Jeli moguce da posto je ljeto da kompjuter jace buci ili ja trebam kupiti jos jedan ventilator koji ce mi hladiti procesor jer imam samo jedan ispred koji hladi drugi dio kompjutera
Jeli moguce da posto je ljeto da kompjuter jace buci ili ja trebam kupiti jos jedan ventilator koji ce mi hladiti procesor jer imam samo jedan ispred koji hladi drugi dio kompjutera
Normalno je da ljeti komp više grije pa više i buči.
Te temperature šta si stavija ne gorove nam ništa, OPTERETI KOMP S PRIME 95 BAREM 10 MIN a za to vrime neka ti HWmonitor radi u pozadini i te temperature slikaj i stavi da vidimo
i napiši kolika je temperatura prostorije
Poželjno je imati barem jedan vent sa stražnje strane il na vrhu kučišta da vuče zrak vani a po mogučnosti i jedan naprijed il na bočnoj strani da vuče zrak unutra
Hvala evo sad sam kupio jedan vent koji cu metnuti s straznje strane.
Nadam se da ce to popraviti situaciju jel vise neznam sto da radim.
Ovo je taj ventilator koji sam kupio.https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=1386
Lagani gamin 2h, Crysis 2(igra u kojoj imam najmanji bottleneck), extreme detalji, 1024x768 rezolucija, sobna temperatura nekih 25°C.
Za mene dobre temperature
Evo metnuo sam ventilator iza da mi hladi procesor i oscjecam razliku manje buci.
Hvala svima koji su mi pomogli.
meni su malo cudne temperature u zadnje vrijeme... prije mi proc, i5 2500 na 3.3. ghz , sa scythe mugen 2 coolerom, nije nista klokano, nije prelazio 49C, sada dodje do 60C , a nije tako bilo proslo ljeto kada su temperature skocile...
trebam li se brinuti ako mi je gtx 560 twin frozr II , koji je inace super hladan pri gameanju bio vec 3 godine, u igri anno 1404, u kojoj prije nije prelazio 70C, sada dodje do 80C? toliko mi nije u wolfensteinu uopce isao nedavno...
strah me samo da nesto ne ode, svjestan sam da su temperature sada veće preko ljeta, ali mi je čudno...
možda da mijenjam termalnu pastu na grafi?? garancija je tako tako istekla ....
Ocisti hladnjake I na procu I na grafi I promini termalnu pastu.
Ako to nisi radija nikako krajnje je crime da to uradis
meni su malo cudne temperature u zadnje vrijeme... prije mi proc, i5 2500 na 3.3. ghz , sa scythe mugen 2 coolerom, nije nista klokano, nije prelazio 49C, sada dodje do 60C , a nije tako bilo proslo ljeto kada su temperature skocile...
trebam li se brinuti ako mi je gtx 560 twin frozr II , koji je inace super hladan pri gameanju bio vec 3 godine, u igri anno 1404, u kojoj prije nije prelazio 70C, sada dodje do 80C? toliko mi nije u wolfensteinu uopce isao nedavno...
strah me samo da nesto ne ode, svjestan sam da su temperature sada veće preko ljeta, ali mi je čudno...
možda da mijenjam termalnu pastu na grafi?? garancija je tako tako istekla ....
temperetura proc je super ako neprelazi 60 to je odlicno ali sta se tice graf to je malo visoko imam istu i pod punim opterecenjem neprilazi 57
jesam jesam... i to relativno cesto...ali eto ocito da se nakupilo..a i termalna pasta ce se mijenjat onda ovaj tjedan ..
eto očistih fino kućište jučer, nisam mijenjao termalne paste, jer nisam imao, ali report je da je temp grafičke pala 16-17C(skinuo ventove i sve fino ispuhao i maknuo prašinu), a procesor je oko 5-6C hladniji(samo sam hladnjak dobro propuhao koliko sam mogao i maknuo što više prašine).
inače to često radim, ali očito mi se sad omaklo na dulje vrijeme bez čišćenja...
molim pomoć, što bi bilo zaokruženo?
te također šta moj procesor ima 3 senzora cpu, core0/1, budući da ovaj CPU zna pod opterećenjem dosta odskakat od jezgri (biti drastično niži), treba li ga zanemarit?
Bas ti nebi preporucio Speed fan za pracenje temperatura. Instaliraj si HWmonitor.
Imam ovaj laptop:
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=014620072.
Zanima me koji raspon radne temperature bi bio u redu?
Već 10-tak dana pratim temperaturu sa HWMonitorom.
U običnom radu,recimo sada,je temp od 35-40.Najviše opterečenje je bilo kad sam stavio ripati jedan mp4 u mkv,istovremeno pokrenuo drugi mkv u media playeru i otvorio You Tube i pustio neki spot.Onda je temperatura bila od 60- 65. Igre ne igram,pa ne mogu probati s njima.Napominjem da imam ovaj hladnjak koji vrti stalno na minimum okretaja
http://www.coolermaster.com/mobile/n...ls/notepal-xl/
Laptop je star 3 mjeseca(pod garancijom),a povremeno se zna čuti kratki beep iz njega(zvučnici su isključeni).Rijetko se dešava,ali sam primjetio,pa sam prvo išao gledati stvar sa temperaturom.U papirima(pdf)od laptopa nema ništa o tome.
Moze bit da si stavija previse paste il da hladnjak nije dobro sija. Probaj ponovit radnju
Koristim Dellov laptop i3 procesor 1.8 ghz,4gb rama, AMD Radeon HD7670M (1GB DDR3)
Kupio sam laptop prije oko 4 mjeseca i tad je radio odlicno, a sad ventilator ne prestaje brujati ne gasi se, temperature u mirovanju su oko 55-60 a u doti naprimjer ide i do 70 stupnjeva.
Cak sam smanjio grafiku na low al i dalje je tako ..
Prije sam mogao igrati na medium pa ventilator nebi nikad brujao.
Zanima me vase misljenje jeli moguce da se nesto pokvarilo, da ga odnesem na servis pa da oni to vide ?
I jeli šteti laptopu ako i dalje nastavim igrati iako se zagrijava na 70stupnjeva i ventilator radi ko lud
Koristim Dellov laptop i3 procesor 1.8 ghz,4gb rama, AMD Radeon HD7670M (1GB DDR3)
Kupio sam laptop prije oko 4 mjeseca i tad je radio odlicno, a sad ventilator ne prestaje brujati ne gasi se, temperature u mirovanju su oko 55-60 a u doti naprimjer ide i do 70 stupnjeva.
Cak sam smanjio grafiku na low al i dalje je tako ..
Prije sam mogao igrati na medium pa ventilator nebi nikad brujao.
Zanima me vase misljenje jeli moguce da se nesto pokvarilo, da ga odnesem na servis pa da oni to vide ?
I jeli šteti laptopu ako i dalje nastavim igrati iako se zagrijava na 70stupnjeva i ventilator radi ko lud
nosi na servis ak ti se ne gase ventovi, tj ak je do nedavno radio normalno! da pokrenes neki intezivniji test temperature bi ti skocile na 100°c sigurno!lp
u čemu je problem....očistio prašinu i promjenio pastu!
Nekad senzori za temperaturu ocitaju cudne temperature na par sekundi, pa ti ostane zabiljezeno kao max temp u hwmonitoru...
u čemu je problem....očistio prašinu i promjenio pastu!
Nekad senzori za temperaturu ocitaju cudne temperature na par sekundi, pa ti ostane zabiljezeno kao max temp u hwmonitoru...
da, zaboravio sam pitati dali je vrel na dodir?, na 70°c su poprilicno vruci! takod a izbjegnemo gresku s senzorima!lp
Pratio bi hw monitor i temp. bi konstantno bile velike tako da sam siguran da nije slucajno ocitao veliku temperaturu.
Iako na dodir i nije bas previse vruc.
Laptop je star svega 3-4 mjeseca sumnjam da je se nakupilo previse prasine pa da je to uzrok problema.
Da ga odnesem na servis i kazem da mi ventilator bruji i temperature su vece nego prije ? Oni ce mi vjerojatno rec da je ljeto i da je to radi toga jer im je lijeno provjeravat ista al eto :)
Pratio bi hw monitor i temp. bi konstantno bile velike tako da sam siguran da nije slucajno ocitao veliku temperaturu.
Iako na dodir i nije bas previse vruc.
Laptop je star svega 3-4 mjeseca sumnjam da je se nakupilo previse prasine pa da je to uzrok problema.
Da ga odnesem na servis i kazem da mi ventilator bruji i temperature su vece nego prije ? Oni ce mi vjerojatno rec da je ljeto i da je to radi toga jer im je lijeno provjeravat ista al eto :)
nosi to na servis, moj asus star 7-8 godina nakon mog ciscenja i mijenjanja paste ne prelazi 60°c vec godinu dana! zapravo niti se ne cuje! a ne novo!
Nosi na servis ako ne znas sam rastaviti i ocistiti. Moguce su visoke temperature pogotovo na laptopu i kad je ljeto. Meni se laptop kuha u idle-u 55-60c, nezelim ni pokusavati nesto sa prime95, to bi ga ubilo. Inace promjenio sam pastu i ocistio ga prije 1mj. Prije su bile 75c u idle-u, kada bih nesto gledao npr. na youtube-u ugasio bi se, došao bi do 100c :P
Pozz,imam pitanje u vezi temp CPU-a i GPU-a,dok igram DayZ Standalone.
Kad igram,temp CPU-a mi dodje do 62 stupnja a GPU-a do 60.Da li je to jos uvjek u normalu ili treba ocistiti detaljno CPU i GPU?
Pozz,imam pitanje u vezi temp CPU-a i GPU-a,dok igram DayZ Standalone.
Kad igram,temp CPU-a mi dodje do 62 stupnja a GPU-a do 60.Da li je to jos uvjek u normalu ili treba ocistiti detaljno CPU i GPU?
trenutno je sve i vise nego dobro!lp
Imam jos jedno malo pitanje.Posto kada cistim racunalo sa kompresorom,neke stvari nemogu se ocistiti sa njime a niti ne smiju se izlagat tolikom pritisku zraka (graficki hladnjak,procesorski hladnjak i sl).Pa me zanima,sa cime vi cistite te stvari koje su delikatne pri ciscenju?Jer ova moja grafa,ispod one maske ima puno prasine,al istrah me cistiti sa bilo cime,da ne bi ostetio nesto.