Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.911.403
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Re: Windows 10 - općenito
ihush kaže...

-zabušant! ... pobjego s posla prije 17h.. :) i čudiš se... (čekaj kad te server ubaci u que-trigger).

I još zahebava pošten svijet koji radi prekovremeno. Pravo iznenađenje će biti kada mu se umjesto AU pojavi Ubuntu splash (ili možda Gentoo).

Stručnjak za odmaganje...
11 godina
protjeran

Vidićeš kad ti smart frizider ( pogonjen win 10 ) naruči hranu po svom ćejfu ...onda njurgaj....hehheeee...

Btw, danas gledao tv reklamu, i fakat postoji smart frizider na win 10.... Mislio sam da je u tim stvarima linux neprikosnoven...
15 godina
bunkermax kaže...

Vidićeš kad ti smart frizider ( pogonjen win 10 ) naruči hranu po svom ćejfu ...onda njurgaj....hehheeee...

Btw, danas gledao tv reklamu, i fakat postoji smart frizider na win 10.... Mislio sam da je u tim stvarima linux neprikosnoven...

To ti je ista priča kao kad kupiš Porsche Cayenna i na njega staviš Tigar gume.

17 godina
bunkermax kaže...

This one:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
bunkermax kaže...

forkali su skrinšot->background na KDEu..

-tko naruči, plaća. :) ili stavljam firewall

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
protjeran
E taj taj...

Kad se taj smrzne kod upgradea i restarta, pa sjebe svu hranu i piće u tom frizideru...

😊
16 godina

al i užitak kad te ujutro uz lokvu vode na podu dočeka na ekranu .. Bok! :)

svježe kiselo mlijeko koje je još jučer bilo obično mlijeko, upgrade ver...

friziči su stara stvar, odavno se to već napustilo, pa sad revajv, kao kompenzacija zamzunga malommekom..

btw, kupci daleko bolje reagiraju na takve win meseđe kao :) i :(, nego ono panic ili drty s preostalih OSeva.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2016 20:49 (ihush).
11 godina
protjeran
Da.... Smart tv, smart usisivac, smart alarm-videonadzor, smart vatro-plino dojava...... Svakakvog belaja bi tu moglo biti... Smart automobil...smart tenk...uffff...

👮🚑

2 0 hvala 0
15 godina
bunkermax kaže...
Da.... Smart tv, smart usisivac, smart alarm-videonadzor, smart vatro-plino dojava...... Svakakvog belaja bi tu moglo biti... Smart automobil...smart tenk...uffff...

👮🚑

I dumb korisnik, idealna kombinacija.

8 godina
Windows 10 - općenito

Jel se isplati sa 8.1 win prec na 10 win? Igara za dx12 slabo ima, a pojma nemam jel uopce zaživio dx12 pošteno ( punim plučima). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BOOMboy kaže...

Jel se isplati sa 8.1 win prec na 10 win? Igara za dx12 slabo ima, a pojma nemam jel uopce zaživio dx12 pošteno ( punim plučima). 

Isplati se preći svakako, bez obzira na stvari koje si spomenuo.

16 godina
Windows 10 - općenito

..1607-AU... II (drugi..).

još jedna važna sitnica, upgrade je uklonio igre (ili po Olegovoj skali) igrice. Kompatibilne (Aero, ono što fali od w7, radi na w10, radi na w10au, ali eto nestalo). Nakon (re)installa, čak i postavke su tu (šah, minesweeper, drugo ni ne palim :) ). I to na računalu koje je onak, baš sporedno.. relativno prazno, nije za gaming, nije radni, surf i poneki test.. Mada ostale appse/toolse nije diralo-pokvarilo-deinstalirano, nego onako, po kriteriju ovo su 'igrice' pa njih smije ili MS ne odobrava korištenje tog paketa igara na ovom OSu-buildu? MS, kaj ti je?

Uobičajno kad se ide u normalan upgrade, wizzard provjeri i javi koje su app 'nekompatibilne', očekivati je čak i da se ponudi nastavak ili odustajanje, nikako bez pitanja uklanjanje. Ovo je samo nestalo, dok su postavke ostale. Najgore, bez razloga, smisla. Radi. Ili je nešto nekompatibilno, LOL... win10au, nije kompatibilan s w10! nego je po MSu samo update koji makne nešto (proizvoljno) i malo promjeni ikone, menije, igrice.. :)

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Primjetio sam da se dosta aplikacija samo od sebe gasi.

Tipa Groove, Origin. Build 14393.105).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Da li netko zna kako isključiti quick acess. Stalno mi stavlja foldere lijevo čak i kad ih obrišem.

0 0 hvala 0
15 godina
zeroname kaže...

Da li netko zna kako isključiti quick acess. Stalno mi stavlja foldere lijevo čak i kad ih obrišem.

Pa promijeni način na koji se Windows Explorer otvara. Umjesto Quick access prebaci na This PC. Lijevo skupiš Quick access i to je to.

16 godina

+ kvačice pri dnu.. (''da mu se ne puni stalno, lijevo..'') :)

(zanimljivo, čak ni opcije podešavanja prosječan juzer ne može pronaći .. možda će biti problem ENG? .. kako su do sad juzeri uopće koristili PC?)

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

+ kvačice pri dnu.. (''da mu se ne puni stalno, lijevo..'') :)

(zanimljivo, čak ni opcije podešavanja prosječan juzer ne može pronaći .. možda će biti problem ENG? .. kako su do sad juzeri uopće koristili PC?)

E hvala to sam tražio.

15 godina
Windows 10 - općenito

zanima me neka stranica koja je sigurna a da mogu kupiti win 10 pro jeftinije  i koja je razlika izmedju oem licence  i standard licence

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nema standard.. OEM je recimo 'veleprodajna' (proizvođačima), nije nikad bila za maloprodaju.. ali :) za malo prodaju 'normalna' je retail (to znači upravo to.. artikl-ambalaža). Naravno zbog razlike u cijeni, većinom se kupuje OEM, ali, licenca je vezana uz PC (MBO) i kad se pokvari gubiš oboje, dok retail možeš reaktivirati (jedna licenca znači jedan PC, ako se pojave dva istovremeno, blokira se key-licanca ne vrijedi, to je neovisno o oem-retail). Zapravo kupuješ samo key, pogotovo sad kad možeš direktno od MSa, medij je sporedan može i usb pa se i u tome razlikuju cijene (samo key ili medij). Kad na to sve trgovac doda maržu, normalna razlika između trgovina može biti destek posto za istu verziju-licencu, recimo 100kn..

Za OEM je 'prava cijena' cca 20$ (od tog čak i refound za manji ekran i sl..), kad je neka akcija MS može prodavati recimo za 200kn, ako kupiš PC-laptop s predinstaliranim (pravim) OEM win, razlika sa-ili-bez je oko tih 200kn.. ostalo su marže i PDV. (zato se ne isplati odvojeno kupiti formalno isti OEM ako može s računalom, formalno obje licence vrijede samo uz kupljeno računalo ali to je druga priča.. nevažna).

razlika između home i pro je u mrežnim stvarima koje kućni korisnik ugl ne treba (domain server/firme za login i sl..), nije pro 'jača-bolja' nego ima taj dio omogućen, ostalo je identično. Tako da koju god verziju kupiš, jednako će ti raditi, razliku ćeš primjetiti kod (re)installa-aktivacije ili neke specifične opcije.

teoretski možeš kupiti nekog pirata (pogrešan naziv ali jedino tako ljudi razumiju) za 5-15$.. i za tebe ili MS je jednak ako iz trgovine za 900kn, naravno rizik da key ne radi ili da je sutra nevažeći. Ako je za firmu, tad moraš imati R1-oib.. da bi licenca bila firmina (jer se soft licence ne prenose i sve mora biti plaćeno sa žiro rč.. to je stvar poreza, ne licence). Mali kućni korisnik ne mora o tome razmišljati, ne mora imati račun.. jedino ako ne radi tad si izgubio novac i nemaš se kome žaliti. Sigurno? Kako će to netko znati? Prepoznaš po boji stranice ili čemu? .. jer trgovac s druge strane može i ne mora biti legalan, imati ugovor s MSom i plaćati porez (ne plača ni Apple) :)) ali ti kao kupac to ne možeš nikako znati, pa ni za domaće firme kao konzum-msan.. ili lokalni birc/pc shop.. gdje god kupiš ne znaš. Osim što MS ima svoj store i globalno slične cijene kao orjentir (sve ostalo jeftinije je sumnjivo).

btw, za OS oznaka kao home nije važna (piše u licenci) dok za ostale appse kao MSoffice je i to važno, tj home&student licenca nije za komercijalu-firmu, mada možeš legalno kupiti, ne vrijedi licenca (kao što B kategorija ne vrijedi za autobus..). Svi uvijeti i ograničenja pišu u licenci. Za svaki soft koji koristiš (opet pogrešan naziv, 'legalno') moraš imati valjanu licencu (koju možeš izgubiti).

15 godina
Windows 10 - općenito

Aha ahvala ihush a jel poznajes neku starnicu koja prodaje win 10 a da je jeftiniji od ms-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ne :) .. ali google možda?

15 godina
Windows 10 - općenito
Pošto sam formatirao particiju od windowsa radi se o laptopu prilikom instalacije dobijem ovo na slici.Izbrisao sam win skroz misleći da se ova poruka neće prikazati ponovno ali ipak je tu pa eto svaka pomoć je dobrodošla.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

brisanje win nema veze .. stvar je u standardu, UEFI-BIOS/GPT i install-OS. Može i win7 (isključivo 64bit, noviji-pravi install), kompatibilnije isključiti uefi (stari legacy=MBR).

15 godina
Windows 10 - općenito
Pošto sam pokušao sve načine u biosu a svaki put mi izbaci isto mogu dodati sve slike biosa a da to ne radim.Radi se o modelu asus f555ln x serije zanima me dali postoji mogucnost da mu ručno MBR prebacim u GPT stim da ne izgubim na drugoj particiji podatke.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
dreadmoore kaže...
Pošto sam pokušao sve načine u biosu a svaki put mi izbaci isto mogu dodati sve slike biosa a da to ne radim.Radi se o modelu asus f555ln x serije zanima me dali postoji mogucnost da mu ručno MBR prebacim u GPT stim da ne izgubim na drugoj particiji podatke.

Jesi li proba uguglat mbr to gpt?

Pomalo, šegavo i vajka!
15 godina
Windows 10 - općenito
Jesam zato i pitam zbog podataka na drugoj particiji
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
dreadmoore kaže...

Koliko vidim ima dosta uputa kako prebaciti mbr u gpt bez gubitaka podataka.

I ja sam to davno radio i mislim da je to bilo sa gparted boot cd-om ali se ne sječam dali sam imao podataka gore.

U principu se tim postupkom ne brišu particije.

Pomalo, šegavo i vajka!
16 godina
dreadmoore kaže...

- naravno da se može.. i gogole da trenutni odgovor, uz upozorenje, što god se radi može se ostati bez podataka. Diskpart/help.. daleko efikasniji način, izvaditi disk i spojiti ga na PC.. inicijalizacija-kreiranje npr MBR i tad je takav, neovisno o BIOSu računala gdje se koristi, tj ne ovisiš o (onemogućenim) opcijama BIOSa.

- druga sitnica (ne da mi se pratiti koji model, brand, povezanost s BIOSom.. i opcijama), uefi je povezan s licencom, promjene postavke nakon instalacije često onemogućuju boot (može win-OS, ali ne dozvoljava MS-politikom). Zato se sve postavke BIOSa podešavaju prije bilo čega (pa i postavke diska kao mbr koje su tad nasljedne). Za pojedine serije je 'normalno' da bios uopće ne nudi opcije-izbor (igra OEM-MS interes), tj da prvo moraš flashati bios (ovisnost o flashu-exe..). Kod podešavanja UEFI opcija, neke se moraju podesiti nakon izmjene, nakon save&exit, jer mogu do tad biti nedostupne.

- install, ovisno o načinu kako je kreiran boot-medij (ima li mbr-i-ili-gpt boot) ovisi i na kojoj postavci možeš instalirati. Ako imaš 'pravi' medij, on može oboje i kad odabereš u quickbootmeniju (F8-9..neka Ftipka), vidiš dva puta isti disk-medij, kao uefi i kao legacy.. kao test možeš provjeriti kakav ti je uopće boot medij (opet povezano s opcijom biosa koji može biti ili-ili + oboje/auto).

.. qb meni je poželjno uvjek koristiti (odmah znaš-vidiš stanje BIOS-medij), jer ponekad ne možeš utjecati na order gpt-mbr (ne samo redosljed medija nego i mod, boot order je inače sporedan).

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 13:27 (ihush).
15 godina
Windows 10 - općenito
Ma nema veze pokušao sam zeznuo sam stvar izbrisao sve s druge particiji i to je to.Najlaksi je način za izvaditi disk priključiti na pc i odraditi ali mi je laptop pod garancijom pa se nisam htio stim zamarati.Opet drugi način postoji preko nekih live usbova to rijesit a da ne koristiš u krajnju ruku cmd koji baš i nije za sviju možda je lakši od starog načina korištenja dos-a ali baš nisam vješt sa cmd-om.Opet kažem trenutno nisam kući a i nisam daleko od nje nekih 1km ali kakve mi koristi kad samo mogu gledati u nju takva mi vrsta posla a što se tiče podataka to sve imam na pc-u.J edino sad što sam osta bez serija i filmova.Pa će malo teže i dosadnije izvući ovih par dana što je ostalo dok kući ne dodjem.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-garancija nema veze s predviđenim (za korisnika, od proizvođača) korištenjem, u to je uključeno i npr disk-ram, odnosno predviđeni poklopci (osim modeli koji to nemaju i moraš u servis-free).. nekad su distributeri stavljali naljepnicu.. =zabranjeno, ne smije biti nikakva dodatna. Naravno ako nešto fizički oštetiš to se ne prizna pod garanciju, jednako da razbiješ ekran, tipke..

-korištenje OSovih alata kao cmd-diskpart ili nekih 3rd party.. rade istu stvar uz razliku da one druge treba pribaviti (.. i imati funkcionalan PC-win). Kuckanje naredbe se može svesti na copy-paste nakon googlanja itd. :)

- google2..

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 16:13 (ihush).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice