Blokada motora? Gdje?

poruka: 14
|
čitano: 9.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Blokada motora?

Pozdrav,

dakle priča ide ovako. Moj bmw 518 stoji u prodaji već nekih godinu dana, ali kupaca nigdje. Stari je sebi kupio novi auto i ovaj je postao višak (ne trebaju nam 2 auta).

Ali pošto ću ja sada uskoro položiti, drugi auto će postati potreban. Stoga mi je ujak predložio da je najbolje staviti blokadu na bmw pa da ga ja mogu voziti.

On trenutno ima 125 kW, a zakonom mladi vozači smiju voziti aute s maksimalnom snagom od 80 kW (5 više nego po starom zakonu).

Pa me sada zanima ima li netko iskustva s ovim, i gdje bi se to moglo napraviti, te kakva je procedura oko toga što se tiče prometne itd...

Pomoć? :D

Hvala unaprijed.

Screw Apple...Windows rocks!
14 godina
neaktivan
Blokada motora? Gdje?

Joj ne znam kolko i papira moras nabavit, testova napravit, da to bude sve sluzbeno itd, mislim da je to skup pothvat.

13 godina
Re: Blokada motora?
demz kaže...

Pozdrav,

dakle priča ide ovako. Moj bmw 518 stoji u prodaji već nekih godinu dana, ali kupaca nigdje. Stari je sebi kupio novi auto i ovaj je postao višak (ne trebaju nam 2 auta).

Ali pošto ću ja sada uskoro položiti, drugi auto će postati potreban. Stoga mi je ujak predložio da je najbolje staviti blokadu na bmw pa da ga ja mogu voziti.

On trenutno ima 125 kW, a zakonom mladi vozači smiju voziti aute s maksimalnom snagom od 80 kW (5 više nego po starom zakonu).

Pa me sada zanima ima li netko iskustva s ovim, i gdje bi se to moglo napraviti, te kakva je procedura oko toga što se tiče prometne itd...

Pomoć? :D

Hvala unaprijed.

Bmw sa 125 kW na 80....huh dosta tesko i skupo.Cak i kada bi uspio,unistavao bi masinu "gusenjem".

Moj ti je savjet da niti ne pomisljas na takvu operaciju,jer bi te poprilicno dosta izaslo.Mada cak i mislim da ti je to u 518-ce Bmw-a nemoguce.

Bolje ti je da ga prodas i da kupis nesta drugo,mada ti Bmw jako izgubio na cjeni ovih dana!

Tesko,tesko!

15 godina
neaktivan
Blokada motora? Gdje?

ha bio je plan da ga prodamo i meni kupimo nesto slabije no nema kupaca uopce...

sad gledam na stranicama na tomicu da oni imaju x1 sa 105 kW sto mi se cini slabo za x1 i dosao sam do zakljucka da je bio na blokadi

a kolika je uopce mogucnost da mi policajci seru zbog toga ako vozim po ogranicenjima i ne divljam po cesti, tj da me uopce zaustave? :D

14 godina
neaktivan
Blokada motora? Gdje?

Nema pravila to za policiju zbilja.

Ne znam, pa ak nejde prodaja spusti cijenu i sta sad :D.

Bolje to nego da si stalno u prekrsaju.

16 godina
neaktivan
Blokada motora? Gdje?

Kod policije ćeš proći ako voziš stock auto i normalnog si ponašanja, ako te uhvate jer si vozio 60 u zoni 50, u 9 od 10 slučajeva će te pustiti ako se ne ponašaš bahato... Sigurno ćeš kad-tad pokupiti 1000kn kazne, ako naiđeš na nekog neraspoloženog ili jednostavno onog tko radi svoj posao kako piše, taj te neće ni pustiti doma u autu kojeg ne smiješ voziti nego ćeš ići kući pješke.

No sve je to nebitno zato što - ako sudjeluješ u prometnoj, kriv ti ili ne, osiguranje zaboravi zato što upravljaš autom kojim ne smiješ upravljati kao mladi vozač. I ja sam se raspitivao o tome i iako je to polufunkcionalan zakon (jer 150 možeš voziti i sa autom od 80KS, a oni koji žele voziti 100 po gradu će to raditi neovisno što voze), bolje ga se držati i uzeti nešto do 110KS, nije da je ponuda nepostojeća.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
17 godina
neaktivan
Re: Blokada motora? Gdje?
demz kaže...

ha bio je plan da ga prodamo i meni kupimo nesto slabije no nema kupaca uopce...

sad gledam na stranicama na tomicu da oni imaju x1 sa 105 kW sto mi se cini slabo za x1 i dosao sam do zakljucka da je bio na blokadi

a kolika je uopce mogucnost da mi policajci seru zbog toga ako vozim po ogranicenjima i ne divljam po cesti, tj da me uopce zaustave? :D

Na nekim rutinskim kontrolama zaustavljaju i provjeravaju sve, doživio više puta.

14 godina
Blokada motora? Gdje?

1. BMW 518i sa 125 kw ne postoji

2. ako si rođen 1985 kao sto piše u profilu, taj zakon za tebe ne vrijedi

12 godina
protjeran
Blokada motora? Gdje?

za kolko ga prodajes

16 godina
neaktivan
Blokada motora? Gdje?

Svakih godinu dana se možeš žalit da nemaš prihoda, bla bla, i u 90% slučajeva prođe. A ako je blokada motora više od 1000kn, a koliko se vidi iz postova moguće da je i dosta više uz usputno klanje motora, ne isplati se jer teško da će te zaustaviti (i još naplatiti) kaznu više puta godišnje sljedećih par godina dok ne budeš mogao voziti, pa ti na kraju isplativije i platit tu jednu ili dvije eventualne kazne, nego vozit auto na pola snage. Ako već nemaš 24 u kojem slučaju možeš vozit što god hoćeš. Kako god, glup zakon. 

15 godina
neaktivan
overhe4t kaže...

1. BMW 518i sa 125 kw ne postoji

2. ako si rođen 1985 kao sto piše u profilu, taj zakon za tebe ne vrijedi

520i* ispravak

ako pitam za blokadu motora ocito nemam toliko godina...

ako ne zelis pomoci molim te nemoj napadati

hvala

prodajem ga za 9.999,99 €

vise info na pp :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 21:17 (demz).
14 godina
Blokada motora? Gdje?

lol ne napadam te, neznam kako bi se uopće smanjilo snagu na tom motoru

samo kad bi na takvom autu mase 1500+ kg smanjio snagu sa 125 na 80 kW u kombinaciji sa istim mjenjačem predviđenim za 125 kW, ubrzanje od 0 do 100 km/h bi se mjerilo kalendarom {#}

12 godina
protjeran
Blokada motora? Gdje?

Bi li se moglo auto odvuci u ovlasteni servis i tako smanjiti snagu.Da li je potrebno atestirati ili nesto drugo.Posto sva novija auta imaju elektroniku kojom se upravlja snagom motora.Kako se snaga moze elektronski povecati(popularno u narodu zvano cipiranje,odnosno stavljanje novog firmwarea u ECU) tako bi se mogla i smanjiti.

He he zamisli imas veyrona i "smanjis" mu snagu na 105 konja.I zaustavi te murija,i taman misli da ti pukne kaznu kad ono 80kw u prometnoj.Taj izraz lica bi bio neprocjenjiv.

The world is just illusion
15 godina
T-55 kaže...

He he zamisli imas veyrona i "smanjis" mu snagu na 105 konja.I zaustavi te murija,i taman misli da ti pukne kaznu kad ono 80kw u prometnoj.Taj izraz lica bi bio neprocjenjiv.

1. Grijeh i pomisliti na tako nesto :)

2. One koji imaju Veyrona murija ne zaustavlja..

Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice