Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.895.934
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
HoloLens Demo at Microsoft Build 2015

HoloLens Demo for the Education Market at Build 2015

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

imam lenovo/ibm t60  za test

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2015 11:24 (valisaurea).
14 godina
fredii kaže...

Pošto imam laptop star 7 i nešto godina, testiranje ne dolazi u obzir. Ali, dok sam testirao sedmicu, ubile su me u pojam te "dječje bolesti".

imam lenovo/ibm t60  za test

desetka radi bez problema

pokušaj

16 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Eto i ja se konačno odlučio instalirati Winsows 10 x64 Insider Preview Build 10074

Za sad radi sve OK osim što mi se Windows Explorer uruši katkad, ne znam iz kojeg razloga

ali se ne opterećujem time previše. Čini mi se da će konačni proizvod biti OK, no vidjet ćemo.

Tigar Krezumica
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
fromcelltohell kaže...

Eto i ja se konačno odlučio instalirati Winsows 10 x64 Insider Preview Build 10074

Za sad radi sve OK osim što mi se Windows Explorer uruši katkad, ne znam iz kojeg razloga

ali se ne opterećujem time previše. Čini mi se da će konačni proizvod biti OK, no vidjet ćemo.

Pa nebi ti se trebalo rušit...možda neki driver se kolje....recimo meni radi sve bez greške kao i na win 8.1

13 godina

Koliki vam je boot time ?

Primijetio sam da mi se skoro pa dupo sporije boota nego Windows 8.1.

Dešava mi se da nakon one boot animacije jednostavno stoji crn ekran ~ 10 sekundi i tek se onda pojavi onaj login screen.

Inače nisam naišao na nikakvih problema, Win 10 koristim kao primarni OS nekoliko dana i sve super radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cromaki kaže...

Koliki vam je boot time ?

Primijetio sam da mi se skoro pa dupo sporije boota nego Windows 8.1.

Dešava mi se da nakon one boot animacije jednostavno stoji crn ekran ~ 10 sekundi i tek se onda pojavi onaj login screen.

Inače nisam naišao na nikakvih problema, Win 10 koristim kao primarni OS nekoliko dana i sve super radi.

I kod mene je tako poslije ciste instalacije a prije neki dan kad sam samo nadogradija s 8.1 diza se brze a zasto je tome tako ja neznam.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina

i meni nekad se digne 30% brze nego win 8.1 a nekad 50% sporije...budu oni to još sve doradili

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2015 22:04 (galinjo24).
16 godina

......

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 2:20 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Bilo je pitanje da li win10 podrzava MKV e pa ja proba bez ikakvih dodatnih kodeka i vrti ga uredno šta oće reć podržava MKV

Moj PC  
0 0 hvala 3
14 godina

Kod mene na PC na koji je instaliran sve savršeno, nema rušenja, boot isti svaki puta, ono sekunda simo tamo, ali kad krene, ide do desktopa glatko,

iako sam pogasio sve što mi ne treba i što ne koristim.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act

1 0 hvala 1
16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

Kod mene je Enterprise, što to znači (a Insider sam od prvog dana) da nema licenci za Enterprise korisnike? Ako je tako daotmah vratim onaj tehnički preview. 

Dobit ćeš licencu, ali za ''običnu'' Pro verziju Desetke.

Više nije ''tehnički'' - sad se zove Insider preview, isto kao i enterprise verzija. O, btw, za sve koji se ne žele prijavljivati na Technet, a hoće isprobavati Enterprise verziju:

Enterprise x64_EN-US

Enterprise x86_EN-US

Ključ je: VTNMT-2FMYP-QCY43-QR9VK-WTVCK, deadline je 1. listopad 2015.

Iako, jedina razlika između običnog Pro i Enterprise je Windows2Go, pa ne dobivate ništa posebno više.

Instalirao sinoc 64 bitnu verziju sa gornjeg linka na cistu 40gb particiju (clean install). Sve uredno proslo (napravio bootabilni instalacijski usb pomocu WinUSB Makera). Za sad mi se sve cini ok, mada cu pustiti vremena da dam neki ozbiljniji sud.

Zanima me moze li se promijeniti ona ogavna boja (za koju nemam bolji naziv od kaki-boja) login screen-a?

morrisoN
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 17:13 (morrisoN).
14 godina

Meni svako malo neki update error. Jučer dobio grešku broj 0x8024a003 i ne mogu nigdje pronaći nešto više o tom problemu. Možda netko od vas aktivnijih imao priliku riješiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
morrisoN kaže...

Instalirao sinoc 64 bitnu verziju sa gornjeg linka na cistu 40gb particiju (clean install). Sve uredno proslo (napravio bootabilni instalacijski usb pomocu WinUSB Makera). Za sad mi se sve cini ok, mada cu pustiti vremena da dam neki ozbiljniji sud.Zanima me moze li se promijeniti ona ogavna boja (za koju nemam bolji naziv od kaki-boja) login screen-a?

Možda da probaš sa potpunim uklanjanjem logina:
http://betanews.com/2015/02/08/how-to-automatically-bypass-windows-10s-login-screen/

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
12 godina
dax-lax kaže...

Meni svako malo neki update error. Jučer dobio grešku broj 0x8024a003 i ne mogu nigdje pronaći nešto više o tom problemu. Možda netko od vas aktivnijih imao priliku riješiti?

I kod mene jucer bio isti problem (jedno desetak puta san proba) a danas je proslo iz prve bez tog iritantnog erora

14 godina
dax-lax kaže...

Meni svako malo neki update error.

Ponavljamo se kao papagaji, po ne znam koji put već, ovo je i dalje testni komad softwera, problema će biti uvijek, čak i kad dođe RTM,

a kamoli sada dok je još i fazi razvoja, neki ljudi i djeca to instaliraju tako bezveze, onda kad dođe do problema, a onda ovo ne valja,

ono ne valja i čuđenje do neba.

Microsoft je lijepo napisao:

Pretpregled preuzmite i instalirajte samo ako:

• - zbilja dobro baratate PC-jem i bez problema otklanjate probleme, sigurnosno kopirate podatke, formatirate tvrdi disk, instalirate operacijski sustav od početka ili po potrebi vraćate stari

• - sustav ne instalirate na računalo koje koristite svaki dan

Znači čuđenju nema mjesta.

17 godina
Valentin17 kaže...
  • - zbilja dobro baratate PC-jem i bez problema otklanjate probleme, sigurnosno kopirate podatke, formatirate tvrdi disk, instalirate operacijski sustav od početka ili po potrebi vraćate stari

Rješenje svakog problema

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
14 godina
Najbrži kaže...

Rješenje svakog problema

Toooooooooo prijatelju, odereš ga koliko jače možeš i mora raditi.

ps. zato samo kolegi u drugoj temi preporučio da uzme monitor sa boljim stalkom.

12 godina
Najbrži kaže...
Valentin17 kaže...
  • - zbilja dobro baratate PC-jem i bez problema

• otklanjate probleme, sigurnosno kopirate podatke, formatirate tvrdi disk, instalirate operacijski sustav od početka ili po potrebi vraćate stari

Rješenje svakog problema  

Nije to rjesenje to je tek "sredstvo uvjeravanja" i koristio sam ga prilikom popravljanja mog starog fiće pa nisam znao da se koristi i na ovom polju al u svakom slucaju vridi probat

14 godina
nicky.sl kaže...
 Nije to rjesenje to je tek "sredstvo uvjeravanja" i koristio sam ga prilikom popravljanja mog starog fiće pa nisam znao da se koristi i na ovom polju al u svakom slucaju vridi probat

Uvjeriš ga na taj način da radi i riješio si problem.

Fićo, lagano i osjećajno lupanje po razvodnoj kapi struje značilo je razliku hoćeš stignuti na posao ili ne, ali kad dobiješ osjećaj, pali svaki put, siguran sam da ovdje ima djece koja niti ne znaju što su to platine.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 20:45 (Valentin17).
16 godina
Mr. Fugitive kaže...
morrisoN kaže...

Instalirao sinoc 64 bitnu verziju sa gornjeg linka na cistu 40gb particiju (clean install). Sve uredno proslo (napravio bootabilni instalacijski usb pomocu WinUSB Makera). Za sad mi se sve cini ok, mada cu pustiti vremena da dam neki ozbiljniji sud.Zanima me moze li se promijeniti ona ogavna boja (za koju nemam bolji naziv od kaki-boja) login screen-a?

Možda da probaš sa potpunim uklanjanjem logina:
http://betanews.com/2015/02/08/how-to-automatically-bypass-windows-10s-login-screen/

Hvala, ali to mi ne odgovara.

morrisoN
16 godina
morrisoN kaže...

Boja se mijenja (ili bi se barem trebala promjeniti) zajedno sa bojom Start menija i taskbara.

Settings -> Personalization -> Colors Settings -> Personalization -> Colors

I to onda izgleda ovako I to onda izgleda ovako

Približno ista je onda i boja login screena.

Ali, postoji i override, ali za to moraš ići u registry, a moraš znati i Hex željene boje.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 21:25 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
morrisoN kaže...

Boja se mijenja (ili bi se barem trebala promjeniti) zajedno sa bojom Start menija i taskbara.

Približno ista je onda i boja login screena. Ali, postoji i override, ali za to moraš ići u registry, a moraš znati i Hex željene boje.

To sam i ja pokusao, ali je boja login ekrana ostala ista. Cak i nakon restarta. Vidim da je kod tebe normalno promijenio boju, ali kod mene tom metodom nije :(

morrisoN
16 godina
morrisoN kaže...

To sam i ja pokusao, ali je boja login ekrana ostala ista. Cak i nakon restarta. Vidim da je kod tebe normalno promijenio boju, ali kod mene tom metodom nije :(

Da, zato jer sam uz normalno stavljanje Hex-a u

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Accent]

- "StartColorMenu", napravio ključ i u

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]

Dodao sam ključ ''Accent'' i u njemu napravio dword "DefaultColorSet" i u njega stavio isti Hex.

Nakon restarta, boja login screena je kao što vidiš na slici.

To sad u Registru izgleda ovako:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Accent]
"AccentPalette"=hex:86,ca,ff,00,5f,b2,f2,00,1e,91,ea,00,00,63,b1,00,00,42,75,\
00,00,2d,4f,00,00,20,38,00,00,cc,6a,00
"StartColorMenu"=dword:ff451a09
"AccentColorMenu"=dword:00b16300

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Accent]
"DefaultColorSet"=dword:ff451a09

Žuto markirano ti je mjesto gdje trebaš staviti Hex za željenu boju.

Isto vrijedi i za Windows 8, ali tamo ima više podataka u ključevima - ali, hexovi se stavljaju na isto mjesto!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2015 12:46 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Evo i ja malo iskušavam windoze 10 (build 10074), i mogu reć da su poprilično stabilni. Zasada sam malo programa instalirao (PotPlayer, MPC-HC, Popcorn Time, NetBalancer, 7zip beta) i sve radi bez greške. Napravio sam dual boot sa sedmicom.

Imam jedno pitanje...kada smanjivam/pojačavam volumen iskoči popup u gornjem lijevom kutu da vidiš postotak na kojem ti je volumen (to mi je falilo u sedmici i odlična je stvar), a zanima me da li se taj popup može smjestiti na neku drugu poziciju, jer meni osobno je nelogično da mi je tu di je?

Tek sam ih sinoć instalira pa zasada nemam nekih velikih pitanja. I sve ovo pišem sa Spartana ...čini mi se jako dobar.

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Nije Spartan nego Edge :D Nisam siguran da li je to moguće,kod mene na 8.1 je u gornjem lijevom kutu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
morrisoN kaže...

Da li ti je bio uključen "Show color on taskbar and start menu"? Ako nije uključi ga.

16 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Nije Spartan nego Edge :D Nisam siguran da li je to moguće,kod mene na 8.1 je u gornjem lijevom kutu.

pošto je kod mene malo raniji build onda je još spartan

16 godina
neaktivan

Posjeduje li Edge/Spartan RSS? I na koji način unutar browsera promijeniti da me pita u koji folder ću staviti kada nešto downloadam (IE i Spartan)?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2015 12:31 (TiMi79).

0 0 hvala 0
16 godina

Instalirao mi se synaptics driver za touch pad na laptopu al ne radi najbolje, pa dali se to moze obrisat za stalno, jer svaki put kad obrisem taj driver on ga ponovno povuce sa interneta i ponovno mi ga instalira.
Naime na touchpadu imam malu lampicu koja treba svijetliti samo kad touchpad iskljucim, al ona s ovim driverom svijetli stalno i to me uzasno iritira

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice