Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.531.043
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8
Bilal kaže...

Pa ako ti nece wifi zasto uopste probas online acc? Trebo si se prijavti lokalnim i onda rucno instalirati drivere.

P.S. Za ove koji koriste steam, sinoc sam naletio na aplikaciju koja pravi live tile za igre sa steama. Znace da vam ne budu obicne ikone.

Ma spojio sam se onda kablom, ali isti slučaj, neće lokalni na 8.1 napraviti, nemam pojma zašto. 

Očito nameću da se odmah s MS acc spoji. Kao što ne možeš niti pristupiti metro marketu ako se ne registriraš.

Uglavnom, evo me sad, obrisane particije sve, sve podatke riješio na drugi hard, i sad evo radi kao suza, još neke sitne programe instaliram, niti sam nemam pojma šta mu bi, ali 8.1 dobro se implementirao i napravio štetu.

Nisam to očekivao, ali eto sad na standard osmici. Dok ne izađe nešto stabilno, ne idem s ovoga.  

Đuro#2155
16 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Očito nameću da se odmah s MS acc spoji. Kao što ne možeš niti pristupiti metro marketu ako se ne registriraš.

Uglavnom, evo me sad, obrisane particije sve, sve podatke riješio na drugi hard, i sad evo radi kao suza, još neke sitne programe instaliram, niti sam nemam pojma šta mu bi, ali 8.1 dobro se implementirao i napravio štetu.

Kao što je i bilo najavljeno.

Uostalom ,jel se netko sjetio skinuti i pročitati vodič?

Lokalni acc radi samo kod upgradeanih Windowsa ,i to ne za sve - Sync ,SkyDrive i još mnogo toga zahtjevaju Microsoft acc.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Franjo15 kaže...

Kao što je i bilo najavljeno.

Uostalom ,jel se netko sjetio skinuti i pročitati vodič?

Lokalni acc radi samo kod upgradeanih Windowsa ,i to ne za sve - Sync ,SkyDrive i još mnogo toga zahtjevaju Microsoft acc.

Upgrade mi je prošao, ali tu sam dobio probleme, radio ok malo, pa onda samo BSOD i nema šasne da uđe u sustav, pa sam probao i čistu instalaciju s ISO, trajala preko 2sata, nemam pojma zašto tako dugo. I niti to nije dobro radilo, pa sam instalirao 7, i ona je nakon toga svega žešće štekala, pa sam boot disk formatirao s novim 7, niti to nije prošlo dobro, pa sam onda sve particije i formatirao hard kompletno i sad evo sve radi. 

Eto ja sam probao i opekao se. Tako da meni je dosta :D 

Đuro#2155
16 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Tvoj problem nije OS ,nego PC.

17 godina
Windows 8

bas kak je kolega rekao ... sorry Franjo al pc ti je kanta ocito ..evo ja testiram i nikakv bsod,restart da nes nije prepoznao ili fali ...kucam u drvo za to ...ocito je ipak 8.1 malo veci zalogaj za njega nhf {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 20:01 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Franjo15 kaže...

Tvoj problem nije OS ,nego PC.

4mal kaže...

bas kak je kolega rekao ... sorry Franjo al pc ti je kanta ocito ..evo ja testiram i nikakv bsod,restart da nes nije prepoznao ili fali ...kucam u drvo za to ...ocito je ipak 8.1 malo veci zalogaj za njega nhf {#}

Ma moja kanta radi savršeno na windows 8, i na 7 dok sam imao sve super.

Nikad nisam imao BSOD na osmici, dok nisam 8.1 instalirao, očito ne leži taj os na mom laptopu. 

Tako da se ja svoje kante ne odričem. Sad evo riješio sam sve na osmici, i radi super. 

Ma ova moja kanta PackardBell, gazi sve pred sobom.

S tim da odrađuje 0-24 radno vrijeme jer neke botove vrtim stalno u pozadini. 

Računao sam da ima nekih cca 35k sati rada. {#}

I nikad nikakvih kvarova, niti pregrijavanja. 

Tako da to što mi govorite da je kanta, za mene je savršen stroj. {#}

Đuro#2155
16 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Ja ti nigdje nisam napisal ''kanta'' ,mene ne diraj. {#}

16 godina
neaktivan
Windows 8
Edit: postano u drugu temu.
ZOTAC: It's Time to Play.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 23:07 (DmL).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Franjo15 kaže...

Ja ti nigdje nisam napisal ''kanta'' ,mene ne diraj. {#}

Ma je znam i ja da je kanta :)

Ali šta ću s njom ne da se, ipak kupljena je u AU i tada oko 2000€ 6 godina iza stroja, i još ne posustaje.

Nego da se vratimo na temu, sad radim system image, preko windowsa, na eksterni, je da rijetko winodwse mjenjam, ali bio bi red baciti se na to.

Jel ok taj, ili bolje da sam radio image s nekim drugim programom? 

I šta je s repair diskom, normalno da nemam DVD sad kod sebe, ali jel i to korisno? 

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 22:25 (Franjo15).
16 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Jel ok taj, ili bolje da sam radio image s nekim drugim programom? 

I šta je s repair diskom, normalno da nemam DVD sad kod sebe, ali jel i to korisno? 

Windows backup je sasvim u redu ,a kad napraviš image ,njega kasnije možeš mountat u Sedmici i Osmici i vadit iz njega šta ti treba.

Za repair disk ti treba samo jedan cd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 22:32 (kizo2703).
17 godina
Jel se moze mountat u neki virtualni program (VirtualBox ili VmWare)?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Windows backup je sasvim u redu ,a kad napraviš image ,njega kasnije možeš mountat u Sedmici i Osmici i vadit iz njega šta ti treba.

Za repair disk ti treba samo jedan cd.

Vaditi što mi treba, a ne da mi backup cijelog sistema, tj, cijelog diska sad?

A repair bi si isto mogao napraviti, moram samo nabaviti dvd, mislim da sam imao negdje dvd rw pa probati iskorititi. 
Jer te cdovove ne koristim već par godina.

Sad novi stolno što sam si sastavio, izbacio sam optiku, samo mi smeta i narušava izgled. A i onako imam super USB i sve radim preko njega.

Usporedbe radi, instaliranje 7 mi traje preko dvda preko 40min, dok s usba, cca recimo 20min završim sve. 

Đuro#2155
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Može u VirtualBoxu ,u VMWareu ga prvo treba konvertirat u vmdk. Ali mislim da ga u Workstationu možeš isto mountat bez konverzije.

Ali ,ne možeš ga bootati ni u jednom ,osim ako na njemu prethodno napraviš Sysprep i deinstaliraš sve drivere specifične za PC na kojem je bio instaliran.

16 godina
kizo2703 kaže...
djigibao kaže...

Može u VirtualBoxu ,u VMWareu ga prvo treba konvertirat u vmdk. Ali mislim da ga u Workstationu možeš isto mountat bez konverzije.

Ali ,ne možeš ga bootati ni u jednom ,osim ako na njemu prethodno napraviš Sysprep i deinstaliraš sve drivere specifične za PC na kojem je bio instaliran.

- može, ali nema potrebe, mountaš desnim klikom, lakše ne može. (VHD je odavno podržan, VHDx je nova điđa, svaki virtualac je jednak hw-pcju, slično promjeni MBO-VGA.. Osmica to radi lako, problem je samo licenca). Veći problem je kompatibilnost hw i VMa s Osmicom i VM u samoj osmici koji detektira VM... HyperV2.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

- može, ali nema potrebe, mountaš desnim klikom, lakše ne može. (VHD je odavno podržan, VHDx je nova điđa, svaki virtualac je jednak hw-pcju, slično promjeni MBO-VGA.. Osmica to radi lako, problem je samo licenca). Veći problem je kompatibilnost hw i VMa s Osmicom i VM u samoj osmici koji detektira VM... HyperV2.

Aj pročitaj još jedamput boldano! Pita se za mount u virtualki. Kaj sam krivo napisal?!

16 godina

-..konvertirati u vmdk, ne mora, VHD je podržan u svim VMovima. Za mountanje nema ni potrebe npr sysprep jer nema bootanja u OS. Osim ako ne mješamo termine mountanje i bootanje?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-..konvertirati u vmdk, ne mora, VHD je podržan u svim VMovima. Za mountanje nema ni potrebe npr sysprep jer nema bootanja u OS. Osim ako ne mješamo termine mountanje i bootanje?

Pošto nije rekel kakve namjere ima ,napisal sam da može mountat ,ali ne i bootat bez da se prethodno napravi sysprep. Kapish?

17 godina
Windows 8

arghhh al sam se nahebo dok sam postavio 8.1 na lap :D

trajala je 20 minuta instalcija , da i onda ide namjestanje svih parametra koji nisu bili na win8 ci etc... iako sam ostavio stare fajlove appove etc.. morao sam rucno skinut toshiba win 8 upgrade 

,ass i jos to dok se skinulo i instaliralo jos cuku i pol... pa naravno amd posebne  koji su zanji izasli u 12 mj i novi bios update ...za moj model al nema veze itd pa jos testiranje ... racunam 4 cuke vremena 

sa upgradeom ! sam potrosli :) 

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.6.2013 12:01 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Da li je netko probao ovo u VirtualBox (ili neki drugi stroj) instalirat?

Meni izbacuje gresku (slika).

Evo fixa za VirtualBox.

17 godina
kizo2703 kaže...
djigibao kaže...

Da li je netko probao ovo u VirtualBox (ili neki drugi stroj) instalirat?

Meni izbacuje gresku (slika).

Evo fixa za VirtualBox.

Vidio sam ti i pokusao napraviti ali nece jer je kod mene VIrtualBox instaliran na D: particiju.

Imas recept za to?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Vidio sam ti i pokusao napraviti ali nece jer je kod mene VIrtualBox instaliran na D: particiju.

Imas recept za to?

Možda baš zato i neće - probaj promjeniti putanju u naredbi na  "D:\Program Files\oracle\VirtualBox\vboxmanage.exe" setextradata "Image Name".

Ili kak ti se već zove folder u kojem se nalazi VirtualBox.

Putanja u naredbi MORA BITI TOČNA!

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.6.2013 18:41 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
djigibao kaže...

Imas recept za to?

Možda baš zato i neće - probaj promjeniti putanju u naredbi na  "D:\Program Files\oracle\VirtualBox\vboxmanage.exe" setextradata "Image Name".

Ili kak ti se već zove folder u kojem se nalazi VirtualBox.

Putanja u naredbi MORA BITI TOČNA!

Znam da zbog toga nece...ma nema veze, strpit cu se, mozda ce izbacit uskoro novu verziju Virtualbox gdje ce sve to sredit {#}.

BTW: probao sam na vec instaliranu Win 8 (u virtualbox-u) ubacit iso (u DVD pogon) i pokrenut Setup ali dobijem ovo (slika).

16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Znam da zbog toga nece...ma nema veze, strpit cu se, mozda ce izbacit uskoro novu verziju Virtualbox gdje ce sve to sredit {#}.

BTW: probao sam na vec instaliranu Win 8 (u virtualbox-u) ubacit iso (u DVD pogon) i pokrenut Setup ali dobijem ovo (slika).

Gle ,očito ,po običaju ,VirtualBox opet kasni i ne podržava nove Windowse ,kak je bilo i kod previewa Osmice.

VMWare Player nema nikakvih problema:

{#}

Evo ,done.

Sve radi ,čak se može napraviti i Local account.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.6.2013 19:50 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
Windows 8

možda je već bilo pitanje...kako nakon svega maknuti natpis u donjem desnom ćošku???

miroslaveliki
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 9:43 (miroslaveliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
miroslaveliki kaže...

možda je već bilo pitanje...kako nakon svega maknuti natpis u donjem desnom ćošku???

Watermark editor?

12 godina
neaktivan
Windows 8

radi...donirat ću im neku siću preko pay-pal

miroslaveliki
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Windows 8

pozdrav svima...
imam jedan problem, kad slusam pjesme na yt stalno mi preskace video npr.. ide sve fino i odjednom 10 sekundi unaprijed prebaci, to mi se desilo na win8  probao sam ponovo sistem instalirat ali nista, vratio na win 7 opet isto, zna li tko do cega bi moglo bit , preskace mi samo na yt nigdje drugo... hvala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Virus_sc kaže...

pozdrav svima...
imam jedan problem, kad slusam pjesme na yt stalno mi preskace video npr.. ide sve fino i odjednom 10 sekundi unaprijed prebaci, to mi se desilo na win8  probao sam ponovo sistem instalirat ali nista, vratio na win 7 opet isto, zna li tko do cega bi moglo bit , preskace mi samo na yt nigdje drugo... hvala...

Probaj za početak drugi browser ako stalno ti se to događa na istom. Očito nije do OSa

Đuro#2155
12 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...
Virus_sc kaže...

pozdrav svima...

Probaj za početak drugi browser ako stalno ti se to događa na istom. Očito nije do OSa

probao na mozili i operi na oba preskace

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 13:22 (Virus_sc).
17 godina
Windows 8

Lol to se i na winampu desava al od 8ce .. Rekli su da ce pokrpat pa nisu jos sramotra microsoft...

Moj PC  
0 3 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice