uzeo bi si philipsov portable DVD player iz USA. biti ce zakljucan na regiju1. vec sam trazio po forumima vezamim za ovu tematiku kod za otkljucavanje ali ga izgleda nema. postoji li koji drugi nacin otkljucavanja playera osim ukucavanja koda-vrijedi li ga odnijeti kod elektricara, hoci li mi on moci pomoci. hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nema električar tu šta napraviti, možda s dovoljno velikim čekičem da mu objasni 'ko je gazda.
Svi su dvd playeri isti; lockanje na određenu regiju je isključivo software-ski upisano u neki čip u playeru.
Jedino što možeš je pronaći na netu objašnjenje za ulaz u service mode tog modela ako postoji, a ako ne onda isključivo s service dvd-om tog playera.
service DVD - molio bih nekoga da mi pojasni sta je servise DVD
a kuzim da elektricar osim cekica ne moze nista, mislio sam da li ima kakav "elektricar" koji softwerski otkljucava regije
Napraviš backup DVD-a i sa DVDShrinkom ga zaključaš na koju god hoćeš regiju...
Service disk (nije nužno da je dvd može biti i cd) je disk koji proizvođač uređaja isporučuje ovlaštenim serviserima dvd uređaja a namjena mu je namještanje i ostalih postavki koje player/recorder ima, a koje nije moguće namjestiti iz korisničkog sučelja pa tako i lockanje na određene regije.
Ubaciš taj disk a dvd ode u service mode.
E sad gdje bi to nabavio, probaj preko net-a po modelu dvd-a, ili kod domaćeg zastupnika - servisera ako ga ima ili oglasnik, pa ovi što krekaju ovo i ono.
znaci napravim beckup playera na HDD i tamo ga shrinkam na regiju koju hocu. ako to ne upali potraziti cu service disk. uglavnom je moguce promjeniti regiju, to mi je preduvjet da uzmem taj player. hvala na odgovorima, mozda se javim kad dodje player
Možda si napravio samo lapsus u pisanju, ali ipak...
Ne radiš backup playera, nego backup DVD filma (na način da DVD Shrinkom uklanjaš oznaku regije na kopiji samog filma), i, osim toga, bojim se da ćeš jako teško naći service DVD, pa da na playeru promijeniš regiju. Probaj prije malo pročačkati po internetu (npr. www.videohelp.com), možda postoji neki kod (da player prebaciš u region-free mod).
trazio sam vec vani po forumima i nisam nasao kod za otkljucavanje regije, nasao sam na 1000 kodova ali za ovaj player nema:
Philips Magnavox MPD835 Portable DVD Player
bi to znacilo da se nece moci otkljucati?!? ima ljudi koji to rade? mozda neko s foruma da se javi. hvala