Staviti ću u svoj Hyundai Accent Sony Xplod odvojeni sistem zvučnika. To bi spajao na autoradio samo. Sada imam ovu dilemu: u prednja vrata mogu staviti niskotonce od 17 cm i iza kod nosača police od 13 cm. Pošto uz niskotonce dolaze i visokotonci ne znam kamo bih njih stavio. Druga dilema mi je da li mogu sve to spojiti samo na autoradio bez pojačala pošto se uparuju po jedan niskotonac i visokotonac pomoću skretnice. Usput nemam u upravljačkoj ploči ispod šajbe mjesta za zvučnike.
Sony Xplod odvojeni sistem zvučnika
- poruka: 5
- |
- čitano: 4.105
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam koliko si zahtjevan po pitanju zvuka, niti kakvu vrstu glazbe slušaš, ali iz osobnog iskustva ti mogu reći da su Sony zvučnici crap. Toplo ti savjetujem da ih izbjegneš. Uzmi si neke poštene 17 cm (16,5) dvosistemce (JBL, Hertz ili slično) i uživaj. Ili neke manje poštene (Alpine, Kenwood...) budući da vidim da nemaš pojačalo... Ne zamaraj se sa odvojenim sistemima, pogotovo ne Sonyevim.
Pa nisam previše zahtjevan, ugl se puštaju cajke u autu. Imam sada u autu trenutno 4 Sonyjeva dvosistemca od 13 cm (u prednjim vratima i kod nosača police). Autoradio isto nije nešto, lijeva marka Evertone.
Mogao bi se raspitati na nekom forumu na kojem se ljudi bave tim stvarima...ne znam koliko ovdje ima ljudi koji se u to kuže. Ali po meni bi najprije trebao nabaviti neki dobar head unit...pa onda zvučnike. I eventualno pojačalo, ako budeš htio zvuk bez izobličenja na većoj glasnoći.
Stavio bih autoradio Pioneer DEH-4200SD. I na to bi stavio Sony Xplod odvojeni sistem zvučnika.