3D filmovi

poruka: 14
|
čitano: 14.764
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
3D filmovi

Zanima me vaše mišljenje o 3d filmovima.

Volio bih čuti mišljenje onih koji su gledali u kinu neko od novijih 3d filmova.

17 godina
3D filmovi

Gledao sam Dinosaure i Morske pse, odlično... nije svaka scena 3D tehnikom snimana ali kad se pojavi onda je odlično, imaš doživljaj kao da su pokraj tebe... Htio sam ići gledati Krvavo Valentinovo, ali cura ne voli baš horrore tako da ništa. Ali vjerujem da je isto jako dobro napravljeno.

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa. ...:::www.lan-wars.com:::...
16 godina
neaktivan
RE: 3D filmovi

Evo sad sam se vratio sa my bloody valentine...nije tako strašno ali je na 3d filmovima s titlovima jako teško čitati titlove...moraš baš buljit i fokusirat se na njih.

Sve u svemu dobri su efekti i to.Slobodno idi sa curom ja imam 12 pa se nisam prestrašio.

17 godina
neaktivan

e a mene zanima dal mogu gledat 3d kod kuće na tv-u ili na kompu odnosno na koji način to točno radi . zna li netko

16 godina
neaktivan

Može, samo trebaš nabaviti 3d naočale (one s jednim okom zelenim a drugo crveno). Ja sam skinuo Bloody Valentine 3d u HD-u (720p) i izgleda odlično na mojem LCD-u.

16 godina
neaktivan
3D filmovi

Sa napomenom da film nemožeš pretvoriti u 3D, on mora biti sniman iz 2 različita kuta.

17 godina
neaktivan
3D filmovi

Kolko pomažu ove 3D naočale??

http://www.njuskalo.hr/oglas380962
17 godina
Zippo kaže...

one ti filtriraju sliku da jedno oko vidi ono što je snimano jednom kamerom a drugo drugom kamerom. bez njih nema smisla gledati 3d film, bit će ti sve mutno.
16 godina
neaktivan
Zippo kaže...

3D naočale su obavezne. Bez njih nemožeš sliku 'rasčlaniti'.

Usput, moram se pohvaliti da se prije nekoliko godina bio OVDJE. Pogledaj na slici Liseberg tower. Na vrhu tornja (!), tornja koji se rotira za 360(!!), se nalazi PandaVision 3D kino(!!!111).
16 godina
neaktivan
Dante2070 kaže...

Može, samo trebaš nabaviti 3d naočale (one s jednim okom zelenim a drugo crveno). Ja sam skinuo Bloody Valentine 3d u HD-u (720p) i izgleda odlično na mojem LCD-u.

Kaj se kvalitete tiće, ja sam (danas) gledao Bloody Valentine 3D na full HD monitoru u rez. 1920x1080 (Samsung SM 2494HM).
Probao sam gledati  i na starijem LCD monitoru na 1280x1024 i efekat je bio isti - zelenkasti obrub oko likova, ...

Mislim da sam na 1920x1080 imao 3Defekat, ali me je jako iritirao taj dammned zelenkasti obrub i to mi je odvlačilo pažnju.
Pišeš da su tvoje naočale Zeleno/crvene.
Moje naočale za 3D su zeleno/ljubičaste.

Kada sam prošle godine gledao 3D dokumentarac o podmorju  na CRT-TV-u, to je sve štimalo, tako da na LCD-u možda gledam krivim "filterima"

Neznam u čemu je kvaka Plač (Btw, film u verziji 2D mi dobro šljaka)

Dražen
17 godina
neaktivan
mihael_h kaže...

Zanima me vaše mišljenje o 3d filmovima.

Volio bih čuti mišljenje onih koji su gledali u kinu neko od novijih 3d filmova.

Najbolji efek se postize u kinima koja su opremljena najsuvremenijom A/V tehnologijom za prikaz 3D filmova.
Pod najsuvremenijom tehnologijom smatra se kino opremljeno digitalnim projektorima ( recimo, Panasonic-ovi projektori sa HDD-om ), Silver Screen-om ( recimo 24m ), vrhunskim zvucnim sustavom ( omni direkcionalni zvucnici, ma serem al tako nesto ) ), pa onda tehnologijom koja omogucava mehanicku tresnju stolica, pa razni laserski ( svjetlosni ) efekti, magla, odnosno ispustanje plinova, i na kraju naravno visoko kvalitetne polarizirajuce naocale ( zaboravite na obicne plavo-crvene naocale or wateva ).
Sve to za sobom povlaci namjensku gradnju samog kina kako bi iskustvo bilo potpuno.
Filmovi takodjer trebaju biti snimani na odredjen nacin kako bi zadovoljili standard prikaza ( bitrate, tehnologija snimanja i izrade, obrade ( post-produkcije ), uzrokovanje zvuka i sl ).

A, sto se tice mog iskustva sa ovakvim kinom, mogu reci da sam gledao jedan takav film, i to Beowulf, u kinu Kolosej u Mariboru koje je opremljeno proizvodima XpanD tehnologijom.
Sto se tice samog iskustav, mogu reci da sam ostao zaprepasten cinjenicom da ovako opremljeno kino zaista daje onaj filing koji se i ocekuje, a to je 3D iskustvo.
I zaista slika je vrhunska, zvuk odlican, a sam film je u potpunosti prezentiran u 3D tehnologiji, sto znaci kad stavimo 3D naocale ne skidamo ih dok film ne zavrsi.

Za sve one zeljne takvog iskustva gledanja filmova, moja topla preporuka.Smijeh

livadasb: "...napajanje je itnimno tiho i još pored svega modularno je..."
16 godina
neaktivan

@drasek:

Ja koristim VLC player, sve radi odlično.

15 godina
neaktivan
3D filmovi

pozdrav moze mi netko reci gdije mogu kupit 3d filmove u HR?

hvala

17 godina
Re: 3D filmovi
piki340 kaže...

pozdrav moze mi netko reci gdije mogu kupit 3d filmove u HR?

hvala

Nigdje :D

Sada se ovi stereoskopski stavljaju poprilično na torrente kao recimo avatar, clash of titans, resident evil itd.

Samo neznam jel ti problem, ali moraš skinut blu-ray tj. 30-50GB zavisi do filma. 

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice