Windows xp koliko puta se mogu instalirati

poruka: 25
|
čitano: 12.113
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

sa jednog cd-a ,jesu li ograničeni brojem instaliranja?

Pitam zato što želim sebi kupiti cd od windowsa xp za svoje potrebe a vjerovatno ću ih koristiti više puta

u kući imam tri kompjutera i na sva tri bi ponovno instalirao winse.

Intel Celeron 2,2GH mb Jetway i845 s478 DIMM SDRAM 184 pin DDR2 1GB Grafika on board služi još uvijek
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows xp koliko puta se mogu instalirati

koliko ja znam moze se instalirati bezbroj puta....

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
topa kaže...

Pitam zato što želim sebi kupiti cd od windowsa xp za svoje potrebe a vjerovatno ću ih koristiti više puta

Ako kupuješ legalno windowse. Imaš pravo instalirati jednom windowse legalno... sve ostalo je nelegalno, osim ako je na istom računalu... To je OEM.
Ako kupiš RETAIL onda možeš isto jednom samo smiješ na različita računala, ali uvijek samo jedna instalacija može biti instalirana.

Nelegalno ih možeš instalirati koliko god puta hoćeš... na koliko god računala hoćeš.
Kublach
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2009 18:23 (Kublach).
17 godina
neaktivan

Ja mislim da po licenci možeš instalirati na samo jedan PC. Možeš ti instalirati i na milijun PC-a XP, ali po pravilima on je za samo jedan kompjuter.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
topa kaže...

Pitam zato što želim sebi kupiti cd od windowsa xp

Windowsi XP se više ne prodaju.
17 godina
neaktivan
dekstroza kaže...
topa kaže...

Službeno od microsofta, ali šta misliš da trgovac kojemu je ostao u zalihi mu ga neće prodati?
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
16 godina
neaktivan
topa kaže...

čitam stalno o tome kako se windowsi moraju aktivirati nakon 30 dana da se pojavljuje neka poruka o tome koliko ti je još preostalo dana ,a meni na jednom od kompjutera na koji sam instalirao xp od kolege je cd ,još mi ništa netraži ni nakon petog dana a nisu aktivirani . Može li mi to netko objasniti.
Intel Celeron 2,2GH mb Jetway i845 s478 DIMM SDRAM 184 pin DDR2 1GB Grafika on board služi još uvijek
16 godina
neaktivan

Win SP2( OEM) možeš samo na jedan pc,a SP1 (retail) na koji god hoćeš... ustvari aktivacija je došla sa sp2...

možeš stavit sp 2 bezbroj puta uz uvjet da nađeš dobar "crack" i izbjegavaš skidanje update-a.

16 godina
neaktivan
topa kaže...
topa kaže...

čitam stalno o tome kako se windowsi moraju aktivirati nakon 30 dana da se pojavljuje neka poruka o tome koliko ti je još preostalo dana ,a meni na jednom od kompjutera na koji sam instalirao xp od kolege je cd ,još mi ništa netraži ni nakon petog dana a nisu aktivirani . Može li mi to netko objasniti.
 može biti da već imaš crack unutar windowsa il imaš retail (sp1)... a može biti i da imaš isključen proces koji traži aktivaciju.... u svakom slučaju,isključi automatic update.... jer ima u sp3 neka fora da prepozna jesu li legalni ili nisu i onda imaš pravo sam 60 min. rada,a nakon toga više ne možeš uć u win.
16 godina
neaktivan

je je sp1 ,to znači da se oni nemoraju aktivirati ili ?

17 godina
neaktivan
topa kaže...

je je sp1 ,to znači da se oni nemoraju aktivirati ili ?

Ne moraju   ALI

ako updateaš opet ćeš morat aktivirati
sp1 je iskreno - smeće. Prije je bio ok, ali ono što je SP2 donio (nešto sitno i SP3) je ogromno poboljšanje u sigurnosti i općenito
svi noviji programi i igre traže minimum SP2 (makar ima i rijetkih izuzetaka)
17 godina
neaktivan

Probaj negdje nabaviti VL serial key (volume license), njime možeš instalirati original na neograničen broj računala.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

OS Windows XP koji kupiš kao OEM, možeš instalirati neograničen broj puta na jedno računalo. Nakon instalacije potrebno je aktivirati licencu internetom, ili telefonom pozivom službi za koriske. U protivnom, instalirani Windowsi su aktivni samo 30 dana.

Samim time, ne možeš instalirati na drugo računalo i "aktivirati" Windowse, jer su već aktivirani na "tvojem" računalu.

Dakle, kupljeni Windowsi su za instalaciju na jedno računalo.

..život u oblacima :-))
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 11:35 (SemperFi).
16 godina
neaktivan

Ma o čemu vi pričate!! Pa sine moj ako misliš kupovat piratske windowse nećeš valjda kupovat one s kojih nije uklonjena aktivacija!!!!

Takvi se jednostvno instaliraju, šineš im bypass da budu genuine i sve OK!!

No ukoliko vam traži aktivaciju.... lako je se da riješiti... progooglajte malo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako,legalni XP koji su OEM možeš na jedno instalirati koliko hočeš jer i ako ti javi
da si pretjerao nazoveš MS i oni te pitaju za serial i key i ako je sve ok opet možeš.
A taj isti OEM pokušao je moj prijatelj na druga računala(tako mi je rekao)...i nakon četvrtog puta su ga stopirali.
Znači sad je red da nazove MS ali mora sve reći tj. pročitati im s originalnog CD-a.

Private
17 godina
neaktivan

Bellatrix:

Ma o čemu vi pričate!! Pa sine moj ako misliš kupovat piratske windowse nećeš valjda kupovat one s kojih nije uklonjena aktivacija!!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaj si ti ovdje zalutao sa svojim odgovorom? Tko pita za hakiranje aktivacije?
Sjedni...Jedan!

..život u oblacima :-))
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 16:04 (SemperFi).
16 godina
neaktivan
SemperFi kaže...

Bellatrix:

------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaj si ti ovdje zalutao sa svojim odgovorom? Tko pita za hakiranje aktivacije?
Sjedni...Jedan!

zar sam ja pominjao neko hakiranje???
 jesam možda crackiranje... ali hakiranje nisam
zato sjedi... 0!!!
16 godina

E sry al ja uopce ne kuzim tu stvar s windowsima. sad kupujem komp i na njih bi si htio instalirat windowse xp original kupio sam ga u hgspotu , al sam ga vec 1put instaliro na laptop, e sad jel veliki zakonski prekršaj instalirat ih 2. put jel ipak dao sam za njih 1000 i nes kuna.

Tko pod drugim jamu kopa nos!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bolje ostavi na jednom orginal windows a na drugi stavi windows piratski ili snimi taj i nadji sebi aktivaciju imas to po hack i warez forumima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja nemam original cd od XP-a SP2 i instalirao sam s tim običnim (ne)originalnim cd-om kako bi se reklo ne i samo sam trebao upisati serial kod pri instalaciji windowsa da mi budu windowsi Genuine i mogu skidati update-e i koristiti MS Genuine Software i kad provjerim na internetu piše mi "thank you for using ms windows genuine software"... baš sve radi normalno već 2 godine i instalirao sam tako i frendovima, da ne pričam dalje.......

nebih želio dobiti ban zbog moram reći "piratluka" pa neću govoriti kakav kod, gdje i sl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

preporučavam vistu

Procesor: AMD Athlon 64 X2 4200+ Matična: MSI K9N Neo V2 Grafička kartica: MSI Nvidia 8400GS 512MB RAM: 2GB HDD: Maxtor 160GB Monitor: Philips 190CW Kućište: Coolmaster
17 godina
neaktivan

Vista jest bolja ali ako imas komp za nju i zivaca da se prebacis na nju ja korisitm Vistu Ultimate 64-bit

Sa torenta crack sam stavio i sve radi ok update i Ultimate exstrs nema nikavi problema.

Po meni Vistu Ultimate 64-bit je najbolji trenutno windows stabilna jaka i sve radi na njoj.Na pocetku je bilo problema sa driverima ali sada nema brige vise,

jedini problem je sta guta 1,5 gb rama ali tko ima 4GB ili vise najbolji sustav za njega...

17 godina
neaktivan
topa kaže...

OEM verzije Windowsa (pitaj kad kupujes windowse sta je OEM,ako si ga dobio predinstaliran na PC-u onda je OEM) mogu se instalirati bezbroj puta sve dok ne promenis hardware na PC-u,recimo maticnu. Sledece instaliranje posle toga je moguce ali samo uz telefonsku aktivaciju. Znaci kad odjednom promenis grafu,memoriju ili HDD trebas aktivirati. 
Ili pojednostavljeno,zivotni vijek OEM Windowsa je i koliko je "ziv" PC. "Umire" PC "umire" i Windows. Srecom elasticni su,ja sam tako muljao i instalirao sam OEM XP na drugi PC,natezali smo se sa Microsoft ali na kraju su popustili. Kao dokaz sam im poslao (i trazili su) slike od COA naljepnicu Certificate of Authenticity (COA) ..ona koja se lepi na racunalo sa serialom i racun. Sve to slikano foticem i skenirano poslao sam mailom i nije bilo frke. Ovo nije garancija da ce nekom ovo opet uspeti ali ovo je moja prica.

Ovde imas COA-e razne i informacije oko toga   http://www.microsoft.com/resources/howtotell/content.aspx?pg=coa 

Retail dopusta (cini mi se) do 4 instalacije na razlicite konfiguracije hardwarea na istom PC-u (neka pojasni ovo neko) 
4C617A61727573204C6F6E6700
16 godina
protjeran

samo XXXXXXXXXXXXPPPPPPPPPP dolazi u obzir

MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 2×1-TB-plus vanjski hd Maxstor-500gb NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dekstroza kaže...
topa kaže...

ne mora kupit nove može od bilo koje tvrtke koja ima viška kupitSmijeh
proc: AMD Athlon 64 6000+ BOX, dual core 3.1 GHz , SckAM2 Grafa: ATI Sapphire Radeon HD 4670 Matična: ASRock AM2XLI-eSATA2 Memory: ddr2 2 GB Napajanje: SmartBox 500 W
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice