Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 912.772
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
Ja cekam xiaomi.eu da izbaci za rn3
10 godina
neaktivan
razorinc kaže...

miui8 beta update

http://bigota.d.miui.com/6.6.14/miui_HMNote3Pro_6.6.14_a0ea17f53a_5.1.zip

odradio flash preko twrp, zasad radi, vidjet ću kroz dan kakav je u odnosu na miui7

gdje si nasao taj link ?

12 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Jučer naručio u honorbuy i danas stigao mobitel.. kako je to moguće? najbrza dostava koju sam ikao imao.. brže nego da sam naručio u Hr.E sad me zanima upalim mob pise izaberi jezik ,stavim engleski i onda pise izaberi locale? i tu nema hrvatske, sta to znaci locale? i kako da ja sad provjerim da je to redmi note pro?jer mi je sve to sumnjivo da nisam prevaren.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Koji uzeti prije nisam ni primjecivao razliku a sad vidim da imaju dva kod top ona..ne razumijem u cem je razlika sem u 3 dolara ??

Original Xiaomi Redmi Note 3 Pro Snapdragon 650 Hexa Core 5.5'' 2GB RAM 16GB ROM 4000mAh google play MIUI 7 Fingerprint ID      za 158$

Original Xiaomi Redmi Note 3 FDD Mobile Phone MTK6795 Helio X10 Octa Core 5.5" 1920X1080P 2G RAM 16G ROM 13MP MIUI 7 Fingerprint za 155$

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
U prpcesoru i micro sd slotu (pro ga ima)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Zanimljivo je da na miui8 punjenje baterije je 1% po minuti, odprilike, temp baterije za vrijeme punjenja oko 37c, odnosno veća vrijednost nego prije, što bi značilo da je uključen fast charging?

0 0 hvala 0
12 godina
Deutsch kaže...

Vidim samo utor za dvije sim kartice, gledam po netu da bi koristio sd karticu moram maknut jednu sim karticu ili sam ja to krivo shvatio?

16 godina
neaktivan
njuskac kaže...
Deutsch kaže...

Vidim samo utor za dvije sim kartice, gledam po netu da bi koristio sd karticu moram maknut jednu sim karticu ili sam ja to krivo shvatio?

u pravilu da. ali ima tutorial kako koristit istovremeno 2 sim kartice i sd

11 godina
neaktivan
njuskac, za locale stavi cesku ili tako neku zemlju (ja sam na developer verziji miui-a stavila francusku).
Telefon provjeri ovdje:
http://www.mi.com/verify/#imei_en
16 godina
neaktivan
razorinc kaže...

Zanimljivo je da na miui8 punjenje baterije je 1% po minuti, odprilike, temp baterije za vrijeme punjenja oko 37c, odnosno veća vrijednost nego prije, što bi značilo da je uključen fast charging?

De baci SS da vidimo koja je verzija Androida, ako je i dalje lolipop kako pisu po forumu onda nek se nose i oni i miui 8.

13 godina
malina22 kaže...

De baci SS da vidimo koja je verzija Androida, ako je i dalje lolipop kako pisu po forumu onda nek se nose i oni i miui 8.

Čemu te toliko brine Android verzija ?

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Pa zasto ne bi imao Marshmallow. Ako sad kad treba da izadje N verzija, oni izdaju novi MIUI a ne mogu ubaciti Marshmallow onda cemu se dalje nadati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Ne zamarajte se Android verzijom.

Dali je baza Android L/M/N nije niti bitno jer MIUI radi svoje updateove koje su daleko ispred stock Androida. Pogledaj samo koje sve feauture imamo, a koje Android neće imati u X verziji.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Korisnik1251 kaže...
njuskac, za locale stavi cesku ili tako neku zemlju (ja sam na developer verziji miui-a stavila francusku).
Telefon provjeri ovdje:
http://www.mi.com/verify/#imei_en

Kaže imei does not exist. Kad ukucam *#06# daje mi dva imei,a serijski broj ne znam di je, iza na naljepnici je neki sn. uglavnom ne prepoznaje imei ili ja nešto krivo radim.

15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

http://www.honorbuy.com/706-xiaomi-redmi-note-3-pro-16gb-gray.html

Htio bi staroj i sebi uzet ovaj mob. Jese isplati ici na 3GB RAM/32 Verziju?

Jel isplativo uzimat Mi5 naspram ovoga?

Koliko sam gledao 3GB verzija manje reloda aplikacije i par mili sekudni je brza ali generalno nema neke razlike.

Stara bi koristila Viber, Face i slicno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ima razloga zasto je M bolji od L.
Npr napredniji kompajler za javu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
fpozar kaže...
Ima razloga zasto je M bolji od L.
Npr napredniji kompajler za javu.

Ma nema, što da se brineš ipak MIUI ima ono što vanila android nikad nece imati. Po toj logici niko ne bi kupovao nova kola jer eto stara jos voze.

Al eto logika i XIAOMI-ja nije bas najjasnija. RM3 Pro izasao u februaru, MI MAX proslog mjeseca, dva identicna telefona jedan sa LL drugi sa MM...izdaju novi MIUI, prvi i dalje gura LL a drugi i dalje MM. To nit mi je logican potez nit mi je pametan potez. Em odrzavas vise verzija, em ti vise ljudi treba za to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 12:11 (malina22).
12 godina
neaktivan
I meni je malo čudno,isti hardware a razliciti android.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sjebali su se kad je mi4 izašao, pa možda zato nema upgrade na MM.

Mi4 dijeli isti ROM kao i mi3 i puno ljudi koji su imali mi3, nisu kupovali mi4 jer nisu neke velike razlike, a potpuno jednake update su dobivali i jedan i drugi mob.

Dalje, ako redmi 3 i redmi 3 pro dijele isti ROM, logično bi bilo da redmi note 2 i redmi note 3 (mediatek) koriste isti ROM jer je razlika samo u čitaču otiska prsta, zanemarimo veću bateriju i kozmetički metalni izgled.

Ista stvar je i s redmi note 3 pro i mi max. Veći ekran, ali ista rezolucija i baterija. Ostalo je sve isto, pa nema razloga za drugačije verzije androida.

Nejasni su mi potpuno.

I @Cromaki, ne vidim razlog zašto ih toliko braniš. Svaka čast za update miui-ja, ali ipak se radi na androidu. Ako update na noviji android donosi bolji RAM management ili neke druge fičre, zašto ne to htjeti na svom mobitelu. Za kraj, da li je tebi miui 7 bio zaokružen i dovršen "proizvod", tj. da nije bilo više posla za uklanjanje bugova i dodavanje fičra? Ja mislim da nije. Bolji je sigurno od miui v6 ali bilo je tu još dosta posla. Bez obzira koliko ti smatraš miui operativnim sustavom, ipak je riječ samo o malo naprednijem "skinu" ili prilagodbi androida. Na kraju krajeva i samo ime je Mi U(ser) I(nterface).

Cijenim tvoj trud oko pomoći neiskusnim korisnicima, a i sam sam svjestan da puno ovih koji plaču za novom verzijom androida, kasnije plaču zbog bugova, ali ne trebaš braniti njihovu politiku.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Danas došao Note 3 Pro i imam problem sa fingerprint postavkama. Stisem na Password & Fingerprint i samo me vrati nazad na izbornik postavki. Uređaj radi na MIUI Global 7.1. stable 7.1.9.0.0... neznam dali je zbog toga ili je problem u nečem drugom.

0 0 hvala 0
13 godina
jozak kaže...

I @Cromaki, ne vidim razlog zašto ih toliko braniš. Svaka čast za update miui-ja, ali ipak se radi na androidu. Ako update na noviji android donosi bolji RAM management ili neke druge fičre, zašto ne to htjeti na svom mobitelu. Za kraj, da li je tebi miui 7 bio zaokružen i dovršen "proizvod", tj. da nije bilo više posla za uklanjanje bugova i dodavanje fičra? Ja mislim da nije. Bolji je sigurno od miui v6 ali bilo je tu još dosta posla. Bez obzira koliko ti smatraš miui operativnim sustavom, ipak je riječ samo o malo naprednijem "skinu" ili prilagodbi androida. Na kraju krajeva i samo ime je Mi U(ser) I(nterface).

Cijenim tvoj trud oko pomoći neiskusnim korisnicima, a i sam sam svjestan da puno ovih koji plaču za novom verzijom androida, kasnije plaču zbog bugova, ali ne trebaš braniti njihovu politiku.

Sve mi je jasno, naravno da je svima u planu ići korak naprijed a ne stajati na mjestu ali ima toliko faktora koji koče development.

Naravno da je u cilju imati najnoviju bazu Androida (iako to ne znači puno jer oni koriste svoj framework koji se uvelike razlikuje od AOSP-a), a pogotovo na novijima uređajima (doduše i stariji mogu vrtiti L/M bez problema) ali nisu za to odgovorni samo developeri već soc manufacturer i Google. 

Kada bi oni svi skupa surađivali više, Android M nebi bio na samo 7% uređaja nego mnogo više. I sam Meizu (Flyme OS) se drži Androida 5.1.1 jer se jednostavno ne isplati natezati...

Za mene osobno niti jedan OS nikada nije, niti će biti dovršen jer se uvijek ima za nešto nadodati/popraviti. Zato i jesam uvijek na Developer ROM-u. 

Tu sam samo da prenesem znanje, odnosno da vas informiram i odgovorim na pitanja jer imam informacije iz pouzdanih izvora. Uvijek mi je drago da nekome mogu pomoći 

metju1141 imaš unofficial ROM i to je mogući problem. Najbolje bi bilo kada bi instalirao official MIUI ROM ili neslužbeni rom sa Xiaomi.eu koji ima HR jezik.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 16:28 (Cromaki).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Ima i ovaj HR jezik.. ali ništa.. Malo me je strah stavljat sama to.. :/ za***at ću neš sig.. razmišljam da ga pošaljem nazad..čula sam se sa likom koji mi ga je prodao i reko je da dosada nitko nije imao taj problem..

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Njuskac, mislim da je serial number onaj u settings-about phone-status
11 godina
neaktivan
Skini ovdje global stable rom: http://en.miui.com/download-301.html
I prati upute iz "flashing guide" s iste te stranice. Ubrzat ces proceduru ako ga skines direkt na mob umjesto na komp. Nakon toga g instaliras iz updater aplikacije na mobitelu, pise ti sve u uputama i treba ti par minuta. Nakon flashanja se nemoj cudit ako mu bude trebalo par minuta da se upali

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

hvalaa..a koji da odaberem system, recovery ili fastboot update?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
System update, taj ti je najjednostavniji

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

a tamo nešto ste pisali za bootloader da može biti zaključan..kako da znam dali je meni zaključan ili nije?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Uvijek je zakljucan. Xiaomi ima takvu politiku i moras se prijaviti za otkljucavanje. Mozes i nezvanicno otkljucati al to ima druge komplikacije koje kasnije nastanu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

oo dobro da nisam onda počela..otišla malo čitati šta sve piše za flashanje..ma sutra ga šaljem na servis..pa nek se oni tamo mrdaju sa njim..hvala svakako.. :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pa mozes se prijaviti, ja sam odgovor dobio u roku tri dana. Ti mozes staviti zvanicni rom i bez otkljucavanja. Nije teska procedura.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice