MySQL i .net hosting

poruka: 5
|
čitano: 3.501
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
MySQL i .NET ( hosting )

Dobar dan!

Evo radim desktop aplikaciju koja se spaja na server jer sadrzi tablice o korisnicima itd. Zanima me ako netko zna vec koji je najbolji hrvatski hosting koji pruza otvoreni host za mysql baze, pod "otvoreni" mislim da dozvoljava spajanje izvana što moja plikacija treba a ne putem localhosta kao što se to radi s PHP-om. Bilo bi isto dobro da je cjena najma što niža po mogučnosti, a ako neznate za koji dobar mysql host onda ako netko zna za MSSQL a da nije preskup jer mi se stvarno ne placa 500+ na godinu samo za bazu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MySQL i .net hosting

Nije ti ovo bas najbolja ideja ako to nebi islo preko VPN-a. Aplikacija bi trebala imati lokalnu bazu koju onda

sinkroniziras s remote bazom u odredenim vremenskim intervalima (ili na zahtjev korisnika) tako da na remote serveru

npr. postavis web servis koji ce ti iz baze dohvatiti podatke (korisnike) koji su uneseni nakon nekog timestamp-a.

Tako ce ti aplikacija moci funkcionirati i kad nema vezu na remote bazu a uz to neces morati svaki put cekati da ti

dohvati korisnika/e.

Inace ako je zahtjev da podatke iskljucivo drzis na nekom remote serveru mislim da ti je jednostavnije napraviti web aplikaciju.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 18:42 (drnde).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: MySQL i .NET ( hosting )

imas besplatne servise sa MySQL-om

jedna varijanta ti je da uzmes cloud bazu

a druga hosting baze kod nekog ko dopusta remote na mysql

prijedlozi:

cloud:

http://www.awesome.net/

hosting:

http://www.perfectz.info

Why make something easy way, when there is hard way
17 godina
neaktivan
MySQL i .net hosting

Pozdrav! ja imam donekle sličan slučaj. Naime, imam php Web site koji sadrži obrazac za unos podataka (i sprema ih u mySql bazu). sada treba napraviti isti obrazac u Infopathu(ili nekom drugom takovom programu ukoliko postoji) kako bi se bez logiranja na sajt mogao ispuniti obrazac u Powerpointu il' Infopathu koji bi se spajao na bazu Web site-a i spremao podatke. Sajt se vrti na linux serveru. Da li bi bilo bolje napraviti midlleware s obzirom da je sajt na linuxu ili prebaciti hosting na neki Windows server i eventualno izraditi sajt ispočetka u asp.net-u/ili ostaviti u php-u ??  p.s. ukoliko je post u krivoj temi, molim premještaj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 13:50 (gamecoder).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MySQL i .net hosting

Koliko vidim ovdje, Infopath ima mugucnost da salje podatke web servisu.

Znaci napravi web servis kojem jednostavno POST-as podatke frome koji ti iste spremi u bazu.

Ako zelis da ti veza bude sigurna na apache-u na web hostu postavi mod_ssl i postavi vritual host

tako da servis pozivas preko enkriptirane veze. Ne vidim koji bi bio smisao prebacivanje same aplikacije na

ASP .net ili Windows server kada ti je problem kako kazes u tome da zelis slati podatke s

klijenta ?

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice