Da li ja mogu reinstalirat svoj windows 7 ultimate 32 bit a da ne izbrisem programe i podatke sa C:
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja mislim kad koristim onu opciju reinstall windows
Ovako ces imati samo dodatnih problema... Tako da mani se toga... I bilo kakav virus i bilo kakav zaostali DLL ce ti praviti uzasne probleme...
Lijepo stavi na drugu particiju ono sto imas vrijedno na toj, formatiraj C: i instaliraj nanovo...
I gotovo...
Da li ja mogu reinstalirat svoj windows 7 ultimate 32 bit a da ne izbrisem programe i podatke sa C:
- naravno da možeš... ali nisi baš jasan zašto. Repair?
Netreba mješati brisanje nečega s instalacijom, ništa se neće pobrisati ako ti to ne napraviš (kao format ili brisanje particije, možda 'slučajno'...).
Sasvim drugi problem je što želiš napraviti. Repair može, za ostalo kao multiboot programi su neovisni tj treba ih instalirati, dok podatci mogu biti zaštićeni pa je pitanje dali ćeš moći do njih iz drugih windoza.
enivej, programi i podatci su dvije različite stvari, kao film/igra/muzika/podatci na DVDu. Jedno se instalira, drugo se samo koristi.
Ako imaš nekih problema (vjerojatno) ili samo misliš 'bolje' složiti sistem, onda je pametnije (sigurnije) podatke negdje prebaciti i složiti čist sistem 'od nule'...
Ma juce mi je komp radio normalno i danas stalno izbacuje windows explorer has stopped working ,windows explorer is restarting....Kako da to rijesim....
Lijepo idi na
www.malwarebytes.com
i skini mbam, besplatan, i skeniraj... fixaj sve... i to je to...
Lijepo idi na
www.malwarebytes.com
i skini mbam, besplatan, i skeniraj... fixaj sve... i to je to...
Ma nemoguce da imam virus zato sto imam Avast Internet Security 5.0 i MCafee Total Protection
Napravi ovo sto sam ti rekao... i slobodno mozes te "gluposti" uninstalirati posto ti samo usporavaju kompjuter...

:)
Planiram kupiti novi laptop sa predinstaliranim windowsima . Pa me zanima dali postoje problemi sa reinstalacijom os i dali je trgovac dužan isporuciti orginal CD windowsa sa laptopom i kako to funkcionira.
Planiram kupiti novi laptop sa predinstaliranim windowsima . Pa me zanima dali postoje problemi sa reinstalacijom os i dali je trgovac dužan isporuciti orginal CD windowsa sa laptopom i kako to funkcionira.
mogao si temu da pokrenes ali nema veze. Mora samo da ti instalira originalni, ako ne instalira originalni mozes da ga prijavis. Uglavnom instaliraju OEM, ako ti je instaliran OEM trebao bi da dobijes i disk, posto OEM mozes da instaliras samo na jednom kompjuteru
-trgovac nema veze s tim.
Tu je problem razumjevanja, možeš kupiti u konzumu.. trgovac ni nezna što je to. To radi proizvođač računala, OEM koji sve pripremi i tako isporuči. Obično se dobije recovery disk, ali nije pravilo.
Tako, predinstalirana verzija, se kod prvog pokretanja dovršava instalaciju, traži unos podataka i key-aktivaciju.
Key ti piše na naljepnici. To je jedina stvar koja mora biti i mora biti naljepljena na računalo.
Za sve probleme, kao za bilo koju teh. robu, reklamacija ide ovlaštenom servisu-distributeru (proizvođaču), koji nemora biti trgovac, ali može, kao recimo M-san i (propali) HGspot, Vemil itd..
Problemi s reinstalacijom... -nema reinstalacije, to je jedan sitan problem OEM licence, ovisiš o tome što je proizvođač predvidjeo, ali .. uz recovery disk, obično je i neki sistem na disku, kao IBM-recovery particija, HP itd... čak i može biti windowsov OEM disk.
Zbog uštede, često neke stvari možeš (moraš) downloadati, direktno od proizvođača... to je pametno napraviti odmah, jer kad nešto crkne....
Velike razlike su OEM i retail.. kao i u cijeni.
edit: -legalna verzija OSa je samo stvar licence.
- Samu instalaciju možeš skinuti npr s MSovih stranica, važan je samo key-naljepnica, ne CD-DVD medij.
ima! ukoliko nema sistem trgovac moze da pita da li zelis da ti oni instaliraju. Npr. ja moj laptop koji nema win i kupio sam ga u computer shopu pitali me ocu li da ki oni instaliraju original (i pritom naplate) ili ne.....ja sam rekao neka sam cu za dzabe...
- Samu instalaciju možeš skinuti npr s MSovih stranica, važan je samo key-naljepnica, ne CD-DVD medij.
Neznam baš. Može link?
ima! ukoliko nema sistem trgovac moze da pita da li zelis da ti oni instaliraju. Npr. ja moj laptop koji nema win i kupio sam ga u computer shopu pitali me ocu li da ki oni instaliraju original (i pritom naplate) ili ne.....ja sam rekao neka sam cu za dzabe...
-isto ti mogu prodati i burek... OEM software, po pravilima, nemožeš kupiti (osim kod nas i naših trgovaca), također nema naplate za instalaciju, osim kod nas... itd.
Kad se govori o windowsima kupljenim s laptopom, podrazumjeva se predinstalirana verzija. S takvom verzijom nema ovakvih 'dogovora-cjenkanja..'. Retail verzija se zasebno kupuje, dobiješ medij, kutiju itd. dok s OEM jedino sigurno je naljepnica.
Neznam baš. Može link?
link Problem je u konkretnoj licenci, treba pronaći izvor za odgovarajuću licencu-key, u ovom slučaju OEM. (njega službeno nema za download, jer ... razlozi gore). Tj. OEM nema direktne veze s MSom, MS daje support samo za retail i partnere. (opet, razlika, jer naš MS-HR, daje support i za OEM, ali recimo nema nikakv download, -jer smo banana država).
Ali, svaki distributrer bi morao imati CD, cijena tog original medija je 30kn kad je aktuelno, sad zaračunaju i 250kn i nitko ga ne drži na lageru, nego se čeka...
Kao što Office dolazi predinstaliran kao 60-day trial ili ga se može skinuti odovuda. Ako se ima odgovarajući key to je sve, kupnjom tog OEM-officea, dobiješ praznu kutiju... -zaključak?
-U ovakvim (našim) uvjetima, sasvim legalno je skinuti medij s neke 'nepoznate' stranice, jer sam medij je službeno nevažan.
link Problem je u konkretnoj licenci, treba pronaći izvor za odgovarajuću licencu-key, u ovom slučaju OEM. (njega službeno nema za download, jer ... razlozi gore). Tj. OEM nema direktne veze s MSom, MS daje support samo za retail i partnere. (opet, razlika, jer naš MS-HR, daje support i za OEM, ali recimo nema nikakv download, -jer smo banana država).
Ali, svaki distributrer bi morao imati CD, cijena tog original medija je 30kn kad je aktuelno, sad zaračunaju i 250kn i nitko ga ne drži na lageru, nego se čeka...
Kao što Office dolazi predinstaliran kao 60-day trial ili ga se može skinuti odovuda. Ako se ima odgovarajući key to je sve, kupnjom tog OEM-officea, dobiješ praznu kutiju... -zaključak?
-U ovakvim (našim) uvjetima, sasvim legalno je skinuti medij s neke 'nepoznate' stranice, jer sam medij je službeno nevažan.
Tako je sličan slučaj sa mnom. Kupljena OEM verzija, izgubljen (čitaj uništen) DVD medij na kojem je bila kopija i ostao sam bez Windowsa. Dakle, bio mi je potreban medij i nisam imao drugog izbora, nego pronaći windows koji nije sa službene stranice. Ali u biti i dalje je originalni windows, kao što mi je sve objasnio jedan forumaš, nije bitno odakle je windows, bitno je samo da smo kupili windowse, a dokaz tome je taj key.
Imam instaliran Windows 7, ali želim ga reinstalirati i ponovno instalirati. Da bude sve na čisto sve od nule na hardu. Kako to mogu napraviti?
Imam instaliran Windows 7, ali želim ga reinstalirati i ponovno instalirati. Da bude sve na čisto sve od nule na hardu. Kako to mogu napraviti?
Mozes tako sto ces prvo u biosu staviti boot from cd/dvd
onda ubacis dvd od windowsa bootas kad dodjes do dijela gdje se rade particije i to, formatiras cijeli disk.
a vise o instalaciji sedmice mozes vidjeti ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/windows/instalacija-windows-7-operativnog-sustava/61304.aspx
Zanimalo me samo jel treba prije instalacije nešto posebno napravit. Znači samo počinjem instalirati i formatiram hard i to je to.
Inače znam instalirati sedmicu, ali nisam znao jel treba što posebno kod reinstala i ponovne instalacije.
Zanimalo me samo jel treba prije instalacije nešto posebno napravit. Znači samo počinjem instalirati i formatiram hard i to je to.
Inače znam instalirati sedmicu, ali nisam znao jel treba što posebno kod reinstala i ponovne instalacije.
Ne treba nista posebno napraviti,
ako imas neke podatke ili nesto da zelis sacuvati to spremis na externi disk, usb il nesto trece.
jedino što eventualno moraš pripremiti to je driver za SATA, ukoliko hoćeš da diskovi rade u AHCI načinu rada. Ne trebaš ništa drugo specijalno napraviti.