sa jednog cd-a ,jesu li ograničeni brojem instaliranja?
Pitam zato što želim sebi kupiti cd od windowsa xp za svoje potrebe a vjerovatno ću ih koristiti više puta
u kući imam tri kompjutera i na sva tri bi ponovno instalirao winse.
Pitam zato što želim sebi kupiti cd od windowsa xp za svoje potrebe a vjerovatno ću ih koristiti više puta
koliko ja znam moze se instalirati bezbroj puta....
Ja mislim da po licenci možeš instalirati na samo jedan PC. Možeš ti instalirati i na milijun PC-a XP, ali po pravilima on je za samo jedan kompjuter.
Pitam zato što želim sebi kupiti cd od windowsa xp
Win SP2( OEM) možeš samo na jedan pc,a SP1 (retail) na koji god hoćeš... ustvari aktivacija je došla sa sp2...
možeš stavit sp 2 bezbroj puta uz uvjet da nađeš dobar "crack" i izbjegavaš skidanje update-a.
je je sp1 ,to znači da se oni nemoraju aktivirati ili ?
je je sp1 ,to znači da se oni nemoraju aktivirati ili ?
Probaj negdje nabaviti VL serial key (volume license), njime možeš instalirati original na neograničen broj računala.
OS Windows XP koji kupiš kao OEM, možeš instalirati neograničen broj puta na jedno računalo. Nakon instalacije potrebno je aktivirati licencu internetom, ili telefonom pozivom službi za koriske. U protivnom, instalirani Windowsi su aktivni samo 30 dana.
Samim time, ne možeš instalirati na drugo računalo i "aktivirati" Windowse, jer su već aktivirani na "tvojem" računalu.
Dakle, kupljeni Windowsi su za instalaciju na jedno računalo.
Ma o čemu vi pričate!! Pa sine moj ako misliš kupovat piratske windowse nećeš valjda kupovat one s kojih nije uklonjena aktivacija!!!!
Takvi se jednostvno instaliraju, šineš im bypass da budu genuine i sve OK!!
No ukoliko vam traži aktivaciju.... lako je se da riješiti... progooglajte malo
Ovako,legalni XP koji su OEM možeš na jedno instalirati koliko hočeš jer i ako ti javi
da si pretjerao nazoveš MS i oni te pitaju za serial i key i ako je sve ok opet možeš.
A taj isti OEM pokušao je moj prijatelj na druga računala(tako mi je rekao)...i nakon četvrtog puta su ga stopirali.
Znači sad je red da nazove MS ali mora sve reći tj. pročitati im s originalnog CD-a.
Bellatrix:
Ma o čemu vi pričate!! Pa sine moj ako misliš kupovat piratske windowse nećeš valjda kupovat one s kojih nije uklonjena aktivacija!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaj si ti ovdje zalutao sa svojim odgovorom? Tko pita za hakiranje aktivacije?
Sjedni...Jedan!
Bellatrix:
------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaj si ti ovdje zalutao sa svojim odgovorom? Tko pita za hakiranje aktivacije?
Sjedni...Jedan!
E sry al ja uopce ne kuzim tu stvar s windowsima. sad kupujem komp i na njih bi si htio instalirat windowse xp original kupio sam ga u hgspotu , al sam ga vec 1put instaliro na laptop, e sad jel veliki zakonski prekršaj instalirat ih 2. put jel ipak dao sam za njih 1000 i nes kuna.
Bolje ostavi na jednom orginal windows a na drugi stavi windows piratski ili snimi taj i nadji sebi aktivaciju imas to po hack i warez forumima...
ja nemam original cd od XP-a SP2 i instalirao sam s tim običnim (ne)originalnim cd-om kako bi se reklo ne i samo sam trebao upisati serial kod pri instalaciji windowsa da mi budu windowsi Genuine i mogu skidati update-e i koristiti MS Genuine Software i kad provjerim na internetu piše mi "thank you for using ms windows genuine software"... baš sve radi normalno već 2 godine i instalirao sam tako i frendovima, da ne pričam dalje.......
nebih želio dobiti ban zbog moram reći "piratluka" pa neću govoriti kakav kod, gdje i sl.
preporučavam vistu
Vista jest bolja ali ako imas komp za nju i zivaca da se prebacis na nju ja korisitm Vistu Ultimate 64-bit
Sa torenta crack sam stavio i sve radi ok update i Ultimate exstrs nema nikavi problema.
Po meni Vistu Ultimate 64-bit je najbolji trenutno windows stabilna jaka i sve radi na njoj.Na pocetku je bilo problema sa driverima ali sada nema brige vise,
jedini problem je sta guta 1,5 gb rama ali tko ima 4GB ili vise najbolji sustav za njega...
samo XXXXXXXXXXXXPPPPPPPPPP dolazi u obzir