mi je najdraze. I da je klasicna ZELENA, kao serverska ploca. Takve su prije bile,

i takve danas nije vise moguce kupiti consumers grade plocu - da ne trose lovu na gluposti,

nego da stave vise slojeva i deblje slojeve bakra, da duze traje, a ne da bljesci bezveze.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
AMD Navi

Ma neka je ružna da se gadi uzet u ruke ali nek je 200€.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...
ansha kaže...

Odgovor imaš pod njegovom Moj PC rubrikom, kućište mu je koma.

Po tvojoj poruci...

Pa neznam koji mi  je kurac bio da nisam uzeo 1660 Ti karticu!

Koji će mi kurac RX 5700, jer Valentino vidi moje "kućište" kao komu... Kao i XXX...

Vi dečki niste jebeno normalni

dery --- oprali su me, uzeli novce koje SAM JA ZARADIO i uzeo sam taj neki low low mid low+low najveće sranje i jbga...

Svi ste vi ovdje najpametnii i čekaj pravu stvar....

Nekad je ovo bio normalan forum...

Uživajte!

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2019 23:56 (doktor1).
6 godina
doktor1 kaže...

Nekad je ovo bio normalan forum...

Uživajte!

Hahaha. Pa sto te to toliko pogadja sto pisu ? Je da su otisli sa foruma krivi ljudi, ali barem se sada da nasmijati dobro. Mislim, forum je ovakav upravo zato sto se nije kaznjavalo na vrijeme one koji su to zasluzili. Sada uzivaj u zezanciji i medju silnim spamom pokusaj pronaci neku kvalitetnu informaciju. Doduse, lakse ces doci do nje googlanjem nego ovdje, ali sto se moze.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2019 0:03 (SamoPitam3).
17 godina
AMD Navi

Ovdje sam od početka...

Ovo nije zezancija!! Ovo je cca četvero starijih forumaša "protiv" onih koji im se suprostave u njihovom mišljenje!

Pogled neklolicine - "vidi kretena, dao je za grafičku toliko i toliko novaca i pogriješio je jer SAM SAMO JA I SAMO JA U PRAVU"

Pišem jer mi se piše trenutno, ali ti ovdje nemožeš pitat za savjet jer će doći najpametniji ljudi na svijetu i reći "koji kurac ćeš kupit AMD"!?

Moj PC  
6 0 hvala 0
6 godina
doktor1 kaže...

Ovdje sam od početka...

Ovo nije zezancija!! Ovo je cca četvero starijih forumaša "protiv" onih koji im se suprostave u njihovom mišljenje!

Pogled neklolicine - "vidi kretena, dao je za grafičku toliko i toliko novaca i pogriješio je jer SAM SAMO JA I SAMO JA U PRAVU"

Pišem jer mi se piše trenutno, ali ti ovdje nemožeš pitat za savjet jer će doći najpametniji ljudi na svijetu i reći "koji kurac ćeš kupit AMD"!?

Pa i ja sam tu od pocetka. Samo sam odjavio profil dok ne dodje mogucnost promjene nicka, a to ce biti izgleda na jedno veliko nikada.

Sto se uopce zamaras sa time ? Zar ti je toliko bitno misljenje nekih nepoznatih osoba na forumu ? Obicnih "nolajfera" i trolova ? Cisto pitam. Pa vidis da svo vrijeme isti trolaju. Ako mislis da si u pravu, cemu dopustas da ti udju u glavu na takav nacin ? Eto, po meni nisi napravio nista lose. Ostavi se ovoga tu. Ovo je nazalost postalo jedno jako ruzno mjesto u posljednje vrijeme.

16 godina
doktor1 kaže...

Ovdje sam od početka...

Ne se ljutit malo te bocnio. Kupio si najbolje šta se nudi u tom rangu pogotovo model pulse. Dobro si proučio odabrao. Zavidim ti.

Ustvari grafa je odabrala tebe:

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2019 12:36 (dery).
13 godina
neaktivan
AMD Navi

Ova tema se iz naziva "Navi"

pretvorila u "Navij", tko će

više razljutit Doktora1.

BTW: Ima li AMD pandana

nvidijinom NVlinku s novim

Navi grafikama ili će to doći

kasnije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Doktor je nabacio direktan ON topic sadrzaj pa malo sokirao kolege.

Nakon toga sve reakcije su okej jer prate njegovu kupnju i slavimo. Hahah

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
AMD Navi

Ne, ovaj forum se pretvorio (a mislim da je oduvijek i bio) u hrpu nvidia/intel fanboya koji bombardiraju adm/ati teme kako proizvodi nevaljaju.

Kad se rtx 2070 prodavao po 5500kn to je bilo ok, kad se JAČA 5700xt 8-9 mjeseci kasnije krenula prodavati po 3400kn-3800kn (aftermarket cooler) to je odjenom previše novaca za low-mid tier GPU, bez obzira što je jeftiniji i jači od konkurenta u nVidia taboru.

Ryzeni se paralelno gaze na način da je i5 8400 jači od r9 3900X jer eto, pa nebum uspoređival intel sa jeftinim RAMom, a na ryzenu, jer eto ryzenu to paše, stavil skuplji RAM. Ali i7 9700k i i9 9900k su i dalje jači od tog ryzena, iako se za njih može, vođeni dakako istom logikom, uzet aftermarket cooler, iako sa ryzenom dolazi box cooler, a sa ova 2 ne - pa primjenite istu logiku onda u testu i testirajte spomenute i7 i i9 sa coolerom koji je došo sa njima u kutiji - dakle efektivno su neupotrebljivi i slabili od r5 1600, a nemaju se kako uopće uspoređivat sa r5 3600, a kamo li r9 3900X.

Vade se stvari iz konteksta, rade se najgori mogući uvjeti za ryzen testove, i baš ti testovi se uzimaju kao relevantni. Citiraju se, navode ko stručni. AMD fuj ne valja jer su naveli max peak boost clock koji ne postižu, ma pusti test koji kaže da je procesor super, nemre valjat, AMD vas laže, lopovi, Intel to nikada ne bi radio.

I tako iz stranice u stranicu, iz testa u test, iz posta u post se uvjeravaju ljudi kako je AMD smeće, nove navi smeće, fuj, niškoristi, dok ih ne povućeš za jezik, onda se svi šale, kao nije to ozbiljno, ali je tako.

Skuplji intel, skuplja nvidia je bolji izbor, ali to se ne piše po nvidia temi i intel temi, te teme su mrtve već tjednima/mjesecima. U ovim temama se piše kako su nvidia i intel super.

Ali nitko nije fanboy.

Nitko nije protiv AMD/ATI.

Samo se ovdje mora objasnit zašto su im proizvodi loši... pogotovo ljudima koji su ih kupili.

Al to je OK, jer ne objašnjavaju fanboyi.

Neki su čak i mislili kupit ryzen/navi , ali baš u zadnji tren uljeću bolji i jeftiniji intel/nvidia. Ati je i dalje smeće, al htjeli su ga kupit, al ovo je isplativije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2019 17:33 (Rhodin).
Moj PC  
20 0 hvala 0
13 godina

Stari moj, potpis na dobar dio posta.

Ali nije tu kod nas sve tako crno. Ima domacih foruma, da ih ne nabrajam, koji su uvik davali slabije ocjene svakom trudu i pokusaju AMDa protiv ove druge mašinerije.

Tu celnici buga i moderatori su uvik poštivali slabije i dali medijsku pažnju. Eto, hvala na poštenju.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
doktor1 kaže...

Ja sam tih forumaš, nemaš se ti tu što hvalti da si bilo što kupio. Ima tu i dobrih inofrmacija i po svoj nekoj mirnoj logici sam zaključiš (povežeš) i to je to, malo pitaj google... Svako bi maho s tuđim po koprivama... I ja ti garatiram kupit ću rtx 2080ti, samo za 1-5-10-15 god. al ja ću kupit tu grafu makar popušio 1000000 kn barem na dva dana i boli me za ove što briju ili na kojem su dreku da sam bik zato što sam je kupio kada si mogao ili bi bilo dobro eeeeee

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice