Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.512.389
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

bzvz onda {#}

kod mene normalno radi.....
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

E sad si idem prepumpat gume iz ovih stopa, *ebo ih 2.4 kod Vulkanizera, ide to na 2.6, 2.7! {#} Min! Naravno, postoji mogućnost pošto su samo 195/65 kod mene, da izletim iz zavoja pri 150 na autoputu ovo ljeto no - 1. koji kreten vozi 150 u zavoju 2. biraj - jače napumpane gume, slabiji otpor = manja potrošnja, slabiji kontakt gume s površinom, veće šanse za slipiti se negdje. {#}{#}

Faith divides us. Death unites us.
15 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

To je ok, vidio sam ja i pumpanje na 3 bara, samo jedan problem koji nije toliko očit je da se guma onda troši po sredini, time joj dosta skratiš koristan rok trajanja. Na mom autu se preporuča 2.3/2.0, ja stavim na 2.45/2.15, sasvim dovoljno.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
Re: Vaš Auto Snova
thedream kaže...

E sad si idem prepumpat gume iz ovih stopa, *ebo ih 2.4 kod Vulkanizera, ide to na 2.6, 2.7! {#} Min! Naravno, postoji mogućnost pošto su samo 195/65 kod mene, da izletim iz zavoja pri 150 na autoputu ovo ljeto no - 1. koji kreten vozi 150 u zavoju 2. biraj - jače napumpane gume, slabiji otpor = manja potrošnja, slabiji kontakt gume s površinom, veće šanse za slipiti se negdje. {#}{#}

195/65 R15 npr kod Peugeota se pumpaju 2.4 sve četiri gume.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Nikada nisam cijelu priču ulovio do kraja, mnogi vulkanizeri oprečno, po meni bar, govore - neki da je premali tlak = slabijem kontaktu s površinom, većem trošenju, potrošnji goriva, itd., dok drugi upozoravaju ako je guma uska, i nije niskoprofilna, da prepumpavanje može biti i fatalno = izletavanje zbog opet - slabijeg kontakta, proklizavanje itd.

Sad ti budi pametan, ali generalno za našu klasu auta mislim da se sa 2.4-2.6 ne može fulati, ovisno o teretu i uvjetima na cesti. Ljeti sa prtljagom i 2 ljudi unutra, ja bi to na 2.6 svakako stavio. Sve 4. Ili kombo 2.6 i 2.4.

15 godina
neaktivan
Ziga kaže...
thedream kaže...

195/65 R15 npr kod Peugeota se pumpaju 2.4 sve četiri gume.

Kužim, kod mene je isto tako sad, no iz iskustva posljednjih 5-6g. koliko imam auto, zaista sam spustio potrošnju podizanjem na 2.6, a kod vulkanizera, Bračun, prije 2tj. - još mi tip kaže, oho pa vidi kako su gume su super stanju (a 4g. imaju), kaže - super ravnomjerno trošene, dapače još ovu, čak i iduću sezonu. {#}{#}

A ja na 2.6 umjesto 2.4, pa ti vidi. Luda kuća.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 13:20 (thedream).
17 godina
Vaš Auto Snova

Ja na oba auta pumpam na 2.3, na Stilu su 205/55/16, a na alfi 215/45/17... 

To mi se čini nekak optimalno, a i svaki put kad preuzmem auto od vulkanizera gume su tak napumpane...

BTW, ako se guma previše napumpa, onda se troši po sredini, a ako se premalo napumpa, onda se troši po rubovima. Svaka guma bi na sebi trebala imati napisano na kolko se pumpa, i toga bi se trebalo držati...

PC RULES!!!
15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Dobro pa G-power nije preseravanje...

Mislim, G-power tjunira afto sa 800KS i 800Nm i to nije preseravanje, preseravanje je Brabus sa 1000Nm...

Btw, zadnji C63 Black ti spali gume za nekoliko krugova tako da nije baš za neku dužu vožnju {#}

Hahaha BTW Brabus Rocket - 1420 Nm, Brabus sl65 - 1420 Nm, Brabus c63 coupe - 1420 Nm ...

Evo jedan video gdje Clarkson vozi starijeg Sl-a kojem su morali samanjit okretni moment jer jednostavno bio prejak za cestu. E pa to ti je 800 Nm i auto je za k***c sto se staze tice, sad zamisli kakvo je tek dubre novi Brabus Sl sa 620 Nm vise :D Ovaj ima vrijeme ispod M5 sto je smijesno ...

15 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Alfa je na jedino pravo gorivo - benzin {#}

{#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

M5 e39  {#}

17 godina
Vaš Auto Snova

Umro Carroll Shelby. Otisla legenda automobilizma...

R.I.P.

Truth in engineering.
13 godina
neaktivan
gamer xt kaže...

M5 e39  {#}

najbolji bmw-i ikad su mi bmw 3 e46,bmw 3 e30 i bmw 5 e60{#}

15 godina
neaktivan

meni najvise nedostaje V10 vristeci atmosferski motor iz M5 e60 modela {#}

15 godina
Vaš Auto Snova

Uff.. Napravio danas jednu rutu biciklom, kad ono pored mene odjednom prođe kolona od nekih 20-ak automobila. Mislim da su sve Engleska auta. Uglavnom stara auta iz 60ih i 70ih. Bilo je tu Jaguara, TVR-a, par Bentleya itd. Svaki je na sebi imao naljepnicu sa brojem.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
15 godina
neaktivan
gamer xt kaže...

Da, slušao si ga svaki dan.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
17 godina
Slash 666 kaže...
gamer xt kaže...

dok ga nije strovalio u standardnu grabu :)

Truth in engineering.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Da li itko zna što može biti uzor lošeg rada brisača? Gumice su nove, stavljene prije mjesec dana, i uvijek u jednom prolazu obriše, a u drugom zamrlja.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
16 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Da li itko zna što može biti uzor lošeg rada brisača? Gumice su nove, stavljene prije mjesec dana, i uvijek u jednom prolazu obriše, a u drugom zamrlja.

fulao si temu, tu se samo priča o superiornosti golfova i benzinskih motora{#}

kod mene normalno radi.....
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 17:50 (cekpi).
17 godina
Vaš Auto Snova
Pa ne bas,ali naslov "vas auto snova" ipak nekako neide uistu recenicu sa losim gumicama brisaca.
16 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Pa ne bas,ali naslov "vas auto snova" ipak nekako neide uistu recenicu sa losim gumicama brisaca.

A vidiš i sam da se priča o svemu, ne ide baš ni Golf 3 među aute snova {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Prepolovi krumpir, i njime dobro prođi metlice 10min, onda opet probaj. Da li packa i struže..

17 godina
Vaš Auto Snova

Danas sam cijelo popodne ležao pod Alfom, stavljao sam zadnji protočni lonac koji sam imao doma...

Od prije su izvađeni svi katovi van, sad je stavljen i zadnji protočni lonac, zvuk je odličan, pas je pobjegao u kučicu kad sam turirao {#}

Probao sam snimiti zvuk, al auto je pod limenim krovom a kiša pada pa se jako loše čuje, budem snimio kad se vrijeme popravi.

Uglavnom, ja sam prezadovoljan... {#}

PC RULES!!!
16 godina
mika2210 kaže...

Danas sam cijelo popodne ležao pod Alfom, stavljao sam zadnji protočni lonac koji sam imao doma...

Od prije su izvađeni svi katovi van, sad je stavljen i zadnji protočni lonac, zvuk je odličan, pas je pobjegao u kučicu kad sam turirao {#}

Probao sam snimiti zvuk, al auto je pod limenim krovom a kiša pada pa se jako loše čuje, budem snimio kad se vrijeme popravi.

Uglavnom, ja sam prezadovoljan... {#}

Znaci pas ti je neka tetkica {#} Salim se

Nothing lasts forever
15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...
gamer xt kaže...

Ja sam se imao priliku i provozat u tom autu, pa da, mogu rec da ce mi nedostajat taj zvuk!

Inace to nije auto koji se svaki dan vida na cesti... ili ga ti mozda vidas {#}

16 godina
neaktivan
gamer xt kaže...

Ja sam se imao priliku i provozat u tom autu, pa da, mogu rec da ce mi nedostajat taj zvuk!

Inace to nije auto koji se svaki dan vida na cesti... ili ga ti mozda vidas {#}

Ja ga vidim svako malo, tj. svaki put kad idem bajkom na Marjan.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Super za tebe.

16 godina
neaktivan
gamer xt kaže...

Super za tebe.

17 godina
Mitsuoka kaže...
overhaul kaže...

A vidiš i sam da se priča o svemu, ne ide baš ni Golf 3 među aute snova {#}

aaa pusti, meni je kad sam položio i skupljao pare san bio golf jedinica GTi. No onda se skupilo neš

i ćaća dodao, pa se kupilo opaku pilu: novu(!) ladu samaru. Jer je stari bio gazda i reko najbolji auto

je novi auto. Moš mislit. Sjećam se da je toj samari u kuloarima krilatica za kupnju bila da je rađena

u suradnji sa Poscheom {#}. Na kraju sam ju imo "čast" vozit (i sramotit se kad mi se gasila pri kretanju)
za vikende ili večernje izlaske.
Ajde dobro je da je bila taki kramp, da nisam mogao liječit hormonalni disbalans

naganjanjem {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice