Gradski auto - do 100k kn?

poruka: 5
|
čitano: 3.041
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan

Pozdrav,

znam da je tema već dosta puta prožvakana, ali uskoro ćemo u obitelji gledati novi auto. Polovni ne želimo, odmah da preduhitrim.

Znači, 100k kn je limit, mislim da bi bilo idealno nekih 90ak-100 konja, 5 vrata i 6 brzina. Dizel ako je moguće.

Auto bi služio za gradsku vožnju uglavnom, par puta mjesečno na put od 200injak kilometara, i par puta godišnje za put od 1000 kilometara.

Što preporučujete?
Ja sam zapeo u 10 godina starim autima i stvarno se više ne tendim u novo, da sam znao da će se mjenjati auto ne bih prodavao Grande Punta Sport jer koliko vidim, taj auto je avion prema ovome što se nudi.

Kakva je situacija s Fordovim akcijama? Fiesta mi se svidjela zadnji put kad sam je vozio, novi model izlazi pa bi stari mogao biti na akciji...
Novi Swift mi je iskreno ružan, ali iz iskustva znam da su dosta kvalitetni.
Što je s korejcima, da li se tu složiti kakav korektan paket?

Garancija i servisna podrška su dosta bitni, uglavnom treba auto koji će ostati dugi niz godina u obitelji.

Preporučite nešto, odakle krenuti....

Hvala!

14 godina
neaktivan

Od korejaca Hyundai i10, top paket mu je malo iznad 100k, tocnije 107k, ima malo manje konja jedino 87, tesko je danas naci auto novi ispod 100, eventualno ako imas jos kojih 20ak tisuca vise mazdu 2

13 godina

Kia Rio definitivno. Ispod 100k kuna (ako ćeš full spec onda oko 110k), veći od gore spomenutog i10 (veličina Fieste, Pola, Clia...) i 7 godina garancije.

7 godina
neaktivan
Re: Gradski auto - do 100k kn?

Pitanje je presiroko, ali ajmo reci da si prosjecan vozac i da radis 15-20 tisuca km godisnje. Kia je dobar izbor, jer koliko sam cuo, nema vise ogranicenja na kilometre vezano uz garanciju, navodno garancija vrijedi 7 godina napravio ti 100 ili 300 tisuca km. Sad, ako ti nije bitno kako auto izgleda (o ukusima se ne raspravlja, ali meni ne izgleda) i ako ti nije bitan "brend" i naravno ako ti sluzi od tocke A do tocke B, onda je Kia super preporuka, prst u uho i vozi. Cuo sam takodjer da se u ovlasteni servis dodje promjenit samo zarulja jer su trajne i pouzdane. Skakljiva stvar 7-godisnje garancije je odrzavanje, a to znaci 7 godina odrzavanja u ovlastenom servisu kako bi ti jamstvo i dalje vrijedilo, sto znaci redovni servis oko 1000 kuna, dok npr. meni redovni servis na BMW E90 s popustom ne prelazi 380 kn, naravno ne u ovlastenom, zapravo kroz redovno odrzavanje i obvezu ovlastenog servisa u slucaju kvara koje garancija ne priznaje, placas nesto sto ce ti eventualno garancija pokriti. Nadalje, da potrosis kvacilo npr na tom autu opet ces platit skoro duplo vise nego da nemas garanciju, a imas pouzdanog majstora. I sad dolazim do pozitivne strane garancije, a to je pokvari ti se na auto npr na moru, ti imas garanciju, priznat ce ti ju i rijese kvar, ali opet auto ti se pokvario, bez auta si, ostavio te na cesti itd., zato je cilj kupit nesto kvalitetno sa ili bez garantnog papira jer ce neko s polovnim autom napravit vise km nego neko s novim jer je tad znao sta kupuje . Najcesca greska kod kupovine auta je sto laici usporedjuju cinjenice na papiru kao da se radi o racunalu, ali ovo je drugi svijet. Nadalje, postoje pravilnici kako i sta se uvazava u jamstvu, zato se ja te sedmogodisnje garancije ne bi drzao kao pijan plota. Uglavnom, moje misljenje je da s nekim japancem ne bi trebao pogrijesiti, pricam o manjim novim Toyotama ili Mazdama, omjer ulozenog i dobivenog sjajan. A moja osobna preporuka je rabljena BMW jedinica, zadnji pogon pa se mozes i malo zabavit uz sportsku voznju, dizelski motori N47 nakon 2010. nemaju vise tvornicku gresku sa lancem, rade abnormalne kilometraze za nikakvo ulaganje, naravno uz uvjet redovnog odrzavanja i normalnog koristenja, dijelova imas i na kiosku i ako naletis na neki u BMW premium selection prodajnoj mrezi dobijes i dvije godine garancije ili ako kupujes u Njemackoj prodajnoj mrezi mislim da svaki iz ovlastenog salona ima EuroPlus garanciju.

9 godina
neaktivan

Dugo nema nikakvog odgovora i vjerojatno si već kupio nešto, no svejedno: Peugeot 301 / Citroen C-Elysee.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice