AMD Navi izdvojena tema

poruka: 9.748
|
čitano: 1.853.342
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Navi
Hexfire kaže...

Pardon, nisam napomenuo da me obje te koštaju po 860,00€, a ne ova cijena koja je na webu.

Znači nude mi jednu od te dvije po istoj cijeni koliko je koštala ona koju sam naručio, a nemaju je na lageru.

Sad sam na Ryzen 5800X + 6800XT. Dal mogu za MSI 6800XT bez garancije dobiti nekih 350 eura? I koliku ću uopće razliku vidjeti na 1440p ako pređem na 9070XT. Igram samo singleplayer igre. Hoće li procesor biti problem? 

Nece, imam isti procesor i vidim +50% u odnosu na RTX 3080.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
15 godina
hahhaajaads kaže...
DarthMarkus kaže...
Je, al da li je 150e bolja ?

Ček,nbb dostavlja za HR ?

Nemaju dostavu direkt, ali mailbox je tu... mozda i bolje jer bi i oni uracunali nas pdv i stavili ogromnu cijenu dostave kao i computer universe

cijena dostave na universu ne bude ogromna (uzimam dosta od njih i uvijek bude ok).

11 godina
sfc_PsychQ kaže...
hahhaajaads kaže...
DarthMarkus kaže...
Je, al da li je 150e bolja ?

Ček,nbb dostavlja za HR ?

Nemaju dostavu direkt, ali mailbox je tu... mozda i bolje jer bi i oni uracunali nas pdv i stavili ogromnu cijenu dostave kao i computer universe

cijena dostave na universu ne bude ogromna (uzimam dosta od njih i uvijek bude ok).

Evo sad sam stavio na HR adresu i jedina dostava koju mi nude je ova po cijeni od 59.99€. A preko mailboxa me ispadne 7€+~20€ mailbox.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2025 15:05 (hahhaajaads).
13 godina
Ma ništa ...bolje čekat Mercury ....po 900 ih ima. Eno tuf na Amazonu 940
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
AMD Navi

Za malo vise od 900 radije ovo... https://www.computeruniverse.net/de/p/2E07-A3J

Edit: ode, bila asus prime 5070ti za 970€

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2025 15:26 (hahhaajaads).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Navi

stigla i moja, red devil.

grafa je jako tiha, ventovi neidu iznad 1400, max temp je bila 65 u mom lose prozracenom kucistu

poigrao s malo s undervoltom

-30 power limit

-60mv

-500

230w

2-5 fps drop u igrama

drzat cu ga ovako vecinu vremena dok ne fali fpsa, a neki drugi dan ulovim vremena za overclock

sada neznam ako me shaderi zajebavaju jer nisam brisao win, ali u nekim igrama mi radi proc na 100%(inace je bio ispod 50% na 4k rezi) kao i grafa dok je fsr 3.1 ukljucen, jel to normalno?

neda mi se brisati win i skidat terrabyte igri opet, s mojim jadnim bakrenim internetom

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gemmy kaže...

stigla i moja, red devil.

grafa je jako tiha, ventovi neidu iznad 1400, max temp je bila 65 u mom lose prozracenom kucistu

poigrao s malo s undervoltom

-30 power limit

-60mv

-500

230w

2-5 fps drop u igrama

drzat cu ga ovako vecinu vremena dok ne fali fpsa, a neki drugi dan ulovim vremena za overclock

sada neznam ako me shaderi zajebavaju jer nisam brisao win, ali u nekim igrama mi radi proc na 100%(inace je bio ispod 50% na 4k rezi) kao i grafa dok je fsr 3.1 ukljucen, jel to normalno?

neda mi se brisati win i skidat terrabyte igri opet, s mojim jadnim bakrenim internetom

Ako nisi provrti DDU i očiti sve od AMD i NV te napravi cleanup dx cachea.

Što se proca, koji imaš? Možda ti bottlenecka grafu.

EDIT; vidio da imaš Ryzen 5 7500f. Pa meni se čini da bi to mogao bottleneckat gpu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2025 18:53 (MewCore).
17 godina
AMD Navi

ma ne bottlenecka u 4k ,kao sta nije ni 3080

jedino ako fsr koristi 100% cpu, kada ga iskljucim padne ali opet je na 80%, govorim samo za awowed. u ostalim igrama je ispod 50% i radi normalno. valjda je ta jedna igra mi sada malo zbugana

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Gemmy kaže...

jedino ako fsr koristi 100% cpu, kada ga iskljucim padne ali opet je na 80%, govorim samo za awowed. u ostalim igrama je ispod 50% i radi normalno. valjda je ta jedna igra mi sada malo zbugana

Uzeo si jedno 40% jaci gpu naravno da ti je i cpu drasticno opterecen, taj 7500f je jedva u rangu i9 9900k iz 2018g, mijenjaj to pod hitno.

17 godina
AMD Navi

evo vec trcim

koji i9 da uzmem?

do igre je bilo ,sada mi trazi update od 75gb kolika je sama igra, druge rade normalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Navi

Dal ste skontali danas 7900xtx na Njem šopovima povremeno jeftiniji nego 9070xt. Bilo ih je mislim i po 800 na popustu.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2025 19:56 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Navi

Niš ćudno i RX 6950XT je stalno bila jeftinija od RX 6900XT...to su prenapregnuti drlozi koje malo tko želi kupiti i ljudi radije kupuju energetski normalnije grafe.

Ono kaj se ne traži normalno da je jeftinije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
forumaš kaže...

Niš ćudno i RX 6950XT je stalno bila jeftinija od RX 6900XT...to su prenapregnuti drlozi koje malo tko želi kupiti i ljudi radije kupuju energetski normalnije grafe.

Pa nije baš ni 9070xt nešto štedljiva.

7900xtx je i dalje ozbiljna kartica sa 24gb rama.

13 godina
Pa to je ona stara nema loše kartice ima samo loše cijenovno postavljena kartica. Vidiš kako sad 7900xtx izgleda primamljivo za kako kažeš 800e.

1 0 hvala 0
15 godina
DarthMarkus kaže...
forumaš kaže...

Znam da nije, zato je osobno nebi nikad ni kupio, eventualno dobar primjerak koji se sa UV dodvede do upotrebljivog stanja.

vulgaris 9070 je cijenovno potpuno promašena, da nije vjerujem da bi se kupovala ko blesava...baš dobra kartica sa dobrom potrošnjom. 

Tih deset fpsa manje uvijek bez frke izreguliraš sa kojim detaljom niže u igri. Po ljeti igreš 24/7 bez frke.

RX 9070 je morala biti max 550 eura.

13 godina
DarthMarkus kaže...
forumaš kaže...

Da al je unutar par % u rasteru, s puno losijim RT i bez FSR4. Nema nikakvog smisla ici na 7900 XTX ako je po slicnoj cijeni kao 9070 XT - eventualno da padne na 600-700 EUR

17 godina
Red devil ima čudan fan curve namješten. Temp mi išla do 65 pa isao pogledat krivulju, I ono namjesteno da hladi na samo 800 rpm. Stavio da je oko 1200 u igrama i odmah temp pala 10c dole. I jos uvjek je tiha.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Minneyar kaže...

Da al je unutar par % u rasteru, s puno losijimRTi bezFSR4. Nema nikakvog smisla ici na 7900 XTX ako je po slicnoj cijeni kao 9070 XT - eventualno da padne na 600-700 EUR

dlss  - Alergični su mi svi unituranji organi na ove fičfiriće!!! Ukljući HDR na oled monitoru i ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2025 21:14 (rokonja).
13 godina
rokonja kaže...
Minneyar kaže...

Da al je unutar par % u rasteru, s puno losijimRTi bezFSR4. Nema nikakvog smisla ici na 7900 XTX ako je po slicnoj cijeni kao 9070 XT - eventualno da padne na 600-700 EUR

dlss  - Alergični su mi svi unituranji organi na ove fičfiriće!!! Ukljući HDR na oled monitoru i ...

Mislim da razumijem sta hoces rec, al realnost je takva da je DLSS/ FSR4 nuzan za sve vise naslova, jer nativno izgledaju tolko odvratno i mutno da je to neigrivo, odnosno igre se ocito rade po defaultu za DLSS i bez njega jednostavno ne izgledaju dobro. Evo npr. Kingdom Come 2 koji trenutno igram.

12 godina
Boris grozni kaže...
Gemmy kaže...

Uzeo si jedno 40% jaci gpu naravno da ti je i cpu drasticno opterecen, taj 7500f je jedva u rangu i9 9900k iz 2018g, mijenjaj to pod hitno.

Aj Borise kad isprdneš ovakve idiotarije barem okini selfie sebe kako samozadovoljno stišćeš "pošalji" da zatrolaš narednu temu. Želimo uz odsjaj 60hz monitora u tvojim očalama vidjeti blikove samozadovoljstva u tvojim zjenicama!

15 godina
Minneyar kaže...
rokonja kaže...
Minneyar kaže...

Mislim da razumijem sta hoces rec, al realnost je takva da je DLSS/ FSR4 nuzan za sve vise naslova, jer nativno izgledaju tolko odvratno i mutno da je to neigrivo, odnosno igre se ocito rade po defaultu za DLSS i bez njega jednostavno ne izgledaju dobro. Evo npr. Kingdom Come 2 koji trenutno igram.

Koliko je tu igri koje su baš za DLSS/FSR? I misliš da bolje izgledaju s DLSS/FSR? Da li se uopće da igrat te igre s tim? Hmmmm, malo je upitno tvoje zdrastveno stanje u vezi oštrine vida ili si možda samo umoram, ajd vidi u jutro dali ti je mutna KCD2.

13 godina
rokonja kaže...
Minneyar kaže...
rokonja kaže...
Minneyar kaže...

Koliko je tu igri koje su baš za DLSS/FSR? I misliš da bolje izgledaju s DLSS/FSR? Da li se uopće da igrat te igre s tim? Hmmmm, malo je upitno tvoje zdrastveno stanje u vezi oštrine vida ili si možda samo umoram, ajd vidi u jutro dali ti je mutna KCD2.

Moj vid je apsolutno savrsen, a tvoj je ocito otprilike na razini tvog pravopisa i generalnog ponasanja ako ne vidis TAA blur u vecini modernih naslova. I tu bacis listu igara starih 10+ godina koje nemaju nikakve veze s cinjenicama koje govorim. Ali evo Monster Hunter Wilds je ogledni primjer onog o cem pricam, al vidim da je s kapacitetom poput tebe gubitak vremena uopce pokusavat ista dokazivat, prije bih nagovorio stjepanja da prede na AMD

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2025 23:01 (Minneyar).
15 godina
rokonja kaže...
Minneyar kaže...
rokonja kaže...
Minneyar kaže...

Ne igram ni jednu igru bez FSR-a. Bez FSR-a bi morao igrat na 4K TV-u na 1080p ili 1440p, ovak igram na 4K uz FSR i razlika je očita u korist FSR-a. Zato ga i koristim obavezno.

Stavi igru na 1080p na 65" 4K tvu i solidno igrivo je ali mutno. Prebaci igru na 4K i upali FSR i izgleda duplo bolje, oštrije. Sve igre. Pogotovo jer je TV 144 hz, pa je bolje uz FSR igrati na viskom framerateu. Sve igre.

