Može li mi netko objasniti kako funkcionira auto osiguranje? Ako ja imam nesreću i nisam kriv, ja se naplaćujem od osiguranja osobe koja je kriva, stoga izbor mog auto osiguranja tu ne igra nikakvu ulogu? Onda mi se isplati svake godine uzeti ono najjeftinije?
U pravilu da, osim u nekim specifičnim situacijama - sudar s neosiguranim vozilom/pješakom/biciklistom/da ne idem u detalje, ili u krajnje nezgodnoj varijanti - sudar sa vozilom osiguranim u istim osiguranju pa se uvjeriš na teži način kakav si šrot platio sebi za osigurat svoje vozilo :D
Generalno, zakon o osiguranju je vrlo dobro uređen, tako da su ponajveće mane manjih i jeftinijih osiguranja nedostatak procjenitelja, pa ga moraš dugo čekat, loša ili nedovoljna pravna služba u rješavanju odštetnih zahtjeva, nedostatak partnerskih autoservisa/limara koje surađuju s 'malima'.
A i razlike u cijeni nisu toliko značajne da bi sad zbog 20-30€ godišnje baš morao ić na neku lošiju opciju. Gledaj si svakako onda barem uzet dopunska osiguranja koja su vrlo smislena i logična kod nas - zaštita stečenog bonusa i pomoć na cesti. To su 2 najčešće a bome i najpotrebnije doplate kod nas.