Zašto na Windows 7 i Visti treba imati veći RAM za igre,npr.Prince of Persia treba 1GB Rama na XP,a na Visti i 7 treba 2 GB.Postoji li naćin tako da igre misle da ja imam XP ili nešt' tak slično(Pošto imam Windows 7,a neda mi se kupovat nova RAM memorija).
Nije stvar da igre misle nego igre znaju razlika je u tome što XP troši 350mb rama a vista 1gb sedmica oko 750mb.
Jer sami windowsi koriste više ram-a jer imaju više procesa u pozadini upaljenih koji troše ram. Što se većinom da isključit.
Ne, nepostoji način da igra misli da imaš XP.
Ako imaš 2GB ili više RAM-a velike potrebe za kupovinom dodatnog RAM-a nema, a ionako sa 1GB ili manje bi dobio bitno ubrzanje neovisno o OS-u.
evo meni je razlika između 2 i 4 gb rama na 7 nebo zemlja dok na XP-u samo malo brži load timeovi
Ja imam 1 GB i Windows 7 i igre su mi jako spore.Na XP-u su mi bile dosta brze.Međutim,Microsoft baš i ne daje POTPUNU podršku za XP,a i 7 je u modi......a kak te procese isključit,kak da smanjim korištenje memorije što ga OS koristi i kakvo ubrzanje je sa 1 GB RAM-a????
Itko?Molim vas,važno mi je?E i šta onda preporučujete za igre 7 ili XP?
7-ica je puno bolja opcenito meni

uzmi nešto novca i kupio još 1gb rama i trebao bi biti miran s time...ako ti se neda ulagat vrati se na xp
Sad kad sam na XP-u kak da saznam jeli mi procesor 32 ili 64 bitan.
Bilo tko...plizzzzzzzzz
Daj nam reci procesor... svi su procesori 32-bitni, a većina ih podržava i 64 bita... znam da od neke verzija pentiume 4 nadalje svi mogu 64 bita :D
Plz,brzi odgovor....

moci ces stavit 64 bitni i koristit ces sva 4 gb memorije
ja tebe ne kuzim ti koristis komp bez ram memorije xDD
kolko sam skuzio da imas 2 gb i da ces jos kupit 2 gb
Ne znam čemu tolko uzbuđenje i pisanje postova svake 2min.
Dobro, to je posao administratora da, ali to se tako ne radi.
Pričekaš dok se netko ne javi i bok, a ne ovako dosadan bit.
Komp ti složen zbrda-zdola; Sempron 3000+ i HD4850 + još k tome 3GB RAM?!
Kaj ti misliš da ćeš nešto profitirati prelaskom sa XP-a na Win7?
Nema šanse, s tim procesorom sigurno nećeš.
Moj prijateljski savjet ti je da se držiš XP-a dok ne nabaviš neki jači proc
ja tebe ne kuzim ti koristis komp bez ram memorije xDD
kolko sam skuzio da imas 2 gb i da ces jos kupit 2 gb
Ne, rekao je da ima 1 GB i kupuje još 2 GB......... x64 bitni sustav mogu iskoristiti više od 3.25 GB-a dok x86 odnosno 32 bitni samo do 3.25 GB, a to znači da ti možeš imati 10 GB + rama ako hoćeš bez obzira kakve windowse imao ali moći ćeš ih iskoristiti samo ako imaš x64 bitni Windows. Sve igre su rađene za x86 i x64 windowse
Barem mi odgovorite još ovo.......Jel' mi grafička dobra ili mi je nekak' slaba,po vašem mišljenju?
Barem mi odgovorite još ovo.......Jel' mi grafička dobra ili mi je nekak' slaba,po vašem mišljenju?
Slab ti je procesor i to ne slab, nego puno puno više od slabog.
Ta grafa uz odgovarajući procesor vuče i najnovije igre na visokim rezolucijama na HIGH DETAILS.
Nadam se da ti nije palo napamet da mijenjaš grafu zato kaj misliš da je slaba
Nažalost nijedan jer je to stari socket, 754.
Za taj socket najjači je Athlon 64 3700+ @ 2400MHz, no sumnjam da ćeš naći to po oglasnicima, uglavnom su 3000 - 3400 tamo.
Najbolje bi bilo mijenjat matičnu, ali to povlači dodatne investicije u CPU i RAM.
Ako kojim slučajem naletiš na neki Athlon 64 3400+ sck754, uzmi si njega.
Cijene ne bi trebale bit visoke, do 200-250kn to čudo košta.
Vidi ovu temu: http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/razmjena-athlon-64-3700/66744.aspx
Ne piše koji je socket, ali ako je 754 dogovori se za njega dok još nije otišo
je li dovoljno 2gb rama za igrat nove igre na win7 32bit?
Ja imam Win 7 i 2 GB RAMa. Pise da graficka moze uzeti do 700 mb.
Koristi graficka toliko rama ikada? Dali bi bilo razlike u igrama da kupim jos 1-2 gb?
GameBooster mi ocisti do 125mb.
je li dovoljno 2gb rama za igrat nove igre na win7 32bit?
Sasvim dovoljno ako imaš odgovarajuće komponente (CPU i GPU) za Win7 zahtjeve.