Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.522.057
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
14 godina
Windows 8 i 8.1

Nisam Ja,Nisi Ti

- Izvoliš, KLIK.

mario.L_hr

{#} {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 21:43 (Valentin17).

2 0 hvala 2
14 godina
Re: Windows 8 i 8.1
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Pozdrav.

Može preporuka programa s kojim mogu stavit win 7 start menu, isto tak da mi se odma pokreće komp na desktop a ne na metro?! 

Hvala.

Evo moje preporuke.

EDIT: ovaj moj je pravi link, kolega je dao neki fake.Smijeh

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 21:40 (mario.L_hr).
15 godina
Windows 8 i 8.1

Zahvaljujem.

Xfire: lxexo // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_DOR3/
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Valentin17 kaže...

Nisam Ja,Nisi Ti

- Izvoliš, KLIK.

mario.L_hr

{#} {#}

Tebi se baš da pisati.

(linkanje svega {#})

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
12 godina
ihush kaže...
Sandro HR Zagorje kaže...

Evo , meni je ovo pomoglo i šljaka : 

..

-što ti je u čemu pomoglo, u čemu je problem? Ili vidla žaba konja da se potkiva..?

Vise u nicem. Problem je bio taj da mi je u "paged pool-u" bilo 800+mb!... Sad mi nakon 4h rada na racunalu nije preslo 220Mb( tak se i krece oko 220mb  +/- 20mb )

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 21:57 (Sandro HR Zagorje).
14 godina

Vise u nicem. Problem je bio taj da mi je u "paged pool-u" bilo 800+mb!... Sad mi nakon 4h rada na racunalu nije preslo 220Mb( tak se i krece oko 220mb )

Zašto je u tom bio problem? Samo zbog veličine ili si imao nekih problema u radu? Ako si imao problema, kako su se oni manifestirali i jesi li siguran da si riješio problem?

Možda ti se čini da cjepidlačim ali ono što mene čudi je ručno podešavanje sustava, prema naputku s neta, ako problema nije bilo.

14 godina
Windows 8 i 8.1

Punjenje Poolova traje podosta.
Tako da kad testiraš jesi li riješio problem ostaviš komp da radi nešto što piše po disku, recimo da ti skida neki torrent 24/7 i onda vidiš.

Kod mene je bio slučaj da je u nekoliko dana negašenja (sleep) bilo 99% zauzeto memorije.
Al valjda sam riješio. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
mario.L_hr kaže...

Vise u nicem. Problem je bio taj da mi je u "paged pool-u" bilo 800+mb!... Sad mi nakon 4h rada na racunalu nije preslo 220Mb( tak se i krece oko 220mb )

Zašto je u tom bio problem? Samo zbog veličine ili si imao nekih problema u radu? Ako si imao problema, kako su se oni manifestirali i jesi li siguran da si riješio problem?

Možda ti se čini da cjepidlačim ali ono što mene čudi je ručno podešavanje sustava, prema naputku s neta, ako problema nije bilo.

Pa nerviralo me je! Skoro 1gb rama je bilo zauzeto zbog niceg!

14 godina

Kako znaš da je bilo zauzeto zbog ničega? Da preformuliram pitanje. Kako znaš da si nisi usporio računalo ovim zahvatom? Uz količinu RAM-a koju imaš nisi imao potrebu napraviti to što si napravio. Ovakav pristup, kad radiš nešto za što nisi siguran čemu služi, pomaže li ili ne a pri tome nemaš stvarni problem (tj. računalo ničim ne pokazuje da ima problema u radu), vodi u vrlo skoru reinstalaciju OS-a.

12 godina
sudy_freak kaže...

Punjenje Poolova traje podosta.
Tako da kad testiraš jesi li riješio problem ostaviš komp da radi nešto što piše po disku, recimo da ti skida neki torrent 24/7 i onda vidiš.

Kod mene je bio slučaj da je u nekoliko dana negašenja (sleep) bilo 99% zauzeto memorije.
Al valjda sam riješio. 

Evo stavio sam scan sustava..i paged pool se puni ko lud! 

16 godina
...

- brzo, čupaj keksove RAMa van. ... ili to možda OS iskorištava raspoložive resurse optimalno, kako su to pametni inženjeri zamislili?

Pitanjce.... čemu služi RAM? Da stoji prazan? Ako radi, ne diraj. KISS.

mario.L_hr kaže...

... Ovakav pristup, kad radiš nešto za što nisi siguran čemu služi,...vodi u vrlo skoru reinstalaciju OS-a.

-hmm, (ali) na greškama se uči, pa samo iz tog razloga, recimo da odobravam prčkanje. Svatko se mora opeći da bi razumio što znači pec-pec.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 22:32 (ihush).
14 godina
ihush kaže...

- brzo, čupaj keksove RAMa van. ... ili to možda OS iskorištava raspoložive resurse optimalno, kako su to pametni inženjeri zamislili?

Vrlo jezgrovito i jednostavno si napisao ono što pokušavam u već nekoliko postova.

14 godina
ihush kaže...
mario.L_hr kaže...
ihush kaže...

Vrlo jezgrovito i jednostavno si napisao ono što pokušavam u već nekoliko postova.

Ovi u MS-u, kao da su namjerno to napravili {#}.

Da zavade ljude međusobno oko apsolutno NIČEGA!
U slučaju da je u okviru od 5% RAM-a.

Ne uzimamo u obzir mojih 99% RAM usage. 

16 godina
sudy_freak kaže...

Punjenje Poolova  traje podosta.

Al valjda sam riješio.

Sa čime skeniraš da ja vidim da li puni k'o ludo?

Test scan: MBAM, SAS, HitmanPro, Defender odjednom, da puni ga 1MB po 1MB ali ne baš k'o lud skroz polako.....

Kada svi skenovi završe staviti ću konačno stanje nije problem. Sada je 364/105MB samo Defender je gotov. :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 23:08 (Oldy).
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ev da preporučim jednu app: Deezer  Odlična za muziku. :)

1 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Došlo najviše do 461MB/148MB dok Hitman Pro nije završio sken.

Ostala još dva skenirati ali ne ide više ni blizu tih 461MB Paged pool.

Progutao sam tri trojana. Jupi bravo ja. xD

0 0 hvala 0
17 godina
...ako ti je ta tri trojana pronasao SAS lako moguce da su FP.
Mozes stavit sliku cijelog prozora SAS-a?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
16 godina
Windows 8 i 8.1

Mogu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 23:38 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
...e jos da si kliknuo na onaj + kod trojana...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
16 godina
Windows 8 i 8.1

Čekaj, gledam nešto drugo. Stvarno kada se prozori minimaliziraju u jednom trenu stvarno brzo puni Paged pool.

Kada podignem nazad prozore stane i počne ići prema dolje.

Dakle dok dosegne taj neki maksimum. Tada.

Jesu imaš pravo od EFLC i Proshowa.... :)

Dakle, naravoučenje ne spuštaj prozore i neće brzo puniti Paged pool nego polako 1MB po 1MB dok ne dođe do tog nekog maximuma koji treba. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 0:02 (Oldy).

0 0 hvala 0
14 godina
Oldy kaže...

Čekaj, gledam nešto drugo. Stvarno kada se prozori minimaliziraju u jednom trenu stvarno brzo puni Paged pool.

{#} NHF

16 godina
Windows 8 i 8.1

Ok, nema veze možda griješim u izražavanju.

Nego ovaj Paged pool može biti problem ako se komp duže ne gasi ili ne restarta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 1:23 (Oldy).

0 0 hvala 0
12 godina
ihush kaže...
...

mario.L_hr kaže...

... Ovakav pristup, kad radiš nešto za što nisi siguran čemu služi,...vodi u vrlo skoru reinstalaciju OS-a.

-hmm, (ali) na greškama se uči, pa samo iz tog razloga, recimo da odobravam prčkanje. Svatko se mora opeći da bi razumio što znači pec-pec.

ajd smiritre dozivljaje! Skenirao sam sa antivirusom, normalno puni sken systema ( avast) i Malwerbyteom. Doslo mi je do 1gb tijekom full skena. Evo, dosao doma, pa vidio da se  taj "paged pool" smanjio sa 1gb na 316MB i "non-paged pool" pao na 172MB

15 godina
neaktivan

E ovako, vidim da se ovdje priča o memoriji, ali svi ovi pagged i non-pagged izrazi i značenja mi nisu baš sjeli. Ja imam neki problem, bar mi se tako čini, jer mi windowsi u skoro idle modu koriste 4,8 GB od 6 GB koliko imam. Pokrenute aplikacije mi troše nekih 400 - 600 MB ovisno o chromu. E sad ako pokrenem BF4 dolazi dosta često do kritičnog usporavanja rada računala. Evo pojedinosti možete vidjeti na slici, pa vas molim savjete što poduzeti. Hvala.

Samsung Galaxy Note II :)
14 godina
goranbm kaže...

E ovako, vidim da se ovdje priča o memoriji, ali svi ovi pagged i non-pagged izrazi i značenja mi nisu baš sjeli. Ja imam neki problem, bar mi se tako čini, jer mi windowsi u skoro idle modu koriste 4,8 GB od 6 GB koliko imam. Pokrenute aplikacije mi troše nekih 400 - 600 MB ovisno o chromu. E sad ako pokrenem BF4 dolazi dosta često do kritičnog usporavanja rada računala. Evo pojedinosti možete vidjeti na slici, pa vas molim savjete što poduzeti. Hvala.

Ma suludo je ovdje tražiti pomoć.
Jer ljudi ovdje nemaju s tim problema i nas koji imamo taj problem prozivaju da smo ludi.

Evo rješenje tvog problema.
Vrlo vjerojatno. 

P.s. možeš li okinuti ovaj skrinšat?

Select columns > odaberi Paged i NP Pool i sloći po veličini.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 17:27 (sudy_freak).
12 godina

Jer ljudi ovdje nemaju s tim problema i nas koji imamo taj problem prozivaju da smo ludi.

Vrlo vjerojatno. 

Bas sam ovo i ja htio napisat. Previse se pametuje

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 17:27 (Sandro HR Zagorje).
14 godina
Windows 8 i 8.1

- Nitko ne pametuje, neki kolege su samo upozorili na ovo: "don't fix it if it ain't broken".

- Što kod ovoga zadnjega kolege ipak nije slučaj, ali u prethodnim postovima je bilo nekih koji su išli "popravljati", a nisu imali probleme.

0 0 hvala 1
16 godina
Windows 8 i 8.1

Točno to da.

Neki bi htjeli izgleda da iako nemaju problema da im bude na 0MB.   Koliko ja shvaćam.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
goranbm kaže...

Vrlo vjerojatno. 

P.s. možeš li okinuti ovaj skrinšat?

Select columns > odaberi Paged i NP Pool i sloći po veličini.

Evo.

Samsung Galaxy Note II :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 18:43 (goranbm).
14 godina
goranbm kaže...

Evo.

Jesi napravio ono da si isključio net monitor?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice