Windows 7 RAM za igre.

poruka: 55
|
čitano: 7.311
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 RAM za igre.
Antrocro kaže...

Ja imam Win 7 i 2 GB RAMa. Pise da graficka moze uzeti do 700 mb.

Koristi graficka toliko rama ikada? Dali bi bilo razlike u igrama da kupim jos 1-2 gb?

GameBooster mi ocisti do 125mb.

Ne znam baš o čem pričaš, al mislim da nema nekakve prevelike koristi od još 2GB RAM.

Ako ti baš treba za neke žešće aplikacije onda u redu.

Zauzeće RAM-a možeš vrlo lako provjeriti. Uključi par standardnih aplikacija koje većinom koristiš ili neku zahtjevniju igru i još neke stvari istovremeno pa vidi.

Ako smatraš da ti je zauzeće memorije preveliko, onda kupi, ako smatraš da nije, ostavi kako je.

Dodavanjem RAM-a, ukoliko to nije potrebno, ne dobivaš na performansama računala.

15 godina
VeX7 kaže...
dv14 kaže...

je li dovoljno 2gb rama za igrat nove igre na win7 32bit?

Sasvim dovoljno ako imaš odgovarajuće komponente (CPU i GPU) za Win7 zahtjeve.

2Gb ram, xfx hd4870 1gb i athlon ii x4 630

znači biti će u redu za igre

16 godina
neaktivan
Uz takvu mašinu naravno, još ćeš vidjeti i ubrzanje u odnosu na XP.
Nemaš brige!
15 godina
neaktivan
Windows 7 RAM za igre.

Ovako.....danas ne dobivam 2 GB RAM-a(Zato što imam DDR 400 tj.DDR 1 pa ne mogu naći nigdje memorijske ploćice)već 2.10.2010(tj.za mjesec dana)dobivam novi kompjuter:

Palit ATI Radeon HD 4850

AMD Athlon Dual Core II

2 GB Ram-a

150GB Harddisk

....ostalo baš točno i ne znam :)

Jel't to dobra konfa.....plzzzzz odgovorite zanima me........e i još ovo namjeravam si stavit' umjesto Windowsa 7 rađe Windows XP jer su igrice brže bez obzira na ovu konfu......namjeravam stavit' Home Edition jer je imam pravu,licenciranju i kupljenu a i čuo sam da troši manje resursa od Professionala...jel' to istina?

proxpgamer_world's best gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
E i kakvo ubrzanje?
16 godina
neaktivan
proxpgamer kaže...

Ovako.....danas ne dobivam 2 GB RAM-a(Zato što imam DDR 400 tj.DDR 1 pa ne mogu naći nigdje memorijske ploćice)već 2.10.2010(tj.za mjesec dana)dobivam novi kompjuter:

Palit ATI Radeon HD 4850

AMD Athlon Dual Core II

2 GB Ram-a

150GB Harddisk

....ostalo baš točno i ne znam :)

Jel't to dobra konfa.....plzzzzz odgovorite zanima me........e i još ovo namjeravam si stavit' umjesto Windowsa 7 rađe Windows XP jer su igrice brže bez obzira na ovu konfu......namjeravam stavit' Home Edition jer je imam pravu,licenciranju i kupljenu a i čuo sam da troši manje resursa od Professionala...jel' to istina?

Athlon Dual Core? Koji god da je (ako nije nova serija), nije dobar izbor.

Koji točno Athlon dobivaš, navedi model?

I uostalom, kakve veze ima kaj mi mislimo o konfi?

Svako ima različito mišljenje, eto moje je da je slabo, al tebi će bit bomba, tak da nemamo mi kaj tu raspravljat.

Da si pročito pravila za kupnju računala, tj. da si naveo koliko novaca misliš potrošiti i u kojem dućanu, mi bi ti složili konfu.

Ovako ćeš ti kupovati sve i svašta, a naši komentari će i dalje biti - nije dobro...

I da, jučer smo komentirali to bumpanje teme svakih 10min.... OKANI SE TOGA!

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 22:18 (VeX7).
16 godina
protjeran
Windows 7 RAM za igre.

koliko dramatike za jedan običan odgovor jaoooo

evo xp 1G rama vista 2 G rama win 7 4G rama to bi bilo nekakav okvir normalnosti ali  potrebe i mogučnosti su nešto drugo

što se tiče kučnih računala s 32 bitnom verzijom windovsa

oni koji pucaju na 64 bita 6 i više giga rama ništa se oni neče bolje  naigrat nego oni koji imaju 4 g rama i 32 bitne  win

dakle 2 giga za vin 7 če taman bit dovoljno moja preporuka da se ide na dvi pločice po gigabajt zbog dual moda a onima malo dubljeg đepa 2×2 Giga  rama u dual modu

mora biti svima jasno više je bolje samo ako je to  dobro raspoređeno  đaba 2 g rama u komadu na win 7 tu več gubite 10% brzine protoka podataka bolje 2×1Giga u dual modu ili 2×2Giga u dual modu još i bolje da ne zafali

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 RAM za igre.

2x2 gb = 4gb sa 32 bitnim windowsima?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

Bolje ić na 64 bit Win7 sa 4GB memorije jer na 32bit gubiš kojih 800MB, on prepoznaje (kako koji) max 3.25GB.

16 godina
neaktivan
VeX7 kaže...
xDinichx kaže...

Bolje ić na 64 bit Win7 sa 4GB memorije jer na 32bit gubiš kojih 800MB, on prepoznaje (kako koji) max 3.25GB.

Exactly my point :D

15 godina
neaktivan
Windows 7 RAM za igre.

onda odgovorite barem na ovo kad god hoćete:.namjeravam stavit' Home Edition jer je imam pravu,licenciranju i kupljenu a i čuo sam da troši manje resursa od Professionala...jel' to istina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
proxpgamer kaže...

onda odgovorite barem na ovo kad god hoćete:.namjeravam stavit' Home Edition jer je imam pravu,licenciranju i kupljenu a i čuo sam da troši manje resursa od Professionala...jel' to istina?

Pa professional ima neke dodatne stvari koliko ja znam i home edition je namjenjena ovako za kućne korisnike bez nekih većih potreba...

15 godina
neaktivan
Znači utrošak RAM-a je isti ili?
16 godina
neaktivan
proxpgamer kaže...
Znači utrošak RAM-a je isti ili?

Mislim da da... ali nisam siguran... home edition ima manje mogućnosti, ali za rame neznam

16 godina
neaktivan
proxpgamer kaže...

A čuj, svejedno ti je, nećeš ništa dobit ni izgubit prelaskom na Home Edition.

Ja sam svojevremeno znao dosta često mijenjati između HOME/PRO i nisam primjetio baš neku razliku.

A to što se tiče potrošnje memorije... Na Home Edition možda dobiš kojih 50MB više - kažem, zanemarivo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 22:43 (VeX7).
15 godina
neaktivan
Ima li netko od vas trenutno instaliran Home?ako da onda mi plizzzzz napišite koliko vam uzima rama i recite mi kako da ja koji imam pro to provjerim
16 godina
neaktivan
proxpgamer kaže...
Ima li netko od vas trenutno instaliran Home?ako da onda mi plizzzzz napišite koliko vam uzima rama i recite mi kako da ja koji imam pro to provjerim

Daj se poslušaj malo i daj mene poslušaj malo, molim te, vidim da me uredno ignoriraš, a pokušavam ti pomoći.

Gore smo ti odgovorili, zanemarivo je to.

Uz to, ne možeš to uspoređivati s tvojim kompom, svaki korisnik ima svoje programe koji se dižu s Windowsom i troše memoriju.

I uostalom to nema apsolutno nikakve veze sa novom temom više.

Otvori novu temu za takva pitanja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 22:48 (VeX7).
15 godina
neaktivan
Samo pitam....hoću OS ali da troši manje RAM-a.....a to ne uključuje 95,98,me i tak' ostale jer su staromodni....
15 godina
neaktivan
Windows 7 RAM za igre.

Rista moj kao da ti je 13 godina.

There is a fine line between fishing and standing on the shore like an idiot !!!!!!!!!!!

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
proxpgamer kaže...
Samo pitam....hoću OS ali da troši manje RAM-a.....a to ne uključuje 95,98,me i tak' ostale jer su staromodni....

A koliko ti trenutni troši?

Imaš Win7 ili XP?

U svakom slučaju, XP (bilo koji) će ti trošiti 50% manje nego sedmica i sa 1GB memorije je bolje da si na XP-u.

15 godina
neaktivan
Tnx...ali ja nezzzz kak' da to provjerim....
16 godina
neaktivan
proxpgamer kaže...
Tnx...ali ja nezzzz kak' da to provjerim....

CTRL+ALT+DEL na tipkovnici.

Otvorit će ti se upravitelj zadataka.

Na dnu prozora piše koliko memorije se koristi.

15 godina
neaktivan
Piše 444MB/2460MB
16 godina
Windows 7 RAM za igre.

Ma znaš šta, čovjek ti je dobro rekao i želi ti samo pomoći.... ako namjeravaš uzeti novo računalo bolje ti je da izbjegavaš gotova računala. Bolje ti je da ti netko na forumu preporuči komponente za slaganje konfiguracije jer ćeš sigurno dobiti bolje računalo za manje novaca zato što ćeš birati trgovinu (ako je recimo CPU jeftiniji u ADM-u to ne mora značiti da je tamo i GPU jeftiniji) + imat ćeš još nekakve dodatne pogodnosti (primjer: za svaku komponentu zasebnu garanciju itd)

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ako nisi znao ja ne uzimam složenu konfu već mi je prijatelj koji je vlasnik onog dućana složio jako dobru konfu za 2000 kn i rekao je da se to jako isplati jer igre znaju biti pristojno igrane na toj konfi....
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice