Koji su stvarni rizici neažuriranih mobitela

poruka: 7
|
čitano: 2.297
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koji su stvarni rizici neažuriranih mobitela".
16 godina

Ok, znači dokle god mi se app za banku pokreće, I'm good to go?

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Moj PC  
7 0 hvala 0
7 godina
Re: Koji su stvarni rizici neažuriranih mobitela
kratos091 kaže...

Ok, znači dokle god mi se app za banku pokreće, I'm good to go?

meni se umalo desilo da mi je netko ušao u račun i zamalo nadoknadio minus...ali eto napravih update pa sam na kraju sam morao ispravljati minus

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
16 godina

Forenzičar mi potvrdio da aktivno koriste propuste u starim verzijama OS-a i otključavaju sve podatke, a na pitanje mogu li vratiti podatke nakone wipea, rekao je da je moguće nakon što wipeaš do 6 puta. Pitanje je od koga štitiš podatke i koliko si spreman u to uložiti svakodnevnog truda.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

1 0 hvala 0
12 godina

Izgleda da se svaka nova generacija procesora pumpa sa raznim optimizacijama koje ga trebaju učiniti bržim, a onda se kasnije "otkrije" da u tim efikasnostima leže ranjivosti koje se zatim softverski krpaju i na kraju opet imamo spor procesor. I tako se ta priča ponavlja u krug već 20 godina. U međuvremenu, pretpostavljam da američke tajne službe prve skuže te ranjivosti i aktivno ih koriste za špijuniranje osoba od interesa, a onda kasnije, kad se objave te ranjivosti, oni već znaju za nove ranjivosti na novim generacijama čipova. Tu tek u kratkom vremenu dolaze "obični" hakeri, kao nekakvi strvinari koji love na ostacima dok se neki još nisu pokrpali. Praktički imamo cijeli jedan ekosustav.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2026 10:34 (CVET2).

5 0 hvala 0
17 godina

-bla-bla-bla... bla. .. ne da mi se više o ovakvim istim temama :)

-'otkriveni propusti' nisu propusti nego fičeri, ne slučajni.. sve je planski, ciklusi, rutina i isti generički članak ćemo čitati za godinu-dvije nakon najnovijih ažuiranja koja istina mogu zatovoriti (pra)stare rupe no preskaću reći da otvaraju iste-nove, rutina, pravilo, nužnost.. kontrola i iskoristivost.

-ujkosem, imaginarni lik koji ne postoji kao mateijlana osoba, no on je vlasnik-šef svega, interneta, licenci, backdoorova, mreže, komunikacija.. tj većinu posjeduje on, nešto za sebe kina-rusija.. i to je to, podjela svjeta na sfere, utjecaje, kontrolu..

-ciklusi.. rutina.. rupa-'propust' nije korisna ako za nju znaju svi.. korisna je ujki kad on zna, ima pristup i potencijalnu korist-upotrebu, beskorisno ako imaju-znaju svi, ostali.. i kao npr tokeni banke se rutinski mijenjaju ovisno o npr datumu, kao što se npr mijenja bankovna kartica koja ima istek, rok trajanja, mada je inače vječna.. tj svaki certifikat, šifra-pin, svaki sigurnosni fičer može biti probijen, otkriven, kompromitiran.. no ako se rutinski mijenja, recimo dnevno, tad druga strana ima samo taj kraći period moguću korist i zato se to rutinski-ciklički mijenja, ovisno o potrebnovm levelu sirugnosti koji uračunava i mogućnost da netko kao 'haker' na bili koji način dobije recimo šifru-pin-pass nekog resursa, npr googlemaila ili win-acca ili pin bankovne kartice.. recimo ukrade, prepiše, bilo kojim načinom otkrije pa i slučajno pogodak na sreću.. no nakon promjene, koja je rutinska, to mu više ne vrijedi, beskorisno..

-zato sve firme koje traže neki level sigurnosti imaju rutinski zadano trajanje passa za login juzera, npr 90 dana.. + mogući dodatni kriteriji kao neponavljanje u nekom roku npr 12mj ili kompleksnost kombinacije duljine i seta znakova slova-brojke itd.. tad ako neki imaginarni špijun-haker klase jamesbond recimo uđe u firmu i s direktorovog ekrana tj postit papirća na kojem je zapisan pass isti prepiše-ukrade.. sazna, nakon te rutinske promjene opet mu je beskorisno tj tad bi taj jamesbond morao ponovo ponoviti proceduru otkrivanja-dobijanja passa.. a tad se lako i uhvati-otkrije.. itd.

-mobiteli.. pa i popularni za kriminal-terorizam, s reklamom neprativosti i sigurnosit, modeli za narkobossove.. .. a kad trumpek poželi odvede madura.. jer ukjosem to može i koristi kad poželi.. kao što je mosad iskoristio pagere i digao u zrak pola talibanaca.. pri tome narkobosovi-talibanci-ostali misle da su sigurni, odnosno, dok nitko ne zna za rupicu-fičer, jesu.. no ujko zna, jer ništa mrežno-komunikacijskog ne može na tržište bez tog da ujko ima pristup-kontolu.. naravno na dijelu tržišta-svijeta kojeg on kontrolira, pri čemu je vlasnik interneta i većine-svega, važnih poluga, tehnologije, čvorišta, .. ono što može i radi ujko ne može druga strana kao rusi-kinezi.. jer naprosto oni ne posjeduju ništa što korisnici koriste, mada su veći dio svijeta-planete po površini ili stanovništvu.. ujko posjeduje sve, novac, zabavu, filmove, glazbu, licence, igre.. zapad, dok istok samo služi kao proizvodni pogon itd.

-kaže članak, o aktualnom ažuriranju da krpa 107 propusta.. onak, lijep okrugli broj :) .. i priča-saga se nastavlja.. što će u hipotetskom članku na istu-aktualnu temu pisati za godinu? 107 rupa ili su sad sve pa i te zakrpane, sigurne, vječne.. ono, to je sad to? .. nije. Svake će godine biti isti-sličan članak, iste slične brojke, koje su sporedne, tj bilo ih 7 ili 77.. ne mijenja ništa, rutina, dok juzeri i narkobossovi moraju barem misliti-vjerovati da su skriveni, sigurni.. i da ujko ne posotji, jer ne bi on.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

4 0 hvala 0
17 godina
Baš sam nedavno gledao za wannacry virus kako je prodro upravo jer vrle US špiju ske službe nisu htjele javiti MSu da pokrpa rupu na windozama i to godinama jer su je oni koristili, a onda su hakeri drugih država došli to tog infa i napravili virus.

Ja se kladim da je forsiranje novih mobitela i ne krpanje starih samo Googleov/US goverment plan da se sve juzere svijeta polako filtrira prema njima lakše manipulirajućim tehnologijama. I dalje tvrdim kako selfie kamera služi isključivo kako bi vam mob pratio gdje točno gledate na ekranu i tako znao sa 100% točnosti što vam okupira pažnju, i samo samo pola te informacije služi kako bi vam prodali nešto, ostatak služi da ako slučajno nekad postanete opozicija, vas mogu raznijet u vašem stanu kao što je mosad pokosio sebi neprijateljsku ekipu s beeperima

2 0 hvala 0
11 godina
i onda dođu izraelci i prisluškuju najnoviji iphone koji je zaključan bez da vlasnik išta zna...

uvijek će biti onih koji znaju, mogu, hoće, moraju upasti, bez obzira koliko misliš da si "zakrpan" svim zakrpama
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice