nekad pokazuje ispravno a nekad ne, zato sto ti je na tom HW namjesteno da se refresha svake 2 sec (2000 milisec) stavi u opcijama na 1000 mili sec, ili cak 500, pa ce ti biti isto kao i u gpu-z, jer se te vrijednosti samo na trenutak pojave i nestanu, a zbog toga mislim da je refresh od 2 sec prevelik! zakljucak je da smo opet na istom! :S
7870 problem ili bug u GPU-Z/driverima?!?!
- poruka: 36
- |
- čitano: 5.541
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
A sretan sam otisao spavati i sad se probudim i ovo procitam
Sve ponovo. Ja mislim da nije problem u senzorima nego u nekoj software-skoj pogresci.
Mozda grijesim, idem sad opet provjeriti sve.
nekad pokazuje ispravno a nekad ne, zato sto ti je na tom HW namjesteno da se refresha svake 2 sec (2000 milisec) stavi u opcijama na 1000 mili sec, ili cak 500, pa ce ti biti isto kao i u gpu-z, jer se te vrijednosti samo na trenutak pojave i nestanu, a zbog toga mislim da je refresh od 2 sec prevelik! zakljucak je da smo opet na istom! :S
Postavio 1000mili sec i ne divljaju senzori za sad, sve ok, cak i VRAM temp 2 pokazuje normalno. Igrao Battlfield 3 oko 30min. :D
Graficka je neispravna, moja je bila na testiranju i dobio sam novu.
Znaci pravac na garanciju.
Graficka je neispravna, moja je bila na testiranju i dobio sam novu.
Znaci pravac na garanciju.
Kakav si sada model dobio?
Moja je iz USA, morao bi je tamo slati, tako da mi se ne da zezati s garancijom radi jednog senzora - koji nekada radi, nekada ne radi. Radi mi stabilno na 1200/1450. Karta je zvijer. :)
Dobio sam istu jer su je imali na skladistu. Da je nisu imali morali bi mi dati prvu do nje ali jacu, nikako slabiju.
Tako i sapphire radi kad im direktno saljes, nesmiju ti ni u kojem trenutku dati slabiju karticu. Istu ili jacu.
A ti postoje tvoja iz amerike najbolje ju salji direktno u sapphire ali prvo ispuni RMA na njihovoj stranici.
I obavezno prijavi carini da saljes karticu njima na servis jer kad ti je budu slali nazad carina ce ti htjeti naplatiti porez.