Pozdrav, molim vas za preporuku cjelogodišnje gume za osobni automobil u dimenzijama 195/60/15. Radi se o manjem osobnom vozilu, vožnja pretežito grad uz par puta godišnje duži put na more ili na viksu. Hvala!
Auti - ultimativna tema
- poruka: 78.562
- |
- čitano: 15.910.714
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
ne znam za cx-3, ali na mazdi 3 model iz 2014, auto je 2018ta sam upgradeao (ona stara verzija infotaimenta). Ako ces morati to raditi slobodno se javi pa ti opisem postupak (treba vjv update firmwarea i taj "modul" koji mozes naruciti sa Amazona).
ma neću ništa HW upgrejdati, samo SW, na ver 74...
onaj lik, ASH8 s CX-3 foruma mi se javio i skinuo sam update, prvo na v 71, pa na zadnju
znam da je gadan update, bez upaljenog stroja, treba 50 min. pržiti jedan, pa drugi...
Pozdrav,
imate saznanja koje su slabe točke Mazde CX-3, 1.5 Diesel?
Godište je 2017, koje je uz 2016 najpouzdanije, a s ispeglanim početnim greškicama?
može li se MZD infotanment samo softverski unaprijediti da podržava Android Auto, može i žicom ?
Mazda dizel se ne kupuje, osim ako ne radis 50tkm godisnje...
koliko znam android auto zahtjeva hw upgrade, na mazdi 3 nije bilo tako komplicirano
Pozdrav,
imate saznanja koje su slabe točke Mazde CX-3, 1.5 Diesel?
Godište je 2017, koje je uz 2016 najpouzdanije, a s ispeglanim početnim greškicama?
može li se MZD infotanment samo softverski unaprijediti da podržava Android Auto, može i žicom ?
Mazda dizel se ne kupuje, osim ako ne radis 50tkm godisnje...
pajdaš je uzeo baš ciljano da nema Ad Bluea, i stroj je OK, samo da, mislim da se on neće baš navoziti, to mu je više "vatrogasni" auto...
dok se ne zavši DE priča i ne dotjera nekaj jače za na dulje staze, a ova ide u prodaju onda...
Pitanje za upućeniju ekipu: na autu mi izbacuje da je vrijeme zamjene zadnjih pločica (interval), a majstor kažu da su ok i da ne treba još mijenjati. Probao sam ponišiti na BC, ali ne da mi (BMW). Hoće me rušit na tehničkom zbog toga ili će ipak ići provjeriti realno stanje kočnica?
Pitanje za upućeniju ekipu: na autu mi izbacuje da je vrijeme zamjene zadnjih pločica (interval), a majstor kažu da su ok i da ne treba još mijenjati. Probao sam ponišiti na BC, ali ne da mi (BMW). Hoće me rušit na tehničkom zbog toga ili će ipak ići provjeriti realno stanje kočnica?
očito su istrošeni senzori na pločicama. Možda su ih napravili tako da pokazuje da su gotove dok su još dosta debele kako bi više zarađivali na servisima. Ti si možda i poništio na BC, ali je komp odmah opet dobio signal da su istrošene. Možeš promijeniti samo senzore, ali ne isplati se gnjaviti s tim, promijeni pločice i miran si, bar to nije skupo. Hoće li te rušiti zbog toga? Može (to mu je dovoljan razlog) ali ne mora, ovisi na kakvog ispitavača naletiš.
Ajmo isto ovako, koliko hrvata ima auto od 2 tone i 300ks (ne bi rekao ni 1%) znači karikiraš, totalno nebitna usporedba koja nema veze sa stvarnosti. Imam Nissan Qashqai od 130ks i to je to, moj auto je realna usporedba, a ovo tvoje nije.
Conti ima odlične gume, uvijek u top 3 i gume drže moj SUV u zavoju kao da je na šinama (pa i na mokroj cesti).
Svaki iole novi auto C segmenta ima preko 1300kg. Pa BMW 318i ima 1600kg sa 180ks, a to je recimo jako prodavan auto u HR. Dakle 2 tone i 300ks nije nikakva filozofija, svi noviji auti, pogotovo hibridi imaju oko 1500kg. Uleti u D segment i vidjet ces blizu 2t.
Prije nego se upustimo u bespotrebnu raspravu, zadnjih 20 ak godina prosjecna tezina auta je porasla barem 25-30%: https://www.motor1.com/news/725359/average-weight-new-cars/ Tako da doci do 2 tone tezine nije wow, to je buducnost. O EV da ne pricamo.
Za kolegu koji prica o revolucijama kotaca nemam rijeci.
Evo i nase prinove, vec nekih 2 tjedna od preuzimanja.