4 godine
AMD Navi

Evo stigla xfx mercury white magnetic air verzija od NR INFO sa amazon.de. Sve bilo uredno zapakirano i brzo stiglo. Nisam se jos poigrao sa UV ali -110mv mi se cini stable za sada i kartica je na 3.2 3.3 ghz. Temperatura 57-58C sa fanovima na 30%. Ja zadovoljan za 810 eura :) 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 1:48 (Ivorko).

15 0 hvala 0
16 godina
Ivorko kaže...

Evo stigla xfx mercury white magnetic air verzija od NR INFO sa amazon.de. Sve bilo uredno zapakirano i brzo stiglo. Nisam se jos poigrao sa UV ali -110mv mi se cini stable za sada i kartica je na 3.2 3.3 ghz. Temperatura 57-58C sa fanovima na 30%. Ja zadovoljan za 810 eura :) 

Bravo, odlična kupnja. Nadam se da ce te sluziti dugo vremena. Jedva je stala u kuciste :) Beast

16 godina
forumaš kaže...
rokonja kaže...
Minneyar kaže...
rokonja kaže...
Minneyar kaže...

Ne igram ni jednu igru bez FSR-a. Bez FSR-a bi morao igrat na 4K TV-u na 1080p ili 1440p, ovak igram na 4K uz FSR i razlika je očita u korist FSR-a. Zato ga i koristim obavezno.

Stavi igru na 1080p na 65" 4K tvu i solidno igrivo je ali mutno. Prebaci igru na 4K i upali FSR i izgleda duplo bolje, oštrije. Sve igre. Pogotovo jer je TV 144 hz, pa je bolje uz FSR igrati na viskom framerateu. Sve igre.

Jucer mi vrag nije dao mira i uzeo sam Warhammer Space Marine 2, cca 38 eurica. Treba mi malo takvih igara.. Bas sam se koncetrirao na Native TAA i zatim FSR, blur na native TAA je uzasan... FSR 4 radi i vise nego dobro u toj igri. A meni je taj Space Marine 2 jos drazi jer nativno podrzava moj aspect ratio 32:9 ...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 4:44 (toxic).
17 godina
AMD Navi

ja se danas namucio da napravim fan curve za ocanu grafu, jer mi je stalno vrtilo na 2k rpm a ja stavim 1.2, skuzio da je povezano s temp memorije a ne gpu temp, koja je dosta visa, pa sam gleda krivu vrjednost

mozda nekome pomogne

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Sluzbeno nebi trebala stat jer su dimenzije 360mm a za fractal design north je max gpu lenght 355mm ali evo imao sam srece :) 

12 godina

Tih pola cm ti je onaj iskrivljeni lim na straznjoj strani sto se hvata za pcie bracket.

Lipo to izgleda, tako popunjeno.

scion of the storm
3 godine
Minneyar kaže...
rokonja kaže...
Minneyar kaže...
rokonja kaže...
Minneyar kaže...

Moj vid je apsolutno savrsen, a tvoj je ocito otprilike na razini tvog pravopisa i generalnog ponasanja ako ne vidis TAA blur u vecini modernih naslova. I tu bacis listu igara starih 10+ godina koje nemaju nikakve veze s cinjenicama koje govorim. Ali evo Monster Hunter Wilds je ogledni primjer onog o cem pricam, al vidim da je s kapacitetom poput tebe gubitak vremena uopce pokusavat ista dokazivat, prije bih nagovorio stjepanja da prede na AMD

TAA blur je nešto najodvratnije što postoji, doslovno svaka nova igra izgleda kao prožvakano  i ispljunuto smeće bez AI upscalera, žalosno.

9700XT

Moja 6600xt je već pri kraju, u novijim igrama koji imaju mandatory RT kašlja opako, ali sam se opredjelio za Switch2 trenutno...možda krajem godine kada padnu cijene GPU (ako!) piknem 9700XT.

Sva sreća pa su novije igre 90% kriminal naspram starijih, a backlog je pun do ibera.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice