Dvd vs blu-ray player

poruka: 17
|
čitano: 11.362
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dvd vs blu-ray player

Pozdravljam sve clanove foruma i imam jedno pitanje. Nedavno sam si kupio novi tv, sony 32bx400, televizor je full hd i sada me zanima sljedece! S obzirom da imam povecu kolekciju filmova na dvd medijima, u divx formatu, u dilemi sam dali da uzmem nekakav bolji dvd player sa hdmi izlazom i opcijom upscalinga na 1080p ili blu-ray player?  Kako izgleda prosjecan divx film na full hd tv-u pusten preko takvog dvd-a? Recimo ovaj model. Tako nesto bi mi bilo jeftinije od blu-ray playera, premda znam da je njegova velika prednost sto moze citati mp4 i mkv formate u kojima dolazi vecina hd filmova, za razliku od dvd-a koji to nemoze. Sad, vjerojatno ce netko reci pa uzmi si media player, medutim problem je taj sto mi je brzina downloada , 2Mbits, tako da mi filmovi velikog kapaciteta padaju u vodu{#}.

Optima Telekom 2.048/256 kbps - Bnet Total Tv 2x

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Dvd vs blu-ray player

Svakako uzmi uredaj koji ima HDMI izlaz sa upscalingom. Blu-Ray je elasticniji sto se tice citanja raznih formata i koliko vidim Sony BD playeri imaju mogucnost prikazivanja divxhd na usb-u sto ce reci moze prikazati divx-e koji koji su kodirani na vecoj reozluciji.

Definitivno uzmi blu-ray, po mogucnosti Sony sa DLNA. Uz to dobijas Bravia Sync (jedan daljinski za sve)

[edit]

Ah da. Zaboravio sam ti reci kako izgledaju divix na full hd tv-u. Izgledaju onoliko dobro koliko su i kodiran. Ako tebe brine sto nisu iznad 720x576 onda razloga za briigu nema., TV   ih uredno poveca bez pri tom da se vide artefakti.

Sad, naravno...ako gledas divx-e od pre 3-4 godine koji su velicine 700 do 800 Mb (da stanu na CD0 onda nemozes ocekivati cuda. Uglavnom na tvoju velicinu TV-a neces imati problema.

A nemam ni ja sa svojim Sony TV-ima (40EX500 i 40EX710)

The perfect OS, MS-DOS! No patches, no root exploits for almost 30 years.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 16:35 (Lazarus Long).
14 godina
neaktivan
Dvd vs blu-ray player

definitivno uzmi blu ray.....

sony ako se hoces rijesit jednog daljinskog s bravia sync-om....

doduse...LG blu ray playeri imaju fantasticnu kvalitetu upscalinga.....bolju od mnogih sony-a.....i imaju dlna i imaju usb i kostaju manje od 1000kn......

ipak...sa sony-em dobijas kvalitetniju podrsku....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Dvd vs blu-ray player

puste sve to i novce uloži u media player (sa LAN priključkom možeš rabljene kupiti od 400 kn). ionako si na netu, skini si filmove u .mkv formatu (već og 2.2 GB pa naviše) i tek onda ćeš imati sliku kakva dolikuje takvom TVu...

ili bar odi do nekoga ko ima to da vidiš na što mislim.

EDIT: bez obzira na to što imaš "samo" 2MB/s skidanje će biti solidno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 21:02 (smirnoff).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Svakako uzmi uredaj koji ima HDMI izlaz sa upscalingom. Blu-Ray je elasticniji sto se tice citanja raznih formata i koliko vidim Sony BD playeri imaju mogucnost prikazivanja divxhd na usb-u sto ce reci moze prikazati divx-e koji koji su kodirani na vecoj reozluciji.

Definitivno uzmi blu-ray, po mogucnosti Sony sa DLNA. Uz to dobijas Bravia Sync (jedan daljinski za sve)

[edit]

Ah da. Zaboravio sam ti reci kako izgledaju divix na full hd tv-u. Izgledaju onoliko dobro koliko su i kodiran. Ako tebe brine sto nisu iznad 720x576 onda razloga za briigu nema., TV   ih uredno poveca bez pri tom da se vide artefakti.

Sad, naravno...ako gledas divx-e od pre 3-4 godine koji su velicine 700 do 800 Mb (da stanu na CD0 onda nemozes ocekivati cuda. Uglavnom na tvoju velicinu TV-a neces imati problema.

A nemam ni ja sa svojim Sony TV-ima (40EX500 i 40EX710)

Test user kaže...

definitivno uzmi blu ray.....

sony ako se hoces rijesit jednog daljinskog s bravia sync-om....

doduse...LG blu ray playeri imaju fantasticnu kvalitetu upscalinga.....bolju od mnogih sony-a.....i imaju dlna i imaju usb i kostaju manje od 1000kn......

ipak...sa sony-em dobijas kvalitetniju podrsku....

smirnoff kaže...

puste sve to i novce uloži u media player (sa LAN priključkom možeš rabljene kupiti od 400 kn). ionako si na netu, skini si filmove u .mkv formatu (već og 2.2 GB pa naviše) i tek onda ćeš imati sliku kakva dolikuje takvom TVu...

ili bar odi do nekoga ko ima to da vidiš na što mislim.

EDIT: bez obzira na to što imaš "samo" 2MB/s skidanje će biti solidno.

Hvala vam na odgovorima. Sto se tice uzimanja iste marke dvd-a ili blu-ray uredaja kao i tv-a, i sam mislim da bi to bilo najbolje rijesenje, ponajvise zbog daljinskih. Takoder znam da bi blu-ray definitivno bio isplativiji, kako zbog veceg broja formata koje moze citati tako i zbog toga sto je to ipak ili bi trebala biti buducnost. A glede media playera, njega bih izbjegao zbog povece kolekcije filmova koje imam na dvd medijima i cinjenice  da je 2Mbps ipak "samo"{#}. Ali sada sam tek skuzio ovo,ima jos dva modela koje sam nasao koji vrte mkv (LG i Samsung). To je koliko vidim najisplativiji nacin gledanja hd filmova na ne-media player uredaju. Mislim da cu to uzeti, a s obzirom da gotovo svi 1080p filmovi koje sam vidio dolaze u mkv formatu, tada bi i njih mogao vrtiti pored onih od 720p, to bi znacilo da mogao snimati i mkv fullhd filmove na dl medije ukoliko nisu veci od 8gb , sto obicno jesu al jeb....Uglavnom ako jos imate ikakvih savjeta slobodno recite.

14 godina
protjeran
Dvd vs blu-ray player

okom ćeš taško vidjeti razliku .mkv-a od 4.6GB ili 9.6 GB...

a razlika između divX (bilo kojg bitratea) i .mkv je očigledna u detaljima...vidi se...šteta na takvom TVu gledat divX, čak i standardni DVD (mpeg 2) nije baš nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
smirnoff kaže...

okom ćeš taško vidjeti razliku .mkv-a od 4.6GB ili 9.6 GB...

a razlika između divX (bilo kojg bitratea) i .mkv je očigledna u detaljima...vidi se...šteta na takvom TVu gledat divX, čak i standardni DVD (mpeg 2) nije baš nešto.

sve ovisi o filmu i vrsti snimanja 

nekim filmovima nije dovoljno niti bitrate od 16Mbps ,a drugima je dovoljno 4Mbps 

16 godina
neaktivan
Dvd vs blu-ray player

Ok, u svakom slucaju jos cu vidjeti sto da kupim, naiso sam na lg blu-ray bd550 za 650 kn, sto je takoder dosta povoljno. 

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dvd vs blu-ray player

ja sam si kupio bluray drive za komp 

i odlicno me sluzi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

i odlicno me sluzi

Koje marke (model) i koliko para [ako moze u evrima]

The perfect OS, MS-DOS! No patches, no root exploits for almost 30 years.
16 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...

i odlicno me sluzi

Koje marke (model) i koliko para [ako moze u evrima]

ovaj http://www.lg.com/uk/it-products/dvd-and-blu-ray-drives/LG-dvd-recorders-CH10LS20.jsp

70 eura

uz njega sam dobio neki PowerDVD ,ali ga ne koristim jer je dosta los u usporedbi sa TotalMedia Theater 5

16 godina
neaktivan
Dvd vs blu-ray player

Evo samo da se ponovno javim i kazem sta sam na kraju uzeo. Odlucio sam se za dvd player sa hdmi-om i funkcijom upscalinga , konkretno Samsung D530. Na to sam se odlucio zbog par razloga , neke sam vec bio spomenuo-mala brzina downloada sto za blu-ray pa cak i mkv format predstavlja veliko ogranicenje. Po mojoj slobodnoj procjeni, bilo bi potrebno oko 20mbits  za blu-ray, za mkv bi i 10 bilo dovoljno ali ja nemam ni priblizno tu brzinu ( prije sam rekao-2mbits imam{#} ). Potom tu je jos pitanje nabavke blu-ray przilice , playera i najvaznije kupovine blu-ray optickih medija koji nisu jeftini , ako se nevaram 20-25kn , dok toliko dode spindl od 10 dvd-a! Mislim da je to preskupo za nase uvijete , jos kad se pogleda kvaliteta videa kod dvd ili br ripova , mora se priznati da neizgledaju lose ,bar meni.Sve to je presudilo na stranu dvd-a sa upscalingom. Sto se tice ovog Samsunga koji sam uzeo nisam nesto pretjerano odusevljen{#} al eto ,koliko sam ga platio (350kn) nemogu ni ocekivati previse. Zamjerke inace idu na to sto  ima malo osjetljiviji laser koliko sam primjetio i pomalo je bucan dok radi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Cestitam na izboru.....ozbiljno.

samo par stvari:

tvoje slobodna procjena je malo kriva, 20 ili 10mbit download nema nikakve veze i 4 mbit ti je dovoljno ( moja malenkost ima 4mbit i upravo skidam Jurassic Park Trilogy od 123.9 GBi treba mu cca 3-4 dana da se skine, inace, 25GB blu ray ili mkv remux treba cca 24.sata....

cijena BD SL medija je 16 kn u spindlu od 10 komada, dok za DL je malo druga prica.....ako uzmes kvalitetniji DVD DL i BD SL cijena po GB je gotovo ista ako ne i jeftinija na BD....

2mbit je cisto ok za mkv 720p encodes....dobar 1080p je ok od 10GB   a 720p 4GB do 6 GB......

Posto si na Optimi, povecanje brzine ti nebi trebao, biti problem jerbo sad mogu koristit t.com infrastrukturu i nis ne placas t-comu (sve je na jednom racunu) i paket O2 bi trebao biti dostupan svugdje....naravno neznam koja je tvoja lokacija , al se nadam da ces moc trazit vecu brzinu....

negativno u svemu jest sto ti mozda, ali mozda treba BR przilica, al s BD playerom s USB portom, to ti ne treba....

btw. ako bas zelis przit HD filmove, onda mozes slozit AVCHD disk na DVD SL ili DL ( nece radit na DVD playeru).

malo mi je dosadno pa sam se raspisao.....

nisam mislio nis lose.... :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 9:34 (Test user).
14 godina
protjeran
vombat kaže...

Evo samo da se ponovno javim i kazem sta sam na kraju uzeo. Odlucio sam se za dvd player sa hdmi-om i funkcijom upscalinga , konkretno Samsung D530. Na to sam se odlucio zbog par razloga , neke sam vec bio spomenuo-mala brzina downloada sto za blu-ray pa cak i mkv format predstavlja veliko ogranicenje. Po mojoj slobodnoj procjeni, bilo bi potrebno oko 20mbits  za blu-ray, za mkv bi i 10 bilo dovoljno ali ja nemam ni priblizno tu brzinu ( prije sam rekao-2mbits imam{#} ). Potom tu je jos pitanje nabavke blu-ray przilice , playera i najvaznije kupovine blu-ray optickih medija koji nisu jeftini , ako se nevaram 20-25kn , dok toliko dode spindl od 10 dvd-a! Mislim da je to preskupo za nase uvijete , jos kad se pogleda kvaliteta videa kod dvd ili br ripova , mora se priznati da neizgledaju lose ,bar meni.Sve to je presudilo na stranu dvd-a sa upscalingom. Sto se tice ovog Samsunga koji sam uzeo nisam nesto pretjerano odusevljen{#} al eto ,koliko sam ga platio (350kn) nemogu ni ocekivati previse. Zamjerke inace idu na to sto  ima malo osjetljiviji laser koliko sam primjetio i pomalo je bucan dok radi.

potpuno promašaj...kupio si zastarjelu tehnologiju...

prvo - za skidanje .mkv filmova od 2 -6 GB ti je dovoljna tvoja 2mbit brzina - bit će nešto duže, ali na kraju film je neusporedivo bolje kvalitet nego bilo koji mpeg2 ili divX.

drugo - čemu bluray prža???  sve skinute filmove imaš na PCju i sa mjedai playerom ih listaš ko da sjediš pred monitorom

za te pare (+cca 100kn)  si mogo i trebo uzet polovni  media player WD live koji sve čita (pa i te tvoje divX kolekcije)

treće - taj DVD ima HDMI ali on ima svrhu jedino za mpeg 2 filmove (DVD), divX će izgledati očajno kad mu DVD poveća pixele....

četvrto - trebo si prvo otić kod nekoga ko ima media plyer i nek ti pusti neki mkv film koji i ti imaš na divXu, pa da onda svojim okom vidiš razliku.

peto - kroz 6 mjeseci ćeš se i ti navuć na mkv i onda ćeš vidjeti koliko si se sad za*ebo

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 13:27 (smirnoff).
16 godina
neaktivan
Dvd vs blu-ray player

A sta da vam onda kazem decki ,zajebo sam se{#}. Iako i dalje stojim pri vecini svojih teza: vasu tvrdnja da je 2mbit dovoljna brzina nikako nesmatram realnom-za obicno surfanje da, skidanje divx filmova da , ali nista vise od toga. Ja to gledam na nacin da ako postoji film od 700mb do 1.4gb koji mogu skinuti neusporedivo brze nego neki od 5,7,10,20,40gb... onda se odlucujem za manju verziju, kod koje, po meni ,slika nije nista strasno nekvalitetna. Drugo gledam bas cijene optickih medija, jedan blu-ray od 25gb dode 19kn a spindl od 10 komada 180 kn ,neznam kakve su kod vas cijene ali meni je to jos preskupo. Inace sam iz Đakova i sa Tcomom nezelim imati nista{#},barem dok nespuste cijene. Sto se tice razlike mkv naspram dvd (blu-ray nisam imao priliku gledati) moje skromno oko nije vidjelo pretjeranu razliku , a i malo sam citao po hd televiziji i oni kazu da se full hd, odnosno njegove cari mogu vidjeti samo na velikim dijagonalama 100+ cm, moj tv je 82 cm! Iako se slazem sa vama da nema do blu-raya  , mkv koliko vidim je dosta problematican jer je to kontejner u kojem moze biti milijun kodeka, ipak sam se odlucio na dvd sa upscalerom zbog svih navedenih razloga. A s obzirom da mi je brzina problem (sad cete me opet napasti{#}) iz tog razloga mi je otpao media player iz igre, a i imam podosta filmova na optickim medijima tako da...

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
vombat kaže...

A sta da vam onda kazem decki ,zajebo sam se{#}. Iako i dalje stojim pri vecini svojih teza: vasu tvrdnja da je 2mbit dovoljna brzina nikako nesmatram realnom-za obicno surfanje da, skidanje divx filmova da , ali nista vise od toga. Ja to gledam na nacin da ako postoji film od 700mb do 1.4gb koji mogu skinuti neusporedivo brze nego neki od 5,7,10,20,40gb... onda se odlucujem za manju verziju, kod koje, po meni ,slika nije nista strasno nekvalitetna.

Drugo gledam bas cijene optickih medija, jedan blu-ray od 25gb dode 19kn a spindl od 10 komada 180 kn ,neznam kakve su kod vas cijene ali meni je to jos preskupo. Inace sam iz Đakova i sa Tcomom nezelim imati nista{#},barem dok nespuste cijene. Sto se tice razlike mkv naspram dvd (blu-ray nisam imao priliku gledati) moje skromno oko nije vidjelo pretjeranu razliku , a i malo sam citao po hd televiziji i oni kazu da se full hd, odnosno njegove cari mogu vidjeti samo na velikim dijagonalama 100+ cm, moj tv je 82 cm! Iako se slazem sa vama da nema do blu-raya  , mkv koliko vidim je dosta problematican jer je to kontejner u kojem moze biti milijun kodeka, ipak sam se odlucio na dvd sa upscalerom zbog svih navedenih razloga. A s obzirom da mi je brzina problem (sad cete me opet napasti{#}) iz tog razloga mi je otpao media player iz igre, a i imam podosta filmova na optickim medijima tako da...

nećemo te napadati, već ti probati pojasniti da nisi napravio dobru procjenu.

prvo - ako ti ne vidiš razliku u kvaliteti  između divXa - DVD (mpeg2) ili mkv onda nisi imao prilku to gledati na nekom LCD/plazma ektanu koji ima bar HD rezu - a rekao si da si kupio Sony LCD... blu ray sliku na full HD TVu neću spominjati .

drugo - kakave veze ima bluray medij??? ponavljam - sve držiš na HDDu i preko kabela LAN gledaš na TVu. Media player ti je samo da očita te zapide sa kompa i prenese na TV.

HD Televizija polako počinje mlatit praznu slamu i prave se prepametni.

Točno je da ne treba imat full HD TV ako je on ispod 107cm, no .mkv kontejner može bit sa bitrateom slike od 4000 ili 12000, gdje se kvaliteta vidi pogotovo na brzim scenama.

A samo je jedan codec za pravi .mkv h264. ništa drugo. zvuk je AC3 DTS.

No jesi li probao taj DVD sa nekim divXom na upscalingu??? I kakva je slika?? Probaj u nekoj videoteci posudit isti taj film pa pogledaj onda na upscalingu kakva je slika...

Samo ti ponavljam da ćeš se ubrzo navuć na .mkv kad vidiš koliko je lsika bolja od ovih starih formata.

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
16 godina
neaktivan
Dvd vs blu-ray player

A cuj Smirnoff meni ti je to sve vise manje isto , znam da se kvaliteta kod mkv na blizu osjeti (mogu misliti kako je tek kod blu-raya) , ali ja vecinom gledam tv sa fotelje ili kreveta nekih 2.5-3m a imam tv  dijagonale 82cm(da sony kdl 400bx-full hd je) ,mislim da stvarno nebih vidio nesto pretjerano detalja cak i da je rijec o blu-ray filmu , i pogotovo jos sa mojim vidom{#}. A ti stalno spominjes komp , medutim ja sam ti teski prakticar, ako mogu imati plejer za nekoliko stotina kuna koji ce mi vrtiti filmove , cemu to onda raditi na stroju od par tisuca kuna ,da negovorim o prakticnoj strani-daljinski upravljac itd., to mi nema smisla. Media player je otpao jer kao sto sam vec rekao imam veliku kolekciju filmova na dvd-ima, plus to sto smatram da jedini pravi media pleyeri vrijedni kupovine moraju imati ugraden hard disk , i to velikog kapaciteta-barem 1tb , a takvi su poprilicno skupi 1000kn pa nadalje. Da sam i uzeo takav morao bi krenuti u prebacivanje kolekcije na njega sto bi bio mukotrpan posao a cemu , da bi prebacio filmove u divx formatu! To su po meni uredaji koji su iskljucivo za blu-ray i mkv , koji su velikog kapaciteta, zato sam i rekao da trebaju imati disk velike zapremnine. Dolazimo do toga da je najbolje uzeti blu-ray player jer vecina njih ima na sebi usb koji je skoro kao punokrvni media player, ali za njega moras imati br przilicu , kupovati br opticke medije (jos uvijek su skupi kao sto sam rekao)... a to je sve skup sport , bar za nase prilike. Ni sam neznam, puno toga na kraju treba uzeti u obzir a ja sam donio odluku koja mi se cini najoptimalnijom.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice