Xiaomi Redmi 3

poruka: 2.089
|
čitano: 400.275
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Xiaomi Redmi 3
Ghost777 kaže...

Hvala, ovo mi je puno pomoglo. Imao sam dojam da je stavljanje razno raznih romova MUST. 

Inace vi koji stavljate, stavljate zbog esteskih razloga ili zbog boljih performansi ?

Korisnici obično stavljaju unofficial ROM jer sadrži HR jezik (uskoro dolazi i na official Global ROM).

Koristiš li official ili unofficial MIUI ROM razlike što se tiče performancea ili estetike u trenutnim buildovima nema.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
16 godina
Ako šta nije jasno, slobodno me pitaj u inbox.
Naravno da nije "must"ako radi kako treba.
A ovisi. Osobno da sam dobija neki lošiji ROM sa razno raznim kineskim sranjima, prominija bi ga... Jer opet kad je sustav free od bloatwarea , bolje radi. I baterija duže traje...
Only God Can Judge Me
16 godina
neaktivan
Samo što za redmi 3 ne postoji global ROM, a moguće je da nikada ni ne bude izdan službeni global ROM.

Po ne znam koji put ponavljam, ako kupite redmi 3 ili redmi 3 pro, a mobitel ima više od 3 jezika(dva kineska i engleski) onda na mobitelu imate kuhani ROM. Nije nužno da je loš, ali često zna biti problema s takvim ROM-ovima (npr. ne dolaze notifikacije za messengere i slično), a najgore verzije takvih ROM-ova su imale i nekakav spyware, viruse pa su se ljudima instalirale aplikacije same od sebe. Onda ljudi krive xiaomi, a ne trgovinu koja im je to stavila na mobitel, a onda krene kukanje i plakanje po forumima.
Čak i da sve radi u najboljem redu, najveća mana takvog ROM-a je to što nikada nećete imati nikakav update.

Sami provjerite u trgovini gdje kupujete mobitel kakva je njihova politika i stav prema mijenjanju ROM-a i garanciji.
Ne sugeriram nikome ništa, niti govorim da je glupo kupiti mobitel kod naših preprodavača, samo iznosim svoj stav. Netko će reći da mu nije bitan nikakav update ako sve radi na mobitelu, pa čak i to poštujem iako se osobno ne slažem s tim. Nekome je garancija najbitnija stavka, a meni osobno i nije jer neke osnove popravka mobitela mogu sam napraviti.
Vaš novac - vaš mobitel - vaša stvar.

2 0 hvala 2
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Hoce li biti Globalni Stabilni Rom za Redmi 3? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dajan2 kaže...

Hoce li biti Globalni Stabilni Rom za Redmi 3? 

Pošto Redmi 3 još nije na globalnom tržištu, ne.

Ukoliko dođe do promjena, obavijestiti ću na vrijeme.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
13 godina
Xiaomi Redmi 3

Kako ste zadovoljni s punjačem koji dolazi s Redmi 3?
Ja baš i nisam ili je moj sfušan. Punjač zuji u radu, ovo je jedini od 5-6 komada doma kojeg čujem :)
Trenutno punim punjačem od starog redmija koji još uvijek uredno radi dok ne smislim što ću s ovim čudom.
Hardver (SD616) trebao bi podržavati Quickcharge 2.0, ali izgleda da to nije implementirano. Ima netko da je probao s punjačem koji podržava QC2.0?
Mjerio sam nekom spravicom, origigi punjač koji je kao 5V/2A i rezultat je bio da vuče max 1.6-1.7A kod punjenja. S ostalim punjačima koje imam doma (1A) dobivam rezultat blizu te vrijednosti. Kod punjenja se i punjač i mob umjereno zagrijavaju, ništa čudno za ovako tople dane.

Punjač je original xiaomi, mobač je došao nedirnut, zapakiran u kutiji tako da nema govora da je seller nešto podvalio. Isprobano s dva različita adaptera za utičnicu.

Nije mi bitno da se mob brzo napuni, ali nekako mi se čini da je Xiaomi podbacio s kvalitetom po tom pitanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja sam svog samo jednom isprobao i radi dobro. Nije bilo zujanja. Imam još jedan originalni xiaomi punjač, samo slabiji 1A, i taj mi je jednom prilikom zujao. Krivac za zujanje je bio loš adapter za eu utičnice. Kad sam stavio novi, kvalitetniji, zujanja više nema.
Ja svoj redmi punim na samsung punjaču 5v 2A. Isto otprilike pokazuje max 1740mA. Koliko znam quick charge 2.0 ne radi iako to mobitel podržava hardverski. Zašto? Pojma nemam.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Ima li ko 3s verziju - koji sw najbolje radi , china stable ?

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi 3

Dosao mi je Redmi 3 ili 3 pro (na webu narucio 3 pro a na kutiji pise samo 3) pred pola sata i prvi dojmovi su odlicni. Naruceno iz wow shopa jucer oko 10 u jutro, kutija je koliko mi se cini bila otvorena, ali na uredjau su bili svi stickeri (zaslon, kamera itd). Stvarno sam impresioniran uredajem. Na njemu je MIUI 7 global stable i ne namjeravan nista dirati sto se roma tice. Sve aplikacije rade, sve nortifikacije dolaze, zvuk odlican, uglavnom za tu cijenu od 1600 kn mislim da nema bolji. Uz mobitel sam dobio i ugovor za slucaj o jednostranom raskidu ugovora u roku od 14 dana.

Kada sam citao ovu temu imao sam dojam da se mora ulozit dosta truda da bi se uredaj mogao ugodno koristiti (flashanje, otkljucavanje bootloadera, stabilni i nestabilni rom-ovi) ali to uopce nije istina, barem za uredaje koje dolaze sa global rom-om.  Toliko od mene, nadam se da ce mi mob poziviti barem 2 godine bez problema. 

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hours.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 18:18 (Ghost777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ima li tko mzabu instaliranu da nu radi? Stavim aplikaciju, i kad upišem identifikacijski kod i odredim si PIN izbaci grešku. Više puta sam probao. Inače na svim mobitelima sam imao mzabu i nisam imao takvih problema.

0 0 hvala 0
15 godina
Ghost777 kaže...

Dosao mi je Redmi 3 ili 3 pro (na webu narucio 3 pro a na kutiji pise samo 3) pred pola sata i prvi dojmovi su odlicni. Naruceno iz wow shopa jucer oko 10 u jutro, kutija je koliko mi se cini bila otvorena, ali na uredjau su bili svi stickeri (zaslon, kamera itd). Stvarno sam impresioniran uredajem. Na njemu je MIUI 7 global stable i ne namjeravan nista dirati sto se roma tice. Sve aplikacije rade, sve nortifikacije dolaze, zvuk odlican, uglavnom za tu cijenu od 1600 kn mislim da nema bolji. Uz mobitel sam dobio i ugovor za slucaj o jednostranom raskidu ugovora u roku od 14 dana.

Kada sam citao ovu temu imao sam dojam da se mora ulozit dosta truda da bi se uredaj mogao ugodno koristiti (flashanje, otkljucavanje bootloadera, stabilni i nestabilni rom-ovi) ali to uopce nije istina, barem za uredaje koje dolaze sa global rom-om.  Toliko od mene, nadam se da ce mi mob poziviti barem 2 godine bez problema. 

Evo i problema, google acc se ne zeli syncat (Error while retrieving information from server. [RH-01])  tako da ne mogu uopce koristiti google play services, kao niti aplikacije koje koriste moj google acc. Pokusao par metoda ali svaki puta kada upalim i ugasim mobitel isto se dogadja.  Kao sto je i kolega Jozak napomenuo, prcaki su po romu i eto.

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hours.
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

ja sam također naručio xiaomi redmi 3 preko wow shopa

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Kupio ga danas u neutrinu. Za sad sve radi fino. Rom je neki MIUI Global 7.3 Stable 7.3.2.0.0. (LHPCNDD), čak ima i rvacki jezik i tastaturu. Ja hepi :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Znači opet da ponovimo po ne znam koji put.

Ne postoji global stable ROM za redmi 3 još uvijek. Redmi 3 je službeno dostupan samo u kini i ne prodaje se u drugim državama, pa je tako službena podrška isključivo kineska.

Kupili ste mobitel s kuhanim ROM-om i opet ponavljam nije nužno da ćete imati problema, samo postoji mogućnost za to. Samo onda ako si i kada se dogodi neki problemčić pa dođete potražiti savjet na forumu, prvo će vas ljudi pitati koji ROM imate i uputiti vas da flešate drugi ROM. Nemojte onda kriviti xiaomi, već tog trgovca, pa ili naučite flešati ili nosite njemu mobitel.
Ja osobno kod nas u trgovinama ne kupujem kineske mobitele, ali nisam protiv takve kupovine.

2 0 hvala 2
15 godina
jozak kaže...

Ne postoji global stable ROM za redmi 3 još uvijek. Redmi 3 je službeno dostupan samo u kini i ne prodaje se u drugim državama, pa je tako službena podrška isključivo kineska.

Kupili ste mobitel s kuhanim ROM-om i opet ponavljam nije nužno da ćete imati problema, samo postoji mogućnost za to. Samo onda ako si i kada se dogodi neki problemčić pa dođete potražiti savjet na forumu, prvo će vas ljudi pitati koji ROM imate i uputiti vas da flešate drugi ROM. Nemojte onda kriviti xiaomi, već tog trgovca, pa ili naučite flešati ili nosite njemu mobitel.
Ja osobno kod nas u trgovinama ne kupujem kineske mobitele, ali nisam protiv takve kupovine.

Potpuno sam te shvacao sto si jos i prije govorio, uzeo sam iz wow shopa cisto zbog garancije. Kada je doslo do problema nikakve softverske modifikacije nisam htio raditi jer wow shop ima cijelu citabu oko krsenja uvjeta garanicije tako da mobitel danas putuje natrag. Budem si uzeo Asus Zenfone ili nekakav Huawei pa sam bez brige. Mozda uzmem Redmi 2 (vidim da je dosta jeftin) pa se budem igrao malo sa romovima. Inace Redmi 3 je stvarno fantastican mob za te novce, sve ostalo je radilo perfektno ali sto ce ti mobitel (govorim specificno za moju jedinicu) s Android OS kada ne mozes noramlno koristiti Google servise. 

15 godina
Caedris kaže...

Kupio ga danas u neutrinu. Za sad sve radi fino. Rom je neki MIUI Global 7.3 Stable 7.3.2.0.0. (LHPCNDD), čak ima i rvacki jezik i tastaturu. Ja hepi :)

Isto ROM sam ja imao :D

9 godina
neaktivan
jozak kaže...

Ma znam, jozak, sve mi je jasno :) Nego, kako uskoro idem na more gdje sam bez kompa i wifija i sl., mislim da ću se zabavljat otključavanjem bootloadera, čekanjem na kod i sličnim kerefekama kad se vratim... U međuvremenu, bilo bi zgodno kad bi se u prvi post teme stavljao ažurni step by step tutorijal kako se što radi (kao na XDA, primjerice) tako da bude lakše novopridošlicama. Teško je znati što je zastarjela informacija, a što ne.

Lijepi pozdrav svima!

9 godina
neaktivan
Nece da mi se otkljuca kaze nije iati nalog na telefonu i pc a zapravo jeste..Pomoc
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
A evo i slike...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

ovo pise..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dajan2 kaže...
Nece da mi se otkljuca kaze nije iati nalog na telefonu i pc a zapravo jeste..Pomoc

mora biti china dev rom

9 godina
neaktivan
Sta sada moram uraditi?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dajan2 kaže...
Sta sada moram uraditi?

Pa koliko je puta već stavljeno....

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xiaomi-redmi-3/234775.aspx?page=26&jumpto=5103941&sort=asc&view=flat

9 godina
neaktivan
Nemora biti China dev ROM stavio sam 7.5.2 sa miui.en I otkljucao ga uradio root... I nece da prihvati 7.5 sa xiaomi.eu stavio sam privremeno drugi ROM
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Jeste skužili da je došao global rom za redmi 3?

http://en.miui.com/download-298.html

pero_HR
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Točno, izašao je global ROM za redmi 3.
Sad bi trebalo biti lakše svima koji se prvi put susreću s xiaomi-jem. Imate hrvatski u global ROM-u zahvaljujući masvi.

Najlakše bi bilo tražiti sellera da vam fleša odmah taj službeni global dev ROM. Lakše i njima vama. Ne treba kemijati s kuhanim ROM-ovima, unofficial otključavanjem bootloadera i slično.

Sad i ja opet preporučujem xiaomi i neiskusnim korisnicima, pod uvjetom da je dostupan global ROM za model koji želite kupiti.

3 0 hvala 1
16 godina
Da vas pitam, imam kuhani xiaomi.eu stavljen.. sve perfekt radi. Nego, taj global, jel moguće stavit bez otključavanja bootloadera?. Samo da stavim Rom u download folder i instalacija paketa priko ovoga ROMa?
Only God Can Judge Me
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
jozak kaže...
Točno, izašao je global ROM za redmi 3.
Sad bi trebalo biti lakše svima koji se prvi put susreću s xiaomi-jem. Imate hrvatski u global ROM-u zahvaljujući masvi.

Najlakše bi bilo tražiti sellera da vam fleša odmah taj službeni global dev ROM. Lakše i njima vama. Ne treba kemijati s kuhanim ROM-ovima, unofficial otključavanjem bootloadera i slično.

Sad i ja opet preporučujem xiaomi i neiskusnim korisnicima, pod uvjetom da je dostupan global ROM za model koji želite kupiti.

Kako mi je sad zao sto nisam pricekao jos tjedan dana sa kupnjom mobitela.

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Uskoro ce i stabilna globalna verzija za redmi 3(MIUI8) ovo je samo Developer..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Za kolko bi taj Global Dev mogao postati Stable?
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice