dakle nabavio bi si doticni av receiver pa me zanima jel to ok izbor,do sad sam imao kenwood krf-v7050d pa mi je fakat lose zvucao od pocetka kad sam ga donio doma,
hoce li ovaj pokazati bolje zvukovno rjesenje u stereu i opcenito o zvucnoj slici...
zvucnici su igri ovi: standfloor KEF IQ90
centar je wharfedale diamond 10.cm
zadnji su wharfedale diamond 10.sr
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kupi neki od yamahe. yamaha ima dobar omjer uloženo/dobivno i zvuk ti bude dobar il ak očeš malo više para dati uzmi marantz
dakle nabavio bi si doticni av receiver pa me zanima jel to ok izbor,do sad sam imao kenwood krf-v7050d pa mi je fakat lose zvucao od pocetka kad sam ga donio doma,
hoce li ovaj pokazati bolje zvukovno rjesenje u stereu i opcenito o zvucnoj slici...
zvucnici su igri ovi: standfloor KEF IQ90
centar je wharfedale diamond 10.cm
zadnji su wharfedale diamond 10.sr
Prilicno subjektivna kategorija. Ja sam recimo zadovoljan sa vsx520, a sve u kompletu mi ne košta kao dva tvoja zvučnika. Probaj negdje poslušati sam, iako i prostor igra ulogu, pusti preporuke. Nije važno što netko misli ni koliko nešto košta nego koliko si TI zadovoljan.
hvala na odgovorima,nego jos jedno pitanje za bi wiring sto se tice recivera i zvucnika, zna li tko ili je slusao neke zvucnike koji bi u stereu dali izrazito cvrst udar bass-a, tipa kao sto imaju one micro linije,cuo sam jednu panasonic i nemoze ic daleko sa glasnocama
ali na nizim razinama ima bas strasno jak udar bass-a,s obzirom na moje kef zvucnike koji ipak imaju mekaniji bass kod slusanja
zvucnici do nekih 1000-1500kn koji bi bili spojeni kao drugi dok slusam neku zobalicu ili techno.
U linijama su zvučnici uglavnom tunirani tako da imaju taj masniji bass. No ne može ih se previše pojačati jer počnu krčati. Sličan efekt možeš postići i sa time što imaš samo sa ekvilajzerom smanji više frekvencije (nemoj pojačavati niže, smanji više). Ako ni to ne pomogne onda gledaj neke zvučnike sa minimum 6.5" bass membranom u BR kutiji.
Bas će ti biti jači ako zvučnike staviš uz zid, ili u kut sobe. No bit će više boomy. Ovisi što voliš.
No opet, može ti ovisiti i o prostoriji. U nekim sobama je nemoguće dobiti pristojan bass bez ogromne potrebe za snagom. Iz iskustva...
A možeš i uz te koje imaš spojiti neki sub da popuni bass područje.