Jos uvijek se razradjuje motor, pa ne znam kako ide. Budemo vidjeli za koji tjedan
Inace krcata opremom i raznoraznim sustavima, treba tjedan dana proucavati upute da se skuzi kako se auto koristi.
Cupra Terramar 2.0 TSI 204KS DSG 4Drive
Ja sam duze vremena lurkao da uvezem neki Jahreswagen BMW 128Ti ili BMW M135i, ali zakonita zapizdila da bi ona SUV (zensko, jel') i na kraju mi se vise nije dalo boriti, pa popustio
zanimljiv auto, katastrofa felge
kakva je kvaliteta izrade unutrašnjosti?
i zašto baš njega? to je već količina novca za koju ima puno izbora, pa me zanima razmišljanje iza odluke
pa felge su u skladu,kao logo :) meni su bas super
a koliko si platio auto?
Ovako konfiguriran, 43.5k nakon popusta.
Zasto bas to?
Zena je htjela SUV, Tiguan ili Skoda se ne moze dobiti sa tim motorom, BMW X1 je u sasvim drugom cjenovnom svemiru, dizel otpada iz price, a 1.5 TSI mi ipak djeluje premalo za tu tezinu.
Ostali mi nikako ne izgledaju po mom ukusu. SUV mi ionako nije bio bas prvi izbor, ali ako mora biti onda da mi se bar svidja i da mi po mehanici odgovara.
I dobro izgleda, krcat opremom, motor taman kako treba biti...
Unutra je kvalitetna izrada, nema nikakvih cvrcaka ili skripanja, a materijali su ugodni na dodir.
Zbog DCC sustava je jako udoban, a ako se zeli moze se podesiti i na dosta tvrdi sportski ovjes.
Koja ti je potrošnja u različitim režimima - osobito ako imaš malo dulje do posla?
Evo i nase prinove, vec nekih 2 tjedna od preuzimanja.
Jos uvijek se razradjuje motor, pa ne znam kako ide. Budemo vidjeli za koji tjedan
Inace krcata opremom i raznoraznim sustavima, treba tjedan dana proucavati upute da se skuzi kako se auto koristi.
Cupra Terramar 2.0 TSI 204KS DSG 4Drive
Ja sam duze vremena lurkao da uvezem neki Jahreswagen BMW 128Ti ili BMW M135i, ali zakonita zapizdila da bi ona SUV (zensko, jel') i na kraju mi se vise nije dalo boriti, pa popustio
Izgleda dobro, nije generic suv kao VW, Škoda, Hyunday...
Koja ti je potrošnja u različitim režimima - osobito ako imaš malo dulje do posla?
Trenutno se razradjuje, pa potrosnja jos nije "konacna".
Vecina voznje bas gusta gradska voznja kroz skoro cijeli ZG, na posao i s posla, prosjecna potrosnja 11,5l/100km. To je po kompjuteru, nisam mjerio da napunim full tank, pa vozim, pa opet full tank.
To je nekih 600-650km zadnjih.
vjerojatno bi meni bila ispod 8 l, jer je EA288 i DSG dobro uštimana kombinacija (ja tučem 2x 45 km dnevno do posla i natrag, lokalne ceste, kroz 2 sela i gradić prolazim, to je cca četvrtina puta)...
P.S: hvala na infu, nek te dobro služi i puno bolje izgleda od novog Tiguana...
Vecina voznje bas gusta gradska voznja kroz skoro cijeli ZG, na posao i s posla, prosjecna potrosnja 11,5l/100km. To je po kompjuteru, nisam mjerio da napunim full tank, pa vozim, pa opet full tank.
Benzinac, 4x4, 150kw, suv 1850kg - to je normalna potrosnja.
Nece to ici nize, a i ne treba. Pusti price po forumima da benzinci trose kao dizeli 5 litara. To su price i nista vise.
Benzinac, 4x4, 150kw, suv 1850kg - to je normalna potrosnja.
Nece to ici nize, a i ne treba. Pusti price po forumima da benzinci trose kao dizeli 5 litara. To su price i nista vise.
Nisam ni ocekivao manje.
Imam i Opel Astru 1.4 Turbo, 150KS automatik, isti rezim voznje cca. 9-10l/100km.
Tako da Cupra moze samo vise
53kmh prosjecna brzina, to je super za potrosnju.
U ZG gradskom prometu ako uhvatis preko 20kmh to je super
Evo malo gradske (Osijek) i međugradske otvorene, uvijek ide ispod 5. G30 520d, comfort mode, nikakav eco.
za to stvarno mora biti laganica od vožnje i kontinuirana brzina bez puno ubrzavanja/usporavanja.
pa felge su u skladu,kao logo :) meni su bas super
U skladu su, to se slažem, ali mi se nekako ne sviđaju, ne znam, čudne su. No to je subjektivno, svakome su neke druge top, bitno da su odlične onome čiji je auto, a to što mi ostali drobimo gluposti je nebitno U svakom slučaju fora auto izgleda, plus novi je, nema se što zamjeriti
Evo malo gradske (Osijek) i međugradske otvorene, uvijek ide ispod 5. G30 520d, comfort mode, nikakav eco.
za to stvarno mora biti laganica od vožnje i kontinuirana brzina bez puno ubrzavanja/usporavanja.
Pa da, većinom vozim otvorenu cestu, kad vozim do 100, potrošnja uvijek ispod 5, bez previše opreza.. na autoputu poraste naravno kao i u gradu, ali i dalje sam prezadovoljan, mjerio sam od točenja do točenja i board je u deci točan.
Na Mazdi 6 2.0D iz 2003 sam imao Conti PC6, gume su bile top po kiši. Onda sam ih kupio i za Mazdu 6 G165 iz 2017, manje momenta jerbo atmosferac i na njoj su mi gume bile katastrofa. Čim bi pala kiša ja na semaforu nisam mogao krenut bez šlajdranja, ono krenem normalno i 9 od 10 autiju me ostavi na semaforu, bez ganjanja, svi krećemo normalno al ja moram krenut prvih 10 metara ko da guram auto. Sad na CX5 imam Kumho Ecsta i gume su odlične i na suhom i po kiši. Možda sad i auto bolje drži cestu jer je awd al zadovoljan sam.
Edit : btw evo potrošnja moje CX5 G194 AWD u petak, vožnja od Plodina u Strmcu do Citya u koloni, cca 45-50 minuta. Inače sam ak se potrudim na 12,2-12,5 al ovih 20l za tu vožnju đizs.. Da barem ima veći tank, da mogu napravit 500km s punim bilo bi lijepo.

Na Mazdi 6 2.0D iz 2003 sam imao Conti PC6, gume su bile top po kiši. Onda sam ih kupio i za Mazdu 6 G165 iz 2017, manje momenta jerbo atmosferac i na njoj su mi gume bile katastrofa. Čim bi pala kiša ja na semaforu nisam mogao krenut bez šlajdranja, ono krenem normalno i 9 od 10 autiju me ostavi na semaforu, bez ganjanja, svi krećemo normalno al ja moram krenut prvih 10 metara ko da guram auto. Sad na CX5 imam Kumho Ecsta i gume su odlične i na suhom i po kiši. Možda sad i auto bolje drži cestu jer je awd al zadovoljan sam.
Edit : btw evo potrošnja moje CX5 G194 AWD u petak, vožnja od Plodina u Strmcu do Citya u koloni, cca 45-50 minuta. Inače sam ak se potrudim na 12,2-12,5 al ovih 20l za tu vožnju đizs.. Da barem ima veći tank, da mogu napravit 500km s punim bilo bi lijepo.
I ja sam iznenaden tim kumho gumama, 225 40 18 po cca 60e nove kupis na njuskalu, bagatela i lijepo hendlaju 400 nm momenta, za obicni puk skroz oke..
Ja sam na Focusu 140ks imao PC7, nove stavio, i meni su gume bile smeće, konstantno proklizavanje, prethodne Dunlop Sport BlueResponse su bile pet puta bolje gume. Ali kada to nekome pričaš ne ti nisi normalan kako continental može biti loš bla bla
Meni su proklizivale Michelin Primacy 4 tako da... nove isto bile, prodao ih isto. Sada imam PC6 i nemam tih problema.
uff ovo je bas opako
ja inace svoj V8 uspijem drzat na 12-12.5L po Minhenu al prosli tjedan u Zagrebu i drkarenja po semaforima je islo na 14.5L (uglavnom branimirova, maksimirska i vukovarska).
autocesta od Minhena do Slavonije i onda nazad do Zg i opet do Minhena je prosjek 10.7L, brzina plus ~5kmh na ogranicenje.
bas me zanima razlika kad metnem ljetne gume u petak (ako je i bude uopce)
meni su zimske na ljetne donijele opet pad potrošnje s 7.1 na 6.4 l/100km, s tendencijom pada još deci, dva ...
Hankookice W330 98 V XL na Continental Premium Contact 6 obje u istoj dimenziji 235/45 R18...
nemam ni najmanje zamjerki na držanje ceste, osim na vodeni klin, ali to je više do moje brzine, a Hankookice su i malo glasnije (ne po decibelaži toliko koliko po frekvenciji, čujnosti)...