Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.366.644
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
odlicne vijesti,ja sad pokusavam na neku foru instalirat win7 sa usb-a ali nikak i nikak izgleda da mi je prevelik usb(16gb) pa ga ne prepoznaje,uglavnom ako ne slozim to sa usb-om cekam 05.05 offical verziju ;)
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@1100 cl5, corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
16 godina
neaktivan
Window 7 instaliran, moja misljenja

e gle ak ti ovo pomogne...

to je instalacija xp-a preko usb-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
benko kaže...
odlicne vijesti,ja sad pokusavam na neku foru instalirat win7 sa usb-a ali nikak i nikak izgleda da mi je prevelik usb(16gb) pa ga ne prepoznaje,uglavnom ako ne slozim to sa usb-om cekam 05.05 offical verziju ;)
Ovo sam našel danas popodne ,možeš isprobat pa javi jel radi! Jel i meni je pun k... trošenja diskova svaki put kad izađe novi build!!
17 godina
neaktivan
nejde, zasivljeno da shrinkam particiju/usb ili da ga postavim kao active, stavrno je neki cudan usb....

jer bi mozda mogo jednu particiju napravit na hdd-u ovom metodom i zadat to kao active???
sta mislite??
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@1100 cl5, corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
16 godina
benko kaže...
nejde, zasivljeno da shrinkam particiju/usb ili da ga postavim kao active, stavrno je neki cudan usb....

jer bi mozda mogo jednu particiju napravit na hdd-u ovom metodom i zadat to kao active???
sta mislite??
 E j.. ga ,ja onda stvarno ne znam! Nemam na ovim kantama doma baš prostora ,a niti nijedan stick mi nije veći od 2 GB da probam! Ha ,ako imaš dovoljno slobodnog prostora ,probaj! Kaj možeš izgubit osim vremena dok to radiš?

00.35 Ovako :ja sam sad probal shrinkat jednu particiju! Ona particija koju shrinkaš mora već biti Active ,ne Logical da bi i nova bila isto Active! Isto vrijedi i za USB disk ili stick!

1.03 A prije bilo kakvih ekperimenata s particijama napravi ovako: napravi novi folder ,stavi ga negdje na PC (nemoj na istu particiju gdi misliš instalirat OS) ,nazovi ga kak hoćeš , mountaj  iso od Sedmice ,iskopiraj sve u njega i jednostavno pokreni instalaciju! To radi 100% jel sam ja to napravil kad sam zadnji put instaliral build 7077.

15.00 E sada ,pogledaj ovaj tutorijal ,dosad najbolja uputstva za instalaciju Sedmice sa USBa
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2009 14:58 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Neznam gdje sam citao o tome, kako maknut ovaj natpis iznad sata.

Evaluation copy build 7077 dali je to bio neki od zadnjih BUGova ili ovdje negdje??

jel ima tko x 64 win7 i da se koristi AutoCADom?

EP45-DS3R,Q9550,HD4870x2, T240HD, WD 500, SB640, 4GBPlatinum XTC, DC kit, 700W OCZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hacker-ri kaže...

Evaluation copy build 7077 dali je to bio neki od zadnjih BUGova ili ovdje negdje??

Pretpostavljam da hoćeš maknut watermark (slika) pa ti treba ovo!!
16 godina
neaktivan

a ako hocete maknuti send feedback sa svakoga prozora koji otvorite........procitajte bug...neznam koji broj

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ivan_1995 kaže...

a ako hocete maknuti send feedback sa svakoga prozora koji otvorite........procitajte bug...neznam koji broj

Ne treba ništa tražit po starim Bugovima ,skinite programčić sa linka iz mog prethodnog posta i riješite se Feedback-a i watermarka u jednom potezu. Provjereno za sve buildove do sad!!

A sad - pitanje za sve: jel neko radil clean install  builda 7100? Interesira me datum na verziji (winver)!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 14:42 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Meni je clean instal na VPC-u.Screenshot u prilogu.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 1
16 godina

Dali ima ko instaliran cod4 na rc-u i dali možete igrati mp. Ja sam imao build7057 i punkbuster me nakon nekoliko minuta bacio van.

AMD Athlon x2 6000+(3100mhz) Asus M2N68 nForce 630a/GeForce 7025 XV GeForce 9600GT 1gb sonic(700/2000) 2x2gb DDR2(800mhz) Kingmax WD blue 500gb DVD+RW/-RW/RAM LG GH22LP20 Samsung DVD-ROM
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
F1-IVO kaže...

E hvala ,to me interesiralo! Po svemu se čini da je ovo još jedan evaluation copy leek ,a ne RC! Jel frajeri na SevenForums vele da bi RC trebal imat oznaku ko i Vistin - RC ,plus godinu dana trajanja od datuma instalacije (clean install)!. A i puno njih je napravilo upgrade sa 7077 bez ikavih problema ,a kod RC-a to neće bit moguće ,barem po pisanju ljudi na MS-ovim blogovima!

@Jack Sparrow > sorry stari ,ti samo još jedan od milijuna koji ima problema sa COD4! Nije kriv MS ,nego meštri koji rade COD!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 15:53 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
F1-IVO kaže...

E hvala ,to me interesiralo! Po svemu se čini da je ovo još jedan evaluation copy leek ,a ne RC! Jel frajeri na SevenForums vele da bi RC trebal imat oznaku ko i Vistin - RC ,plus godinu dana trajanja od datuma instalacije (clean install)!. A i puno njih je napravilo upgrade sa 7077 bez ikavih problema ,a kod RC-a to neće bit moguće ,barem po pisanju ljudi na MS-ovim blogovima!

@Jack Sparrow > sorry stari ,ti samo još jedan od milijuna koji ima problema sa COD4! Nije kriv MS ,nego meštri koji rade COD!!
 Evo ti link u prilogu. Tu sve opširno piše, a između ostalog i to da je upgrade na RC "bez ikakvih problema" moguć jedino sa builda 7077 i build-ova viših od njega.
MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 550W I Monitor ViewSonic 2226w 5ms I OS Triple Boot - WinXP & WinVista & Win7
16 godina
logan kaže...
Evo ti link u prilogu. Tu sve opširno piše, a između ostalog i to da je upgrade na RC "bez ikakvih problema" moguć jedino sa builda 7077 i build-ova viših od njega.
 Sve je to OK ,sve to znam! Napravil sam već jedan clean install na laptop ,sumnju mi stvara datum isteka u winver i različita tumačenja različitih autora članaka ,te screenshotovi koje viđam po siteovima! A tu su i sumnje mnogih ljudi kojima se može vjerovat kad vele da im ovo ne liči na RC (ne mislim tu samo na grafiku). Jednostavno samo kažem da sumnjam da je ovo "pravi" RC ,a možda se i varam ,ko zna!? U svakom slučaju vidjet ćemo 30. travnja kad puste "službeni" RC s MS-ovih stranica!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 16:52 (kizo2703).
17 godina

Ja sam isto mišljenja da se treba strpiti još tih par dana, a ako puštaju od 05.05. onda je to još 8 dana...ukopao sam se na buildu 7068 i čekam službeni download RC-a sa MS web-a !!

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 550W I Monitor ViewSonic 2226w 5ms I OS Triple Boot - WinXP & WinVista & Win7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
logan kaže...

Ja sam isto mišljenja da se treba strpiti još tih par dana, a ako puštaju od 05.05. onda je to još 8 dana...ukopao sam se na buildu 7068 i čekam službeni download RC-a sa MS web-a !!

E ,pa upravo to! Bilo koji build da imaš ,ako radi dobro nek ostane još i tih tjedan dana ,neće svijet propast! Ja sam trenutno na 7077 ,vjerojatno ću se RC-a dopečat malo prije kad već firma plaća MSDN pretplatu ,samo je pitanje hoću li imat vremena i volje isprobat ga prije "sveopćeg pučanstva"! Jel kad dođem doma uopće me nije volja sjedat još jedamput pred PC i instalirat sistem i onda programe nakon cijelog dana pred monitorom!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 17:53 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Hacker-ri kaže...

Pretpostavljam da hoćeš maknut watermark (slika) pa ti treba ovo!!
 e sad...
"YOU MUST RUN THIS PROGRAM WITH ADMIN RIGHTS"
jedini sam user na kompjuteru stoga i administrator... u propertisu stavim "RUN THIS PROGRAM AS ADMINISTRATOR" ali i dalje mi se pojavljuje isto...

EP45-DS3R,Q9550,HD4870x2, T240HD, WD 500, SB640, 4GBPlatinum XTC, DC kit, 700W OCZ
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
jedini sam user na kompjuteru stoga i administrator...

taj argument ti je vredio pod xp-om. na visti i 7ici si po defaultu član user grupe.

pritisni desnim gumbom na ikonu computer, zatim na manage.

ovdje klik na local users and groups; pronadji se pod users, dva put klikni na sebe i u otvorenom prozoru prebaci na karticu Member of.

tu sad mozes pokusati promijeniti s usera na administrator. ako ti ne dopusta, napravi reboot u safe mode, ulogiraj se preko Administrator accounta, pa ponovi postupak za svoj account.

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 2:26 (bubbach).
17 godina
neaktivan
bubbach kaže...
Hacker-ri kaže...
jedini sam user na kompjuteru stoga i administrator...

taj argument ti je vredio pod xp-om. na visti i 7ici si po defaultu član user grupe.

pritisni desnim gumbom na ikonu computer, zatim na manage.

ovdje klik na local users and groups; pronadji se pod users, dva put klikni na sebe i u otvorenom prozoru prebaci na karticu Member of.

tu sad mozes pokusati promijeniti s usera na administrator. ako ti ne dopusta, napravi reboot u safe mode, ulogiraj se preko Administrator accounta, pa ponovi postupak za svoj account.

Kako da prebacim na ADMINISTRATOR kad to vec jesam???
ja ne koristim onaj drugi user koji je on sam kreirao vec koristim samo onaj koji sma napravio, tj i u useru sam zaveden kao admin, neznam po kojoj logici onda on promjeni to na obicnog usera?

17 godina
Hacker-ri kaže...
bubbach kaže...
Hacker-ri kaže...
  Kako da prebacim na ADMINISTRATOR kad to vec jesam???
ja ne koristim onaj drugi user koji je on sam kreirao vec koristim samo onaj koji sma napravio, tj i u useru sam zaveden kao admin, neznam po kojoj logici onda on promjeni to na obicnog usera?

Otiđi na Start>All Programs>Accessories i desni klik mišem na "Command Promt" i odaberi "Run as Administrator".

Kad se otvori novi crni prozorčić upiši

net user administrator /active:yes

i pritisni Enter.

Poslije toga restartaš računalo. Sada će prilikom normalnog logina osim tvoga korisničkog računa biti ponuđen i pravi administratorski račun Administrator.

Logiraj se pomoću njega. Naravno trebaš znati šifru za njega ukoliko si je postavio prilikom instaliranja Viste.

Kako bi onemogućio račun Administrator trebaš u istom postupku upisati

net user administrator /active:no

16 godina
Hacker-ri kaže...
 e sad...
"YOU MUST RUN THIS PROGRAM WITH ADMIN RIGHTS"
jedini sam user na kompjuteru stoga i administrator... u propertisu stavim "RUN THIS PROGRAM AS ADMINISTRATOR" ali i dalje mi se pojavljuje isto...

E j... ga ,a nazivaš se hacker!! Evo ti cijeli kamion tweakova za registry ,jel nemam sad vremena tražit Run as Admin (vidi sliku - to ti treba) pa probaj nać. A ima i za mnoge druge stvari!
UPOZORENJE!! Za tebe i sve ostale: ako ne znate ,bolje NE DIRAJTE! MOŽETE SJ... SISTEM DO NEUPOTREBLJIVOSTI!!!
I da :ovo su tweakovi prvenstveno za Sedmicu ,većina će radit i na Visti !! Nisu za XP!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 11:39 (kizo2703).
16 godina
protjeran

imam problem sa instalacijom sedmice (7100) x64

zanci pocnem butat i to sve ljepo pokaze se starting windows i

onda ceka i cekam i nakon nekog vremena pokaze se

blue screen sad da skinem x32 ili

8% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 92% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis Da se Facebook server sruši 10% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 90% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 20:15 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

A mogao si barem zarotirati na normalnu stranu slike da ne lomimo vratove i uslikati kompletni ekran!
Na kakvu konfiguraciju ideš to da instaliraš?
Ovo je moj potpis koji se nalazi ispod mojih postova. I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
16 godina
protjeran
Bellatrix kaže...

A mogao si barem zarotirati na normalnu stranu slike da ne lomimo vratove i uslikati kompletni ekran!
 ma nije mi se dalo okretat... imam amd6000,3gb ddr2 ram 320gb seagate i hd4850
8% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 92% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis Da se Facebook server sruši 10% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 90% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

kad se tebi nije dalo okretat, zasto mislis da bi se nama dalo rjesavat tvoje probleme?
provjeri serial diska
potpis :D
17 godina
neaktivan

Botaj iz BIOSa,a ne iz windowsa.
16 godina
protjeran
Bugy kaže...

Botaj iz BIOSa,a ne iz windowsa.
 iz bisoa je botan sad cu skidam 32bit verziju pa cu vidjet

16 godina
protjeran
Hacker-ri kaže...
Bellatrix kaže...

kad se tebi nije dalo okretat, zasto mislis da bi se nama dalo rjesavat tvoje probleme?
provjeri serial diska
 ma nisam ni do seriala doso
17 godina
 ma nisam ni do seriala doso
 LoL, čovjek te pitao za serijski broj HDD-a, zbog mogućnosti da ti Seagate ima loš BIOS, tj. da bi on mogao biti problem.

No, možda jednostavno imaš lošu verziju ISO image x64 Win-a 7, gdje je zdrman koji file pa dolazi do greške plavog ekrana zbog toga. Kojom si brzinom snimao ISO na disk; i da li je možda RW, jesi radio provjeru snimljenog diska (verifikaciju)?
16 godina
protjeran

a nisam ga skuzio al nije do harda jer sam i na drugom probao,a probo sam 32 i 64bit i isto

przio sam na najmanjoj brzini ali sa magic iso a neznam ako on ima provjeru

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2009 13:15 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice