- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije mi baš jasno što želiš, ali instalirati možeš na bilo kojem računalu ali legalno aktivirati samo na hardver (računalo) na kojem je taj Windows bio prvi puta aktiviran.
Evo dobio sam povratnu informaciju od Acer-a
As you want to format the hard disk to install the same operating system which was shipped with the computer, you will need purchase a set of recovery of recovery discs from us. Incase if you wish to purchase a set of recovery discs for your computer, there is a fee of £51.06.
In order to purchase the set of recovery discs, we require the following details:
•Place and date of purchase.
•Your name and address
•Contact telephone phone number (If you are providing your mobile number, please let us know if you want to be updated by SMS).
Once the payment is done we will send you a recovery Cd form which you have to fill, sign it and send it back to us. After we received the recovery form, it will take 14 business days for us to send the recovery Cd's. To place an order for recovery disks, we require the 25 digit Microsoft product key which is located at the bottom of the computer.
Svi normalni imaju skrivenu recovery particiju samo oni se prave majmuni i prodaju recovery diskove...
Negdje sa torrenta skini originalni disk - en_windows_7_home_premium_with_sp1_x86_dvd_u_676701.iso
i zatim instaliraj s njega pomoću svog originalnog keya.
Zbog čega torrenti kad na forumu možeš naći linkove na MS servere sa untouched verzijama?!
Ma svejedno je, glavno da u konačnici dobije istu stvar. Btw, u slučaju potrebe, skidanje torrenta može pauzirati, a i ako se download iz nekog razloga prekine, jednostavno se nastavi.
Ili da jednostavno napravim svoj recovery dvd(4 dvd-) :D
Na koji način ako nemaš instalacijske fileove? Ti na svom OS-u možeš napraviti samo system repair disc za popravak sistema ,bootmanagera ,za vraćanje backupa i System restore.
Ali s njim ne možeš reinstalirati Windowse ,za to ti treba instalacijski dvd ili .iso (image) instalacijskog dvd-a!
I jesi li otvoril Disk Management i pogledal imaš li skrivenu Recovery particiju ,na kojoj onda imaš i instalaciju Windowsa?
Ovako imam sljedeće:
imam particiju za oporavak od 16 GB
i system reserved od 100 MB
Ovako imam sljedeće:
imam particiju za oporavak od 16 GB
i system reserved od 100 MB
Ma s čim se ti zafrkavaš, skini si Norton Ghost 15 od nekuda, moraš si skinut sam program i recovery CD(s njega računalo boota kad vraćaš recovery).
Napraviš ovako, kod instalacije windowsa napraviš dvije particije, primjer: ako imaš 500GB HDD napraviš jednu particiju od 50GB na koju snimiš windows, a ostatak prostora je druga particija na koju stavljaš podatke i GHOST BACKUP (dobro windows sam napravi još onu jednu particiju od 100MB ali tu u potpunosti zanemaruješ, ona ti ništa ne znači).
Kad sve instaliraš i podesiš kako misliš da treba pokreneš GHOST i on ti napravi backup cijele particije sa windowsom i taj backup snimi na particiju sa podacima(ili ako odabareš na drugi disk, flash memoriju, externi disk) i to je to.